tarta - 42848 przepisów (strona:1022/2857)

Pulpety z serem żółtym 151

Dodatkowo: bułka tarta 1-2 łyżki mąki ser żółty masło Cebulkę i szczypiorek drobno kroimy, mieszamy z resztą składników i formujemy kulki, które następnie obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na maśle. Dodajemy odrobinę wody i dusimy przez chwilkę. Mąkę wsypujemy do szklanki, roztrzepujemy dokładnie w odrobinie wody i wlewamy do mięsa ciągle mieszając. Jeszcze chwile wszystko

Idę coś wszamać
Szarlotka z budyniem 138

mleka każdy) 2 żółtka 4 łyżki cukru 50 g masła Masa jabłkowa: 1 kg jabłek cukier do smaku cynamon 4 - 5 łyżek wody Dodatkowo: 3 - 4 łyżki bułki tartej Suche składniki ciasta mieszamy razem, dodajemy pokrojone w kawałki masło i rozcieramy w dłoniach aż ze składników powstanie kruszonka. Następnie dodajmy jajko i żółtko i szybko zagniatamy ciasto (ciasto kruche(...)dnem, dolewamy wodę i rozsmażamy. Doprawiamy cukrem i cynamonem.  2/3 ciasta rozwałkowujemy na dnie blaszki (22 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy je równomiernie bułką tartą (wchłonie nadmiar soku podczas pieczenia). Na tak przygotowane ciasto wykładamy warstwę jabłek, a na nią warstwę budyniu. Na wierzch ścieramy pozostawioną 1/3 część ciasta. wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Czary - gary w kuchni
Ciasto francuskie a'la pizza z cukinią, pesto rosso i serem korycińskim 155

czerwona cebula cukinia baby natka pietruszki koncentrat czosnku  PROECO pesto rosso oraz oliwa z oliwek  Olitalia /IndexFood pieczarki, u mnie na oko tarty parmezan, który świeżo po starciu trzymam zawsze w szkle ! Nigdy nie używam plastiku do przechowywania parmezanu. To zbyt dobry i wartościowy ser, dlatego też spoczywa sobie w słoikach I love glass(...)oliwy z oliwek  Olitalia  , wymieszaj. Spróbuj, w razie potrzeby dosmacz pieprzem ziołowym i solą. Wyłóż delikatnie na ciasto posmarowane pesto. Aby nadać wyraźnego akcentu, na koniec dosmacz tartym parmezanem. Włóż do nagrzanego piekarnika i podziwiaj jak ciasto puchnie, rośnie i pachnie. Przygotuj nóż i widelec , bo pieczenie to kwestia zaledwie maks 15 minut! Przed podaniem możesz skropić

Z Kuchni Do Kuchni
Nuggetsy z boczniaków 158

łyżeczkę sproszkowanego chilli  2 łyżeczki sproszkowanego czosnku 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego 1 łyżeczkę pieprzu  1 łyżkę sosu sojowego  olej do smażenia  panierka: bułka tarta / płatki kukurydziane / krakersy / chipsy  Przygotowanie:  W pierwszej kolejności czyścimy i myjemy dokładnie boczniaki, a następnie dzielimy każdego grzyba na 4-5 części.  Do miski wsypujemy mąkę, wszystkie(...)tworzymy lejące się ciasto, w którym będziemy maczać nasze boczniaki. Jeśli ciasto jest zbyt gęste rozrzedzamy je wodą.  Na talerzu kruszymy płatki/krakersy/chipsy lub używamy do panierowania bułki tartej.  Boczniaki maczamy w cieście, a następnie obtaczamy je w panierce.  Nuggetsy smażymy na oleju bądź pieczemy w piekarniku na złoty kolor. Podajemy z   5-minutowym sosem

Bananowe Pole
Sałatka ze szpinaku z truskawkami i mozzarellą 73

garść liści młodego szpinaku, kilka młodych liści botwinki, 10 truskawek, oliwa, ocet balsamiczny, 200 g mozzarelli w kulkach, 1 jajko, łyżka mąki, bułka tarta, olej(...)głębokiego smażenia (ryżowy) Liście umyć, osuszyć. Odciąć szypułki od truskawek. Przeciąć je na połówki lub ćwiartki. Jajko rozbić, rozbełtać. Kulki mozzarelli osuszyć, oprószyć mąką, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu (niecałą minutę) na rumiano. Liście skropić oliwą i octem balsamicznym, delikatnie wymieszać. Na półmisku ułożyć liście, truskawki i smażoną mozzarellę. Skropić oliwą i octem balsamicznym

królestwo garów
Seler naciowy z masełkiem i bułką tartą 115

kilka łodyg selera naciowego 4 łyżki masła 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka sezamu (opcjonalnie) sól, pieprz Dodatkowo: 1 łyżka cukru (płaska)   Łodygi selera obrać, pokroić na 10 cm kawałki i ugotować - w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. W międzyczasie na patelni rozpuścić masło. Dodać bułkę tartą (opcjonalnie połączoną z sezamem), wymieszać i zarumienić na złoty

Di gotuje
Dewolaje z marchewką i rodzynkami 187

Dodatkiem są jedynie różyczki brokuła :) Składniki : filet z kurczaka marchew, moja była ugotowana wcześnie w rosole ser żółty, rodzynki tłuszcz do smażenia jajko, bułka tarta Przygotowanie : Fileta z kurczaka przekroić wzdłuż na płaty, potłuc je lekko Ugotowaną marchewkę pokroić w cienkie  paseczki, rodzynki namoczyć- osączyć Rozbity płat mięsa ciut posolić(...)posypać pieprzem, ułożyć na nim  kilka paseczków marchewki, żółtego sera i rodzynki, (około 5 sztuk ) mięso zgrabnie zwinąć Każdego dewolaja maczać w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej Smażyć z obu stron na złoty kolor

Proste Potrawy
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym (Pasta con polpettine al sugo) 175

tartej   oliwa z oliwek sól, pieprz  Sos pomidorowy 500 gr pomidorów z puszki 1 ząbek czosnku 1 szalotka 2 łyżeczki suszonego oregano oliwa z oliwek listki bazylii sól, pieprz  250 gr makaronu PRZYGOTOWANIE Klopsiki Do zmielonego mięsa dodajemy posiekaną cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy małe klopsiki. Klopsiki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju ok. 10 min. Sos pomidorowy Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną szalotkę i wyciśnięty ząbek czosnku.  Dodajemy pomidory, suszone oregano, listki bazylii, doprawiamy solą i pieprzem. Sos gotujemy pod przykryciem

La grande e la piccola cuoca
Kotlety z ryżu 247

przypadku tradycyjnym kotletów mielonych jedno jajko, a gdy masa będzie zbyt lejąca zagęśćmy ją bułką tartą. Z wyrobionej masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, aż panierka się zarumieni. Gotowe kotleciki możemy podać z lekką sałatką ze świeżych warzyw

Jacob Tastes
Klopsiki w sosie śmietankowym 195

jajko 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka mąki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 cebula 1 łyżka masła 300 g zielonej cukinii 2 marchewki 150 ml mięsnego bulionu 250 ml śmietanki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku 250 g spaghetti, waga sucha Przyrządź farsz. Dodaj do mielonego jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, tartą bułkę

codojedzenia
Rybacka zupa krem z pomidorów niczym prosto z kutra! Pomidorowa inaczej! 154

listki laurowe - 1 pomarańcz - 500g mięsa z dorsza, mintaja - 1 jajko - 5 łyżek bułki tartej - świeże chili - sól morska - pieprz świeżo mielony - oliwa z oliwek - mąka pszenna do obtoczenia klopsików WYKONANIE: klopsiki rybne: Mięso z ryb zmiel w maszynce, dodaj jajko, bułkę tartą, sól i posiekane chili. Całość wyrabiaj przez 10 minut. Klopsiki obtocz w mące. zupa

SMYKWKUCHNI
Sałatka z ogórkiem, groszkiem i rzodkiewką + film 147

kroimy razem ze skórką w półplasterki. Pokrojonego ogórka i rzodkiewki układamy na talerzu lub w salaterce na wierzchu sałatki umieszczamy odsączony z zalewy zielony groszek. Do małej miseczki przekładamy tarty chrzan, dodajemy majonez oraz jogurt, całość doprawiamy niewielką ilością soli, cukru oraz czarnego pieprzu i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Artykuł Sałatka z ogórkiem, groszkiem

Smakowite Dania
Pierogi z żółtym serem+ film 148

gorącej wody sól farsz 300 g ostrego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki bułki tartej pęczek natki pietruszki czarny pieprz sól opcjonalnie roztopione masło do polania pierogów Przepis : Do miski ścieramy na tarce o małych oczkach żółty ser i dodajemy do niego bułkę tartą. Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami, dodajemy jajka

Smakowite Dania
Domowe hamburgery 149

jajko, 1,5 łyżki bułki tartej, 1 cebula czerwona, 3 ogórki konserwowe, 2 pomidory, 6 liści sałaty masłowej, 5 łyżek dressingu Tysiąca Wysp ROLESKI , 5 łyżek ketchupu markowego z naturalnym pieprzem ROLESKI, sól i pieprz do smaku, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli

Tradycyjna kuchnia Kasi
IDEALNE CIASTO NA TARTĘ SŁODKĄ I WYTRAWNĄ 152

Lubicie piec tarty? Jeśli tak, to na pewno wiecie, jak trudno czasem przygotować idealne ciasto. Przygotowaliśmy dla Was dwa przepisy - na tartę słodką i wytrawną, które sprawią, że przejdziecie na wyższy poziom kulinarnego rozwoju! Artykuł IDEALNE CIASTO NA TARTĘ SŁODKĄ I WYTRAWNĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE