tort - 15956 przepisów (strona:124/1064)

Tort śmietankowy 146

płynie nieubłaganie i nadeszły kolejne urodziny mojej córki:) Dopiero maleństwo miało kilka dni, a już ma skończone 13 lat. I kiedy to zleciało? Nie mam pojęcia. Ale wiem jedno; tort musiał być. Nie jest ważne czy masz trzy, trzynaście, czy też trzydzieści trzy lata, ale ważna jest pamięć o Tobie i ten maleńki symbol miłości-kawałeczek tortu. Córuś- wszystkiego najlepszego(...)budyń i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Obie kremówki ubijam na sztywno i ok połowę bitej śmietany dodaję do masy budyniowej. Schładzam w lodówce. Zimną masą przekładam krążki tworząc tort, smaruję boki ciasta. 2/3 bitej śmietany smaruję na wierzchu, a do reszty dodaję kakao i przekładam do rękawa cukierniczego z końcówka do nadziewania. Wyciskam spiralny pasek zaczynając od środka tortu

Ciasteczkowy Potwór
Tort "EMERALD" 163

powiem, że nie ma trochę "zabawy" przy przygotowaniu tego tortu. Jest dosyć pracochłonny, ale efekt końcowy fantastyczny i wizualny i smakowy:) Jak dla mnie i moich znajomych, którzy mieli okazję skubnąć kawałeczek tego ciasta, jest przepyszny. Przepis na tort znajdziecie tutaj .   Składniki na ciasto I: 7g cukru kryształu; 62g białka jaj (około 1,5 szt.dużego jaja); 50g cukru(...)odstawić, aby napęczniała. Maliny zagotować z cukrem kryształem, przetrzeć przez sito. Masę jeszcze raz dobrze podgrzać, aby była gorąca, dodać żelatynę i mieszać, aby się dobrze rozpuściła. Przestudzić. Składanie tortu: - ciasto I nasączyć delikatnie ponczem; - 1/4 kremu; - ciasto II nasączyć delikatnie ponczem; - 1/4 kremu; - malinowa wkładka; - 1/4 kremu; - ciasto II nasączyć delikatnie ponczem; - 1/4 kremu; - galaretka malinowa; Bok tortu można

In my kitchen
Tort kokosowy 162

Tort kokosowy – puszysty, delikatny, lekki i mało słodki. Jeśli nie lubicie ciężkich tortów, ten będzie idealny. Udekorowany kwiatami z ananasa, które są bardzo proste do zrobienia, a wyjątkowo dekoracyjne. Uświetnił wyjątkową okazję – trzecie urodziny bloga. Tak to już trzy lata. Dziękując za 10 milionów odsłon, częstuję Was wirtualnie kawałkiem tortu. Będę się starać, aby Poezja Smaku stawała się(...)limonki. Uzupełniamy wodą tak, aby otrzymać szklankę płynu. Wystudzony biszkopt odkrawamy od boków tortownicy i kroimy na trzy blaty. Nasączamy każdy blat i rozsmarowujemy masę. Na końcu cały tort kokosowy smarujemy resztą masy – boki obsypujemy wiórkami kokosowymi lub obkładamy płatkami kokosa. Wierzch wyrównujemy i układamy kwiaty ananasowe. Tort kokosowy chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3 godziny przed podaniem

Poezja smaku
Kokosowy tort smietanowy 186

Przyznam, że ten tort jest najładniejszym i najsmaczniejszym tortem jaki zrobiłam w swoim życiu. Nie mam tortowych zapędów i przeważnie piekę je tylko swoim najbliższym.  Do tego tortu zabierałam się ochoczo z głową, z konkretnym pomysłem :) Miał być niezbyt słodki, delikatny i dość lekki. Udało się. Kokosowy tort śmietanowy biszkopt (rzucany) o średnicy 20 cm: 5 jajek(...)kolejno (ja to zrobiłam na docelowym talerzu, w obręczy od tortownicy): blat biszkoptu, nasączamy warstwa kremu blat biszkoptu, nasączamy dżem masa kokosowa warstwa kremu blat biszkoptu, nasączamy Jeśli robimy tort z czterech blatów, na masę kokosową nie nakładamy kremu. Masę przykrywamy biszkoptem, nasączamy go i dajemy kolejną warstwę kremu i biszkopt. Ostatni blat również nasączamy. Tort pokrywamy z każdej strony

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort naleśnikowy - II urodziny bloga 202

wirtualnej podróży! Jak wskazują blogowe statystyki, od poprzednich urodzin odwiedziliście mnie ponad milion razy! A konkretnie 1 142 645 w ostatnim roku - dziękuję!!!  Jak urodziny to koniecznie tort! Zapraszam na szybki i banalnie prosty tort naleśnikowy. Może nie prezentuje się tak efektownie jak ten przygotowany na roczek (patrz: Tort bezowy z malinami ), ale na pewno wart jest przetestowania - spróbujcie(...)Tort naleśnikowy Składniki: naleśniki: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1,5 szklanki mąki łyżka oleju szczypta soli 3 łyżki cukru barwnik różowy krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier waniliowy Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy, dodajemy barwnik  i mieszamy do uzyskania jednolitych konsystencji. Smażymy naleśniki na patelni posmarowanej oliwą

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Świąteczny tort 156

nadzieję, że się za bardzo nie przejedliście ale za to mocno wypoczęliście i macie siłę i ochotę na kolejną dawkę przepisów ;)  Dzisiaj podzielę się z Wami moim kolejnym tortem w stylu angielskim. Tort został przygotowany dla mojej kosmetyczki w ramach świątecznego prezentu. Powiem Wam szczerze, zobaczyć łzy w oczach obdarowanej osoby to najlepsza za niego zapłata. Swoją drogą chyba(...)jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką reakcją ;) Uwielbiam takie chwile;)  Środek tortu to masa czekoladowa z dodatkiem wiśni i czekoladowe biszkopty.  Przepis na tort tutaj: Tort czekoladowy z wiśniami

Krakowskie smaki Ani
Tort z maki gryczanej z kremem z czarnego bzu 151

Niecodzienny tort i niecodzienne polaczenie  smakow.Nie jestem fanka tortow,ale maly rodzinny jubileusz sprawil,ze jednak pomysl z upieczeniem tortu zrealizowalam.W przepisie,ktory czekal na swoja kolejke zaintrygowal mnie biszkopt z maki gryczynej ,przlozony kremem z czarnego bzu.Bardzo bylam ciekawa tej kompozycji smakowej w realu.Przeczucie mnie nie zawiodlo,bo tort jest przepyszny.Calosc idealnie wywazona smakowo,a posmak gryki,ktory(...)kazdemu przypadnie do gustu ,tutaj w polaczeniu z czarnym bzem,bedzie na pewno smakowac kazdemu.Ten tort byl jak meteor-pojawil sie i zniknal.Byl leciutki i bardzo puszysty.Takze bardzo polecam to jesienne polaczenie smakowe-gryki z czarnym bzem. Zawiera nie tylko super zdrowe skladniki,ale jest rowniez niskokaloryczny. Skladniki na spod biszkoptowy: 200 g drobnego cukru 4 jajka 9 lyzek oleju

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort marchewkowy z kremem pomarańczowym 135

Tort niebanalny,tort na zyczenie.Takie smaki wybral maz do swojego tortu urodzinowego.Trzy warstwy najlepszego biszkoptu marchewkowego upieczonego z mielonych migdalow i przelozone pyszna kremowa masa o smaku pomaranczowym.W sklad kremu wchodzi sok z pomaranczy,smietana kremowka i budyn.Calosc wienczy aromatyczny,swiezy Tortenguss na bazie swiezo wycisnietego soku z pomaranczy.Tort nie wymaga ponczowania.To zasluga warzywnwgo dodatku-marchewki jako skladnika biszkoptu.Jest przepyszny(...)Tort koniecznie do upieczenia! Skladniki na biszkopt:   300 g marchewki 1 lyzka startej skorki i bio-pomaranczy 2 lyzki syropu klonowego,z agawy lub miodu 6 jajek M sol 1 lyzka soku z cytryny 300 g mielonych migdalow 50 g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia Skladniki na krem:   1 paczuszka platkow zelatyny-10 g 375 ml soku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort czekoladowy 869

wirtualnie poznałam wielu wspaniałych ludzi Mimo całego tego wariactwa to fantastyczny czas którego nie zamieniłabym na inny! Dziękuję, że jesteście i że nas odwiedzacie:)! Taką okazję trzeba uczcić tortem… najlepiej czekoladowym :)! A że czasu brak najlepszy jest przepis na szybki tort czekoladowy znaleziony u Ani ( http://ankawell.blogspot.co.uk/2014/03/tort-czekoladowy.html ). Tort jest naprawdę szybki w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt a przygotowanie(...)kremu zajmuje 3 minuty. Tort w smaku jest bardzo czekoladowy a krem nadaje mu tylko lekkości. Mam nadzieję, że dacie się skusić… Tort czekoladowy Biszkopt czekoladowy: 7 jajek /żółtka i białka oddzielnie/ 1 szklanka cukru 3/4 szklanki maki pszennej 3/4 szklanki kakao 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1. Piekarnik nagrzewamy

UgotujmyTo.pl
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 390

zapewne pamiętacie kilka dni temu miałam za ” zadanie bojowe ” przygotować tort urodzinowy dla mojego kolegi. Tomek zaskoczył mnie tym zadaniem o 6 rano , ale już wtedy myślenie było na pełnych obrotach i odrazu wiedziałam jakie smaki chciałabym w tym torcie połączyć! Tutaj miałam totalnie wolną rękę i mogłam szaleć do woli! Warunek był tylko 1 : tort ma być(...)możemy dosłodzić do smaku ). CAŁOŚĆ: Przygotowane biszkopt nasączamy likierem Baileys – tylko delikatnie kropimy po całości! Smarujemy warstwą kremu. Przykrywamy drugim blatem. Smarujemy warstwą kremu. Przykrywamy ostatnim blatem. Cały tort ( łącznie z bokami ) smarujemy resztą kremu. Ja na posmarowanie całości zostawiłam mniejszą ilość kremu , ponieważ tort musiałam transportować kilkanaście k. w upale. Wy jeśli przygotujecie go dla siebie w domu

Ostra na Słodko
TORT SZWARCWADZKI / CZARNY LAS ( BEZ ALKOHOLU ) 510

Kilka dni temu za zadanie bojowe miałam zrobić tort dla koleżanki na urodziny Jej synka. Tak naprawdę to dostałam wolną rękę , ale wiedziałam , że Gosia ma niesamowitą ochotę na tort czekoladowy z wiśniami i kremem śmietanowym – więc na taki właśnie padło! Tort znany jest pod dwiema nazwami – Tort Szwarcwaldzki albo Czarny las ( czarnolas ). Wywodzi się z południowego regionu(...)Niemiec , ale popularny jest na całym świecie. Jest złożony z klasycznych czekoladowych biszkoptów przełożony kwaskowatymi wiśniami i słodką śmietanką – smaki rewelacyjnie ze sobą współgrają. Tort zrobił furorę na urodzinach , a goście wołali o dokładkę! Ps. jeśli nie będą go jadły dzieci , śmiało możecie zrobić w wersji alkoholowej ;) SKŁADNIKI: ( tortownica 22 cm ) BISZKOPT : * jajko – 5 szt * mąka krupczatka

Ostra na Słodko
Tort chałwowy 321

tort, który zrobiłam na urodziny mojego męża.  Ponieważ jest wielbicielem chałwy, postanowiłam, że tort będzie bardzo, ale to bardzo chałwowy.  Okazało się, że wyszło doskonale.  Tort pomimo tego, że jest w nim pół kilograma chałwy, nie jest słodki ponieważ nie dodałam do niego cukru, poza tym co  w biszkopcie.  Tort nasączyłam herbatą wymieszaną z Malibu(...)wyłożyć część masy.  Położyć drugi  blat, nasączyć i położyć masę.  Na wierzch położyć ostatni blat i też nasączyć.  Nałożyć pozostałą masę na wierzch i boki tortu. Wiórki kokosowe uprażyć na patelni, aż będą lekko brązowe.  Posypać brzegi i wierzch tortu.  Schłodzić przez kilka godzin w lodówce

Sto kolorów kuchni
Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami 146

Nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym efektowny i pięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 80 g mąki tortowej (0,4 szklanki(...)śmietanki 30 lub 36% 2 fixy do ubijania śmietany ok. 3-4 łyżki cukru pudru 100 g płatków migdałów 100 g gorzkiej czekolady niewielka ilość mleka + wódka (opcjonalnie) Tort Straciatella z Migdałami - Sposób przygotowania: Czekoladę (40 g) ścieramy na tarce o małych oczkach. Tortownice (20 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek.  Na wysokich obrotach miksera

Słodka Strona
Tort Ferrero Rocher 250

delikatnej śmietany kremówki, aksamitnego mascarpone, aromatycznej czekolady i uwielbianej przez wielu Nutelli. Dzieło zwieńcza delikatna czekoladowa polewa, której szczyt zdobią orzeszki laskowe - wielbiciele czekolady z pewnością zauroczą się tym tortem. Tort Ferrero Rocher - Składniki: Ciasto: 3 jajka (osobno białka i żółtka) 150 ml mleka 125 ml oleju 2/3 szklanki brązowego cukru niepełne 1/2 szklanki białego cukru cukier waniliowy 150 mąki(...)serka mascarpone 2 gorzkie czekolady (po 100g) 250 g Nutelli Polewa: 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietany kremówki 30% łyżka wódki ok. 100 g orzechów laskowych   Tort Ferrero Rocher - Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając.  Zmniejszamy

Słodka Strona
Tort miodowy 370

Tort miodowy powstał dlatego, gdyż zatęskniłam ostatnio za smakiem miodownika , a że zbliżają się święta, postanowiłam przygotować ciasto z blatami miodowymi, przełożone dwoma rodzajami kremu, które będzie ładnie prezentowało się na świątecznym (i nie tylko) stole. Wykonanie ciasta nie jest trudne, choć czasochłonne, gdyż przygotowanie i upieczenie 6 blatów (zostały wykonane w tortownicy o średnicy 18cm) pochłania sporo czasu. Blaty(...)upieczeniu nie twardnieją tak bardzo jak w przypadku miodownika, choć ja swoje dla pewności przetrzymałam przez noc zafoliowane w lodówce, dopiero następnego dnia przełożyłam je kremem. Gotowy tort ponownie leżakował w lodówce przez dobę. Po tym czasie blaty zmiękły i połączyły się smakowo z kremem. Kremy, jakie wykorzystałam do przełożenia tortu, to klasyczna masa budyniowa oraz masa krówkowa/kajmakowa

Smakołyki Bereniki