tort z kremem - 4307 przepisów (strona:116/288)

mleko aromatyzowane 129

dopuścić do wrzenia. Cały czas mieszamy. Następnie odstawiamy pod przykryciem do całkowitego wystudzenia. Kiedy mleko jest już zimne przecedzamy przez siteczko. Gotowym aromatyzowanym mlekiem wzbogacamy smak kremów np. do babeczek, muffinek, tortów. /inspiracja przepisu: Jamie Oliver’s FOOD Tube „Sezonowe Słodkości” Cupcake Jemma

Domowy Smak Jedzenia
Tort Sachera (Sachertorte) 156

minimalistyczne, a smak migdałów i ich lekka chrupkość nadają czegoś niesamowitego :) Moim zdaniem niesamowitą sztuką jest wymyślić coś takiego smacznego, prostego i minimalistycznego. Bo każdy może upiec tort z przeróżnymi posypkami, dodatkami, kremami i ogromem różnych, mieszających się smaków, jednak wymyślić coś co nie mdli, nie nudzi i ogromnie smakuje gdzie tak naprawdę głównymi składnikami jest czekolada i dżem morelowy

Jedzeniomania
Tort "Tiramisu" II 185

serii "smak mojego torta" tort "Tiramisu". Ciasto biszkoptowe z kremem śmietanowym, o zapachu kawy... I taka szybciutka dekoracja

In my kitchen
Podwójnie czekoladowy torcik przekładany bananami 138

ustach, jest pyszne, miękkie i wilgotne, głęboko czekoladowe i, co najważniejsze, poprawia humor. Podwójnie czekoladowy, ponieważ, oprócz ciasta, które samo w sobie zawiera sporo czekoladowych składników, tort przekładany jest ciemnym daktylowym kremem z dodatkiem kakao. Składniki: Ciasto: 2 szkl. pełnoziarnistej mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki kakao 1 szkl. migdałów 1 tabliczka (100 g) dobrej jakości gorzkiej czekolady

Roślinna - blog wegański
Babeczki red velvet / Red velvet cupcakes 224

czasie na blogu troszkę ucichło, co nie oznacz, że w kuchni nic się nie działo:) Cupcakes to miniaturki dużych ciast - takie na raz. Jednym z moich ulubionych tortów jest red velvet z kremem serowym. Tym razem z okazji walentynek pojawił się w wersji beczkowej:)SKŁADNIKI (na 12 sztuk)100 gram miękkiego masła1/2 szk. cukru1 i 1/2 szk. mąki1/2 szk. maślanki1

Magiczna kuchnia Darii
Kandyzowane plasterki pomarańczy 269

także plasterki pomarańczy. Wykorzystuję je potem do zdobienia tortów, ciast czy też deserów. Mam w planach upieczenie  na Święta  tortu marchewkowo-piernikowego przekładanego kremem na bazie mascarpone, a do jego dekoracji wykorzystam właśnie plasterki pomarańczy. Kandyzowane plasterki pomarańczy Składniki: 2 pomarańcze 2 szklanki cukru 2 szklanki wody Wykonanie: Pomarańcze

Kulinarne przygody Gatity
Menu sylwestrowe 154

barszczykiem, nuggetsy w panierce z chipsów i kuleczki ziemniaczane. Można również przygotować kilka rodzajów pizzy  :) Jako deser proponujemy galaretki cytrusowe według Gordona Ramsay’a, ptysie z kremem śmiatanowo-czekoladowym, czy tort czekoladowy Dla dzieci Większe dzieci noc sylwestrową traktują w specjalny sposób bo mogą wtedy posiedzieć z „dorosłymi”, nikt nie goni ich do łóżka, a na zakończenie wieczoru

Kolizje Smaków
Ekspresowy Deser z Resztek 175

Taki deser możemy wyczarować ze składników, które pozostały po wykonaniu Tortu Straciatella z Malinami. Lekki krem, starta czekolada, maliny i listki mięty. Pysznie wyszło! Na sam spód ułożyłam ścinki ciasta czekoladowego, potem krem, następnie posiekaną czekoladę, maliny, potem znowu krem, czekolada, maliny, listki mięty. Prawda, że łatwo

Blondynka Gotuje
torcik michałkowy 142

można po nazwie się spodziewać inspiracją do zrobienia tego tortu były cukierki Michałki, w dwóch smakach- jasne i ciemne. Krem zrobiony na ich bazie jest bardzo smaczny ale dość słodki, dlatego całość przełamałam kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Ciacho smakuje i wygląda dość wykwintnie, bez obaw można więc je podać na jakąś większa uroczystość.  A żeby tort ładnie się(...)wodnej i wmiksować do śmietany. Masę wyłożyć na dolny blat biszkoptowy, przykryć drugim ciastem z dżemem. Krem z cukierków białych przygotować tak samo  i wyłożyć na warstwę dżemu, przykryć ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem boki i wierzch tortu udekorować bitą śmietaną  i orzechami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowy z pomarańczami 133

ciepłe kraje, to deser wymaga chłodnych warunków, by śmietanowy krem mógł prezentować się w pełnej krasie. Odradzam prezentacje w pełnym słońcu, ale sam tort polecam. Jego największym atutem jest właśnie ów delikatny mus. Dla fanów kremów i bitej śmietany warto dodać do zeszytu z przepisami.Składniki:ciasto 175g masła175g drobnego cukru4 jajka200g mąki1 łyżka kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia30g gorzkiej

W kuchni wieczorem
Mus truskawkowy do tortu 483

Lekki, słodki i bardzo truskawkowy mus do ciast i tortów. Można go również podawać jako słodki deser, który z chęcią spałaszują

Słodki Pomysł
tort czekoladowy z owocami 127

Były urodziny więc musiał być i tort. W całym tym szale jednak zapomniałam zrobić zdjęcia w przekroju ale musicie mi na słowo wierzyć, że był OBŁĘdNIE pyszny. W końcu czekolada i truskawki to połączenie godne bogów:) *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody 2 łyżki(...)dokładnie zmiksować. Krem podzielić na trzy części.  Na paterze położyć dolny biszkopt, zapiąć wokół niego rant. Posmarować dżemem. Położyć trochę owoców, posmarować jedną częścią kremu, przykryć drugim biszkoptem i powtórzyć czynność. Przełożony tort wstawić na godzinę do lodówki. Wyjąć, zdjąć rant i boki oraz wierzch posmarować pozostałym kremem czekoladowym. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem górę ozdobić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort w stylu szwarcwaldzkim – Tort „Czarny las” 1586

..i znowu na blogu deser czekoladowo-wiśniowy 🙂 Tym razem zapraszam na tort „Czarny las”. To kwaśno-słodkie połączenie ostatnio mnie prześladuje i namiętnie stosuję

Wiszniówka
Tort cytrusowy 164

rozpuszczona żelatynę i dalej ubijać.Następnie dodać odsączone z zalewy mandarynki, wymieszać z kramem i wyłożyć na masę budyniową. przykryć drugim plackiem.Drugi krem waniliowy przygotować jak pierwszy tylko bez dodatku mandarynek. pokryć nim boki i wierzch tortu. Dowolnie ozdobić

Mix smaku