mięsem z kurczaka zachwycają się najczęściej dorośli,doskonale smakują z ketchupem lub sosem czosnkowym. Nie wyobrażam sobie sylwestra czy karnawału bez nich, filet z piersi jest łatwo dostępny i tani, zachęcam do przygotowania na jutrzejszy dzień! Składniki 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kebaba sól pieprz do smaku 200 ml śmietany kremówki 3 czubate łyżki majonezu 1 duży
Wanilia i KardamonProsta szybka i tania sałatka na różne okazje lub jako dodatek do pieczywa, dzięki dodatkowi fileta z kurczaka jest pożywna. Bardzo ją lubię i często robię. Składniki 100 g ryżu 100 g sera żółtego 1 pierś z kurczaka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy gyros 10 dag marynowanej żółtej papryki kawałek pora 1 puszka kukurydzy 2 ogórki konserwowe 3 łyżki
Wanilia i Kardamonmakarony Międzybrodzkie do testowania bardzo się ucieszyłam, tak powstało danie które zachwyca delikatnym smakiem a jednocześnie jest syte i pożywne, w zasadzie to obiad dla zabieganych a także tani i łatwy. Zdumiewająca symfonia smaków może zabrzmieć z udziałem tak niewielu składników. Mówiąc nieskromnie pycha! Składniki: 25 dag makaronu gniazda wstążki Międzybrodzki Sos: 1/2 kg świeżego brokuła 1/2 cukinii
Wanilia i KardamonLekka surówka z młodej kapusty, bardzo ją lubię w połączeniu z ogórkiem, polecam jako dodatek do dań obiadowych, delikatna, a jednocześnie o wyraźnym bukiecie smaku, prosta i tania! Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 1 ogórek świeży 1 pęczek koperku 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju lnianego sól morska do smaku 1 łyżka soku z cytryny pieprz czarny świeżo mielony
Wanilia i Kardamonakurat ta konkretna, jest jedną z moich ulubionych z kilku względów. Primo - jest naprawdę ekspresowa; na "przegryzienie się" spokojnie wystarcza jej miesiąc, secundo - jest prosta, jak drut, tertio - tania, jak barszcz i wreszcie quarto - jest PRZE-PYSZ-NA. ;) Liście mięty siekamy i odmierzamy ich łyżkę stołową, po czym przesypujemy je do słoika i zalewamy spirytusem. Mieszamy i odstawiamy na tydzień
Kuchenna KontrrewolucyaCzasami do zrobienia pysznego obiadu zainspiruje mnie mój półroczny syn. Szybko, tanio i pysznie, choć może nieco bardziej słono i pieprznie, niż w oryginale. ;) 1 spora pierś kurczaka 0,5 op. mrożonej marchewki z groszkiem 1 nieduża pietruszka 1 łyżka posiekanego koperku 2 kostki bulionowe sól, pieprz, masło klarowane do smażenia Pierś kroimy w niedużą kostkę, podsmażamy na maśle
Kuchenna Kontrrewolucyamożna go wykorzystać. Kiedyś był to po prostu napój, którym z powodzeniem gaszono pragnienie. Dobrze smakuje na zimno i na ciepło, a przede wszystkim jest bardzo zdrowy i okropnie tani. <3 1kg czerwonych buraków 3 duże ząbki polskiego czosnku 1 stołowa łyżka soli 1 płaska łyżeczka cukru 1,5 litra przegotowanej wody Buraczki obieramy cienko ze skórki
Kuchenna KontrrewolucyaKolejna kremowa, prosta, tania i przyjemna przekąska. Tym razem coś dla fanów cebuli (czyli również dla mnie. ;) ). 8 dużych cebul 1 litr wywaru warzywnego 50g żółtego sera szczypta kurkumy sól morska świeżo mielony pieprz czarny grzanki klarowane masło do smażenia Zagotowujemy wywar warzywny. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy masło. Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. Szklimy je na maśle
Kuchenna Kontrrewolucyateż wspomnieć, że to właśnie z Dyneburga pochodzą znane polskie postaci jak m.in. Władysław Raginis czy Wacław Łapkowski. Kuchnia łotewska z kolei jest mało wyrafinowana, za to sycąca i tania. Ziemie łotewskie nigdy nie były bogate, stąd chłop radził sobie, jak mógł i nic nie mogło się zmarnować. Zawirowania dziejowe i kulturowe wpływy: niemieckie, rosyjskie, polskie czy szwedzkie odcisnęły swoje
Kuchenna Kontrrewolucyazdanie), szeroki wybór asortymentu za to, że nie stoją w miejscu, ale wciąż zaskakują nas nowymi liniami produktów, za promocje, które skaczą po wszystkich produktach i dziś można kupić taniej linię Taormina i Lucca, a za tydzień lub dwa pewnie inne linie lekko stanieją i tam ciągle coś się dzieje jakość produktów, dla mnie rewelacja Za co lubię garnek Lucca
Blondynka GotujeWymieszać i wlać do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec około 35 minut w temp. 180 C (do suchego patyczka). Gdy ciasto wystygnie posypać je cukrem pudrem. Szybko, tanio i smacznie:) Pierwsze żółte liście przypominają mi o tym, że niebawem już jesień
My simple kitchensię "papka":) Wówczas możemy dodać odrobinę cukru (ja pominęłam), lub cynamonu. Gotowym musem przekładamy naleśniki. Ja swoje dodatkowo polałam jeszcze łyżką jogurtu naturalnego i posypałam cynamonem. Zdrowo, tanio i smacznie
My simple kitchenrobienie zapasów, to bardzo ważny punkt. Jeżeli się chce, to można! :) Maugo Jak, gdzie i co kupować, aby nie zbankrutować? Krótko o kosztach żywienia na diecie roślinnej czyli tani weganizm
Bananowe Poleceramiczne oraz elektryczne wady: dla nie których wadą może być jej waga (mi osobiście nie przeszkadza) Drugim minusem może być jej cena (409 zł) patelnia do tanich nie należy, ale myślę że przy takiej jakości warto dołożyć i zainwestować w dobrej jakości patelnie, która posłuży nam na bardzo wiele lat odstręczając
Marta Gotujewymieszaj. Dodaj szpinak, podsmaż go około 5 minut i dodaj na patelnie odcedzony, ale nie opłukany makaron. Przemieszaj jeszcze przez chwilę. Łączny czas nie przekroczy 20 minut :) Szybko, tanio i smacznie
ClauditteMissCooking