tarty - 13589 przepisów (strona:237/906)

Torcik kapuściany 193

włoskiej – 200 g grochu żółtego – 100 g sera żółtego – 2 cebule – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki oliwy – 4 jajka – 4 łyżki bułki tartej – 1 łyżeczka majeranku – 1/3 łyżeczki kminku – 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej – sól, pieprz do smaku   Wykonanie: – Groch namoczyć na noc, następnie zmienić(...)półkrążki, następnie dodać posiekany czosnek. – W maszynce do mielenia mięsa zmielić kapustę, groch i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać jajka, bułkę tartą i starty na grubej tarce żółty ser. – Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. – Małą okrągłą tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć

To co kocham
Domowy pasztet z pieczarkami 211

Porcji: 1 keksówka Czas gotowania: 2 godziny Składniki 350 g piersi z kurczaka 250 g boczku 200 g wątróbki drobiowej 100 g pieczarek 100 g cebuli 80 g bułki tartej 2 łyżki oleju 2 jajka pieprz i sól do smaku (po około pół łyżeczki) łyżeczka vegety, najlepiej domowej szczypta gałki muszkatołowej 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego Przepis(...)wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy je do naczynia. Całość miksujemy na gładką masę, bądź mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Na koniec dodajemy jajka i dokładnie wyrabiamy. 7 Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia

Kuchnia Bazylii
Rolada Serowa Z Pieczarkami - Krok Po Kroku 45972

łyżka bułki tartej np domowej roboty sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku 1. Pieczarki ścieramy na tarce i przesmażamy, w połowie smażenia dodajemy cebulkę i smażymy do jej zeszklenia, przyprawiamy także solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (możemy użyć świeżego czosnku, podczas smażenia dodać go razem z cebulką ) Całość odstawiamy do przestygnięcia, a następnie dodajemy bułkę tarta

Gotowanie...to proste !
Udka kurczaka w panierce 143

kurczaka 1 jajko bułka tarta     Przygotowanie   1 utf-8 Udka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawą do kurczaka. Następnie obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180°C. 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Ziemniaczane kuleczki z serem 1151

rewelacyjne, chrupiące z zewnątrz, puszyste i mięciutkie w środku. 1 kg ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 2 jajka Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 100 g żółtego sera Bułka tarta do panierowania ok. 1 oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub bardzo mocno ubijamy. Dodajemy mąkę oraz(...)mamy ziemniaki i ile potrzebują mąki. Ser kroimy w kosteczkę. Lekko wilgotnymi rękoma formujemy małe kuleczki z ciasta, w środek każdej kulki wkładamy kostkę sera. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Kuleczki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano, często je obracając. Jedna porcję smażymy około 10 minut. Podajemy z sosem czosnkowym

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczane kuleczki z serem 1151

rewelacyjne, chrupiące z zewnątrz, puszyste i mięciutkie w środku. 1 kg ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 2 jajka Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 100 g żółtego sera Bułka tarta do panierowania ok. 1 oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub bardzo mocno ubijamy. Dodajemy mąkę oraz(...)mamy ziemniaki i ile potrzebują mąki. Ser kroimy w kosteczkę. Lekko wilgotnymi rękoma formujemy małe kuleczki z ciasta, w środek każdej kulki wkładamy kostkę sera. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Kuleczki smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano, często je obracając. Jedna porcję smażymy około 10 minut. Podajemy z sosem czosnkowym

VioletoweKucharzenie
Uszka wigilijne 225

potrzebuje ona mniej wody. Najprawdopodobniej do uzyskania pożądanej konsystencji potrzeba będzie ok. 2 szklanek. ** w przypadku wyboru oleju, farsz może być nieco rzadki - wtedy należy go zagęścić odrobiną bułki tartej, przy maśle nie jest to konieczne. Do naszego farszu użyliśmy masła, jednak dla osób mocno dbających o postny charakter Wigilii polecamy olej. Ciasto zagniatamy, podobnie jak na pierogi. Staramy(...)cebulą i masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, do zgęstnienia.  W przypadku użycia oleju zamiast masła, dopiero po schłodzeniu zagęszczamy bułką tartą, inaczej farsz może stać się za gęsty. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki i wypełniamy farszem. Zlepiamy jak pierogi i łączymy ze sobą końce. Uszka gotujemy w osolonej wodzie

Kuchnia od dwojga
Cholera - zapiekanka z jabłek, wędliny i...... 170

dente 2 średnie jabłka duża cebula por biała część 300 g wędliny szklanka żółtego sera łyżka majeranku sól  i pieprz do smaku łyżka masła i bułka tarta do formy Ze składników zagniatamy ciasto, tej wody to tyle ( ja dałam 4 łyżki) aby ciasto się ładnie zbiło i było plastyczne. Wkładamy do woreczka i do zamrażarki(...)studzimy. Na spód wysmarowanej i wysypanej bułką tortownicy ( 28 cm), ścieramy połowę ciasta. Lekko ugniatamy i układamy dość grube plastry ziemniaków. Oprószamy solą i pieprzem oraz majerankiem, przykrywamy połową tartego sera. Na ser dajemy por z cebulą, na to wędlina i resztę sera, następnie idą plastry obranych  jabłek, majeranek, sól i pieprz do smaku. Na wierzch ścieramy resztę

Dieta moja pasja
Janssons frestelse - kremowa zapiekanka po szwedzku 1034

ziemniaków 2 cebule 2 łyżki oleju rzepakowego + do natłuszczenia 150g anchois lub sardynek 400g śmietany 18% (ok. 2 szkl.) 1 szkl. mleka 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki bułki tartej koperek do podania Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podsmaż na złoto. 2. Ziemniaki obierz i pokrój w słupki (jak na frytki). 3. Naczynie żaroodporne natłuść niewielką(...)ilością oleju i układaj warstwami (od dołu): ziemniaki cebula sardynki/ anchois ziemniaki 4. Śmietanę wymieszaj z mlekiem i pieprzem - zalej przygotowaną do pieczenia zapiekankę. 5. Całość posyp równomiernie bułką tartą i przykryj pokrywą lub folią aluminiową. 6. Piecz w 200*C przez 45-50min. 7. Podawaj posypaną koperkiem. Smacznego! Janssons frestelse - swedish baked potato dish Ingredients

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Wegańskie burgery z pieczarkami i fasolą 222

awokado, cebula, pomidor, rukola na burgery :  400g pieczarek 2 puszki fasoli ( może być również ugotowana) 1 cebula 1-2 duże ząbki czosnku 3-4 łyżki otrębów bułka tarta sos sojowy pieprz, sól przyprawy do wyboru (u mnie papryka wędzona, czerwona czubryca, oregano i czosnek w proszku) Przygotowanie :   Siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy aż cebula się(...)się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko chrupkie na wierzchu ok 20-25 minut w zależności od wielkości, układamy razem

zdrowa vege kuchnia
Rolada ze szpinakiem 174

ziemniak 2 łyżki bułki tartej szczypta cynamonu szczypta hyzopu szczypta oregano pieprz sól pieprz ziołowy staropolski 150 g szpinaku pół małej cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz podwędzany bekon w plastrach Szpinak przysmażamy z cebulką i czosnkiem aż do odparowania nadmiaru płynu, studzimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy starty na tarce ziemniak, bułkę tartą i przyprawy

Gotowanie jest łatwe
Kanie panierowane 174

smak, który dłuuugo się pamięta...  A Wy lubicie kanie? 3 kanie (duże) sól, pieprz Panierka: mąka pszenna do obtaczania 1 jajko 2-3 łyżki mleka bułka tarta Dodatkowo: olej/masło do smażenia Kapelusze grzybów należy dokładnie(...)umyć i osuszyć. (Można też wymoczyć w mleku.) Następnie każdą kanię oprószyć solą oraz pieprzem i kolejno obtoczyć z mące, jajku roztrzepanym z mlekiem, a na końcu w bułce tartej. Smażyć obustronnie na rozgrzanym tłuszczu - do momentu aż będą miękkie i przyrumienione. Najlepiej smakują bezpośrednio po przygotowaniu

Di gotuje
Pulpety drobiowe w sosie śmietanowym. 108

Składniki: 400 g mielonej piersi z kurczaka natka pietruszki 1,5 łyżki bułki tartej 500 ml bulionu drobiowego 1/2 dużej cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany 200 g śmietany 18% Cebulę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki szatkujemy - dodajemy do mięsa wraz z bułką tartą, przyprawami i dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy pulpety i podsmażamy chwilkę na patelni

Moje-pitraszenie