Bigos to niezwykle pracochłonne danie, dlatego zawsze przygotowuję go z większej ilości składników i mrożę. Na obiad na ostatnią chwilę albo kolację na ciepło jak znalazł
Humanistka w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Humanistka w kuchniDzisiaj chciałyśmy jak co środę zaprosić Was na małą słodką rozkosz :) Tak sobie myślę, że dobrze że środa jest tylko raz w tygodniu... Podczas przygotowywania urodzinowego tortu naszła mnie ochota na małe co nieco na co skuszą się goście kiedy zatęsknią za tortem. Przygotowałam właśnie takie czekoladowe kuleczki :) Przygotowanie ich to zaledwie kilka chwil co stanowi ogromny atut. Smak jest
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś zapraszam Was na niesamowite, jak to mówią "wilgne" babeczki. Jak zjecie raz, na zawsze staną się częstym gościem na Waszym stole. Jak to mówią
Humanistka w kuchni25 dag serka mascarpone 15 dag kruchych podłużnych biszkoptów 2 łyżki cukru pudru kawa rozpuszczalna kakao, migdały w płatkach lub zmielone, krokant orzechowy i inne…według
Humanistka w kuchni60 dag matjasów bez skóry pół słoiczka musztardy sarepskiej cebula biała-czosnkowa (ewentualnie zwykła) orzechy włoskie około 30 dag śliwki kalifornijskie suszone około 30-40 dag
Humanistka w kuchniciasto: 30 dag mąki 10 dag masła 2 jajka 10 dag cukru pudru nadzienie: 4 banany 1/3 szklanki kremówki 15 dag masła 15 dag cukru wierzch
Humanistka w kuchni50 dag mrożonych malin 200 ml śmietany 30 lub 36% 6 łyżek cukru pudru krokant orzechowy lub czekolada do posypania Maliny miksujemy z połową cukru pudru
Humanistka w kuchni50 dag makaronu (najlepiej kolorowego) 30 dag szynki, np. konserwowej 30 dag żółtego sera 1 słoik pędów bambusa puszka kukurydzy majonez pieprz, sól Pokroić w kostkę
Humanistka w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Humanistka w kuchni6 całych jajek 1 szklanka cukru cukier wanilinowy kostka margaryny 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do
Humanistka w kuchniRobimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. nadzienie: 1 serek homogenizowany naturalny (400 g) 2 szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny
Humanistka w kuchni100 g jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu lub koncentratu pomidorowego sól, pieprz, pomidory suszone Jogurt naturalny mieszamy z dwiema łyżkami ketchupu lub 1.5 łyżki
Humanistka w kuchniPrzepis bierze udział w akcji Domowy wyrób. 1,5 litra mleka żelatyna na 2 litry płynu 15 tabletek słodzika 2 krople olejku
Humanistka w kuchniZ porcji wychodzi około 6 naleśników! 1 naleśnik = 1 osoba 2 jajka 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1,5 szklanki mleka łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka
Humanistka w kuchni