dalszego wspólnego gotowania! Przepisy które były w tym okresie najbardziej popularne: 1.Muffinki z malinami http://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Muffinki 2. Sałatka z tortelini http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/saatka-z-tortellini.html 3. Tarta z borówkami i mlekiem kokosowym http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-z-borowkami-i-mlekiem-kokosowym.html 4. Sushi http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/jak-zrobic-sushi-przepis-na-sushi-maki.html 5. Dwukolorowe ciasto z malinami i gruszkami http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/dwukolorowe-ciasto-z-malinami-i.html A Wam, który przepis przypadł do gustu
SMYKWKUCHNIbiałek z dodatkiem odrobiny soli. Mieszamy pianę z masą, wykładamy do blaszki. Jeżeli nie posiadacie blaszki z powłoką nieprzywierającą, to posmarujcie blaszkę olejem i posypcie bułką tartą. Po wyłożeniu masy polewamy na wierzchu 1 łyżką oliwy z oliwek. Pieczemy około 50-60 min w 200 stopniach C. Gotowe! Smacznego
SMYKWKUCHNIsmykwkuchni.blogspot.com/2013/11/czekoladowy-tort-z-brzoskwiniami.html 3. KARMEL BROWNIE TOWER Bardzo słodkie ciasto, niepowtarzalny smak. Masło orzechowe, chałwa, czekoladowy biszkopt, czekolada... Ciasto na wyjątkowe okazje, gorąco polecam. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/10/caramel-brownie-tower.html 4. TARTA CZEKOLADOWA Z CHAŁWĄ I JEŻYNAMI C iasto dla prawdziwych koneserów, masa czekoladowa, czyli to co lubimy najbardziej, i niepowtarzalny smak jeżyn. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/08/tarta-czekoladowa-z-chawa-i-jezynami.html 5. ROLADA ORZECHOWA Bardzo łatwa
SMYKWKUCHNIquiche z dorszem i bakłażanem - szynka parmeńska - dorsz atlantycki - bakłażan - 4 jaja - ser mozzarella - ząbek czosnku - 5 łyżek jogurtu greckiego - masło do wysmarowania formy WYKONANIE: Naczynie do tarty smarujemy masłem, układamy plastry bakłażana, rybę kroimy w grubą kostkę, układamy. W dużej misce za pomocą trzepaczki mieszamy jajka z jogurtem, mozzarellą startą na tarce, solą i pieprzem. Zalewamy masą
SMYKWKUCHNIMinitartaletki z młodą botwinką, podane z sałatką pomidorowo-paprykową z prażonymi płatkami migdałowymi. Smakowite i pięknie się prezentujące danie, dość proste w wykonaniu, stworzone z sezonowych
SMYKWKUCHNIokazałości, i jest to miejsce, z którego pochodzi 90% fotografii tej doliny. Przepiękne widoki, zapierające dech w piersi, nasza kolejna nagroda wspinaczki. Po drugiej stronie widoki na całe Tarty, widoczność przy dobrej pogodzie wynagradza wszelkie trudy. Patrzymy ostatni raz na Stawy, i zaczynamy zmierzać ku Morskiemu Oku, ten odcinek trasy jest dość długi. Ja osobiście wolę się wspinać
SMYKWKUCHNINAJCUDOWNIEJSZY CZEKOLADOWY TORCIK Z WIŚNIAMI NADWIŚLAŃSKIMI Ciasto to skrywa wszystko co najlepsze, wiśnie nadwiślańskie, czekoladę i bitą śmietanę. Wspaniały tort na letnie dni! Jestem prze-szczęśliwa
SMYKWKUCHNIMocno kruche spody i delikatny lekko orzeźwiający krem z dodatkiem borówek amerykańskich. Zwieńczone delikatnym kleksem z bitej śmietany. Piekąc latem kruche spody warto upiec więcej. Możemy
Ala piecze i gotujeżal było go gotować lub uparować, najlepszy właśnie jest na surowo. Nie bójcie się, bo pewnie część z Was kalafiora jada ugotowanego i jeszcze później podsmażonego z bułką tartą, a tu proszę, można go zjeść ze smakiem na surowo. Smakuje podobnie do kalarepy, a ja kalarepę bardzo lubię. Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu. Zapraszam! Czytaj
Pora coś zjeśćPost Sznycle z indyka w sezamowej panierce pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeU mnie nadal borówki. Tym razem kruche ciasto z czekoladowa pianką z dużą ilością borówek. Połączenie czekoladowej pianki z borówkami sprawdziło się w smaku i zniknęło
Ala piecze i gotujepuszystą masę. Na przemian dodawać jajko i żółtka oraz przesiane mąki z proszkiem. Na koniec dodać śmietankę i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 23x33cm. Na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone porzeczki. Piec około 25 minut w temp. 190st. Beza: 5 białek, 200g cukru. Białka ubić na sztywno
Z miłości do słodkościgodzinę, by ciasto podwoiło swoją objętość. W między czasie umyć owoce i osuszyć. Zasypać łyżką mąki i 2 łyżkami cukru. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 37x42 cm. Na wierzchu rozsypać owoce, delikatnie wciskając je w ciasto. Kruszonka: 50g cukru, 100g mąki pszennej, 50 g masła. Wszystko wyrabiać palcami
Z miłości do słodkościPost Mięsne kulki z ogórkowym dipem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Panierowany camembert z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje