tort - 15956 przepisów (strona:715/1064)

Seromakowiec tortowy 1060

rozmieszane z mąką ziemniaczaną, zagotowujemy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Ciepłą masą przekładamy blaty ciasta makowego.  3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy śmietankę, mieszamy. Polewą smarujemy boki ciasta (tortu), następnie dodajemy posiekane orzechy włoskie i wylewamy na wierzch ciasta. Wyrównujemy i schładzamy najlepiej kilka godzin przed podaniem

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka Leśna Polana 532

lodówce przez kilka godzin lub noc, by stężała. To kolejna sałatka warstwowa, która mnie urzekła nie tylko smakiem ale i wyglądem. Bo wygląda nie jak sałatka, a bardziej jak tort. Spróbujcie, a gwarantuję, że się w niej zakochacie! 1 duży słoik marynowanych pieczarek pęczek szczypiorku 1 podwójna pierś z kurczaka 2 duże marchewki 2 duże ziemniaki 3 jajka puszka kukurydzy

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6406

muszelce 6. Sałatka Ananas 7. Szybka sałatka makaronowa w tuńczykiem           Słodkości 1. Popękane ciasteczka 2. Kakaowa rolada z jabłkami 3. Tort kakaowo-wiśniowy z rurkami 4. Muffinki Snickers 5. Sękaczek  6.Chatka Baby Jagi 7. Popękane ciasteczka cytrynowe 8. Mrówka 9. Brazylianka 10. Kubanka 11. Sernik Królewski 12. Oczy carycy

Czerwona Porzeczka
"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 117

bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo - jaglana,  z pieczonych buraków z malinami (chętnie, oj chętnie) i inne :-) dania główne: zapiekanka pasterska, tort kapuściany z farszem warzywno - ryżowym, klopsy z grochu z suszonymi pomidorami i jarmużem :-) sałatki i surówki: z grillowanymi warzywami i komosą ryżową, tęczowa sałatka, czy sałatka z pieczonych buraków z sosem

kruche babeczki
Domowy ekstrakt pomarańczowy 107

Likier pomarańczowy jest składnikiem wielu ciast i tortów, deserów. Najpopularniejszy w cukiernictwie jest likier o nawie  Cointreau.  Z uwagi na dostępność do tego produktu postanowiłam zrobić własną wersję tego trunku. U mnie w dwóch postaciach: pierwsza przygotowana i oparta wyłącznie na metodzie ekstrakcji a druga dodatkowo wzbogacona syropem pomarańczowym. Wszystko przygotowane z naturalnych składników bez chemicznych ulepszeń

vaniliowoczekoladowa
Mięsny jeż 135

Wygooglowałam więc jeża z internetu, ale był to obraz nędzy i rozpaczy. Sławek zrobiłby ładniejszego. Pomysł narodził się więc sam, a właściwie inspiracją były torty mojej mamy z rodzinką jeży na wierzchu, takich z ciasta z migdałowymi kolcami. Kiedyś też je zrobię, bo są jedyne w swoim rodzaju. Mięsne

To co kocham
Babeczki Czarny Las 76

było przygotowanie swojego autorskiego przepisu na ciasto lub deser z wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. • Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. • Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. • Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. • Całość posypałam drobnymi

To co kocham
Galaretki z kurczaka 104

jajka i jednej większej Lilianie. Można zrobić w filiżankach, kubkach i małych miseczkach, ewentualnie jednej większej formie na babkę i kroić jak tort. • Każdą formę posmarować olejem i wlać po kilka łyżek bulionu na spód. • Dekorować według uznania i własnej inwencji twórczej pamietając, że dno będzie wierzchem galaretki

To co kocham
Pieczeń drobiowo-wieprzowa z majonezem 96

minut. • Następnie posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut, aż ser się rozpuści. Ja użyłam okrągłej formy do zapiekania i kroiłam pieczeń jak tort

To co kocham
Truskawki w czekoladzie 101

jeszcze do tego dodamy szampana, to wyjdzie trio idealne. Takie truskawki można jeść jako samodzielny deser, można użyć do dekoracji innych deserów lub ozdobić tort. Wyglądają tak, że aż szkoda ich jeść! Świąteczny deser na świąteczny dzień. Proste, piękne i smaczne. Składniki: • kilkanaście dużych truskawek z szypułkami • po 1/2 tabliczki czekolady białej

To co kocham
Kotlety z fasoli 97

także rozpuszczalny błonnik, który pomaga usuwać z organizmu nadmiar cholesterolu. Tak więc do dzieła! Jemy fasolę! A już niedługo na blogu niespodzianka fasolowa czyli tort. Składniki: • 2 szklanki ugotowanej fasoli • 4 łyżki kaszy jaglanej ugotowanej • pęczek zielonej pietruszki • garść szpinaku świeżego • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 1/2 łyżeczki majeranku

To co kocham

Proponowane wyszukiwania