tort bezowy - 631 przepisów (strona:3/43)

Soffi Flower Coffee. Szczecin. 164

studencki lunch, spotkania z przyjaciółką czy romantyczne kolacje. W środku między innymi gorące pieczywo wypiekane na miejscu, duży wybór śniadań, pyszne zupy, rozmaite kawy i herbaty oraz specjalność Soffi - torty bezowe. Menu przejrzyste, zazwyczaj po parę dań z każdej kategorii. Dzięki temu jedzenie jest świeżo przygotowywane a w kuchni wykorzystywane są sezonowe warzywa i owoce. Wszystkie dania są pięknie przybrane(...)musem imbirowym i gotowanymi warzywami Planka Stek  Sandacz Soffi ( 38,90 zł ) - filet zapiekany w piecu z ziemniakami, musem kalafiorowym, winogronami, prażonymi migdałami i sałatką   Sandacz Soffi Tort Bezowy TIFFANY ( porcja 15,90 zł ) - krucha, nie ciągnąca sie beza, słodki krem z nutą brandy i likieru pomarańczowego, kwaśne truskawki podany z musem truskawkowym Tort Bezowy TIFFANY   Tort

Atlas Smaków
Tort bezowy Raffaello 178

Tort bezowy Raffaello – to pyszna beza z dodatkiem kremu z białej czekolady, płatkami migdałowymi i wiórkami kokosowymi. Cała moja rodzina uwielbia ten tort bezowy, więc gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. Tort bezowy The post Tort bezowy Raffaello appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tort bezowy 115

Delikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: tort bezowy poleca się na podwieczorek :) Tort bezowy może być też wspaniałą propozycją na przyjęcie urodzinowe, a włożony przed podaniem na pół godziny do zamrażarki zmieni się w pyszny tort lodowy. Ja udekorowałam mój tort malinami i jagodami. Pojedyncze blaty bezowe mają u mnie 16 cm średnicy, urosną nieco przy(...)tortu będzie większa. Składniki: 3 duże białka 180 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny +400 g śmietany kremówki, sezonowe owoce do dekoracji Jak zrobić Tort bezowy? Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący, bo ubijanie zajmie dość dużo czasu. Kiedy lekko się spienią dodajemy powoli cukier – łyżka po łyżce

Ciastkozercy
Bardzo prosty tort bezowy 250

Jeśli myślisz, że stworzenie pięknego tortu to zadanie ponad twoje siły przeczytaj ten przepis. W mniej więcej 1,5 h uda ci sie stworzyć tort bezowy jakiego nie powstydziłaby sie niejedna cukiernia. Chrupiąca beza na wierzchu, delikatny biszkopt i orzeźwiający owocowy krem… bajka! Przedstawiam Państwu tort bezowy na miare naszych możliwości i czasów :). Składniki: 125 g miękkiej margaryny(...)miksujemy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i również dodajemy do kremu. W obreczy tortownicy na spód kładziemy jeden krażek ciasta, nastepnie krem i przykrywamy „okazalszym” krążkiem. Tort bezowy gotowy, pozostaje tylko wstawić go na min 1,5 h do lodówki aby masa kremowa uzyskała idealna kremową konsystencję. Powodzenia The post Bardzo prosty tort bezowy appeared first on Kulinarna

Kulinarna Patilogia
Tort cytrynowo - bezowy 198

tortu dodatkowo świeże maliny :-) Taki tort to prawdziwa przyjemność dla podniebienia. Blaty bezowe można zrobić wcześniej a krem robi się naprawdę ekspresowo. Jeśli macie w lodówce zbędne białka, zróbcie bezowy tort! Nie ma pyszniejszego wykorzystania białek niż beza! Polecam :-) Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia(...)tylką lub po prostu odciąć końcówkę rękawa.  Wyciskać lemon curd na warstwę kremu tworząc fantazyjne esy floresy. Przykryć drugim blatem. Udekorować pozostałym lemon curdem.  Tort jak większość bezowych tortów, nie jest zbyt trwały, najlepiej złożyć go tuż przed podaniem. Przechowywać w lodówce. Beza stopniowo stanie się bardziej miękka i piankowa ale nadal pyszna. __________________________________________________________________________________   ZOBACZ TAKŻE:  Perfekcyjna

maniapieczenia
Tort bezowy cytrynowy 146

Dzisiaj świętujemy 2 urodziny Bon appetit mon amie, kolejne wspólnie spędzone 365 dni i ponad 100 000 kolejnych odsłon.  Z tej okazji coś wyjątkowego. Tort bezowy. Jedyny tort, za którym szaleję (inne mogą nie istnieć) i gdyby nie był taki słodki nie umiałabym się opamiętać i jadła całymi masami. Tort bezowy jest kruchy na zewnątrz i bardzo puszysty(...)masa świetnie równoważy słodki smak bezy. Całość wieńczą owoce. Przy okazji mojego małego święta dziękuję Wam drodzy czytelnicy za to, że kolejny rok byliście ze mną. Zapraszam ponownie.   TORTY BEZOWY  z MASĄ CYTRYNOWĄ Składniki: beza: 6 białek 300 g cukru 2 łyżeczki soku cytrynowego masa: 250 g serka mascarpone 150 g śmietany 30 % sok z 1/2 cytryny Przygotowanie

Bon appetit mon amie
Tort bezowy z serkiem mascarpone – idealny tort na urodziny 411

Tort urodzinowy powinien nie tylko wspaniale smakować solenizantowi i jego gościom, ale też nieprzeciętnie się prezentować. Poznaj niejednokrotnie przetestowany przepis na tort bezowy z serkiem mascarpone, który sprawdzi się o każdej porze roku i dowiedz się, w jaki sposób go udekorować, by cieszył oko. Urodziny – dzień, na który czekamy przez okrągły rok Na dzień … Czytaj dalej Tort bezowy(...)serkiem mascarpone – idealny tort na urodziny Artykuł Tort bezowy z serkiem mascarpone – idealny tort na urodziny pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Beza Pavlova z owocami i bitą śmietaną 288

bitą śmietaną To zadanie nie było łatwe. Beza Pavlova to królowa wśród wypieków bezowych i jest nie lada wyzwaniem. Przynajmniej dla mnie. Szykowałam już ciasta bezowe, najczęściej w formie tortów bezowych lub deserów, w których skład wchodziły małe beziki. Torty bezowe wychodziły zawsze pyszne, ale nie zawsze byłam z nich zadowolona, ponieważ blaty bezowe nie zawsze były takie(...)chyba wyszło Wierzch był chrupki, a środek miękki. Beza była bardzo smaczna i wyglądała pięknie, przynajmniej w moim odczuciu Chociaż powiem wam tak szczerze, że chyba wolę torty bezowe, ponieważ beza Pavlova jest pyszna, ale jakoś nie powala na kolana. Składniki na bezę : o średnicy około 18 cm. Nie wiem dokładnie ponieważ nie rysowałam kółka na papierze do pieczenie tyko

Relaxtime
Beza z owocami – Tort Pavlova 247

Uwielbiam torty bezowe, choć są słodkie tak że zjadam ich jedynie kawałek. Ale i tak robię od czasu do czasu pavlovą bo jest genialna i prosta. Do tej bezy musicie dodać nieco mąki ziemniaczanej oraz ostu balsamico, to dzięki tym dodatkom wychodzi idealna i leciutko ciągnąca. Polecam Wam także przepisy: – tort wiśniowy – tort z nutellą i truskawkami – tort bezowy(...)malinami – tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami beza z owocami – pavlova Przygotowanie : ok 4-5 h Składniki: – 5 białek z jajek w rozmiarze M lub 4 z rozmiaru L – 250 g drobnego cukru do wypieków + 3 łyżki – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 1 płaska łyżka octu balsamico lub octu winnego – 200 g śmietany

nietylkopasta.pl
Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA 195

Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA – Zapraszam na fantastyczny tort bezowy. Bardzo smaczny, w środku mięciutki, a z wierzchu chrupiący. Idealnie beza komponuje się z czarną porzeczką. Tort wygląda obłędnie :), goście nie mogli się napatrzeć. Zniknął u mnie błyskawicznie, na szczęście mam spory zapas porzeczki w zamrażalniku. Tort należy przekładać śmietaną w dniu serwowania deseru, najlepiej przed samym podaniem. Polecam(...)polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA Składniki: Beza: 8 białek 2 szklanki cukru 2 łyżeczki octu winnego białego lub jabłkowego (może być inny w jasnym kolorze) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) Krem: 400g mrożonej czarnej porzeczki (lub świeżej) 1/3 szklanki cukru

Mała Cukierenka
Dacquoise (dakłas) – francuski tort bezowy 131

się Wam za mało słodki) 40 g migdałów 1 łyżka wody 3 łyżki cukru + cukier puder, płatki migdałowe, marcepan lub masa cukrowa na różyczkę (opcjonalnie) Dacquoise (dakłas) – francuski tort bezowy – jak to zrobić? Białka (najlepiej w temperaturze pokojowej) ubijamy w mikserze na średnich obrotach. Dobrze spisuje się tu stojący. Kiedy lekko się spienią dodajemy powoli cukier – łyżka(...)jest idealnie gładki ze względu na drobinki migdałów, dlatego nie nadaje się do dekorowania bardzo małymi tylkami. Wyciskamy nieco kremu na paterę lub talerz, na której będziemy składać tort bezowy. Dzięki temu spody nie będą się przesuwać podczas dekoracji lub przenoszenia tortu. Kładziemy pierwszy spód na paterze i wyciskamy na niego kremowe różyczki. Przykrywamy drugim spodem. Posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy

Ciastkozercy
Tort bezowy Dacquoise z orzechami i migdałami 129

Mama uwielbia tort bezowy od Sowy i czasami go przynosiła. Zrobienie go chodziło za nią już od bardzo dawna. Jednak ciągle tylko o nim wspominała. Żeby nauczyć się piec bezy miała do nas przyjść pani Kasia , jednak zachorowała jej córeczka. Mam nadzieję że umówi się z mamą po raz kolejny na wspólne pieczenie. Tak więc zrobiłyśmy tort bezowy same(...)już ktoś robił ten tort to robił go z przepisu zgadnijcie kogo? Oczywiście naszej niezawodnej Margarytki . Tak więc i my skorzystałyśmy z jej przepisu, lekko go modyfikując. To najlepszy tort bezowy na świecie.   Od teraz część naszych wypieków będzie prezentowana na porcelanie, szkle firmy villa Italia .       Składniki:   Beza: 7 białek 300 g cukru

Lili w kuchni
Tort bezowy 175

Tort bezowy to coś, co mogłabym jeść z każdej okazji! Jest słodki, ale dzięki granatom, również trochę kwaśny. Jest chrupiący, ale również puszysty w środku i na zewnątrz dzięki bitej śmietanie. Kolorowy i wielosmakowy tort bezowy przygotowałam ostatnio zainspirowana co miesięcznym spotkaniem Warszawskich Blogerów Kulinarnych. Na ostatnim spotkaniu wylądowaliśmy w Cafe TVN, gdzie dzięki uprzejmości Kekemeke, zostaliśmy poczęstowani znakomitymi słodkimi(...)bezowy torcik. I mimo, że nie poznałam dokładnie ich przepisu, postanowiłam zrobić coś podobnego. Wizualnie mi wyszło, a smakowo? Oj, smakowało! Dlatego bez skrupułów zapytam, kto ma ochotę na Tort bezowy?" Składnika:8 białek (wielkość M)300 g cukru1 łyżeczka octu winnego1 łyżeczka mąki ziemniaczanej400 ml śmietanki 30%2 łyżeczki cukru pudrumały granat1 tabliczka białej czekoladySposób przygotowania:Białka ubijamy

Słodkie Przyjemności
Tort bezowy 126

Większość z nas lubi słodkości. Idealnym pomysłem na coś słodkiego jest tort bezowy. Może nie robi się go ekspresowo szybko, jednak jego smak rekompensuje dłuższy czas przygotowywania! Poniżej przedstawiam przepis na tort bezowy z kremem i brzoskwiniami, który był serwowany na Wielkanoc (idealnie nada się również na Święta Bożego Narodzenia czy też Urodziny) Składniki Beza: 6 białek z jajek 300g(...)Bezę należy zostawić w piekarniku do czasu jej wystygnięcia! Krem: Do miski wrzucamy wszystkie składniki czyli śmietanę 30%, serek mascarpone oraz szklankę cukrupudru. Całość ubijamy mikserem na sztywną pianę. Tort: Wystudzoną bezę smarujemy przygotowanym kremem. Na wierzchu dekorujemy owocami. Smacznego! Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenie: 90 min Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Beza Pavlova – tort bezowy z truskawkami 170

Dziś szczególny przepis! Tort bezowy robię dość często i zawsze na szczególne okazje. Pavlova, którą widzicie na zdjęciu została zrobiona z okazji tegorocznego Dnia Matki, natomiast przepis wstawiam z okazji 9000 polubień na Facebook’u ! Bardzo Wam za to dziękuję! Gdyby nie Wy, na pewno przyjemność jaką czerpię z gotowania nie byłaby tak wielka jak jest obecnie! Motywujecie mnie(...)działania, by bez ustanku wymyślać nowe, zdrowe przepisy oraz przerabiać te, wszystkie nam dobrze znane potrawy na zdrowszą, odchudzoną ich wersję. Nie przestawajcie! Na blogu znajdziecie również przepis na Tort bezowy z budyniem herbatnikowym, sosem Custard i jeżynami. Składniki: – 6 białek, o temp. pokojowej (z żółtek możecie wykonać zabajone – przepis już wkrótce!) – 280g drobnego cukru

Be Fit Be Strong