tort - 16051 przepisów (strona:709/1071)

Torcik Stracciatella 168

zbyt mulący.             Idealny deser na ciepłe popołudnia do kawki :)   Mój zrobiłam na urodziny Syna w formie tortu....         Polecam :) Składniki na blaszkę 22 cm Spód: - 100g biszkoptów - kawa do nasączenia - kilka łyżek wódki do kawy Masa serowa: - 1kg sera z wiaderka - 300g

Wypieki Rene
Sałatka z kurczakiem 398

Sałatka z kurczakiem i pieczarkami podana w formie tortu. Bardzo smaczna, ładnie się prezentuje. Nie wymaga wiele pracy, ale bardzo szybko znika z talerza. Ja wykorzystałam do zrobienia sałatki obręcz do ciast dzięki której mogłam ją przygotować bezpośrednio na talerzu. Nie będzie możliwe przełożenie sałatki na talerz jeśli zrobicie w tortownicy z dnem. To taka moja mała podpowiedź. Polecam! Składniki

O kuchni z uczuciem
Tort bezowy z kremem cytrynowym i orzechami 211

Tort bezowy, a raczej torcik bezowy, ponieważ nie był ogromnych rozmiarów, został stworzony z potrzeby wykorzystania zalegających produktów w lodówce. W pierwszej kolejności martwiłam się o białka, które już kilka dni stały w lodówce, a w drugiej o krem cytrynowy, który szykowałam do rurek z kremem i oczywiście przygotowałam o wiele za dużo. Połączenie wyszło naprawdę pyszne, chociaż mam jedno

Relaxtime
Torcik Brownie z truskawkami 117

Szybki torcik brownie z truskawkami do niedzielnej kawki.  Składniki na małą tortownicę ok 21 cm: 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 250

Rusty Fork
Wielkanocne muffinki z kremem 161

utartego serka dodać białą rozpuszczoną czekoladę. Szybko zmiksować, do połączenia składników. Nie ubijać zbyt długo, gdyż krem może się zważyć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy do dekorowania tortów. Wyciskać krem na ostygnięte muffinki, tworząc tzw. "koszyczek". Na środku muffinek, we wgłębienie kremu wetknąć kolorowe czekoladowe jajeczka. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno z galaretką 314

odstaw do ostudzenia. Kiedy mleko ostygnie i zacznie się ścinać ubij lekko śmietankę. Dodaj twarożek i ubijaj przez 2 minuty. Wlej mleczną mieszankę cały czas miksując. Kruchy spód do tortu obtocz metalowym pierścieniem rozciągniętym do średnicy placka. Mój pierścień do ciasta jest ze stali nierdzewnej, wysoki 7 cm o średnicy od 18 cm do 30 cm. Wylej ścinającą się masę

codojedzenia
Jajka faszerowane ( bez majonezu ) 353

gotowanych żółtek, dołożyć tarty chrzan. Całość doprawić szczyptą soli i pieprzem. Przy pomocy blendera farsz zmiksować na gładką masę. Farsz przełożyć do rękawa cukierniczego bądź szprycy do dekorowania tortów i wyłożyć w ugotowane białka, w  zagłębienia po żółtkach. Ewentualnie farsz nakładać małą łyżeczką. Faszerowane jajka posypać siekanym szczypiorkiem, natką pietruszki lub koperkiem.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Mazurek orzechowo - kajmakowy z bakaliami 162

jajek. Na koniec rada dla początkujących: Aby powierzchnia Twojego mazurka była gładka i lśniąca, łopatkę do nakładania kremu umieść w wysokiej szklance z gorącą, przegotowaną wodą (jak do krojenia tortu). Gorącą i lekko wilgotną łopatką wygładzaj powierzchnię mazurka, często ogrzewając ją w wodzie. Wesołych Świąt

Garniec Magalie
Najlepsze ciasto pomarańczowe 92

Wszyscy już wiedzą, że nie będę cukiernikiem i niedane mi jest piec ciast wymyślnych, warstwowych ani tortów piętrowych. Trudno, nikt nie jest doskonały! Pogodziłam się z tym faktem i czasem wzdycham sobie z zazdrością, patrząc na piękne zdjęcia. Znaczy, to nie jest tak, że nie potrafię i umieram za każdym razem na dźwięk słowa „ciasta”. Mnie się najzwyczajniej w świecie

ladykitchen
Mazurek czekoladowy z masą krówkową 183

zupełnie się rozpuści. 3.   Na kruchym spodzie rozsmarować dżem z czarnej porzeczki. Następnie na dżem wylać ganach czekoladowy. Przy pomocy rękawa cukierniczego z tylką lub szprycy do dekorowania tortów, wycisnąć masę krówkową dookoła mazurka. Mazurek dowolnie udekorować. Smacznego

kolorowotorcikowo
Rogaliki wodne 115

ciasto było całe zanurzone.Czekamy do czasu , kiedy kula wypłynie na powierzchnie. Kroimy kule na kawałki.Odrywamy część ciasta i wałkiem rozwałkowałam na kształt koła i kroimy trójkąty tak jak tort :) Można przed wsadzeniem do pieca posmarować białkiem i posypać każdy rogalik cukrem kryształ. Piec w temp.150 do czasu jak rogaliki zrobią się smakowicie złociste :) SMACZNEGO

Różne smaki w kuchni
Rogaliki z ziemniaków 118

lubi się niestety przyklejać do blatu, więc pamiętajmy o podsypywaniu mąką) Gotowe ciasto dzielimy sobie na części. Z każdej części rozwałkujemy koło po czym kroimy trójkąty (tak jak kroimy tort) i na każdy trójkąt nakładamy na całą powierzchnię dżem lub marmoladę i zwijamy od najszerszej części w rulonik i na końcu zwijamy w rogalik. Piekarnik rozgrzewamy do temp

Różne smaki w kuchni
Rogaliki 3 składnikowe z nutellą 142

kuli. Zawinąć w folie i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Podzielić ciasto na 4 kawałki. Rozwałkować na kształt koła i podzielić koło na trójkąty ( tak jak byśmy kroili tort ) Na każdy trójkącik wykładamy nutellę, a może być również marmolada, konfitura i zwijamy do środka koła  , boki lekko zawijamy na kształt księżyca :) Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Różne smaki w kuchni
Pischinger 196

mniejsze kawałki i rozpuszczamy ja w kąpieli wodnej, Dolewamy śmietankę i masło , mieszamy i smarujemy nią torcik , boki również. Odstawić do zastygnięcia .( ok. 5 godzin)  Kroić jak tort w trójkąty ostrym nożem

Różne smaki w kuchni
Ciastka z Pistacjami i Czekoladą 156

wyjedzie z drukarni, napaliłam się na nią i już. Intuicja mnie nie zawiodła, bo "Sirocco" - Sabrina Ghayour zachwyciła mnie przede  wszystkim treścią, a wydanie to taka wisienka na torcie. Wróćmy jednak do ciasteczek :) Składniki na ok. 35 szt: 175 g mąki pszennej 100 g   cukru trzcinowego 75 g cukru białego, drobnego 100 g miękkiego masła  1/4 łyżeczki

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania