tort - 15956 przepisów (strona:116/1064)

Tort brzoskwiniowy 95

Ostatnio na chrzest mojego synka upiekłam tort brzoskwiniowy z śmietankowo serowym kremem. Tort jest delikatny i rozpływający się w ustach. Idealny na takie okazje jak chrzest czy komunia. Polecam jest pyszny :-) Składniki(blaszka 23/33): biszkopt (składniki na 1 blat): jajka 4 szt, cukier 150 g, mąka pszenna 100 g, mąka ziemniaczana 40 g, krem twarożkowy z brzoskwiniami: ser twarogowy(...)cytryny przelewamy do szklanki i dopełniamy ją do pełna syropem z brzoskwiń. Pierwszy blat biszkoptowy nasączamy połową ponczu. Biszkopt smarujemy kremem twarogowym z brzoskwiniami. Na torcie układamy kolejny blat biszkoptowy, który nasączamy pozostałym ponczem. Wierzch oraz boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Tort schładzamy kilka godzin w lodówce.  Śmietankę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w misce i miksujemy

kulinarne odsłony pati
Wytrawny tort szpinakowy 99

Zazwyczaj torty kojarzą nam się ze słodkościami - słodki biszkopt, słodkie kremy, owoce czy czekolada. Ja też zazwyczaj jadam je w wersji słodkiej - w końcu kto nie lubi słodkości? A jednak są osoby, które nie przepadają za słodkim smakiem i raczej go unikają. A i słodkolubnym od czasu do czasu przyda się przecież jakaś odmiana 😉 Dlatego dziś pokażę Wam przepis(...)tort wytrawny ze szpinakiem - świetnie się sprawdzi chociażby jako tort urodziny dla solenizantów nie lubiących słodyczy 😄 Wytrawny tort szpinakowy - przepis Do przygotowania tortu będziesz potrzebować: 60g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego), 5 jaj, żurawinę w słoiku, 400g twarogu półtłustego, mały kubek jogurtu, 200g orzechów włoskich, 100g suszonej żurawiny, czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej, sól i pieprz do smaku. 1. Na suchą patelnię wyłóż

Z notatnika dietetyka
Torty w masie cukrowej 51

Silver avard winner cake international London 2019 [ See image gallery at smartbake.pl ] Baby shower cake - sleeping girl [ See image gallery at smartbake.pl ] tort na Chrzest święty [ See image gallery at smartbake.pl ] Tort prezent [ See image gallery at smartbake.pl ] Tort z kotkiem, myszkami i balonikami [ See image gallery at smartbake.pl ] Shimmer and Shine [ See image gallery at smartbake.pl ] Tort korona(...)image gallery at smartbake.pl ] [ See image gallery at smartbake.pl ] Artykuł Torty w masie cukrowej pochodzi z serwisu SmartBake

SmartBake.pl
Krem śmietanowy z serkiem mascarpone. 54

Krem śmietanowy z serkiem mascarpone to podstawowy krem do przekładania i ozdabiania tortów. Jest ceniony za delikatny smak i gładką konsystencję. Bazą tej masy jest bita śmietana. Śmietana powinna być puszysta i kremowa. Ubijana śmietana powinna mieć więcej niż 30% zawartości tłuszczu. Śmietana o niższym procencie nie ubije się. Istnieje kilka wersji przyrządzania tego kremu. Niektórzy wolą dodawać żelatynę inni(...)serek mascarpone. Dla mnie najsmaczniejszy jest krem śmietanowy z dodatkiem serka mascarpone. Krem ten jest puszysty, a jednocześnie stabilny, nadaje się do przełożenia tortu i nie musimy się obawiać, że nasz tort zdeformuje się. Zamiast serka mascarpone możemy użyć również żelatyny rozpuszczonej w wodzie. Jednak konsystencja tego mixu bardziej przypomina mus piankowy, niż puszysty krem. Z poniższego przepisu można wykonać

SmartBake.pl
Owocowe ciasteczko w torcie schowane 54

Owocowe ciasteczko w torcie schowane . Pomysł na zrobienie owocowego ciasteczka przyszedł niespodziewanie. Na specjalne życzenie mojej siostrzenicy, która uwielbia cakepops i wszystkie deserki tego typu, postanowiłam umieścić jej przysmak wewnętrz tortu. Ten, kto kiedykolwiek jadł cakepops, wie o czym mówię. Ciasto jest zrobione ze zmielonego ciasta kruchego i pasty owocowej. Równie dobrze można użyć pasty z orzechów i kawy(...)pasty kokosowej, lub karmelowej, można pokusić się też o dodatek alkoholu, lub dodać wiórki czekoladowe. Owocowe ciasteczko w torcie schowane ma gęstą i zwartą konsystencję, łatwo się kroi, smakuje super owocowo. Warstwa ciasteczka stanowi element zaskoczenia. Wygląda świetnie. Dzięki swojej miękkości zadowoli nawet najbardziej wrażliwe zęby. Odparowywanie wody z mrożonych owoców, powoduje, że ich smak jest bardziej intensywny. Ja użyłam

SmartBake.pl
Tort śmietankowy 80

Tort zrobiłam dla mojej córeczki  Hani na 2 urodziny, a że jest fanką bajki Masza i Niedźwiedź wydruk cukrowy musiał być koniecznie z bohaterami tej bajki. Tort jest delikatny i mocno śmietankowy w smaku, Nie zawiera alkoholu i nie jest za słodki, dlatego doskonale nadaje się dla dzieci. Na biszkopt-tortownica 24 cm: 6 jajek 6 łyżek mąki pszennej(...)masy śmietanowej. Przykryć kolejnym blatem, którego również nakeży nasączyć i posmarować kolejną częścią śmietany. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć go,ale nie smarować już śmietaną. Pozostała śmietaną smarujemy boki tortu.   Masa maślana. Masło w temperaturze pokojowej ubić na puch, następnie stopniowo dodawać cukier puder i mleko,aż do uzyskania jednolitej, gęstej kremowej masy. Na końcu dodać barwnik i ubijać jeszcze

Krylowa Kuchnia
Tort Leśny mech 117

Mój starszy synek ostatnio obchodził swoje drugie urodzinki. Z tej okazji oczywiście nie mogło zabraknąć torta. Niestety na bardzo pracochłonny tort nie mam czasu, więc zrobiłam wszystkim już znany tort Leśny mech. Jako pierwszą warstwę zrobiłam śmietankę z galaretką, żeby wyróżniała się kolorem a kolejne warstwy to po prostu bita śmietana z serkiem mascarpone. Tort mojemu solenizantowi bardzo smakował(...)ciasto wkoło blaszki i wyciągamy z rantu. Śmietankę 36% wlewamy do wysokiej miski, dodajemy mascarpone oraz cukier puder i miksujemy aż powstanie nam gęsty krem. Połowę kremu wykładamy na tort i wkładamy do środka borówki. Tort przykrywamy kolejnym blatem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Pozostały blat szpinakowy kruszymy i przyklejamy na bokach i wierzchu torta. Dodatkowo wierzch dekorujemy

kulinarne odsłony pati
BISZKOPT 98

Biszkopt do tortu bez proszku do pieczenia, który nie opada! Dziś podaję Wam idealny przepis na biszkopt jasny, który wykorzystuję do moich tortów. Hmm…w tym momencie muszę Wam zdradzić istotny fakt, dotyczący biszkoptów. Nawet najlepszy przepis nie zagwarantuje Wam, że biszkopt pięknie wyrośnie. Od trzech lat stosuję ten sam przepis (z drobnymi modyfikacjami) i wiele razy zdarzyło

Słodki Pomysł
Tort czekoladowy z musem z porzeczek 72

Dzisiejszy przepis na tort czekoladowy to moja propozycja nie tylko na wyjątkowe okazje, ale także na zbliżające się święta Składniki biszkopt 6 jajek / 1 szklanka cukru pudru / 1 szklanka mąki pszennej tortowej / 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej / 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy 500 g serka mascarpone (w temp pokojowej) / 200 g dobrej, gorzkiej  czekolady / 500 g śmietanki(...)Mrożone porzeczki zalej wiśniówką lub innym aromatycznym alkoholem i pozostaw do rozmrożenia. Nastepnie odsącz płyn i zostaw go do naponczowania blatów biszkoptowych. Owoce wymieszaj z konfiturą porzeczkową.  przełożenie tortu Dolny blat ułóż na paterze, naponczuj kilkoma łyżeczkami mocnej herbaty i kilkoma łyżeczkami alkoholu, w którym moczyły się porzeczki. Wyłóż połowę musu porzeczkowego, rozsmaruj równo po krążku biszkoptowym, posyp delikatnie

Raj dla Podniebienia
Tort z czekoladowym kremem z suszonych śliwek 82

Bardzo prosty przepis na pyszny tort ze smakowitym i zdrowym czekoladowym kremem z suszonych śliwek. Polecam Składniki: Biszkopt (proporcje na 1 biszkopt, a potrzebujemy 2 sztuki): 1 1/2 szklanki (360 ml) mąki orkiszowej jasnej typu 700 (lub mąki pszennej) 1 łyżeczka (5 ml) proszku do pieczenia 1 łyżeczka (5 ml) sody oczyszczonej 1/2 szklanki (120 ml) erytrytolu (lub ksylitolu, ewentualnie(...)grudki przypominające ścięte mleko (to prawidłowa konsystencja). Dolewamy to do mieszanki z mąką i mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebujemy dwa takie biszkopty do naszego tortu i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej ja tak robię :)). Pieczemy w temperaturze 180 stopni C (z termoobiegiem) przez około 20-22 minuty albo do momentu aż patyczek

Lamarida.pl
Tort "Na leśnej polanie" 133

lata temu na moim blogu pojawił się przepis na tort śmietankowy. Dzisiaj chcę Wam go zaprezentować  w troszeczkę innej formie. Wyglądem przypomina pień porośnięty mchem, malinami i borówkami. To tort "Na leśnej polanie". Tort przygotowujemy według przepisu na tort śmietankowy LINK. Na bokach tortu zrobiłam niewielkie wgłębienia, rysy tak, aby przypominał pień i całość polałam polewą czekoladową. Mech przygotowałam(...)według przepisu na ciasto "Leśny mech" Link. Wierzch i boki tortu okleiłam okruszkami ciasta szpinakowego. Na koniec ozdobiłam malinami i borówkami. Smacznego

Pyszności Słodkości
krem ala Ferrero Rocher 119

tworzenia deserów i kremowych zdobień (np. do zdobienia muffinek), jednocześnie łatwo się rozsmarowuje, więc jest świetny do przekładania tortowych blatów czy ciast. To właśnie ten krem wykorzystałam przy tworzeniu tortu ala Ferrero Rocher . Zobacznie jak łatwo i szybko możecie sami ‘ukręcić’ ten pyszny krem The post krem ala Ferrero Rocher appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Tort bezowy z malinami, borówkami i sosem agrestowym 225

Jeżeli po upieczeniu faworków, pączków pozostały Wam białka to zachęcam do upieczenia domowego tortu bezowego. Wbrew pozorom bezowe wypieki są bardzo łatwe do przygotowania. Poniższy tort nadziałam oraz udekorowałam świeżymi malinami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej(...)wsypać cukier puder oraz dodać  (partiami!)  serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem  (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem)  złożyć tort bezowy. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu śmietanowego, następnie rozsmarować sos agrestowy i na tym ułożyć 1/3 owoców (malin, borówek). Następnie całość przykryć drugim blatem bezowym i z wierzchu posmarować

Ugotować
FRAISIER - TORT TRUSKAWKOWY 193

Tort inspirowany francuskim specjałem ,,Fraisier,, o nieco zmienionym wyglądzie. Zamiast wierzch tortu, polać dżemem truskawkowym jak to jest w orginale, ozdobiłam tort bitą śmietaną oraz truskawkami. Właśnie taki podoba mi się bardziej. 🍓🍰😍 SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) Biszkopt : 5 jajek  ¾ szklanka cukru  ¾ szklanka mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana 0,80 ml śmietany

RAROSSA
FRUŻELINA TRUSKAWKOWA 109

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina truskawkowa to słodki i pyszny dodatek do tortów, ciast i deserów. Dla mnie najlepsza jest frużelina ze świeżych, sezonowych owoców. Miałam okazję robić ją z mrożonych i świeżych truskawek dostępnych w marketach poza sezonem i to już nie było to samo. Przekonałam się o tym w torcie z kremem oreo

Słodki Pomysł