Bardzo popularny, tutaj w UK, przepis na batonik owsiany to świetna przekąska na drugie śniadanie. Przepis łatwy, szybki i tani. Nie jest to wersja tradycyjna, którą oczywiście przetestowałam, gdyż zdecydowanie jest dla nas za słodka. Dałam niewielką ilość cukru, gdyż słodkości nadaje dżem. Składniki: 130 g mąki 130 ml oleju 250 g płatków owsianych 150 g dżemu 2 łyżki
NA MOIM TALERZUpięknego odcienia i przedłużenia trwałości.Zawiera złociste drobinki ,które pięknie rozświetlają ciało i dodają skórze blasku oraz składniki delikatnie przyciemniające koloryt skóry i podkreślające opaleniznę . W składzie zawiera : Golden tan complex- dodatek z orzecha włoskiego , który delikatnie przyciemniający skórę oraz złociste drobinki, które pięknie rozświetlają , dodają blasku i podkreślają opaleniznę. SOSkin complex- łagodzi podrażnienia spowodowane działaniem słońca .Doskonale nawilża
Cynamonowe szczęścieMakaron w sosie pietruszkowym. Obiad w 10 minut. Szybko, tanio i smacznie! Natka pietruszki jest bardzo zdrowa, zawiera 4 razy więcej witaminy C niż pomarańcze. Ponadto ma właściwości antyseptyczne, wpływa pozytywnie na proces trawienia i zapobiega infekcjom układu moczowego. Zawarta w natce pietruszki prowitamina A dobrze działa na wzrok. Składniki na 2 porcje: z przepisu Olga Smile
Moja Galeria Smakukupić w internecie i w dobrze zaopatrzonych sklepach. Można również bez problemu zrobić ekstrakt w domu. Przepis jest tak prosty, że naprawdę każdy da radę. Wychodzi stanowczo więcej i taniej. Wystarczy poszukać lasek wanilii w dobrej cenie. Warto zrobić ekstrakt już teraz, przyda się do jesiennych wypieków. Polecam! Składniki: 4 - 5 lasek wanilii 250 ml wódki szklana buteleczka
maniapieczeniadeseru dla jednej osoby wystarczą 2 łyżeczki, to raptem ok 10 g, ostatnio kupiłam w sklepie 250 g paczkę za 10 zł. Wiem, że przez internet można kupić jeszcze taniej. Można np. wziąć 1 kg (znalazłam w necie za ok 22-25 zł) w kilka osób i nasza kieszeń tak nie odczuje tego wydatku :) Składniki (na słoik
Co na wege obiad?Morele z płatkami migdałowymi podane z gałką lodów waniliowych to pomysł na szybką, tanią i naprawdę smaczną letnią przekąskę. Kwaśne morele idealnie smakują ze słodkimi lodami. Upieczone morele polecam od razu nakładać na talerze. Specjalnie nie podałam konkretnej ilości składników, ponieważ to od Was zależy, ile chcecie upiec owoców. Można przyjąć, że jedna porcja deseru powinna składać się
Ugotowaćpróbowaliśmy robić tego dania na zupkach. Kupujemy makaron Chow Mein w markecie. Często są organizowane tygodnie różnych kultur w marketach i wtedy można taki makaron dostać bardzo tanio. Dzisiaj makaron z kurczakiem i chińskimi warzywami. Przepis Składniki: Filet z piersi kurczaka ok. 0,5 kg Pieczarki 300 g Makaron Chow Mein 250 g Chińska mieszanka warzywna
KasiaiKrzysiu.plwyłącznie kalorie w postaci białka, które dodatkowo pobudza przemianę materii. Izolat białka serwatkowego WPI marki Olimp uzupełni dietę w najcenniejsze i najdoskonalsze białka zwierzęce pochodzące z serwatki. Stosunkowo tani produkt proteinowy dla sportowców i osób aktywnych niezwykle szybko się wchłania, nie obciążając przewodu pokarmowego, dlatego można go stosować o każdej porze dnia, a szczególnie bezpośrednio po treningu. Suplement białkowy Pure
ClauditteMissCookingCukinia to mój ulubiony letni, warzywny temat, teraz jest naprawdę tania, wręcz zachęca do eksperymentowania, nie jestem za zamykaniem cukinii w słoikach, zresztą nigdy tego nie robiłam i nie planuję. Warzywo to coraz popularniejsze w Polsce i chętnie używane do przygotowywania różnych dań, często do faszerowania podobnie jak papryka. Najsmaczniejsze są małe cukinie, znacznie bardziej chrupiące i idealne do jedzenia
Moja smaczna kuchniaWątróbka drobiowa z cebulką to pomysł na szybki, tani i bardzo smaczny obiad. Smażona wątróbka najlepiej smakuje podana z ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką. Składniki na 3-4 porcje: 1/2 kg wątróbki drobiowej 1/2 kg cebuli sól, pieprz olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia wątróbki Wątróbkę umyć, oczyścić i ewentualnie pociąć na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, przekroić na pół
Ugotowaćjakiś większy obiad rodzinny, gdzie na stole stało mnóstwo przystawek, sałatek i właśnie ta oto prosta surówka...jako pierwsza zniknęła ze stołu. Smaczna, zdrowa, bardzo soczysta, szybka w wykonaniu, tania i banalnie prosta. Zwykła surówka z kapusty białej, ależ jak bardzo różni się od tej pospolitej surówki. Swój nietuzinkowy smak zawdzięcza sosowi. Najlepiej smakuje jeśli przechłodzimy ją w lodówce
na moim stole...wymiennymi wkładami. ZALETY: - NISKOKALORYCZNY - 17 kalorii w 100 g podczas gdy 100 g ugotowanego makaronu ma ok 150 kalorii - bezglutenowy - wegański - witariański - zdrowy i pełny witamin - tani - od 2 zł za kg - szybki w wykonaniu - nie wymaga dużych umiejętności kucharskich - urozmaicenie diety Nietestowana przeze mnie maszyna do spiralnego krojenia warzyw. Zdjęcie maszyny
Pora na pora i pomidorastara, rodzinna tradycja nakazuje na Święta musi być galareta, ale nie taka delikatna z kurczaka, tylko poczciwa, staropolska galareta wieprzowo-wołowa. Jest trochę pracochłonna i wcale nie tania, ale Święta są raz w roku, więc można zaszaleć :-) Ja ugotowałam ją wczoraj, rozlałam do dużych słojów, a gdy przestygła schowałam w lodówce, niech czeka :-) Mąż ją dzisiaj próbował i zjadł prawie
Rozpustne gotowaniepółplasterki. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy kilka łyżek oliwy, dodajemy cebulę, solimy i smażymy. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę (nie należy wybierać taniej kiełbasy, gdyż ma ona wpływ na smak dania). Następnie czyścimy paprykę, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do podsmażonej cebuli, mieszamy i dalej smażymy, dodajemy obraną i pokrojoną cukinię (jeśli
Rozpustne gotowanieHenryka Vitry. Pozwólcie, że przytoczę Wam wstęp do tego przepisu: "Pączki starannie i dokładnie przyrządzone według tego przepisu dystansują najbardziej nawet "wyborowe" pączki cukiernicze. Ale nie jest on ani tani i nie dla młodych gospodyń stawiających dopiero pierwsze kroki w szlachetnej sztuce kulinarnej." Co do pączków, to muszę się przyznać, że niektóre nieco dłużej się smażyły i kolor był bardziej
Rozpustne gotowanie