tarta z wiśniami - 517 przepisów (strona:3/35)

BEZGLUTENOWE TARTY NA SŁODKO I SŁONO 202

z warzywami Bezglutenowa tarta z gruszkami i orzechową kruszonką Bezglutenowa tarta z borówkami Bezglutenowa tarta serowa z borówkami Bezglutenowa tarta z wiśniami i kruszonką Bezglutenowa tarta ze szparagami, łososiem i serkiem mascarpone Bezglutenowa wytrawna tarta z polędwiczką i marchewką Bezglutenowa tarta z szynką

Kuchnia bezglutenowa
Wiśniowa tarta z bezą 204

pyszna tarta, to idealne połączenie nieco kwaśnych wiśni i słodkiej bezy, a to wszystko na pysznym kruchym spodzie. Nie oszukujmy się, nie ma lepszej bezy, niż ta zrobiona z białym cukrem. Nie przesadzajmy więc z byciem ciągle fit, bo życie jest na to za krótkie. Ważne jest to, by umieć je  sobie osłodzić z głową. Więcej informacji(...)Spód ciasta ponakłuwać widelcem, po czym włożyć do piekarnika na 15 minut. Nadzienie: Wiśnie wraz z sokiem i cukrem umieścić na dużej patelni teflonowej i podgrzewać mieszając od czasu do czasu. Owoce smażyć do momentu, aż odparuje cały sok i powstanie nam gęsta konfitura. Tak przygotowane wiśnie wyłożyć równomiernie na podpieczonym kruchym spodzie i zostawić do ostudzenia. Beza: Zmniejszyć temperaturę

Passions hobbies life
Tarta migdałowa z owocami (bez mąki i cukru) 188

pewno zdrowszy, polecam wypróbować. Składniki na tartę o średnicy 28 cm:biszkopt: 4 jajka 100 g drobno zmielonych migdałów lub płatków migdałowych 1-2 łyżki miodu drahimskiego  Nadzienie: 2-3 łyżki ulubionego dżemu lub musu owocowego bez cukru (można po prostu rozpuścić w garnku owoce takie jak maliny, truskawki, czereśnie, wiśnie, jeżyny itp.) 250 ml kremówki 36% Dekoracja(...)malin i wiśni (użyłam soczystych, lekko kwaskowatych wiśni nadwiślańskich) Przygotowanie: BISZKOPT: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie miksując na małych obrotach dodawać stopniowo żółtka i miód. Zmielone migdały delikatnie wmieszać w masę szpatułką. Ciasto przelać do formy na tartę o średnicy 28 cm. Jeśli foremka jest silikonowa nie natłuszczamy jej. Piec

Ze smakiem i z pasją
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 208

nazrywał ostatnich wiśni w ogrodzie, a ja wymyśliłam sobie kruchą tartę z kremem budyniowym, frużeliną z wiśni i kruchą lekko ciągnącą się bezą. O jakie to jest pyszne! Ciasto idealne do kawy i nie dość, że wygląda to jeszcze smakuje, jak z najlepszej kawiarni! Do zrobienia koniecznie! Filmik widzieliście na moim stories na Instagramie ;-) Krucha tarta z frużeliną(...)wstawiamy na 15 minut do lodówki. W tym czasie zajmujemy się wiśniami. Frużelina z wiśni Frużelinę z wiśni taką np. do gofrów robi się z dodatkiem mąki ziemniaczanej jet to taki ni to dżem ni to kisiel, coś pomiędzy. Ale jest gęsta i są w niej całe wiśnie. Frużelinę do ciasta warto zrobić  bardziej zwięzłą aby nie wypływała

SMYKWKUCHNI
Kruche ciasto z wiśniami 252

odsączyć nadmiar soku. Wymieszać z mąką ziemniaczana i cukrem. Tortownicę (26 cm) posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Połową ciasta wylepić dno i boki na 2 cm wysokości tortownicy, nakłuć widelcem i posypać łyżką bułki tartej. Wyłożyć wiśnie. na wierzchu rozsypać poskubane pozostałe ciasto. Piec ok 40 minut w 170 stopniach, do zarumienienia. Ostudzić i posypać cukrem

Smakołyki Asi
Tarta z wiśniami 215

Kruche, delikatne ciasto i dużo dużo soczystych, lekko kwaskowych wiśni. Klasycznie i naprawdę przepysznie. Tarta fantastycznie smakuje z lodami waniliowymi lub odrobiną bitej śmietany. Nawet nasze psy nie potrafiły oprzeć się pokusie(...)widać na zdjęciach ;-) Kto zrobi wiśniową tartę na weekend? Polecam! Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g masła 50 g cukru pudru 1 - 2 łyżki zimnej wody 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Nadzienie: 1 kg wiśni 50 g mąki ziemniaczanej 50 g drobnego cukru Wiśnie umyć, wydrylować. Dno formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem

maniapieczenia
Czekoladowa tarta z wiśniami 203

Kolejna tarta w mojej kolekcji...    Spód jest z mąki jaglanej, masa z mascarpone i czekolady, wiśnie doskonale przełamują słodki smak czekolady a całość idealnie się komponuje i smakuje wyśmienicie. Składniki na foremkę 26cm Ciasto: - 200g mąki jaglanej (może być dowolna pszenna) -  80g masła -  50g cukru pudru - 1 żółtko (białko używamy do masy serowej(...)duża łyżka budyniu waniliowego - 1 jajko i białko z jajka do ciasta - 300g wiśni Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy szybko, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny.  Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni. Wałkujemy ciasto najlepiej między foliami żeby się nie przyklejało do wałka

Wypieki Rene
Pleśniak z wiśniami 194

cukru wanilinowego lub ziarenek prawdziwej wanilii lub ekstraktu z wanilii 3 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% szczypta soli 2 łyżki kakao 2 łyżki bułki tartej 1 kg wydrylowanych wiśni (można użyć wiśnie pozostałe po zrobieniu nalewki, wtedy najlepiej wysmażyć je na patelni przez kilkanaście minut by straciły posmak alkoholu) 3 białka + szczypta soli + 3łyżki cukru pudru cukier puder(...)nadal ubijając na niskich obrotach. Formę do pieczenia wykładamy papierem. Wyciągamy z zamrażarki większą część ciasta i ścieramy na tarce do formy, rozprowadzając równomiernie. Następnie posypujemy bułką tartą, układamy równomiernie wiśnie i ścieramy na tarce ciemną część ciasta równomiernie pokrywając wiśnie. Następnie nakładamy bezę a na końcu ścieramy na tarce jasną część ciasta przykrywając równomiernie ubite białka

Mango Papaja
Letnia tarta biszkoptowa ze śmietaną i owocami 254

jagody czy porzeczki, ale akurat takich nie mam pod ręką ;) Składniki na tartę o średnicy 28 cm: biszkopt: 4 jajka M/L 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, budyniu lub kisielu w proszku 70 g drobnego cukru nadzienie: 3 łyżki dowolnego dżemu (użyłam domowego z wiśni) 250 ml śmietany 36% 1 śmietan-fix (można pominąć) na wierzch(...)tłuszczem i obsypanej mąka formy na tartę (silikonowej nie trzeba smarować). Piec ok 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż góra się zarumieni. NADZIENIE: Kremówkę ubić. Można dodać podczas ubijania śmietan-fix żeby była bardziej sztywna. Ostudzony biszkopt posmarować dżemem, na warstwie dżemu rozsmarować bitą śmietanę. WIERZCH: Owoce umyć i osuszyć, wiśnie wydrylować i przekroić na połówki

Ze smakiem i z pasją
Cherry pie | Tarta z twarożkiem i wiśniami 176

wiśniami :) ciasto: 300 g mąki 40 g cukru pudru trzcinowego 200 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany 12% nadzienie serowe: 200 g naturalnego kremowego twarożku żółtko łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią nadzienie wiśniowe: 450 g mrożonych wiśni bez pestek 3 łyżki cukru trzcinowgo kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 3 łyżki migdałów w płatkach białko do posmarowania Wiśnie przekładamy(...)średnicy ok. 26 cm. Nakłuwamy widelcem i posypujemy migdałami. Na wierzch wykładamy twarożek oraz wiśnie. Drugi kawałek ciasta rozwałkowujemy i wycinamy w nim serduszka, bądź inne otworki. Przykrywamy nim wiśnie, zlepiając rogi ciasta. Powstałe z wycinania ciasteczka, możemy ułożyć na […] Artykuł Cherry pie | Tarta z twarożkiem i wiśniami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
nalewka wiśniowa 464

stół, trafiały wyroby leżakujące co najmniej trzy, cztery, lata. Składniki 2 kg wiśni 0,5 l spirytusu 0,5 l wódki 1 kg cukru Sposób przygotowania Drylujemy dwie trzecie części wiśni i wkładamy je do słoja ze szczelnym zamknięciem. Do słoja dokładamy również trzecią część owoców z pestkami (dzięki pestkom nalewka będzie miała orzechowy posmak) oraz cukier i alkohol, całość

Miód i pieprz
nalewka wiśniowa 163

nalewka wiśniowa Nalewka wiśniowa Składniki 2 kg wiśni 0,5 l spirytusu 0,5 l wódki 1 kg cukru Sposób przygotowania Drylujemy dwie trzecie części wiśni i wkładamy je do słoja ze szczelnym zamknięciem. Do słoja dokładamy również trzecią część owoców z pestkami (dzięki pestkom nalewka będzie miała orzechowy posmak) oraz cukier i alkohol, całość mieszamy szczelnie zamykamy. Słój odstawiamy

Miód i pieprz
Kolorowy sernik na zimno z wiśniami 285

pieczenia, został tradycyjnie przygotowany z serków homogenizowanych (serków homo) ale w wersji bardzo uproszczonej. Ale samo wykończenie sernika jest bardziej wypasione, kruchy spód, zostały też wykorzystane wiśnie i tarta czekolada. Masa i galaretki szybko tężeją, więc po ok. 2-3 godzinach można już sernik kroić i wcinać, ale ja przygotowywałam go pod wieczór, więc spokojnie sobie przeczekał przez(...)pozostałą galaretką (drapiąc widelcem cienkie paski), oraz posypać tartą czekoladą. Przed konsumpcją wyjmujemy sernik z lodówki, odpinamy rant tortownicy, możemy też pomóc sobie ostrym nożem aby nie uszkodzić brzegów sernika. Sernik kroimy w trójkąty i przekładamy na talerzyki. Smacznego!     The post Kolorowy sernik na zimno z wiśniami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z ciasta filo, wiśni i amarantusa 196

Zdrowa i ekspresowa tarta. Powstała bardzo spontanicznie, składająca się z tego co akurat było w domu. Tym większe było zaskoczenie, że tarta okazała się pyszna!  W związku z zainteresowaniem tym tematem, dodaję informację o samym cieście: Filo (phyllo) ma bardzo cienkie płaty i jest moim zdaniem znacznie mniej kaloryczną wersją ciasta francuskiego. Jego korzenie(...)filo - 2 szklanki wiśni - 2,5 szklanki amarantusa ekspandowanego - 5 łyżek cukru brązowego - 5 goździków - 2 łyżeczki cynamonu, szczypta imbiru - masło/olej - 2 garści płatków migdałów Na patelnię wrzucić wiśnie razem z kilkoma łyżkami wody. Dodać goździki, cynamon, imbir, cukier brązowy. Dusić kilka minut. Wyłączyć gaz, wybrać goździki. Dodać amarantus, wymieszać dokładnie. Formę do tarty lekko posmarować masłem

Corner With Recipes
Tort Orzechowy Milky Way 335

nasączenie z dodatkiem mocnej kawy. Całość wykonana na mocnokakaowym biszkopcie, przełożona dwoma rodzajami mas: kremu a’la milky way oraz orzechowego. Jedynym owocowym akcentem w tym torcie są słodkie wiśnie przesmażone w cukrze. To tort bardzo słodki i bardzo mocno nasączony, sycący i według Jubilata był najlepszy;) Według mnie to jeden z lepszych jakie udało mi się poczynić- polecam! Składniki(...)orzechy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy na puch. Partiami dodajemy masę mleczno orzechową i miksujemy na gęsty krem Dodatkowo: kilka sztuk połówek orzechów włoskich tarta czekolada wiśnie smażone w cukrze WYKONANIE: blat biszkoptowy + nasączenie ½ masy milky way   nasączony blat biszkoptowy   krem orzechowy   nasączony blat biszkoptowy+ ½ masy milky way   posypujemy tartą

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania