tort kawowy - 603 przepisów (strona:6/41)

Tort Tiramisu z malinami 141

Tort Tiramisu to klasyczny tort kawowy bez pieczenia. Moja wersja jest dodatkowo wzbogacona o maliny. Robi się go bardzo szybko i smakuje wyśmienicie. Czas wykonania: 1 h   Ilość porcji: 8 -12 kawałków Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 filiżanka kawy 2 łyżeczki cukru Masa: 500 ml śmietanki kremówki(...)usztywniacze do śmietany 6 łyżek cukru pudru Dodatkowo: 200 g malin (u mnie mrożone) 2-3 łyżki kakao 2 łyżki pudru z malin [PRZEPIS] Przygotowanie tortu Tiramisu z malinami Zrobić i posłodzić kawę. Odcedzić fusy i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać serek

KuchniaWeDwoje.pl
Torcik orzechowy z kawą 67

Puk, puk, czy jest ktoś, kto nie lubi kawy? Jeżeli tak, to zazdroszczę. To jest mój jedyny nałóg, z którym raczej się nie pożegnam. Tym bardziej

Bita śmietanka
Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami 128

Sernik kawowy na zimno z dodatkiem Amaretto na spodzie z ciasteczek kakaowych, warstwą musu z suszonych śliwek i czekoladowym ganache. Wszystkie smaki pasują do siebie doskonale. Sernik jest pyszny! Jestem pewna, że kawosze nie będą zawiedzeni Polecam! Składniki: Spód: 300 g kruchych ciastek kakaowych 110 g masła Masa śliwkowa: 350 g suszonych śliwek 1/3 szklanki likieru Amaretto Masa serowa(...)czekolady, masło i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i polać sernik. Schłodzić. Gotowy sernik kawowy udekorować suszonymi śliwkami i posypać kakao. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowymTort bezowy z kawą → Piernik z suszonymi śliwkami → Kostka piernikowa z marcepanem i powidłami

Oryginalny smak
Tort Trzy Smaki 52

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Mini pavlova z mango i marakują 55

Następnie wyłożyć na ostudzone bezy. Udekorować obranym i pokrojonym w kostkę mango i miąższem z marakui. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bezy czekoladowe z kremem kawowymTort bezowy z czekoladą i malinami → Tort bezowy z kawą → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Deser jaglany z jagodami i bezą

Oryginalny smak
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 111

tuńczyk Gravlax - marynowany łosoś Rillettes z łososia Majonez domowy Kapusta kiszona z olejem lnianym Surówka z kapusty pekińskiej i pomarańczy Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka Szarlotka tatrzańska Kawowy tort bezowy Pavlova Potrawy wegetariańskie i wegańskie Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Czysta zupa grzybowa z wędzoną śliwką Bulion warzywny Uszka z grzybami Pierogi z wędzonym twarogiem Pierogi z kapustą

Codziennik Kuchenny
Potrawy na Wielkanoc 71

Zimne sosy: Majonez domowy Sos chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem Ciasto z owocami Smacznego

Codziennik Kuchenny
Tort kawowy z musem gruszkowym… 115

Gdy Piotrek zaczynał urlop, mieliśmy całą listę rzeczy, które chcieliśmy przez ten tydzień zrobić. Zuzia też ma przerwę w przedszkolu … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Deser nieoczekiwany 129

Robiąc TORT KAWOWY  musiałam ściąć trochę biszkopta u góry, gdyż powstała mi lekka górka. Postanowiłam ten kawałek wykorzystać. Do sporządzenia takiego deseru wystarczą jednak zwykłe naleśniki z dodatkiem kakao, aby naleśnik był brązowy i czekoladowy! I smażone raczej na małej patelni ,by można go było zamknąć na pół. Wierzch biszkopta-placka posmarowałam TRUSKAWELLĄ od ETERNO . Wierzch truskawelli posypalam obficie

Z Kuchni Do Kuchni
Nominacja do Liebster Award 44

cisza? Cisza 3. Jak najchętniej odpoczywasz? W moim ogrodzie 4. Rozważna czy romantyczna? Dziś już rozważna ;-) 5. Ulubiona kuchnia świata? Nie ma takiej, lubię wszystkie 6. Ulubiony deser? Tort kawowy mojej teściowej 7. Twoje największe marzenie? Domek na zabitej dechą wsi 8. Twoje najgorsze danie, które ugotowałaś? Comber zajęczy   9. Romantyczna kolacja czy rodzinny obiad? Kolacja 10. Książka

Kulinarne przygody Gatity
TORT KAWOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 49

urodziny to musi być i tort 🎂 Tort mojego autorstwa... kakaowe ciasto biszkoptowe z wiśniami, dwiema masami na śmietance i serku mascarpone - czekoladową oraz kawową, a także bezą kawową w środku. Tort jest przepyszny, ale też pracochłonny oraz czasochłonny - samo suszenie bezy zajmuje 90 minut, a oprócz tego mamy do upieczenia biszkopt i dwie masy do przygotowania. Jednak efekt końcowy oraz(...)kawową. Na bezie rozsmarowujemy masę kawową i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Na wierzchu rozsmarowujemy masę kawową, natomiast na bokach, na przemian nakładamy masę czekoladową i kawową, a następnie rozprowadzamy je za pomocą szpatułki, obracając tort dookoła. Wierzch zdobimy według własnych upodobań. Tort wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
TORT KAWOWO-CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI 65

urodziny to musi być i tort 🎂 Tort mojego autorstwa... kakaowe ciasto biszkoptowe z wiśniami, dwiema masami na śmietance i serku mascarpone - czekoladową oraz kawową, a także bezą kawową w środku. Tort jest przepyszny, ale też pracochłonny oraz czasochłonny - samo suszenie bezy zajmuje 90 minut, a oprócz tego mamy do upieczenia biszkopt i dwie masy do przygotowania. Jednak efekt końcowy oraz(...)kawową. Na bezie rozsmarowujemy masę kawową i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Na wierzchu rozsmarowujemy masę kawową, natomiast na bokach, na przemian nakładamy masę czekoladową i kawową, a następnie rozprowadzamy je za pomocą szpatułki, obracając tort dookoła. Wierzch zdobimy według własnych upodobań. Tort wkładamy do lodówki na min. 2 godz. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Torcik z procentami. 9

momentu, aż składniki się połączą na średnich obrotach miksera. 3.) Poncz i  Składanie tortu . *tort najlepiej składać w rancie, wtedy mamy pewność, że wyjdzie prosto. Do szklaneczki wlewamy wodę i krupnik słony karmel. Mieszamy. Tym ponczem nasączymy wszystkie blaty ciasta kakaowo kawowego. Pierwszy blat ciasta nasączamy ponczem, wykładamy 10 łyżek kremu, wyrównujemy i wygładzamy. Przykrywamy drugim blatem,  nasączamy(...)minut (nie dłużej, bo się zważy) Tort smarujemy cienką warstwą ganache i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie cały tort pokrywamy resztą ganache. Wygładzamy. Chłodzimy. 5.) Dekoracja . Tort dekorujemy  kwiatkami i listkami z masy cukrowej, lub dekorujemy wedle gustu. Uwagi: - z pozostałości kremu i ciasta kakaowo kawowego można zrobić deserki w szklankach. Pokruszyć ciasto, nałożyć krem

RITA food channel
Biszkopt kawowy 70

Biszkopt kawowy Pyszny, domowy, rzucany biszkopt o oryginalnym smaku. Będzie pyszną podstawą wielu tortów nie tylko tych kawowych. Jeżeli zastanawiacie się jakim kremem najlepiej go przełożyć- szczególnie Wam polecam krem cappuccino . Również smakuje wyjatkowo pysznie w połączeniu z kremem adwokatowym , kremem z likierem , kremem tiramisu lub po prostu kremem śmietankowym . Jeżeli już zdecydujecie się na konkretny krem- nie zapomnijcie przed(...)biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie delikatnie okrajamy boki i wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Biszkopt kawowy Biszkopt kawowy Biszkopt kawowy Artykuł Biszkopt kawowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort czekoladowo-kawowy z powidłami śliwkowymi 72

TORT CZEKOLADOWO-KAWOWY Z POWIDŁAMI  Idealny tort na urodziny, bądź inną szczególną okazję. Jeden z najsmaczniejszych czekoladowych tortów jakie dotąd jadłam i robiłam. Bardzo czekoladowy, mocno nasączony likierem kawowym, przełożony kremem śmietankowym i wyrazistymi powidłami. Do tego miękka i błyszcząca polewa, która nadaje mu elegancji. Tort nie jest trudny w wykonaniu. Jest mokry, lekki, nie za słodki, ani też(...)połową pozostałej mieszanki kawowej i posmarować pozostałymi powidłami. Następnie wyłożyć resztę kremu, wyrównać i przykryć ostatnim blatem ciasta. Napoczować pozostałą mieszanką kawową. Boki posmarować cienką warstwą odłożonego kremu śmietankowego, wyrównując krem z blatami. Boki obsypać startą czekoladą. Wierzch tortu oblać gęstniejącą polewą kakaową. Całość schłodzić. PRZYGOTOWANIE POLEWY KAKAOWEJ Z ŻELATYNĄ: 4 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 60 g masła

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania