STUDIO postanowiłyśmy, że w jednym ebooku zbierzemy przepisy, które umilą Wam ten czas. A może pysznościami będziecie celebrować również każdy wspólnie spędzony dzień? :) Zapraszam Was na Tort Pavlova w moim wykonaniu, oraz do pobrania
ChilliJemyfrancuska nazwa na połączanie aksamitnej mieszanki czekolady i śmietany. Jest powszechnie stosowany w kuchni do deserów. Jeszcze lekko ciepły i płynny może być gładką i błyszcząca polewą do ciast, tortów czy deserów. W temperaturze pokojowej pasta do smarowania, lukier. Zaś schłodzony można lekko ubić i staje się puszystym kremem. Smak i jakość ganache zależy od użytej czekolady, powinna być
Kuchnia Beatytylko z dużą ilością świeżej kolendry lub kolendry i natki pietruszki. Kleks zielonego mojo przygotowanego z dodatkiem naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman zamiast soli to jak wisienka na torcie, zwieńczy dzieło i smakowo dopracuje naszą prostą zupę :) Sos można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Porcje: 4 Czas przygotowania: 45 minut Stopień trudności: łatwe Zupa Składniki: 300 g filetów
SzczyptaSmaQbardziej mylnego. Jest jednocześnie delikatna i pikantna, lekka i syta. Jednym słowem: pyszna! Dodać trzeba, że jest banalnie prosta w wykonaniu, a dodatek ogórka kiszonego to wisienka na torcie klasyki :D 4 porcje: 400 g mięsa z podudzi kurcząt 200 g ryżu brązowego 2 łyżki suszonej włoszczyzny (ekologiczna przyprawa do rosołu) 2 łyżki oleju z orzechów włoskich sól, pieprz, kolendra
KucharzycaTrochę z tym pracy i oczywiście będziecie potrzebowali pomoc silnej osoby przy otwarciu kokosa. Napiszę Wam dwa sposoby przygotowania tego ciasta. Z orzechem kokosa i z
Kuchnia Pokoleńwymaga czasu by go przygotować. Myślę ze warto poświecić czas,efekt jest wspaniały.W dzisiejszym koszyku z owocami znalazły się truskawki, borówki i maliny.Te ostatnie wykorzystałam do przygotowania pysznego tortu na zimno bez pieczenia z kremem na bazie szampana i czekolady z kremem malinowym
Kulinarne pyszności MolkiBardzo lubię cytrynowe desery i lemon curd, pychotka. Szykuję tort bezowy właśnie z dodatkiem lemon curd, dlatego dzisiaj ten szybki i prosty przepis. W przepisie użyłam całych jajek, więc w kolorze krem jest jasno żółty i proszę uważać przy podgrzewaniu, żeby go nie ugotować. Z podanego przepisu otrzymamy około 330-350g lemon curd, smacznego! Przepis na prosty lemon curd
Mała CukierenkaSzybkie i łatwe w zrobieniu kuleczki a la ferrero rocher. U mnie wykorzystuje się je do dekoracji tortu lecz spokojnie mogą służyć jako pralinki, same bez niczego. Smakują prawie identycznie jak prawdziwe ferrero rocher. Robi się je w miarę szybko, lecz czas przez jaki kulki muszą odczekać w lodówce, będzie na pewno najcięższym w Waszym życiu :) Składniki: * 8 łyżek
Klasyka Gotowaniablaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do gorącego piekarnika. piekę w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Ostudzone ciasto kroję na dwie części, jak tort. krem: W garnku gotuję mleko. Gdy zacznie wrzeć dodaję kaszę mannę. Intensywnie mieszam, by nie powstały grudki. Gotuję na małym ogniu przez 3 minuty. Odstawiam, aż całkowicie wystygnie. Masło ucieram
babka w formieobserwujących 13 postów 2 6 , 997 wyświetleń najpopularniejsze posty : Ciasto marchewkowe z ananasem Strogonow ze schabu i pieczarek Tort czekoladowy z wafelkami ziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli błyskawiczne piątki. ziękuję, że ze mną jesteście
Magiczne Życie MartyDomowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada
lady-och-mistrzyni.blogspot.comnapisane są dynamicznie i bez lania wody. Wspomniałam o fotografii, więc jak być w tym dobry, możesz zobaczyć na blogu Molly yeh . Dużo inspiracji szczególnie dla blogerów kulinarnych. Jej torty i zdjęcia są magiczne! Wiadomo, że do fotografii kulinarnej elementy dekoracyjne są ważne, jednak mam wrażenie, że u Molly jedyne skrzypce gra jedzenie. CO CIEKAWEGO ZIMĄ? Jaki jest Twój sposób
Pink Envelopedopiskiem "zrobisz? 😇" Nie było wyjścia, nie w kwestii kulinarnych zachcianek nie potrafię odmówić mojemu dziecku. Poczytałam kilka przepisów i to całe ciasto to nic innego jak krem do tortów, który czasami robię przełożony ciastkami. Poszłam do kuchni i zaczęłam mieszać proporcje z głowy. Przy okazji wymyśliłam sobie, że zrobię ciasto Duo, czyli w dwóch smakach. Celowo wybrałam dużą formę
Blondynka GotujeNasz ulubiony typ ciasta. Drożdżowe? Zjadamy w każdej ilości. Nie dla nas torty, ciasta z kremem, ptysie. Proste, maślane, drożdżowe powala nas na kolana. I do tego kruszonka! Smacznego :) Składniki 55 g świeżych drożdży 100 ml mleka 80 g + łyżeczka cukru 390 g + 1 łyżka+ ewentualnie do podsypania dobrej mąki (u mnie typ 550) 4 jaja 180 g miękkiego
OliveandThymeTort ten przygotowywałam już dwa razy, raz z pomocą mamy i siostry a drugi raz sama. Za każdym razem się udał i jest przepyszny. Żeby nie był taki słodki pominęłam dodanie masy karmelowej do kremu, wg mnie bez tej masy w kremie jest przepyszny. Zawsze zastanawiałam się czy dam radę przygotować i upiec blaty bezowe i się udało! Teraz wiem
Motylkowa Kuchnia