tarta - 42848 przepisów (strona:1613/2857)

Krokiety pizza 172

konserwowe 3 płaty konserwowej papryki lub 1 świeża papryka 2 - 3 łyżeczki gęstego przecieru koncentratu pomidorowego 2 - 3 łyżeczki przyprawy do pizzy sól pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Mąkę przesiać z solą, wlać 250 ml mleka, wbić jajko. Całość roztrzepać, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek,  wlać resztę mleka oraz olej.Dokładnie

Moje domowe kucharzenie
Tuńczyk w panierce z cytrynowym tymiankiem 176

przygotowuje. Smakiem zaskoczy każdego. Płaty ryby osolić świeżo mieloną solą morską i doprawić czarnym pieprzem. Do miseczki wsypać potarty parmezan, posiekany tymianek, posiekany bardzo drobno ząbek czosnku, bułkę tartą, pastę z suszonych pomidorów,oliwę. Na patelni rozgrzać olej i smażyć tuńczyka z dwóch stron po minutce. Smażyć według upodobań, zależy jak lubicie. Jest masa zwolenników ryby lekko surowej

Kuchnia Pokoleń
Drożdżowy placek z jabłkami i cynamonową kruszonką. 185

wlewamy do suchych składników. Teraz wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy.      Standardową blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wyrośnięte ciasto delikatnie wyrabiamy, a następnie dzielimy na 2 części (jedna nieznacznie większa od drugiej). Większy kawałek wałkujemy i wykładamy nim formę. Na cieście równomiernie smarujemy dżem dyniowy

Rozpustne gotowanie
JABŁECZNIK Z BUDYNIOWĄ PIANKĄ 132

musu z jabłek, 1 kisiel truskawkowy, cynamon i cukier do smaku Pianka budyniowa: 3 białka, 3 łyżki cukru, ½ op budyniu waniliowego Dodatkowo: masło do wysmarowania formy, bułka tarta, kasza manna WYKONANIE  Ciasto: Do misy malaksera wsypujemy mąkę, dodajemy masło pokrojone w kostkę, mieszamy aż masło połączy się z mąką, następnie dodajemy żółtka, cukier i śmietanę. Ciasta dzielimy

słodki bratek
Szarlotka z płatkami owsianymi 127

zagniatamy ciasto (będzie się trochę kruszyło). Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki, a następnie każdą w cienkie plasterki; mieszamy z cukrem i przyprawami. Tortownicę lub formę do tarty (21 - 23 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy dno 2/3 ciasta. Na ciasto wykładamy równomierną warstwą jabłka, a na nie rozkruszamy pozostałą część ciasta. Wierzch możecie dodatkowo posypać cukrem

Czary - gary w kuchni
Metrowiec 165

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao. Przełożyć do blaszek (keksówki o dł. 30 cm) posmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Piec w temp. 170*C ok. 45 minut. Krem: Z mleka mąki pszennej, ziemniaczanej, cukru i cukru waniliowego ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z miękkim masłem

Malinowo w kuchni
Jabłecznik Z Budyniową Pianką 186

podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 nierówne części ( jedna większą drugą małą. Drugą część wkładamy do zamrażarki. 2. Ciastem wylepiamy wysmarowaną i wysypana bułką tarta blachę. 3. Jabłka ścieramy na tarce, odciskamy nadmiar soku. 4. Odrobina białka smarujemy ciasto przed wyłożeniem jabłek ( pozwoli to nam uniknąć zakalca ) Ubijamy pianę, utrwalamy ją cukrem, na koniec dodajemy

Gotowanie...to proste !
Sernik z brzoskwiniami 171

serowa Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko i miksujemy. Dodajemy przekręcony w maszynce dwukrotnie ser. Miksujemy. Dodajemy budyń. Mieszamy. Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Odkrawamy 2/3 ciasta. Wałkujemy na kształt blachy. Pieczemy ok 15-20 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia. Na upieczone ciasto wykładamy masę serową. Brzoskwinie kroimy i wykładamy

Mieszam w Garnku
Pasztet z grochu 159

jajko, kaszę mannę, płatki owsiane  i mieszamy wszystko. Sprawdzamy smak i przyprawiamy. Masę pasztetu wykładamy do blaszki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 60 min w 180 stopniach. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia, a następnie kroimy i przygotowujemy kanapki

psgotujemy
TORT Z KREMEM ŚMIETANOWYM 158

masy. Dodać pozostałe sypkie składniki przesiane przez sitko, wszystko dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wylać do okrągłej blaszki ( ja smaruję tylko spód blachy masłem i obsypuje bułką tartą). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec do tzw. "suchego patyczka". Gotowy biszkopt wystudzić na kratce, rozkroić na dwie części wzdłuż. Wykonanie kremu: Schłodzona śmietanę kremówkę ubić

Zrób to smacznie
Babka budyniowo-bananowa w misji pt."Żona" 164

jednym jajku nadal ucierając. D o ł ożyć puree z banana i stopniowo dodawać suche składniki, nadal miksując. Foremki do babek wysm arować masłem i opruszyć bułką tartą. Przełożyć do nich ciasto i w ł ożyć do nagrzanego do 170C piekarnika. Piec ok 30-35 min - u mnie bez termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika, grza

Grunt to przepis!
Pieczeń rzymska (klops) 430

poszukujących pomysłów na szybkie i smaczne obiady Pieczeń smakuje na ciepło ale równie dobrze będzie smakować na zimno w formie kanapki. Bułkę tartą zastąpiłam dużą ilością płatków owsianych, które po upieczeniu były zupełnie niewyczuwalne. Dzięki temu danie jest smaczne i dużo zdrowsze Polecam zrobić taki obiad w najbliższym czasie

Marta Gotuje
Ostatnia taka rozgrzewka przed wiosną 141

dolewamy brandy i gotujemy jeszcze chwilkę. Nagrzewamy piekarnik do 220*C. Bagietkę kroimy na kromki i opiekamy je na złoto. Ser trzemy na tarce. Gotowe grzanki nacieramy ząbkiem czosnku. Zupę nalewamy do żaroodpornych misek, przykrywamy grzankami, posypujemy tartym serem i dekorujemy gałązką tymianku. Zapiekamy 5 minut- aż ser się roztopi. Jemy gorącą, popijając winem które zostało w butelce

les mirabelles
Babka makowa 141

wymieszać. Jajka zmiksować z cukrem, olejem i śmietaną. Dodać suche składniki i zmiksować krótko do połączenia składników. Podłużną formę na babkę posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Przelać masę do formy i piec przez ok 35-40 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Po upieczeniu i przestygnięciu przygotować lukier. Wycisnąć sok z cytryny i energicznie mieszając dosypywać

Ze smakiem i z pasją
Pierś z kaczki na batatowym puree 231

Ostatnio na blogu było bardzo słodko, bo królowała krucha tarta z karmelem i kremem z kaszy manny, a dziś dla odmiany coś zupełnie innego - kaczka, przygotowywana według mojego ulubionego i niezawodnego sposobu oraz puree z batatów, które pozostawi nas w klimacie słodkości :) Kaczka najpierw delikatnie podsmażona, a następnie dociągnięta w piekarniku jest niesamowicie delikatna i soczysta

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!

Proponowane wyszukiwania