Na studenckich stołach często goszczą dania z parówek. Poniżej przedstawiam jeden z najlepszych parówkowych przepisów. Składniki: Ciasto: -szklanka mleka -100 g mąki pszennej (trochę ponad pół
Tanie przepisy studenckieCiasto drożdżowe gości u mnie zdecydowanie za rzadko ;)A to dlatego , że tak naprawdę nie mam cierpliwości , by czekać aż wyrośnie … a szkoda , bo można z niego przyrządzić wspaniałe smakołyki.Obiecuję , że postaram się być bardziej cierpliwa i dużo częściej będzie gościło w mojej kuchni – bo warto!Ostatnio zrobiłam rewelacyjną drożdżową roladę z jabłkami.Mięciutka , puszysta , łatwa(...)tania ….Jest świetną alternatywą dla cukiernianych drożdżówek!SKŁADNIKI :ROZCZYN :* drożdże – 20 g* cukier – 15 g* mąka pszenna – 25 g* mleko – 80 mlCIASTO :* mąka pszenna – 0k. 170 g* cukier – 20 g* sól – 1 szczypta* masło – 50 g* żółtko – 1 sztDODATKOWO :* słodkie jabłka – ok. 500 g* cukier – 3 łyżki* cynamon
Ostra na SłodkoWitam Kochani dziś będzie szybko,łatwo i pysznie :) Chcę Wam przedstawić świetny przepis na kruchutkie ciasteczka półksiężyce z dodatkiem budyniu czekoladowego (proszku),który nadaje im
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją
Karo in the Kitchenznam osoby która nie lubi pizzy, super pomysł na mało wymagający, tani i prosty obiad lub kolacje. Do tego super czyści lodówkę ze zbędnych produktów :). Składniki na ciasto: 25 gram świeżych drożdży w temperaturze pokojowej 250 gram mąki pszennej 150 ml ciepłej wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju Przygotowanie rozczynu: drożdże
Studencka MichaRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją
Karo in the KitchenPrzepis na biszkopt z żytniej mąki z moimi ulubionymi sezonowymi, jesiennymi owocami, czyli ze śliwkami. Zamiast kruszonki nasiona słonecznika. Zaskakująco dobre ciasto i to żytnie! Mąka
DietologPrzepis na dietetyczny piernik z otrąb owsianych. Lekki i puszysty, niezbyt słodki. W sam raz dla osób będących na diecie, które mają ochotę na małe co
DietologPrzepis na śniadaniowe muffinki z płatków owsianych. Idealne dla zabieganych zamiast owsianki. Słodzone bananem, a dodatki smakowe można skomponować według własnego gustu i smaku – u
DietologCiąg dalszy wegańskich eksperymentów. Tym razem upiekłam muffinki z lokalnych europejskich bananów, bez cukru, jajek i generalnie z małą ilością składników. Wychodzę z założenia, że im
Dietologdyni można robić istne cuda. Nie tylko nadaje się na zupy, ale też fantastyczna jest do ciast. My już pierwsze ciasto dyniowe mamy za sobą. Pyszne, aromatyczne z pięknym kolorem, cudownie puszyste. I jeszcze jedna zaleta – tanie! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieZostają Wam czasami białka z jajek? No właśnie... Ostatnio wyciągnąwszy pełen ich słoik z lodówki spontanicznie upiekłam to ciasto. Tak 'na oko'. I przyznam szczerze, że wychodzi rewelacyjnie wilgotne i puszyste. Szybkie w przygotowaniu, tanie, a po jednym kawałku ciężko nie wziąć kolejnego... Składniki -400 g mąki -7 białek -240 g cukru -1 szkl. oliwy -3/4 szkl
Zielona KuchniaBrownie to szybkie i mało wymagające ciasto. Tak mało wymagające, że nie potrzebujecie do jego zrobienia nawet miksera – wszystko można zrobić jedną łyżką. Chrupiące z zewnątrz
Karo in the KitchenNie ma chyba szybszych „pączków” niż te robione na homogenizowanym serku. To nie żaden nowoczesny wynalazek – podobne ciastka zwane túrófánk zjecie na Węgrzech, kolobok w Rosji
Karo in the KitchenNiedziela, późny wieczór. Skrytka ze słodyczami świeci pustką. Ciasta w lodówce brak, jajka zostały tylko cztery, a sklepy już pozamykane. Na stole leży kilogram rabarbaru kupiony
Karo in the Kitchen