Witam kochani tego ciepłego zimowego dnia Dziś był iście wiosenny dzień 14 stopni. Już jutro marzec, popielec i początek wielkiego postu. Jak ten czas leci
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuZdrowa i łatwa do zrobienia na zimę konfitura z pigwowca. Świetnie smakuje, jako dodatek do herbaty, ciasta, naleśników i innych deserów. Pigwowiec zawiera bardzo dużo witaminy
Kuchcik gotujeDo przygotowania babki migdałowo – limonkowej potrzebujemy: skórkę i sok z 2 limonek 200 g cukru 200 g masła (temp pokojowa) 6 jajek 300
Szybko Tanio SmacznieBabka na Wielkanoc musi być. Może skusicie się na moją bezglutenową babkę – bez mleka, laktozy i jajek. Ciasto jest niesamowicie smaczne i puszyste. Do
Szybko Tanio SmacznieChoć prezentowaną babkę przypisałam do kategorii słodkości, to w rzeczywistości nie należy do wypieków o dużym stopniu słodyczy. Wyglądem przypomina chleb, chociaż niektórym przypomina również pasztet
Szybko Tanio SmacznieDzisiejszy dzień to dla wielu dzieci zupełna nowość! Pierwszy dzień w szkole to duże wydarzenie także dla rodziców. Sama pamiętam jak wspólnie z rodzicami 1
Szybko Tanio SmaczniePyszna rozgrzewająca i syta zupa. W sam raz na chłodne jesienne wieczory. Zupa świetnie nadaje się także na studencką kieszeń, jest banalnie prosta, myślę że każdy
Kuchnia Pełna Pasjidopada mnie nie moc i zazwyczaj a takich sytuacjach przygotowuję tartę z cukinii i sosu czosnkowego. To szybkościowy i tani obiad, który każdemu przypadnie do gustu. Jeżeli jesteście ciekawi, zapraszam do lektury! Do przygotowania tarty potrzebujemy: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 2 cukinie – 1 opakowanie jogurtu greckiego – łyżkę majonezu – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz, curry
Szybko Tanio Smacznieśląskie są bardzo proste w wykonaniu, dlatego nikt nie powinien mieć problemu w ich wykonaniu, a do tego bardzo tanie, gdyż potrzebujemy zaledwie 3 składników. P amiętajcie jedynie, że najlepsze są z ziemniaków z dużą ilością skrobi, wtedy ciasto na kluski nie będzie zbyt klejące a my nie będziemy musieli dodawać mąki. Zapraszam do zapoznania się
Mój pomysł naTanie ale bardzo smaczne ciasteczka serowe, które mimo iż nie zawierają spulchniacza to w pieczeniu rosną i trochę przypominają ciasto francuskie. Do ciasta nie dodaje się cukru, cała ich słodycz pochodzi z lukru. Z podanej porcji wychodzi około 100 małych ciasteczek. Składniki: 1 i 1/2 szklanka mąki pszennej + do podsypania 200 g białego sera z kostki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatemu na duży, rodzinny obiad zdecydowałam, że podam coś innego – puddingi yorkshire, czyli pieczone czarki z ciasta naleśnikowego. Wywodzą się z Anglii (podobno z hrabstwa Yorkshire – stąd nazwa). Są bardzo proste do wykonania i dość tanie. Potrzebujemy tylko blachy na muffinki. Po upieczeniu zapadają się na środku, tworząc miejsce na sos. Chrupiące na wierzchu – miękkie
Poezja smakuPomysł na ciasto, do którego można wykorzystać pozostały mak oraz zbrązowiałe banany. Ciasto ze względu na mak i białą śnieżną polewę świetnie będzie się prezentowało na świątecznym stole. Jest proste i tanie, idealne. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjajkiem – mięso mielone w innej odsłonie 10. Piersi kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką SŁODKOŚCI 11. Domowa pasc h a – przygotowana z zsiadłego mleka z dużą ilością bakalii 12. Babka makowa – czyli pomysł na wykorzystanie suchego maku; babka prosta do przygotowania, tania i bardzo smaczna! 13. Babka piaskowa, dwukolorowa – długo zachowuje świeżość 14. Sernik
Ugotowaćkrążki cebulowe: Krążki cebulowe – słynne amerykańskie onion rings. To nic innego jak chrupiące krążki cebuli otoczone złocistym ciastem. Domowa przekąska, która świetnie sprawdzi się jako małe co nieco do przegryzienia czy podczas imprezy w gronie znajomych. Krążki cebulowe są banalnie prostą i tanią w przygotowaniu zakąską. Składniki do zrobienia onion rings to produkty, które każdy ma w swojej kuchni(...)Każdy plaster musimy rozdzielić na pojedyncze okręgi. Do miski dodajemy mąkę, wodę oraz jajko. Całość dokładnie mieszamy, tak żeby nie powstały grudki. Powinna powstać nam konsystencja naleśnikowego ciasta. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą ostrej papryki i ponownie mieszamy. Każdy krążek musimy zamoczyć w cieście. Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju, partiami. Smażymy tak długo, aż po obu stronach uzyskamy złoty kolor
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: 2 średniej wielkości cukinie Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki oregano 1/2
Qchnia po prostu