dodaj ksylitol, wiórki oraz mąkę kokosową, wymieszaj i przelej znów do osobnego pojemnika. 4. Drugą część również wlej do blendera, dodaj jagody i zmiksuj. Dodaj ksylitol, wiórki i mąkę kokosową, całość wymieszaj i poczekaj aż obie masy nieco stężeją. 5. Na spód tortownicy wylej masę jagodową i wyrównaj. Następnie delikatnie wyłóż masę truskawkową, wyrównaj. Całość włóż do lodówki na całą(...)Kolejnego dnia odkrój boki cienki nożem i zdejmij obręcz. 7. Gorzką czekoladę połam do miseczki, dodaj olej i podgrzej w kąpieli wodnej do uzyskania gładkiej polewy, którą polej górę tortu. 8. Całość udekoruj owocami. Po darmowego ebooka wpadajcie na bloga Edyty "Mój kawałek podłogi
Candy PandasPrzekładane ciasto, które wymaga większego nakładu pracy i czasu, ale jest tego warte. Ciasto zostało "sklecone " z wielu starych przepisów zeszytowych. Na zdjęciu nie widać, ale
Przepisy Mikołajadużych kawałków. 12. Agar rozpuścić w 1/4 szkl. wody, wlać do musu i całość zagotować. 13. Biszkopt wyrównać u góry („ścinki” wymieszać z mlekiem roślinnym i olejem kokosowym do powstania masy dającej się formować w kulki, które obtoczyć w kakao). 14. Biszkopt podzielić na dwa równe blaty. 15. Pierwszy blat umieścić w tortownicy lub specjalnym ringo, wlać połowę galaretki(...)galaretka zacznie u góry się delikatnie ścinać, nałożyć ostrożnie drugi blat, którego polać drugą częścią galaretki. Całość włożyć do lodówki. 17. Po stężeniu galaretek (najlepiej po kilku godzinach) wyjąć tort po odcięciu boków cienkim nożem. 18. Całość udekorować rozpuszczoną w kąpieli wodną czekoladą, krówkami i pralinami
Candy Pandasmuszelce 6. Sałatka Ananas 7. Szybka sałatka makaronowa w tuńczykiem Słodkości 1. Popękane ciasteczka 2. Kakaowa rolada z jabłkami 3. Tort kakaowo-wiśniowy z rurkami 4. Muffinki Snickers 5. Sękaczek 6.Chatka Baby Jagi 7. Popękane ciasteczka cytrynowe 8. Mrówka 9. Brazylianka 10. Kubanka 11. Sernik Królewski 12. Oczy carycy(...)Bajaderki 15. Muffiny Leśny Mech 16. Muffinki Reniferki 17. Puszyste pierniczki 18. Muffiny kokosowo-karmelowe 19. Muffiny kajmakowe 20. Piernikowe choineczki 21. Ciasto Czarna Owca 22. Sernik obłędnie kokosowy 23. Szarlotka królewska 24. Seromakowiec 25. Ciasto Prince Polo 26. Aniołek 27. Sernik na zimno w szklance 28. Makowy ślimaczek 29. Deser Kubuś 30. Piernik marchewkowy 31. Szybkie pierniczki 32. Pralinki
Czerwona PorzeczkaKorzystając z moich przepisów (nawet przy inspiracji) i publikując je publicznie - wspomnijcie o źródle. https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspirację na to ciasto znalazłam na stronie
Di gotujePyszny, delikatny torcik, który rozpływa się w ustach - dosłownie. Zastanawiałam się jaki tort zrobić na urodziny swojej Córeczki. Chciałam, aby miał smak świeżych owoców i nie był za słodki. Oprócz dwóch smaków masy jakie w nim znajdziecie główna rolę stanowi pyszny cytrynowy biszkopt, który idealnie komponuje się z mascarpone i brzoskwiniami. Spróbujecie :) Przepis na biszkopt (przepis TUTAJ ) Składniki(...)500g serka mascarpone 330 ml śmietany 30 % 3 duże łyżki nutelli 4 duże brzoskwinie UFO jeżyny wiórki kokosowe 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki drobnego cukru skórka z całej cytryny 2 łyżki soku z cytryny Herbata +alkohol (u mnie nalewka wiśniowa) +sok z cytryny Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtego i ubijamy mikserem
ChilliJemyCiasto jest doskonałym przykładem na to jak idealne jest połączenie słodkiego kokosa z orzeźwiającym smakiem owocu brzoskwini. Składniki: Biszkopt: 125g cukru 125g masła extra 1 cukier
Szalona Kuchnia EwelinyNigdzie nie znalazłam oryginalnego przepisu, lecz i tak jestem bardzo zadowolona z efektu, który będzie częściej gościł w grafiku moich wypieków! W każdym bądź razie jest
Di gotujeDeser bez cukru zdrowy, mogą go jeść osoby z nietolerancją mleka.Polecam bo jest bardzo dobry. Desery nie muszą być przesłodzone cukrem bo można go zastąpić
wesoła kuchniaCześć , Wczoraj wpadli do mnie goście , więc trzeba było coś upichić:)) Przedstawiam Wam dziś ciasto kokosowo - śmietanowe:))))))) składniki ciasto kruche: mąka pszenna 3 szklanki
Cukier&Pudermniej zdrowych ciast z cukrem, kremami, margarynami itp.. Do wykonania go nie użyłam żadnych produktów zawierających gluten, dlatego osoby cierpiące na jego nietolerancję nie muszą odmawiać sobie kawałka :). Tort nadaje się także dla wegetarian i wegan oraz osób z nietolerancją laktozy. Do wykonania go użyła jedynie zdrowych składników, nie ma w nim ani grama cukru. :) Nie będę jednak już(...)Składniki (na tortownicę o średnicy 25 cm): Podstawa: 1 szklanka daktyli- ok 120 gram (namoczonych przez 2 godziny) 2 szklanki migdałów- ok 300 gram (lub orzechów włoskich) Warstwa kokosowa: 3 szklanki wiórków kokosowych- ok 300 gram (najlepiej zmielone w młynku do kawy) puszka organicznego mleka kokosowego (400ml) 1/2 szklanki oleju kokosowego (roztopionego) 6 dużych łyżek syropu klonowego
Smiling ShrimpPo krótkiej przerwie zapraszam po przepis na pyszną, bardzo kaloryczną tartę. Inspiracja blog Kwestia Smaku. Składniki na formę o średnicy 24 cm : Składniki na ciasto kruche
moj przepis nabiszkopty. Na ciastka przelać masę. Całość wstawić do lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi.) (*) Na wierzch możecie użyć polewy lub kremu czekoladowego. Ja tym razem zdecydowałam się na nadzienie termostabilne Lauretta i uważam to za doskonały pomysł. Nadzienie to jest niezwykle smaczne(...)rodzaje tylek, dzięki którym można nadziać wszelkie wypieki - albo pięknie udekorować swoje słodkości. Taka dekoracja rewelacyjnie trzyma formę i nie rozpływa się. Niebawem wykorzystam ją w zaplanowanych tortach. Dodam jeszcze, że nadzienie można mrozić i nie wpływa to na jego jakość, ani smak. Polecam
Di gotujeKlasyczne ciasto Milky Way bez pieczenia już znacie - klik . Przyznam, że jest obłędne w smaku i nie potrzebuje ulepszania, ale chciałam je połączyć z moim ukochanym
Di gotujeBISZKOPT: jajka - 5 szt mąka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1
Camilla w kuchni