Zapraszam na małe urocze kruche ciasteczka wypełnione dżemem, nutellą czy marmoladą. Przepis i wykonanie są bardzo proste, a ciasteczka wychodzą piękne i idealnie nadają się do
Słodki BlogCzas na zakończenie sezonu akacjowego. Były racuchy, sernik, była drożdżówka pulchna, z formy keksowej. Finał. Ostatnie zbiory dokonane i przeznaczone na tort. Baza - ciasto szpinakowe, z delikatnym śmietanowym wierzchem z kwiatami akacji w musie malinowo - różanym. Smak wyjątkowy, trudny do skategoryzowania. Nie wiem, czy zapach, czy delikatna winność, czy akacjowy aromat, akcent płatków róży.. wszystko to tworzy(...)wszystkich degustatorach. Masa jest kremowa, zupełnie nie galaretkowata, czego nie lubię. Co do smaku - powinniście po prostu sami się przekonać. Jeszcze zdążycie, jeszcze drzewa są białe. Tort pięknie się kroi, jest wilgotny, miękki i ma obłedny kolor - szpinak jest zupełnie niewyczuwalny. Mam nadzieję, że znajdziecie czas i motywację - kolejna szansa dopiero
Kronika PiekarnikaPraca w kuchni - przygotowywanie posiłków, ulepszanie ich, tworzenie nowych przepisów - to wszystko może być szalenie satysfakcjonującym działaniem. W końcu kuchnia jest prawdziwym sercem domu. Dlatego warto
Kuchnia MagdaLenyprzypomina niego serek śmietankowy, ale jest lżejszy. Na co dzień używam do smarowania kanapek, ale świetnie nadaje się również do roladek z tortilli, a na słodko do kremu do tortów i nawet sernika. A jakie pyszne można zrobić z niego ziołowe kulki w oliwie! Coś pysznego! Przepis na serek jest raczej sposobem jego przyrządzania, niż listą składników(...)Zachęcam również do poczytania o nieco innym sposobi przygotowania serka oraz polecam przepisy z jego wykorzystaniem Serek labneh Kulki serowe w ziołach Serowe kulki w ziarnach Tort jagodowy Truskawkowy puch - sernik na zimno
Obiad gotowyPrzepis na pyszne ciasto Fale Dunaju z truskawkami. Ciasto przełożone jest masą budyniową z dodatkiem bitej śmietany. Wierzch ozdobiłam czekoladą rozpuszczoną z masłem. Czas przygotowania: 2
Słodki Blogporzeczkowym. Bia\u0142e ciasto na Komuni\u0119 i inne uroczysto\u015bci.","keywords":["biszkopt","bu\u0142ka","d\u017cem","mas\u0142o","wi\u00f3rki kokosowe","\u0142ab\u0119dzi puch","ciasto \u0142ab\u0119dzi puch","tort kokosowy","masa kokosowa","krem z wi\u00f3rkami kokosowymi","tort z kokosem i czerwon\u0105 porzeczk\u0105","ciasto na komuni\u0119"],"author":{"@type":"Person","name":"Pawe\u0142 Clad"},"datePublished
ProstePesto.plmanny, pachnące miodem placki. I jakby jeszcze było mało, z białą czekoladą i marcepanowymi pszczółkami. Rozpusta, jak mawiał mój stary znajomy. Oczywiście miodowe ciasto można upiec jako jeden duży tort i pokroić na tradycyjne kawałki. Takie małe torciki podane indywidualnie dla każdego gościa na pewno zrobią wrażenie. Kto nie ucieszy się z tortu podanego tylko dla niego? I chociaż miodowe
dolcevitainmykitchenZapraszam na pyszny letni przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych. Ciasto jest bez pieczenia, a do masy serowej użyłam serków Danio o smaku waniliowym
Słodki Blogzwiązku z dzisiejszym Dniem Dziecka postanowiłam przygotować szybki torcik. Nie przepadam za ciastami z cukierni, w szczególności za tortami, bo czuję w nich tylko masło, tonę cukru i mąkę. W dodatku wszystkie wydają mi się smakować tak samo. Upiekłam więc kakaowy biszkopt, przełożyłam kremem z masła orzechowego, dodałam banany oraz figi i wyszedł pyszny torcik, który bardzo zasmakował(...)pieczenia, całkowicie studzimy. KREM: W misie miksera umieszczamy masło orzechowe i mascarpone. Miksujemy do połączenia i powstania gładkiego kremu. Śmietankę ubijamy i dodajemy do kremu orzechowego, delikatnie mieszamy. TORT: Ostudzony biszkopt kroimy wzdłuż na pół. Przygotowujemy mocną kawę rozpuszczalną, studzimy i nasączamy biszkopt za pomocą łyżki na całej powierzchni. Banana kroimy na plastry. Na pierwszym blacie rozprowadzamy 1/3 kremu, układamy
Be Fit Be Strongjeszcze chwilę miksujemy. Piana powinna być sztywna i błyszcząca. Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg o średnicy ok 20-25 cm . Wykładamy ubite białka i formujemy kształt naszego tortu i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok 30 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy przez ok 2,5 godziny(...)beza porządnie się wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, dodajemy serek mascarpone i cukier. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę i układamy na niej owoce w dowolny sposób. Pycha ! Wskazówki 1. Białka
I LOVE LIFEIdealny przepis na biszkopt - zawsze się udaje i jest pyszny i mięciutki. W sam raz na tort ,zawsze właśnie taki wykorzystuje- polecam każdemu - na pewno się przyda bo nie ma to jak własnoręcznie przygotowany tort
Swojskie jedzonkoZawijaniec z waniliowego ciasta ucieranego, przygotowanego na serku homogenizowanym waniliowym, z nadzieniem orzechowym w stylu Ferrero Rocher z orzechów laskowych oraz kremu czekoladowo-orzechowego. Na wierzchu
Kuchnia MagdaLenyLetnie gorące dni sprawiają, że nasz organizm przestawia się na inną dietę. Schładzamy się wtedy chłodnikami, lekkimi przekąskami czy orzeźwiającymi deserami. Tort, który Wam prezentuję nie tylko ładnie wygląda, ale orzeźwia organizm i znakomicie smakuje, polecam 😊 Przygotować półmisek/salaterkę o wym. szer. 25 cm, wys. 6 cm Składniki(...)dodatkiem 1-2 łyżek cukru. Wymieszać dokładnie z tężejącą galaretką truskawkową. Wylać na zastygłą warstwę bananową. Odstawić do lodówki na minimum godzinę. Aby dobrze wyciągnąć z salaterki tort galaretowy należy zanurzyć ją przynajmniej do połowy na chwilę w gorącą wodzie, wyjąć, podważyć boki dookoła delikatnie nożem, przykryć szerokim talerzem lub paterą i odwrócić do góry nogami. Torcik
Kulinarne przemysleniaPyszny przepis na wiosenne kruche ciasto z rabarbarem. Nazwałam je szarlotka ponieważ wygląda dokładnie tak samo, a różni się tylko nadzieniem z rabarbaru. Kruche ciasto z
Słodki Blog