tanie ciasto - 2403 przepisów (strona:36/161)

Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 138

Większość z nas w celu zaoszczędzenia nie tylko pieniędzy, ale i czasu, kupuje produkty na zapas. Jednak niektóre produkty szybko się psują… co zrobić by

PysiaGotuje.pl
Pesto ziołowe – zrób to sam! 163

Pesto jest to zielony lub czerwony sos, który coraz częściej pojawia się w polskiej kuchni. Tradycyjne pesto robione jest na bazie bazylii i ma kolor zielony

PysiaGotuje.pl
Ryż na sypko – jak go ugotować? 337

Chcesz przygotować idealny ryż? Pierwszym krokiem, jaki powinniśmy wykonać w tym kierunku jest jego dokładne przepłukanie przed ugotowaniem. Takie działanie pozwoli na wypłukanie z ryżu skrobi

PysiaGotuje.pl
Jak ugotować idealny makaron 120

Makaron jest jednym z podstawowych składników kuchni włoskiej. Ze względu na rosnące zainteresowanie tą właśnie kuchnią, mam dla Was kilka cennych porad na temat gotowania idealnego

PysiaGotuje.pl
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 148

Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, stając się

PysiaGotuje.pl
Jak prawidłowo topić czekoladę? 145

Aby czekolada zachowała gładką konsystencję, proces jej topienia powinien przebiegać w ściśle określony sposób. Ważnym jest, by podczas roztapiania do czekolady nie dostała się ani kropla

PysiaGotuje.pl
Deser z pomarańczami, bananem, lodami i śmietaną 131

6 15-20 min Łatwe Tanie Szybki i sycący deser idealny do każdej kawy i nie tylko. Kwas pomarańczy w połączeniu ze słodyczą reszty

PysiaGotuje.pl
Ciasto marchewkowo-orzechowe 204

Wilgotne i lekkie, rozpływa się w ustach :)   Składniki: 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 200 g marchwi 100 g startych orzechów włoskich 3 łyżki mąki

czarrna od kuchni
Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute 163

Kto nigdy nie oszukiwał w kuchni niech pierwszy rzuci piernikiem! Ja się przyznaję – oszukiwałam milion razy. Po tej babce zdobędziecie rzeszę nowych fanów swojej kuchni – nawet

Karo in the Kitchen
Rolada z kremem na szybko 160

Ta Rolada to czysty przypadek ponieważ biszkopt nieco źle mi wyrósł do środka pozostawiając dziury na bokach co sprawiłoby ,że masę , którą chciałam wylać wlała by

W Moim Magicznym Domu
Ciasto bardzo kruche z waniliową pianką i śliwkami 42834

Kruche, rozpływające się w ustach ciasto. Soczyste słodkie śliwki z jesiennym aromatem goździków i cynamonu. Pianka waniliowa lżejsza i delikatniejsza niż ta w ptasim mleczku. I

Karo in the Kitchen
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 139

Kruche i delikatne, kremowe i tak jak lubię – nie za słodkie. Ciasto na pożegnanie truskawkowego sezonu. Przez tegoroczne suche lato truskawki towarzyszyły nam od połowy maja

Karo in the Kitchen
Ciasto chlebowe do pizzy – najlepsze i ulubione 287

Każda pizza zaczyna się od ciasta. Niektórzy lubią cienkie i bardzo chrupiące, inni puszyste i mocno przypieczone. Ja uwielbiam to ciasto chlebowe – zawsze z przypieczoną złocistą

Karo in the Kitchen
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 193

Kruche i delikatne, kremowe i tak jak lubię – nie za słodkie. Ciasto na pożegnanie truskawkowego sezonu. Przez tegoroczne suche lato truskawki towarzyszyły nam od połowy maja

Karo in the Kitchen
Placek rabarbarowy z trzech misek 169

Placek – bo plackowaty cały swoim jestestwem. W konsystencji gdzieś między biszkoptem a ciastem ucieranym, idealnie podkreśla cierpki smak rabarbaru. Naprawdę uwielbiam to ciasto, spróbujcie.   Czemu

Karo in the Kitchen