Wielkiej Księgi Specjałów s.Anastazji. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 20 dag mięsa wieprzowego 1 pęczek natki pietruszki 1 cebula 2 ząbki czosnku jajka sól,pieprz bułka tarta Mięso kurczaka przeciąć wzdłuż na 6 kawałów,rozbić na płaty i przyprawić. Pietruszkę oczyścić,umyć i drobno posiekać. Zmielić mięso razem z cebulą,przecisnąć czosnek przez praskę.Do mięsa
Niespełnione zdolności kulinarneosób z kłopotami trawiennymi. Pyszna, delikatna, chrupiąca, bardzo soczysta i orzeźwiająca. W kilka chwil wyczarujesz z jej udziałem prostą, pyszną surówkę do obiadu. Białą rzodkiew najczęściej jemy tartą na grubych oczkach tarki np. z dodatkiem marchwi lub pociętą w grube paski z czarnym sezamem . Dziś proponuję zetrzeć rzodkiew spiralnym nożykiem i wyczarować białe spaghetti. Jarzynkę doprawiłam tradycyjnym winegretem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bulwy kopru włoskiego 2-3 średniej wielkości ziemniaki 3 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Sól Pieprz ½ łyżeczki tymianku 1 litr bulionu 100 ml. wina białego wytrawnego Ser żółty tarty do posypania (ja użyłem Cheddar) Ziemniaki gotujemy w mundurkach ok 10 min. studzimy je i obieramy ze skórki. Następnie kroimy je w plasterki o grubości pół centymetra. Z bulw
Markowy smakpowstałej masy powoli dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione banany i wymieszać. Przełożyć ciasto do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy. Piec w temp. 180 stopni około 45 minut ( najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli jest suchy to znaczy, że ciasto jest upieczone). Smacznego
talerz przyjemnościSkładniki 0,5 kg schabu 1 pęczek białych szparagów papryka bez skóry w zalewie sól, pieprz cukier do panierki: bułka tarta 3-4 łyżki jogurtu 1/2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Roladki schabowe ze szparagami
czarrna od kuchniprzerywając ubijania dodajemy stopniowo cukier, a na samym końcu delikatnie łączymy z mąką ziemniaczaną. Blaszkę o wymiarach 36x25 cm wykładamy papierem lub smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą (lepiej wyłożyć papierem - łatwiej będzie nam wyciągnąć upieczone ciasto z blaszki). Jedną połowę ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nią spód blaszki. Na cieście rozsmarowujemy połowę dżemu, następnie połowę piany i posypujemy
Moje-pitraszenierozgrzaną patelnię z odrobiną oleju kładziemy po łyżce masy, tworząc w ten sposób placuszki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor (na małym ogniu). Podajemy z tartą czekoladą i kawałkami bananów. Smacznego By Magdalena beta calories 53 fat 0g protein 1g carbs 13g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkipuch. Dodajemy majonez a następnie stopniowo wsypujemy mąkę cały czas miksując. Dodajemy szczyptę soli i proszek i miksujemy jeszcze chwilkę. Formę do babki smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 170 stopni, grzanie góra-dół przez 55 minut. Wyciągamy babkę z formy i studzimy chwilkę, następnie wyciągamy ją na talerz . Smacznego! Polecam! Baba
Z Kuchni Do Kuchnizmiksować w malakserze. Zmieloną masę doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Dodać pieczarki, jajka, zielony pieprz dobrze wymieszać, rozrzedzić, jeśli trzeba, dodając trochę rosołu. Foremkę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, Nałożyć masę pasztetową do 3/4 wysokości foremki, lekko wstrząsając, tak aby rozłożyła się równomiernie w naczyniu, przykryć folią. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st C. Piec
Stare Garyprzepis jest bardzo prosty, smaczny i szybki . Składniki: 2 średnie ziemniaki (, 450 gr) 2 łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki 110 gr tarty ser mozzarella 8 plastrów - 225 gr szynki olej do smażenia (użyłam oliwy z oliwek) tutaj Sól szczypta gałki muszkatołowej do ciasta: 1 jajko 3/4 szklanki (110 g) z mąki 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy
w mojej kuchnimasy jajecznej dodać olej i sypkie składniki przesiane przez sitko. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Okrągłą formę do ciasta wysmarować masłem (ja smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut. Moja rada: zawsze biszkopt po upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście
Zrób to smacznielekkiego zarumienienia ok. 2-3 min. Zdejmujemy patelnię z ognia. 3 . MIĘSO (5 min) Do miski wrzucamy mięso mielone, sporo grubo mielonego pieprzu, sól, jajko, majeranek, bułkę tartą oraz podsmażoną cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy, najlepiej dłonią, aby powstała jednolita masa. Proponujemy usmażyć małą kulkę z masy i spróbować, czy dostatecznie doprawiliście mięso. 4 . MONTAŻ (5 min) Na końcówkę
Nerds Kitchenskarga do farorza 10 Co potrza? 25 dkg łuskanego grochu 10 dkg potartego żōłtego syra 1 jajco 1 cebula zōmbek czosku pó 11 łeżeczki majeranku sōl i pieprz tarto bōłka łolyj do pieczynia 12 Groch we jakim gorku zalyjcie wrzōntkym, a za 15 min wylyjcie ta woda i nalyjcie świyżyj. Tera niech sie pomoczy- jak mołcie czas, to moge
Chop w kuchniUwielbiam kefir solo, ale najczęściej przygotowuję na jego bazie koktajle owocowe i warzywne. Bardzo często dodaję do warzywnych koktajli siekaną natkę pietruszki lub koperek, oraz tartą rzodkiewkę- przepis . Również ogórek jest doskonałym składnikiem koktajli warzywnych. Bardzo lubię też szpinak w koktajlach . Tym razem kupiłam całą paczkę rukoli, która była już umyta i przebrana, oraz różne kiełki. Z tych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębazylii 1 łyżeczka suszonego oregano ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki 1 szklanka ryżu 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 1 ½ szklanki bulionu drobiowego sól, pieprz i cukier do smaku tarty parmezan do podania posiekana natka pietruszki do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. W dużej, żaroodpornej patelni rozgrzej olej, włóż natarte solą i pieprzem mięso
karmelowy