tort - 15956 przepisów (strona:98/1064)

Biszkopt malinowy 144

Pyszny, puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka(...)uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!!   Artykuł Biszkopt malinowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Krem z likierem Baileys 266

delikatnym kremie z dodatkiem serka mascarpone. Prosty do przygotowania i pyszny do spożywania ! SKŁADNIKI NA KREM Z LIKIEREM BAILEYS: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 500 g. serka mascarpone pół szklanki likieru szklanka cukru pudru Przygowowanie kremu : Do serka mascarpone dodajemy likier i dokładnie mieszamy mikserem, do momentu połączenia się składników(...)miksowanie- dodajemy cukier puder oraz masę z serka mascarpone i likieru. Ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Gotowy krem nakładamy do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. [ Polecana końcówka : duża, wpół otwarta gwiazdka]. Przechowujemy w lodówce ! Smacznego!!!   Artykuł Krem z likierem Baileys pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Biszkopt tęczowy 147

Kolorowy, puszysty, pachnący wanilią, domowy i smaczny! Przełożony Waszym ulubionym kremem- zamieni się w wyjątkowy pod względem smaku i kolorów tort. Stanowi świetną bazę do tęczowego tortu, który często dla uzyskania kolorowego efektu wykonuje się z kilku różnokolorowych biszkoptów. Jednak poniższy przepis łączy wszystkie kolorki w jednym cieście- unikamy więc pieczenia kilku kolorowych krążków- a efekt jest równie oryginalny(...)powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Biszkopt tęczowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Biszkopt kakaowy 166

przepis na pyszny, domowy biszkopt. Z jakim kremem smakuje najlepiej?…z Waszym ulubionym! , bo nie ma takiego kremu, który nie smakowałby pysznie w połączeniu z kakaowym biszkoptem. Ilość tortów i ciast, do przygotowania których możecie wykorzystać kakaowy biszkopt, jest tak wielka-…jak wielka jest Wasza słodka wyobraźnia. A gdybyście chcieli skorzystać z jakichś podpowiedzi: Zapraszamy do naszej zakładki(...)Torty’- tam znajdziecie wiele pysznych pomysłów! SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao szklanka cukru 1 łyżka oleju łyżeczka proszku do pieczenia Przepis : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną i ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu

Domowe Torty
Babeczki misie 131

serek mascarpone oraz kakao. Rozdrabniamy serek na mniejsze kawałki za pomocą łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Krem nakładamy do rękawa do zdobienia tortów. Robimy kremowe zdobienia- jedno obok drugiego, aż cała góra babeczki będzie pokryta kremem. Delicje kroimy na połowę. Doczepiamy po połowie delicji z dwóch stron babeczki, tak aby powstały uszki. Nakładamy(...)nasze sympatyczne i smaczne misie są gotowe! Oto dowód na to, że zdobienie babeczek może być dziecinnie proste! Zapraszamy! Smacznego!!! Babeczki misie – wykonane przez Domowe Torty   Artykuł Babeczki misie pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
babeczki kawowe 117

Babeczki kawowe- wykonane przez Domowe Torty Delikatne babeczki kawowe, które smakują pysznie nawet bez żadnych dodatków. Jeżeli jednak postanowicie je udekorować- możecie to zrobić na wiele różnych sposobów (ze względu na swój charakterystyczny płaski wierzch są idealne do zdobienia artystycznego). Z owocami, z kremem, z bita śmietaną, a może z lukrem? …wybór należy do Was! Smacznego SKŁADNIKI NA BABECZKI(...)około 1 minuty, aż uzyskamy gładką, gęstą masę bez żadnych grudek. Gotową polewę, przed użyciem do dekorowania- warto wstawić na 20 min. do lodówki. Smacznego!!! Babeczki kawowe – Domowe Torty Artykuł babeczki kawowe pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Czekoladowy sos Ganache 115

Czekladowy Ganache, to pyszny sos sporządzony na bazie śmietanki i czekolady, posiadający wiele smacznych zastosowań. Możecie wykorzystać go do ciast, tortów, lodów, deserów czy trufli lub obtoczyć w nim swoje ulubione owoce. Jego konsystencja zmienia się w zależności od temperatury. Ciepły jest lejący i świetnie sprawdzi się w roli polewy (polewy, która nawet po zastygnieciu się nie łamie- ale zachowuje(...)swoje plastyczne właściwości), gdy osiągnie temperatę pokojową, to najlepszy moment aby umieścic go w rękawie do zdobienia tortów i wykorzystać do czekoladowych zdobień i napisów , natomiast z zastygającego Ganache możecie ulepić pyszne czekoladowe trufelki! Ganache posiada jeszcze jedną pyszną cechę- nawet w zastygnietej formie, w momencie ugryzienia jest miękki i rozpływa się w ustach! Chcielibyście się sami o tym przekonać

Domowe Torty
Tort szwarcwaldzki - Schwarzwälder Kirschtorte 458

Tort szwarcwaldzki - Schwarzwälder Kirschtorte - niemiecki klasyk znany i wypiekany na całym świecie. Tort składa się z ciasta czekoladowego przełożonego bitą śmietaną i wiśniami, ozdobiony kandyzowanymi owocami wiśni i wiórkami z czekolady. Tradycyjnie naponczowany Kirschwasser. Tort nie jest słodki, bardzo harmonijnie skomponowany. Mój tort wygląda identycznie (no prawie) jak ten z lady chłodniczej słynnej firmy Conditorei Coppenrath & Wiese. Dwa blaty(...)blacie równomiernie rozłożyć kisiel z wiśniami, a na wiśniach pierwszą porcję bitej śmietany. Położyć drugi blat czekoladowy i naponczować go. Rozsmarować drugą porcję bitej śmietany, posmarować również bok tortu. Obsypać wiórkami czekoladowymi. Trzecią porcję bitej śmietany umieścić w rękawie cukierniczym i wycisnąć dookoła brzegu tortu rozetki. W każdej rozetce umieścić kandyzowaną wisienkę. Rozłożyć w drugim rzędzie za rozetkami beziki. Środek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort śmietankowy z czekoladą i powidłem śliwkowym 153

bliżej godziny "0" tym ja mam mniej czasu. Myślę, że wszystko wróci do normy po 17 października i będziemy częściej się "spotykać".  Dzisiaj mam dla Was przepis na tort jakim uraczyłam urodzinowych gości mojego o mało co męża.  Motywem przewodnim była gra League of Legends i jeden z jej bohaterów Teemo ;) Tort nie był za słodki, krem bardzo(...)mniejsze  kawałki. Dobrze ciepłą kremówką zalać czekoladę odczekać około 2-3 minuty i po tym czasie całość dokładnie wymieszać tak aby powstała gładka, lśniąca masa.  Wykonanie tortu: Na paterze bądź podkładzie cukierniczym ułożyć jeden blat, nasączyć go przygotowaną kawą. Blat wysmarować połową śliwkowego powidła a na to wyłożyć połowę kremu. Całość przykryć drugim blatem i ponownie nasączyć

Krakowskie smaki Ani
Tort z borówkami amerykańskimi 195

Tort z borówkami amerykańskimi, czy jak kto woli z jagodami, przełożony bitą śmietaną i udekorowany kremem maślanym na bazie bezy szwajcarskiej. Okazało się, że wspomniany krem maślany jest niezwykle prosty w przygotowaniu i doskonale zachowuje swoją konsystencję. Dzięki temu przygotowana dekoracja nie traci ani trochę na swoim uroku, a to przecież jeden z wyznaczników udanych wypieków :) Tort z borówkami amerykańskimi(...)który przepis znajdziecie poniżej, wyszedł na prawdę bardzo smaczny, jednak winna Wam jestem jeden komentarz. Wydaje mi się, że zaproponowana dekoracja będzie bardziej odpowiednia do standardowej wielkości tortu. Okazało się, że na brzegach było stozunkowo zbyt dużo ciężkiego kremu jak dla tak małego ciasta. Jeżeli będę jeszcze kiedyś robić podobny tort w tak małej formie to przygotuję krem maślany

ciastkowylab
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 213

Tort marchewkowy przygotowałam wyłącznie z myślą o sobie (w końcu!). Ciasto marchewkowe to jedno z moich ulubionych, podobnie smak kokosa w deserach jest dla mnie najlepszy z możliwych. Dogodziłam tak sobie z okazji 28 urodzin, które obchodzę właściwie dopiero jutro. Inspirowałam się tym przepisem , jednak zmieniłam kilka składników, proporcje i troszkę odchudziłam tort, który i tak do dietetycznych nie należy(...)Wyszedł na prawdę pyszny! Jeśli lubicie podobne smaki to zachęcam do zrobienia tego tortu. Ma też tę zaletę, że nie trzeba go szczególnie ozdabiać. Tort marchewkowy: 1 kg marchewki (ok. 4 szklanki startej, mogą być też pozostałości po soku z sokowirówki) 4 duże jajka 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka drobno pokrojonego ananasa z puszki

Poezja smaku
Tort komunijny 184

wykorzystaliście go w pełni i chociaż trochę sie zrelaksowaliście;)  Dzisiaj troszkę inaczej bo nie będzie przepisu.  W piątek i sobotę miałam wielką przyjemność przygotować swój pierwszy tort na pierwszą komunię Wiktorii.  Kształt i smak wybrała dziewczynka, natomiast ozdoby jej babcia (nasza długoletnia listonoszka). Przyznam szczerze, że bardzo się bałam tego tortu ale teraz jestem strasznie z niego(...)dumna;) Wiktoria odebrała tort w sobotę razem ze swoją mamą, zarówno młodszej jak i trochę starszej Pani przypadł bardzo do gustu- a to przecież najważniejsze.  Jako ciekawostkę powiem Wam, że na komunię mamy Wiktorii tort przygotowywała moja babcia- to już chyba taka nasza rodzinna tradycja ;)  A Wam jak się podoba mój komunijny tort?  Jasny biszkopt , przełożony kremem

Krakowskie smaki Ani
Red velvet cake 111

Długo przymierzałam się do zrobienia tego tortu, aż w końcu nadszedł ten odpowiedni moment - chrzciny mojej Siostrzenicy. Jako Matka Chrzestna postanowiłam wykonać tort - właśnie ten tort. Goście zajadali się, tak, że po torcie zostały tylko okruszki. To chyba wystarczy, aby przekonać się jaki ten tort jest pyszny! Pracy troszkę przy nim jest, bo pieczenie samego ciasta trwa prawie 75min(...)czas miksując. Do drugiej miski włożyć obydwa rodzaje sera i zmiksować na małych obrotach przez około pół minuty, do połączenia się serków. Połączyć serki z bitą śmietaną. Do przełożenia tortu, trzymać w lodówce. Masę podzielić na 3 części - 2 większe i jedną mniejszą i przełożyć ciasto. Górę i boki posmarować mniejszą część. Ciasto, które zostało nam ze skrojenia górki

CookYourself
Pastelowy Torcik Urodzinowy 120

klimacie iście ‚princeskowym’. I choć dziewczynki, kobietki przez całe życie są księżniczkami, tak te najmłodsze marzą o tym najbardziej. Myślę, że udało nam się stworzyć taki właśnie klimat tortu i oddać jego przesłanie. Jedynie nad czym ubolewam to to, że nie mogę pokazać go Wam w przekroju, ale postaram się zrobić nowy, specjalnie dla Was. Tymczasem, niech ten tort bedzie(...)przepyszny. Biszkopty są mocno nasączone ponczem truskawkowym a krem na bazie mascarpone i bitej śmietany nadaje całości lekkości i puszystości. Jedna warstwa biszkoptu przełożona jest frużeliną truskawką, dzięki czemu tort nabiera wyrazistości w smaku. Jeśli macie ochotę polecam przełożyć dwie warstwy biszkoptu frużeliną, z tym, że torcik będzie wtedy słodszy. Bardzo Wam polecam. Składniki na biszkopt: 6 jaj dużych

Made By Mom And Son
Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady 1765

Ganialny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i ładnie prezentujący się tort czekoladowy którego spody są delikatne, wilgotne, a masa jedwabista, aksamitna przygotowana jedynie na bazie śmietanki kremówki oraz czekolady. Tort idealny dla wielbicieli czekolady, jego smak jest wyjątkowy i z pewnością urzeknie niejednego łakomczucha.   Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady(...)pieczenia Masa: 400 ml śmietanki kremówki 150 g groszków z mlecznej czekolady (lub połamanej czekolady) 100 g groszków z gorzkiej czekolady (lub połamanej czekolady) fix do ubijania śmietany Wilgotny Tort Czekoladowy z Aksamitnym Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady - Sposób przygotowania: Krem: Śmietankę podgrzewamy (nie gotujemy), zdejmujemy z ognia i wsypujemy czekoladowe groszki (lub połamaną czekoladę). Energicznie mieszamy do otrzymania

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania