torty - 15938 przepisów (strona:135/1063)

Torcik czekoladowy bez pieczenia 108

elemencie ozdoby czekolada i jeszcze raz czekolada! 😉 To wszystko składa się na pyszny efekt końcowy, który przypadnie do […] Artykuł Torcik czekoladowy bez pieczenia pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Torcik Śnieżny Puch z marcepanem, bez pieczenia 176

łatwo i szybko, bez korzystania z piekarnika-i zapewne równie szybko będzie on znikał z […] Artykuł Torcik Śnieżny Puch z marcepanem, bez pieczenia pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort urodzinowy Kitty 241

Tort urodzinowy Kitty 2017-02-18 15:24:21 Porcje 24 Kot, truskawki i truskawki - to było życzenie solenizantki. Tak powstał uroczy, słodki, urodzinowy upominek dla wielkiej miłośniczki kotów. Delikatny w smaku, mocno owocowy, podwójnie truskawkowy. Wykończony futerkiem z kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania(...)nasączamy i wykładamy połowę musu truskawkowego. Następnie wykładamy porcję kremu truskawkowego i przykrywamy drugim blatem. Tak postępujemy z kolejną warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Pozostałym kremem przy pomocy tylki Wilton 233 dekorujemy cały tort

Wędrówki po kuchni
Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą 243

Walentynki w tym roku uczciliśmy winem, gorącą kolacją i szybkim tortem. Szybkim i prostym, a jednocześnie dzięki dekoracji bardzo, bardzo efektownym. Krem z serka mascarpone sprawdza się zawsze, a jeśli połączymy ten smak ze świeżym biszkoptem, cappuccino i kapiącą czekoladą – dobre wrażenie zostanie na długo! BISZKOPT Szykujemy biszkopt dzień wcześniej. Ja zrobiłam mały tort na 8 porcji, w tortownicy(...)nożem, nakładamy drugie piętro ciasta, lekko dociskamy, wyrównujemy. Znowu – nasączamy lekko blat ciasta lub nie, znowu – równomiernie rozkładamy rękawem cukierniczym krem. Nakładamy szczyt ciasta, lekko dociskamy, wyrównujemy.   Cały tort równomiernie zabezpieczamy dookoła i z wierzchu kremem, używając do tego szerokiego noża lub szpachelki (mnie najwygodniej robić to na obrotowej paterze), wyrównujemy i schładzamy przynajmniej przez 3-4 godziny

Karo in the Kitchen
22 lutego – Warsztaty kulinarne – Torty dekoracyjne – pierwszy krok do mistrzostwa – Toruń 165

Umiejętność pieczenia tortów jest niezwykle cenna, bo ciasto może być nie tylko przysmakiem, lecz także efektownym prezentem. Podczas warsztatów kulinarnych Torty dekoracyjne - pierwszy krok do mistrzostwa nauczycie się, jak wykonywać pyszne i piękne torty! Artykuł 22 lutego – Warsztaty kulinarne – Torty dekoracyjne – pierwszy krok do mistrzostwa – Toruń pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
wykwintny tort czekoladowo-orzechowy 201

luty - międzynarodowy dzień nutelli:D Właśnie dziś chcę zatem podzielić się przepisem na niesamowity tort czekoladowo-orzechowy; to wszakże główne składniki tego pysznego kremu. Tort, który chcę pokazać jest wykwintny, elegancki, pyszny! Tradycyjny; składa się z dwóch warstw ciemnego biszkoptu i orzechowej bezy, przełożonych maślanym kremem z dodatkiem ubitych na parze żółtek, zwieńczony czekoladową polewą - klasyka! Tort upiekłam miksując kilka(...)przepisów z odziedziczonej po Babci książeczce "Ciasta, ciastka, ciasteczka. Wypiek domowy" z 1987r... Nutellę dodałam do kremu, z którego zrobiłam ozdoby na wierzch tortu - mały akcent, ale jest:) składniki: biszkopt: 6 jaj 1,5 szkl cukru 2 łyżki zimnej wody 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl ciemnego, gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

6niebo
Tort kajmakowy z krakersami 188

Puszysty biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki z dodatkiem masy krówkowej oraz warstwy pokruszonych krakersów. Krakersy po krótkim czasie miękną i delikatnie przełamują słodycz tortu. Pycha! Całość współgra idealnie Tort udekorowałam w stylu Ombre (cieniowanie), niestety… zapomniałam, że długie dekorowanie tortu nie sprzyja kremowi, który zrobiony jest z bitej śmietany. Trochę zaczął się rozwarstwiać(...)związku z tym, radzę dekorować go w miarę sprawnie Przez to nie ma zdjęć kwiatków, które „zdobiły” wierzch tortu Składniki: Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kajmakowy: 750 g serka mascarpone 500 g kajmaku (masa krówkowa) 400 g śmietany kremówki 30% Krem

Oryginalny smak
Warstwowy Tort Księcia Regenta. 210

Tort Księcia Regenta- Edyta Guhl Dzisiejszy tort jest bardzo poważny i dorosły, pewnie lepiej nadawałby się na Dzień Ojca niż na Dzień Dziecka, ale dla łasucha każda okazja jest dobra żeby zjeść coś słodkiego. Z okazji Dnia Dziecka zapraszam więc na Prinzregenten- Torte, czyli Tort Księcia Regenta lub jeśli wolicie Tort Księcia- Panującego. Tort ten pieczony jest w naszej rodzinie

dolcevitainmykitchen
Tort okolicznościowy 184

Tort okolicznościowy    Masa cukrowa niebieska od   Cukieteria.pl  Masa cukrowa biała - od Cukieteria.pl Bardzo lubię piec ciasta i robić torty w stylu angielskim, choć te wymagają bardzo dużo pracy i cierpliwości. Przyznam się szczerze, że torty angielskie zaczęłam robić dzięki Pani Agacie Piechocińskiej, która zaprosiła mnie do współpracy z firmą  Cukieteria .pl i za każdym razem(...)lepiej to mi wychodzi. To ona wysyłała mi różne produkty i dużo masy cukrowej, z którą postanowiłam coś zrobić. A żeby umieć robić takie torty, sięgnęłam po poradę do koleżanki Marty z Rogoźna, za co jej ślicznie dziękuję. Teraz już wiem, że torty angielskie, to jest to, co lubię robić. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Tort Ptasie Mleczko "Frozen" 201

Lekki jak puch tort na urodziny mojej córki, wielkiej fanki "Frozen".  Masę zrobiłam jak najzwyklejsze "ptasie mleczko". Pracy było niewiele ale dzieci bardzo lubią takie lekkie desery. Koleżanki Oliwki stwierdziły, że na żadnych urodzinach nie jadły tak pysznego tortu ;)     Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej(...)cytryny. Nałożyć obręcz na biszkopt i przełożyć masą. Wstawić do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia. Zimną kremówkę ubić na puch z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Udekorować boki tortu, zrobić szprycą rozetki. Na torcie ułożyć opłatek i udekorować cukierkami, bezami i śnieżynkami. Rada: Opłatek położyć na torcie przynajmniej na ok 2 godz przed podaniem. Ja robiłam zdjęcia zaraz

Smakołyki Asi
Błyskawiczny piątek - Tort czekoladowy z wafelkami 115

Tort przygotowany w kilka godzin a smak i wygląd nie ma sobie równych. Bo kto powiedział, że torty muszą być aż tak czasochłonne? Polecam, nie tylko na imprezy ale na weekend sprawdzi się idealnie! Błyskawicznym piątkiem czas zacząć wolny weekend. Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * dżem brzoskwiniowy  * 600ml śmietany kremówki * 2-3 śmietan-fixy * woda z cytryną(...)biszkoptu  * 100ml kremówki * 2 tabliczki mlecznej czekolady  * wafelki do dekoracji  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blaty, każdy nasączyć wodą z cytryną. Kremówki ubić z fix-em. Tort przekładać dżemem i śmietaną. Gore tortu posmarować tylko kremem i schłodzić. Czekoladę połamać, zalać gorącą kremówką i dokładnie wymieszać. Polewę wylać na ciasto. Schłodzić. Tort udekorować bitą śmietaną i wafelkami

Magiczne Życie Marty
Tort ambasador 274

Tort ambasador niewątpliwie jest jednym najbardziej znanych wykwintnych tortów. Pełen bakalii, kawałków czekolady i ananasa. Jego popularność powoduje, że przepisów na niego jest bardzo dużo, jednak ogólna zasada co do budowy się nie zmienia – cienki biszkopt i dwie masy: biała i czarna. Mój przepis jest zeszytu mojej mamy i nie zawiera(...)kolejno posmarować ciemna masę budyniową, jasną masą i posypać startą czekoladą. Ciasto przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum godzinę, aby masy stwardniały. Udekorować tort startą czekoladą. Krok po kroku: 1. Ubić białka z cukrem 2. Zmiksować resztę składników i wymieszać z pianą z białek 3. Upiec biszkopt

KuchniaWeDwoje.pl
Tort Rafaello 143

tort to tylko z jednego przepisu na biszkopt. Zawsze wyrośnięty, zawsze udany ;) tym razem nawet bardziej niż zazwyczaj. Pewnie to wszystko dlatego ze robiony z sercem. Specjalnie na urodziny taty tort Rafaelo. Delikatny biszkopt, kremowo kokosowe nadzienie i cudowne, chrupiące orzechy w środku maleńkich kuleczek. Składniki na biszkopt: - 1 szklanka mąki - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 cukier waniliowy - 3/4 szklanki(...)obsypania tortu.Wlewamy czekoladę, mieszamy intensywnie.  Blaty biszkoptu nasączamy, ja tym razem nasączyłam likierem malinowym, smarujemy masą kokosową. Przykrywamy następnym blatem. Czynność powtarzamy 3 razy. Na koniec cały tort smarujemy kremem kokosowym, posypujemy wiórkami kokosowymi.  Na wierzchu tortu układamy najpyszniejsze na świecie kuleczki Rafaello;) Tort zostawiamy w lodówce do schłodzenia

Życie zaczyna się w kuchni
Makowy tort z żurawiną pod gwiazdami 122

Tort świąteczny z żurawiną świeżą i makiem pod gwiazdami. Torcik jest lekko kwaskowy za sprawą żurawiny i bardzo dobrze łączy się z makiem. Możemy gości i rodzinę oczarować dekoracją świąteczną którą robi się bardzo łatwo z czekolady.    biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/3 szklanki maku nie mielony 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej płaskie 1 łyżeczka(...)trzy blaty. Dolny blat nasączam ponczem, smaruję kremem, na to połowa żurawiny, kolejny blat nasączam, krem, i żurawina. Ostatni blat też nasączam ale delikatnie już. Smaruję boki i górę tortu kremem. Obręcz: Czekoladę łamię przekładam do miseczki, dodaję oliwę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wymierzam obręcz tortu na długości i wysokości. Wycinam z papieru do pieczenia pasek o takich wymiarach

wesoła kuchnia
Makowy tort z żurawiną pod gwiazdami 122

Tort świąteczny z żurawiną świeżą i makiem pod gwiazdami. Torcik jest lekko kwaskowy za sprawą żurawiny i bardzo dobrze łączy się z makiem. Możemy gości i rodzinę oczarować dekoracją świąteczną którą robi się bardzo łatwo z czekolady.    biszkopt: 6 jaj wielkość M 1/3 szklanki maku nie mielony 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej płaskie 1 łyżeczka(...)trzy blaty. Dolny blat nasączam ponczem, smaruję kremem, na to połowa żurawiny, kolejny blat nasączam, krem, i żurawina. Ostatni blat też nasączam ale delikatnie już. Smaruję boki i górę tortu kremem. Obręcz: Czekoladę łamię przekładam do miseczki, dodaję oliwę i rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wymierzam obręcz tortu na długości i wysokości. Wycinam z papieru do pieczenia pasek o takich wymiarach

wesoła kuchnia