tort - 16118 przepisów (strona:309/1075)

MALINY W SYROPIE NA ZIMĘ 132

 Mamy już październik, więc w większości przypadków sezon malinowy można uznać za zakończony (w zależności od gatunków malin, jakie macie na ogrodach), oczywiście za wyjątkiem

W kuchni Karmel-itki
SYROP Z OWOCÓW CZARNEGO BZU 92

Kontynuując tematykę przetworów na zimę, z naciskiem na takie, które wspierając naszą odporność, zapraszam Was po przepis na syrop z owoców czarnego bzu. Czarny bez jest

W kuchni Karmel-itki
KREM Z OGÓRKÓW KISZONYCH NA KOŚCIACH 140

W ostatnim poście zachwalałam Wam zupę krem z ziemniaków z boczkiem oraz fakt, iż zupę krem można zrobić praktycznie z każdych warzyw. Dziś, dla potwierdzenia swoich

W kuchni Karmel-itki
Koktajle deserowe z BlendyGo 2 (Nowy Blender Bezprzewodowy BlendyGo 2 - test i recenzja) 97

Koktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale

Kuchnia MagdaLeny
Pijany czarny las 317

Ciasto Pijany Czarny Las powstało po zrobieniu nalewki wiśniowej , z której zostały mi wiśnie nasączone alkoholem. Pierwsze ciasto jakie  mi się skojarzyło z wiśniami to tort Czarny Las. Tort wydał mi się za duży, więc powstało ciasto biszkoptowe ze śmietankową masą, wiśniami i odrobiną czekolady.   CIASTO PIJANY CZARNY LAS   Składniki: (forma 20x30 cm)  ciasto

Bon appetit mon amie
Kruche ciasto ze śliwkami i bezą 101

Dzisiaj przepis na wspaniałe ciasto na kruchym spodzie ze śliwkami i bezą. Ciasto wygląda olśniewająco i tak samo smakuje, kruchy lekko słodki spód, do tego kwaskowe

Słodki Blog
KREM Z ZIEMNIAKÓW Z BOCZKIEM 105

Przez wiele lat traktowaliśmy wszelkie zupy po macoszemu. Bo tym nie można się najeść, bo przygotowanie długo trwa, bo od razu wychodzi porcja jak dla wojska

W kuchni Karmel-itki
Domowa kiszona kapusta 93

Kiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za

Kuchnia MagdaLeny
Przepyszna szarlotka krucho-drożdżowa 85

Przepis na wspaniałą szarlotkę w nieco innym wydaniu, bo podstawą jest ciasto kruche z dodatkiem drożdży. Czas przygotowania: 70 min Czas pieczenia: 50 min   Składniki

Słodki Blog
Piszinger w zupełnie nowej wersji 99

Przepis na tego niezwykłego piszingera dostałam od mojej koleżanki Ewy. Dziękuję serdecznie, bo to idealne połączenie słodkiego i lekko kwaskowego smaku powideł. Czas przygotowania: 30 min

Słodki Blog
Makaron z fasolką szparagową i kiełbasą w sosie serowym 127

Danie makaronowe z fasolką szparagową, frankfurterkami oraz sosem serowym z sera cheddar przygotowanym na bazie śmietanki i mleka. Pyszny i prosty obiad z kremowym sosem serowym

Kuchnia MagdaLeny
Sernik bardzo czekoladowy 97

Przepis dla fanów czekolady! Pieczony sernik mocno czekoladowy wykonany z serka mascarpone, ze śmietanką kremówką i gorzką czekoladą, na kakowym spodzie herbatnikowym oraz polewą z mlecznej

Kuchnia MagdaLeny
Fasolka szparagowa po azjatycku 96

Świetny przepis na fasolkę szparagową na ostro, w stylu azjatyckim. Fasolka szparagowa z chili, czosnkiem i imbirem, w sosie sojowym, posypana szczypiorkiem oraz sezamem. Uwielbiam takie

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z owocami i kruszonką 88

Przepis na ciasto drożdżowe bez wyrabiania to najprostszy pomysł na pachnący wypiek bez wysiłku. Ciasto jest mięciutkie, pulchne i bardzo ładnie wyrośnięte. Dodatek owoców i kruszonki

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania