tarta - 42848 przepisów (strona:2/2857)

TARTA DYNIOWA NA KOKOSOWYM SPODZIE 438

tarty, nie dyni;)) Słodkie purre z dyni połączyłam z mascarpone i ricottą i zapiekłam je na kokosowo-maślanym spodzie z ciasteczek. Po nocy spędzonej w lodówce wierzch tarty posmarowałam moim najnowszym odkryciem, dyniowo-pomarańczowym curdem, który prezentowałam Wam wczoraj:) Tarta ma bardzo kremową konsystencję, jest aksamitna i totalnie rozpływa się w ustach. Dzięki dodatkowi(...)Przełóż powstałą masę na schłodzony spód ciasteczkowy i piecz tartę 35 minut , aż wierzch będzie ścięty przy lekkim dotknięciu palcem. Po upieczeniu wyjmij tartę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Ostudzoną tartę wsadź do lodówki na minimum 6 h , najlepiej na całą noc .  Po tym czasie posmaruj wierzch tarty dyniowo-pomarańczowym curdem i udekoruj według uznania. Gotowe

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta z porami, boczkiem i groszkiem 86

wymaga od ciebie ani zbyt wiele pracy ani uwagi. Wszystko czego potrzebujesz to kilka wolnych minut na zrobienie farszu, a następnie odrobinę cierpliwości w trakcie pieczenia. A gwarantuję, że tarta z porami, boczkiem i groszkiem to danie, na które zdecydowanie warto czekać. Jak zrobić spód do tarty? Przygotowując spód do tarty można wybrać dwie(...)nieco czasu w trakcie zakupów na wyszukanie spodu o dobrym składzie, w niczym nie będzie on odbiegać od tego wykonanego w zaciszu twojej kuchni, a ty zaoszczędzisz sporo czasu. Tarta z porami świetnie smakuje na spodzie z ciasta francuskiego, ale bardzo dobrym wyborem będzie również kruche ciasto. Aby urozmaicić nieco jego smak, robiąc domowe kruche ciasto, możesz dodać

okolicepalnika.pl
Glam shine wśród wypieków – Tarta z białą czekoladą z malinami na migdałowym spodzie – obłędna, różowa i super prosta 94

wkawiarence.pl Tarta z białą czekoladą i malinami – efektowna tarta i idealnie zbilansowane połączenie – lekko kwaśne maliny w żelu, migdałowe ciasto oraz obłędny ganache z białej czekolady z efekciarskim różowym kolorem. Tarta z białą czekoladą i malinami to obłęd smakowy i co ważne – przepis na jej wykonanie zupełnie prosty dla każdego. Super(...)pomysł na świąteczne ciasto i na niedzielne małe, słodkie co nieco do kawy. Tarta z białą czekoladą z malinami to mój kulinarny sukces rodzinny – smakuje wszystkim! Dzieci odrzuciły w kąt żelki i mambę i delektują się przy stole – pałaszując , oblizując paluchy, mrucząc z aprobatą. I słowa córki: wiesz co mamo, udała Ci się ta tarta

W Kawiarence
Tarta z brokułem, boczkiem i pieczarkami 208

patentów na szybki obiad . Zawsze mam w zamrażarce zachomikowaną porcję domowego ciasta na tartę . Zwykle wyrabiam je z przepisu: Idealne ciasto na tartę , choć czasami dla urozmaicenia używam tego patentu: Marchewkowe ciasto na tartę . Gdy mam akurat fantazję wyczyścić lodówkę z przeróżnych resztek jedzeniowych, właśnie tarta do tego mi służy. Rozmrożone ciasto oraz kilka zapomnianych składników lodówkowych tworzy(...)niewielkim nakładem pracy pyszny i syty obiad . Gdybyście chcieli przyjrzeć się bliżej moim innym pomysłom na tartę, zapraszam: Tarta z serem feta i kurczakiem   Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami   Tarta ze szparagami, porem i pomidorami   Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem   Tarta półkrucha

Grunt to przepis!
Domowa bułka tarta 180

nieodzowna.To niezastapiony skladnik wszystkich panierek.Schaboszczak,knedle z owocami polane maselkiem z bulka tarta-nie do pomyslenia by moglo jej zabraknac.Proponuje zatem ,by przygotowac bulke tarte samodzielnie w domu.Przeczytajcie dlaczego. Bulka tarta to nic innego jak zmielone czerstwe bulki pszenne lub suchary,ewentualnie pszenne pieczywo.Tak bylo jeszcze calkiem niedawno,lecz teraz w bulce tartej dostepnej(...)wiem co jem.Resztki pozostalych,niezjedzonych bulek kroje w plasterki,a podsuszone przechowuje w papierowej torebce i zuzywam np. do kotletow mielonych.Na bulke tarte potrzeba jednak nieco wiecej surowca.Kupuje zatem jednorazowo 12 bulek i produkuje wlasna bulke tarta. Skladniki na okolo 450 g bulki tartej: 12 bulek blender z samoostrzacymi sie nozami Wykonanie: bulki pokrojone w plastry

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta limonkowa 214

szklanki mąki pszennej 100 g pokrojonego masła (pół kostki) 2 i 1/2 łyżki kakao 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 duże, ekologiczne jajko szczypta soli Tarta limonkowa – nadzienie: 1 i 1/3 szklanki skondensowanego mleka słodzonego 1/2 szklanki soku z limonek (125 ml – sok z ok. 3 sztuk) 4 żółtka ekologicznych jajek skórka starta z dwóch(...)przestudzony spód, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy jeszcze 25 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu wstawiamy na co najmniej dwie godziny do lodówki. Gotową tartę posypujemy cukrem pudrem, odłożoną skórką z limonki oraz tartą, gorzką czekoladą. Post Tarta limonkowa pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tarta z porami, boczkiem i groszkiem 151

wymaga od ciebie ani zbyt wiele pracy ani uwagi. Wszystko czego potrzebujesz to kilka wolnych minut na zrobienie farszu, a następnie odrobinę cierpliwości w trakcie pieczenia. A gwarantuję, że tarta z porami, boczkiem i groszkiem to danie, na które zdecydowanie warto czekać. Jak zrobić spód do tarty? Przygotowując spód do tarty można wybrać dwie(...)nieco czasu w trakcie zakupów na wyszukanie spodu o dobrym składzie, w niczym nie będzie on odbiegać od tego wykonanego w zaciszu twojej kuchni, a ty zaoszczędzisz sporo czasu. Tarta z porami świetnie smakuje na spodzie z ciasta francuskiego, ale bardzo dobrym wyborem będzie również kruche ciasto. Aby urozmaicić nieco jego smak, robiąc domowe kruche ciasto, możesz dodać

okolicepalnika.pl
Tarta z porem, szynką i serem na pełnoziarnistym spodzie 76

Tarta z porem, szynką i serem na pełnoziarnistym spodzie jest świetną propozycją na zdrowe śniadanie, lunch do pracy, czy kolację. To też bardzo dobra okazja do wykorzystania resztek jedzenia, które czekają w lodówce i brakuje na nie pomysłu. Ile razy Wam się zdarzyło zostać z niedużym kawałkiem wędliny czy sera, albo garścią pieczarek, z którymi(...)zrobić? Taka tarta jest rozwiązaniem tego problemu. Tarta – pomysł na szybkie śniadanie Tarta jest wygodnym rozwiązaniem na każdym posiłek. Pasuje na śniadanie, można ją zabrać do pracy lub na piknik. Możemy ją jeść na zimno lub podgrzaną np. na patelni lub w mikrofali. Tartę można urozmaicić i dodać +10 pkt do zdrowego żywienia

Na-talerzu.pl
Krucha tarta z jabłkami i musem 131

bloga wiedzą, że dość często publikuję ciekawostki na temat pochodzenia lub historii potraw. Chciałam to zrobić również przy okazji przepisu na tartę francuską, a tu... zonk. Znalazłam co prawda wiele artykułów na temat takich wypieków jak tarta normandzka czy serwowana na gorąco tarta tatin, ale o historii najprostszej francuskiej tarty z jabłkami i musem(...)folię spożywczą i odkładam na około 1 godzinę do lodówki. Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkowuję na placek grubości około 3 do 4 mm. Formę na tartę smaruję cienko masłem i oprószam bułką tartą. Wykładam ciasto do formy, obcinam wystające brzegi, nakłuwam na całej powierzani widelcem i podpiekam przez około 10 -12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 424

waniliowej Dodatkowo: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem(...)wiórki kokosowe (1 - 1,5 łyżeczki)  Przygotowanie: Biszkopt - Na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Następnie dodać przesiany budyń z mąką i proszkiem

Ciastka - domowe słodkości
Tarta z wiśniami 78

Tarta z wiśniami to bardzo proste ciasto na kruchym spodzie z wiśniami. Ta tarta to połączenie klasycznego kruchego ciasta z dodatkiem delikatnie kwaśnych wiśni. Górę tarty zdobi kratka zrobiona z ciasta kruchego. Tarta wiśniowa na kruchym cieście to fajny deser, który można zrobić z wyprzedzeniem i podać na zimno lub w temperaturze(...)pokojowej. Na pewno zrobi wrażenie na Twoich gościach! Ten przepis na tartę jest bardzo prosty, ponieważ nie wymaga wielu składników, jest łatwy do wykonania i smakuje wyśmienicie. Podstawą tej tarty z wiśniami jest kruche ciasto, które można zrobić samemu lub kupić gotowe. Nadzienie do tej tarty to mieszanka wiśni, cukru i bułki tartej do zagęszczenia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z dynią, grzybami i śledziami (przepis K. Okrasy) 119

warsztatach), dzięki czemu tarta będzie bardziej chrupiąca, - dodaj kawałki zamarkowanego śledzia. - Na koniec wyłóż na tartę dynię pokrojoną w kostkę wraz z grzybami. - Całość dla smaku skropl sokiem z cytryny bądź limonki. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 10 PORCJI) Tarta   ½ opakowania ciasta francuskiego   ½ dyni piżmowej   1 młoda cukinia   3 łyżki(...)właśnie robiliśmy na warsztatach), dzięki czemu tarta będzie bardziej chrupiąca, - dodaj kawałki zamarkowanego śledzia. - Na koniec wyłóż na tartę dynię pokrojoną w kostkę wraz z grzybami. - Całość dla smaku skropl sokiem z cytryny bądź limonki. Smacznego! Tarta z dynią, grzybami i śledziami (przepis K. Okrasy) Składniki Przygotowanie {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"atopestka","datePublished

A to pestka
Tarta z grillowaną papryką, bakłażanem i cebulą 187

Całość zalana masą śmietanowo-jajeczną z koperkiem. Pycha! Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej; 140 g margaryny; 5 łyżek bardzo zimnej wody; Szczypta soli; Margaryna do wysmarowania formy na tartę. Nadzienie: 1 duża czerwona papryka; 1 średni bakłażan; 2 średnie cebule; Pęczek koperku; 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 3 jajka; Sól; Pieprz; Olej do posmarowania blachy(...)dołożyć paprykę (skórą do góry) i cebule (cebule posmarować po wierzchu olejem) i piec kolejne 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Ugrillowane warzywa pozostawić do ostygnięcia. Formę do tarty wysmarować maragryną. Po upływie 30 minut ciasto wyjąć z lodówki, rozwałować na oprószonej mąką stolnicy i wyłożyć nim wysmarowaną margaryną formę do tarty. Włożyć do lodówki

Gospodyni Miejska