tanie - 6000 przepisów (strona:240/400)

Surówka z selera z rodzynkami 219

Cóż powiedzieć można o surówce selera, na pewno jest zdrowa, smaczna i tania. I oczywiście jest nieskomplikowana. Sam  seler posiada wiele zalet, dużo mikroelementów, niski indeks glikemiczny, a na jego strawienie organizm potrzebuje więcej kalorii niż on sam posiada.  Surówkę polecam jako dodatek do obiadu. Składniki: Dowolna ilość korzenia selera cytryna Rodzynki Śmietana kwaśna 12-18% Cukier Wykonanie

Smaki Ewy
Dorsz w zalewie octowej z pomidorami 118

Pamiętam te czasy ( przynajmniej tam gdzie mieszkałam ) kiedy dorsz był zawsze dostępny w sklepie rybnym  i był stosunkowo tani. Dzisiaj bywa to rożnie. Nawet sklepy rybne gdzieś zniknęły, a jak są to w bardzo okrojonej formie. Pamiętam też te dziwne ryby , które pachniały świeżym ogórkiem. Może też pamiętacie. Dosyć wspomnień i do pracy, dzisiaj robimy dorsza w zalewie. Składniki

Smaki Ewy
Surówka z marchewki i gruszki 82

dzisiejszy dodatek do obiadu proponuję surówkę z marchewki z dodatkiem gruszki. Samo zdrowie. Tania, prosta w wykonaniu i smaczna. Składniki: Dowolna ilość marchewki Gruszka Gęsta kwaśna śmietana – kilka łyżek w zależności od ilości marchewki Cukier do smaku Szczypta soli Odrobina chili Wykonanie: Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na drobnej tarce. Dodajemy śmietanę, szczyptę soli i odrobinę chili i cukier

Smaki Ewy
Makrela z grilla z koperkiem i nutą cytrynową 149

szkoda. Ryba jest pyszna. Na grilla idealna, nie jest sucha, ości w minimalnej ilości i oczywiście „dużo ryby w rybie” a nie tylko skóra. A zapomniałabym jeszcze dodać jest tania. Jeżeli macie możliwość jej zakupu w świeżej formie, nie zastanawiajcie  się nawet minuty. Składniki: Dowolna ilość świeżej makreli ( jedna na głowę ) Gałązki koperku Gałązki selera naciowego Sól Ziołowa przyprawa

Smaki Ewy
Ciasto pomidorowe z żółtą renklodą 151

Znalazłam w sieci, zobaczyłam i chciałam upiec ale składniki nie trzymały się kupy. Zaprzestałam poszukiwań i raptem natrafiłam na przepis u Nich STS czyli Szybko, tanio, smacznie. Dzięki Wam za przepis, ciasta z sokiem pomidorowym szukałam długo i teraz wiem ze warto było czekać. Takiego ciasta już dawno nie jadłam, puszyste, miękkie, wilgotne, pyszne. Spróbujcie i zakochajcie

Moje Małe Czarowanie
Wołowina po burgundzku 220

daniu mocno czuć smak wina więc jego wybór będzie dosyć istotny. Ale po kolei... Co potrzebujemy : pół kilograma wołowiny (ja użyłem polędwicy, ale nada się każda część. i będzie taniej) 1.5 szklanki czerwonego wina (wytrawne, choć ciekawy jestem co by było jak  by zrobić z np półsłodkim? bulion wołowy z kostki (lepszy własny, ale szkoda czasu) 2-3 liście

Snejkusiowe Przepisy
40 szybkich obiadów wege na lato, Ostrawa 189

oknie księgarni, czeskie dzieci też muszą zakuwać gramatykę rynek czeskie pasy dla pieszych Czechy kojarzą mi się z dziwnymi lub śmiesznymi pomnikami w mlecznym barze "Naproti", super tanio,  woda do każdego posiłku droga powrotna do akademika W większych miastach Czech najlepiej nocować w akademikach, które po czesku nazywają się "ubytowna". Ten w Ostrawie na ul. Neroduvej 23 miał wszystko

Qlinarnie i Qlinarnie
W kuchni Kari: ryż i kasze 154

możliwym miejscu. Takie rozwiązanie jest przy okazji ozdobą w kuchni. Zawsze warto opisać, co znajduje się w środku, by uniknąć ewentualnych pomyłek. Pojemniki nie muszą być super jakości. Wyjdzie tanio, jeśli zakupimy je w leclercu czy tesco, wybierając po prostu te najtańsze. Warto zainwestować w wyższej klasy pojemnik tylko jeśli zabieramy go do torby, jak np lunchbox. Bo przecież

Wegańska kuchnia orientalna
Grilled cheese – tosty amerykańskie 171

razem połączone dużą ilością roztopionego sera, z różnymi dodatkami, smażone na patelni lub płycie grillowej. Jedna z najpopularniejszych amerykańskich przekąsek. Powstała w czasach Wielkiego Kryzysu – dlatego jest szybka, tania i prosta.   Składniki: – kilka kromek chleba tostowego (parzyście) – minimum 2x tyle plastrów żółtego sera, co kromek chleba – kilka plastrów wędliny – kilka plastrów pomidora – kilka

Pociąg Do Kuchni
Trzy chińskie sosy, które mnie ratują, gdy mam ochotę na noodle 223

składników, możecie samodzielnie przygotować chińskie noodle  w 15-20 minut . Kiedy mam na nie ochotę, zamiast zamawiać jedzenie z knajpki, błyskawicznie robię je sama. Wychodzi i szybciej, i taniej. Co oprócz sosu? Zanim podam przepisy, pozwolę sobie jeszcze na kilka zdań o tym, co trzeba mieć pod ręką, by w każdej chwili być gotowym na przygotowanie domowego chińskiego fast

W kuchni wieczorem
Podróż do… – Parco Ducale w Parmie 185

Parma i Taro do dnia dzisiejszego jest tłem dla zdjęć odwiedzających park. Po odbytym spacerze głód i pragnienie można zaspokoić w znajdującej się na tyłach parku (niestety nienależącej do tanich) restauracji La Corale Verdi (Vicolo Asdente 9). Specjałami lokalu są przysmaki miejscowej kuchni przyrządzane przez sympatycznego właściciela. W czwartki w restauracji odbywają się wieczory jazzowe z poczęstunkiem – koszt

Bon Ton Italia
Ciasto jogurtowe ze śliwkami 348

Ciasto jogurtowe jest bardzo prostym, tanim i bardzo szybkim przepisem, do którego można dodać praktycznie wszystkie letnie owoce (chodź można użyć owoców z puszki np. brzoskwini) i najważniejsze, że zawsze wychodzi :)  Przepis poleciła  mi kiedyś koleżanka Małgorzata.  Składniki: 3 jajka , 1 szklanka jogurtu naturalnego , 3 szklanki mąki , 1 szklanka cukru

Konrad Gotuje
Malinowa szarlotka 161

jest delikatna, należy do tych ciast, które szybko się zjada ;) Idealne na takie upały, które teraz mamy, aż chciałoby się zawitać nad morze, najlepiej samolotem. Szybko i w miarę tanio, a samochód bezpiecznie można zostawić na http://modlinparking.pl/dojazd/Polecam! Składniki na biszkopt: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 50 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek, ubić

Domowa cukiernia Ewy
Frytki 328

produktu. Powinien również być dość wytrzymały termicznie, gdyż poprawna temperatura smażenia frytek oscyluje w okolicach 170-190 stopni, a cały proces chwilę trwa. Takimi odpornymi i przy tym dość tanimi tłuszczami są nasycone tłuszcze zwierzęce. W ten zresztą sposób przygotowywano tradycyjnie frytki w miejscu z którego pochodzą i nadal jest to często spotykane w gastronomii. Niestety, takie tłuszcze są dość

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania