tarta z jabłkami - 3394 przepisów (strona:143/227)

Prażone jabłka do słoików na zimę 72

mojprzepisna.pl | Prażone jabłka do słoików na zimę Domowe jabłka prażone to jest to! Będę ich używać nie tylko do szarlotki, ale również do ryżu

moj przepis na
Prażone jabłka do słoików na zimę 65

mojprzepisna.pl | Prażone jabłka do słoików na zimę Domowe jabłka prażone to jest to! Będę ich używać nie tylko do szarlotki, ale również do ryżu

moj przepis na
Prażone jabłka do słoików na zimę 156

mojprzepisna.pl | Prażone jabłka do słoików na zimę Domowe jabłka prażone to jest to! Będę ich używać nie tylko do szarlotki, ale również do ryżu

moj przepis na
Prażone jabłka do słoików na zimę 168

mojprzepisna.pl | Prażone jabłka do słoików na zimę Domowe jabłka prażone to jest to! Będę ich używać nie tylko do szarlotki, ale również do ryżu

moj przepis na
Wilgotne ciasto z jabłkami i kakaową kruszonką 140

wielkości jabłka Jabłka: 5-6 jabłek 1 łyżeczka cynamonu 2-3 łyżki cukru Kruszonka: 180 g mąki 50 g cukru 2 łyżki kakao 1/2 opakowania cukru waniliowego 50g ma masła lub margaryny Przygotowanie: Tortownicę o wymiarach 23-25 cm smarujemy masłem i wysypujemy dno i boki bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy(...)mleko. Składniki suche łączymy z mokrymi i delikatnie mieszamy łyżką, tylko do połączenia się. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy przez 30 minut. W tym czasie przygotowujemy kruszonkę i jabłka. Masło drobno kroimy, następnie rozcieramy palcami z mąką. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy, aż powstaną okruchy. Kruszonkę wstawiamy do lodówki. Jabłka obieramy i kroimy na kosteczkę. Podsmażamy

Mania Gotowania
Szarlotka z bezową pianką 646

Kolejna odsłona szarlotki :) Tym razem do delikatnego, kruchego ciasta i całej masy jabłkowego nadzienia dołączyła puszysta bezowa pianka. Kwaśne jabłka i słodka beza - połączenie idealne! Polecam! Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder, wymieszać. Masło pokroić na małe(...)około 30 minut. Dno okrągłej formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę a następnie ponakłuwać widelcem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C . Podpiec spód przez około 15 minut, do lekkiego zarumienia. Wyjąć, wystudzić. Nadzienie: 1,5 kg kwaśnych jabłek (Antonówka, Szara Reneta) 1 łyżeczka cynamonu Jabłka

maniapieczenia
Babciny jabłecznik 463

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Wkładamy do garnka z dodatkiem 1/4 szklanki wody, cukru, cukru waniliowego, cynamonu, goździków i masła. Dusimy, co jakiś czas mieszając aż jabłka zaczną się lekko rozpadać. Odstawiamy do wystygnięcia i odsączamy na sicie z nadmiaru płynu. 2. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy, mleko i masło(...)wysmarować masłem i oprószyć bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkowaną połowę ciasta wyłożyć na blachę i podpiec w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut aż nabierze złotego koloru. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. 4. Na podpieczony i wystudzony spód wyłożyć przestudzone jabłka. Na wierzch wyłożyć drugą część rozwałkowanego ciasta, poprzekłuwać wierzch ciasta widelcem. Wstawić

UgotujmyTo.pl
Makowiec japoński 103

Odkąd upiekłam swój pierwszy makowiec polubiłam ciasta z dużą ilością maku. Bardzo kusił mnie makowiec japoński z jabłkami więc w końcu uległam. Piekłam go już

Monia miesza i gotuje
BUDYNIOWE RACUCHY JABŁKOWO-ANANASOWE 122

Kolejny przepis na racuchy, ale tym razem bez drożdży. Puszyste placuszki przygotowane na maślance, z dodatkiem sypkiego budyniu waniliowego oraz owocami - jabłkami i ananasem. Są

Kuchnia MagdaLeny
Placki twarogowe z kukurydzą 101

czasem suszone owoce, np. rodzynki, żurawinę, posiekane morele lub daktyle, albo owoce świeże: banany, kawałki jabłka, melona, gruszki, sezonowo borówki, jeżyny, jagody, truskawki, maliny. Myślę, że wersja wytrawna (bez cynamonu i cukru) z kawałkami warzyw też się sprawdzi, np. kawałkami brokułów, pomidora, tartej cukinii czy dyni. Świetne danie dla dzieci, na kilka sposobów. Smacznego! SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Wytrawny piernikowy chleb 149

grubo mielonego pieprzu 1/4 łyżeczki soli łyżeczka drobno posiekanego świeżego rozmarynu 1/4 łyżeczki mielonego chili jabłko starte na papkę (ok 180g) 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki mleka 2 łyżki oliwy z oliwek Pierniki przekładamy do malaksera i miksujemy do powstania konsystencji bułki tartej. Mąkę mieszamy z pokruszonymi piernikami, drożdżami i wszystkimi przyprawami. Mleko i wodę podgrzewamy i zalewamy mąkę

Mienta blog
Jednoporcjowa szarlotka na kruchym cieście 187

minimum 30 minut. W między czasie myjemy, obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach jabłka. Wrzucamy je do garnka. Pod koniec prażenia dodajemy cynamon, mąką ziemniaczaną i sok z cytryny. Po upływie czasu, wyjmujemy ciasto i przekładamy do natłuszczonej formy na tartę (średnica 22 cm). Następnie przekuwamy je widelcem. Kolejno przekładamy mus jabłkowy. Ciasto pieczemy przez

Truskawkowa Fiesta
Rożki z ciasta francuskiego z budyniem 139

szynką. Można błyskawicznie przygotować cebularze czy zapiekane z żółtym serem parówki albo róże z jabłkami. Możliwości wykorzystania ciasta francuskiego są setki i ogranicza nas jedynie wyobraźnia. Ponieważ wczoraj mieliśmy właśnie takich, bardzo nam miłych, ale niezapowiedzianych gości więc przygotowaliśmy rożki i tarty z budyniem. Tarty niestety nie dotrwały do zdjęć :) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gęsie szyjki faszerowane, pieczone 192

pieczona II - z imbirem   Pierś gęsia pieczona w majeranku Pierś gęsia pieczona na jabłkach składniki (7 - 8 szyjek) 7 - 8 skór z  gęsich szyjek (kupiłam na rynku) farsz wieprzowy  300 g mielonej wieprzowiny 110 g wątróbki drobiowej ok 40 g tartej bułki namoczonej w mleku (może być czerstwa bułka, namoczona i przemielona)  4 ząbki

Stare Gary
Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie 171

przepyszne babeczki na słodki walentynkowy prezent lub poczęstunek. Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Składniki: 1 jabłko pokrojone w kosteczkę  2 szklanki mąki 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru brązowego ¾ szklanki cukru białego 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka tartej marchwi 1 szklanka rodzynek 1 szklanka oleju Przyprawy: 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka cukru wanilii

Kulinarne przygody Gatity
Szarlotka tatrzańska z bitą śmietaną 96

razem szarlotka tatrzańska z bitą śmietaną. Idealnie pokrojone jabłka pięknie wyglądają w przekroju szarlotki. Delikatne kruche ciasto, wypełnione mnóstwem jabłek. Najbardziej lubię proste ciasta, które robi się szybko, a do tego są smaczne. Dlatego dzisiaj podaję Wam idealny przepis na szarlotkę. Słodycz ciasta, która przeplata się z kwaśnymi jabłkami daje wyjątkowy smak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szarlotka(...)formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą ew. wyłożonej papierem do pieczenia. Uwaga ciasto jest rzadkie, ale możemy je podsypywać mąką w miarę potrzeby. Ciasto nakłuwamy widelcem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 15 minut, aż się ładnie zrumieni. W tym czasie kiedy ciasto się podpieka, myjemy jabłka, obieramy ze skórki i ścieramy

To co lubię - gotuję i polecam