szynka - 15650 przepisów (strona:668/1044)

Babeczki warzywno- jajeczne | 3 wersje smakowe 117

zdrowy i smaczny.    SKŁADNIKI: - 250 gr. mieszanki warzywnej - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól wg.uznania - 1 zielona papryka - 4 łyżki żółtego sera tartego (wg. uznania) - 140 gr. szynki wieprzowej - 1 pomidor - 200 gr.fety - pieprz wg. uznania - 8jajek - 3-4 łyżki mleka - sól wg. uznania Uwagi: * Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki. WYKONANIE

Rita creative
Roladki z chleba tostowego 104

Składniki: – 8 kromek chleba tostowego – 1 opakowanie sera kremowego z szynką w plastrach Hochland – 8 plastrów surowego boczku – 4 ogórki konserwowe lub/i papryka – opcjonalnie: 8 plastrów wędliny   Z kromek chleba odcinamy skórkę i rozwałkujemy wałkiem na cienkie kromki. Na każdą kromkę układamy plastry sera kremowego Hochland, na to układamy po ćwiartce ogórka lub/i papryki

CookYourself
Danie na specjalne okazje! 130

Nastawiam piekarnik na ok 180 stopni i zabieram się za zwijanie roladek. Smaruję jedną stronę cienką warstwą majonezu ( może być musztarda, pasta serowa), na to kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut.  Większe zwinięte roladki kroję na pół, układam w naczyniu żaroodpornym , na górze układam małe

Na moim talerzu
Sałatka brokułowa 116

Szybka, zdrowa sałatka. Idealnie pasuje do pieczonych mięs czy kanapki z wędlinką :). Można ją modyfikować dodając np. szynkę, majonez czy jogurt naturalny, jajko. Składniki: jeden mały brokuł puszka kukurydzy 3-4 pomidory (ja miałam tylko dwa małe, więc mało widać je na zdjęciach) opakowanie sera feta pieprz,suszona pietruszka, koperek, czosnek granulowany Brokuły myjemy, dzielimy na małe kawałki i gotujemy

Na moim talerzu
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem 126

nawet jeśli akurat czegoś zabraknie nam w domu, to można po to szybko wyskoczyć do sklepu. Do ślimaczków z ciasta francuskiego możecie dodać oczywiście swoje ulubione dodatki: chorizo, szynkę, boczek, suszone pomidory, paprykę, ulubiony ser, czy zioła. Wybór pozostawiam już Wam. ;) * SKŁADNIKI na około 30 ślimaczków 1 arkusz ciasta francuskiego na maśle, ok. 300 g 100 ml passaty (przecieru pomidorowego

Food Square
Tosty z parówką 152

window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -4 kromki chleba tostowego -margaryna lub masło do posmarowania -2  parówki z szynki -50 ml piwa -3 łyżki startego żółtego sera  -żółtko -szczypta cynamonu Piwo, ser, cynamon i żółtko zmiksować na gładki sos. Kromki chleba posmarować z dwóch stron margaryną lub masłem, obsmażyć

Kulinarne przemyslenia
Pieczona pierś z indyka (do kanapek) 132

Domowa szynka drobiowa pachnie wspaniale, jest delikatna w smaku, chuda, prawie dietetyczna, idealna do kanapek i najważniejsze- nie zawiera konserwantów i sztucznych polepszaczy. Wystarczy zamarynować mięso na kilkanaście godzin w najprostszej marynacie, następnie posmarować inną, również bardzo prostą marynatą, upiec i cieszyć się wspaniałym smakiem domowej wędliny. Spróbujcie Składniki: – duży kawałek filetu z piersi indyka ( ja biorę 800g

Smaki Armine
Gofry z kaszy jaglanej z ajvarem i awokado. 197

każdego gofra nakładamy dwie łyżki Ajvaru Podravka, jeden lub dwa plastry awokado, garść umytego szpinaku i oprószamy pestkami dyni. Dla tych, którzy lubią dania mięsne proponuję dołożyć kilka plastrów szynki dojrzewającej. Przepis na gofry z kaszy jaglanej: - 3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 4 jajka ekologiczne - 3/4 szklanki mleka - sól, pieprz -100 g sera żółtego startego na tarce W/w składniki umieść

SMYKWKUCHNI
Deska serów i przekąsek 188

deska właściwie mogłaby być stworzona tylko z wędlin i mięs. Ja lubię do klasycznej deski serów dodawać jeden lub 2 gatunki wędliny, czyli tak jak w tym przypadku szynkę serano lub inną dojrzewającą, oraz małe salami paprykowe o lekko pikantnym smaku. DODATKI Pozostałe dodatki najłatwiej podzielić na kategorie: – owoce – fantastycznienie nadają się do tego winogrona, zarówno jasne

nietylkopasta.pl
Krucho drożdżowe roladki karnawałowe 109

Karnawał nie może obejść się bez przekąsek. Przekąski karnawałowe jakie do tej pory zostały opublikowane na blogu, to na przykład: Drożdżówki na słono Oponki z ciasta francuskiego Krokieciki z szynki Róże z ciasta francuskiego i kiełbasy Dziś mam dla Was coś równie pysznego. Krucho drożdżowe roladki karnawałowe to przepyszne, chrupiące przekąski na imprezę. Ciasto krucho drożdżowe ma nieco inną konsystencję

MamaOskarka
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 120

oczywiście) i skropioną dodatkowo sosem np. z ziemniakami – z wody, pieczonymi, smażonymi, puree, kopytkami odsmażanymi i wszelakimi surówkami. Polecam! SKŁADNIKI: 1 filet z indyka 800 g kilka plastrów szynki dojrzewającej, u mnie delikatnie porwane kawałki zwykłej kilka suszonych pomidorów + trochę oleju z zalewy 4 plastry żółtego sera, np. tylżycki 4 łyżki wody sól, pieprz potrzebne będą także wykałaczki

Zasmakuj Kuchni
Czosnkowe supełki 113

Tarta z cukinią – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Krakersy z pastą z tuńczyka – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarne S.O.S.
Klopsy królewieckie 110

wlać do sosu - dzięki temu śmietana się nie zetnie. Kremówkę można dodać bezpośrednio do sosu. Bardzo polecam! Składniki: ok 20 szt klopsy: 500 g mielonego mięsa (u mnie zmielona szynka wieprzowa) 1 jajko 1 czerstwa bułka (ok 60g) 1 łyżka średnio ostrej musztardy 1 cebula 3 filety anchois - opcjonalnie 1 łyżka natki pietruszki do gotowania: 400 ml bulionu ( miałam wywar

Stare Gary
Co warto wiedzieć na temat mięsa? 190

względu na cenne składniki odżywcze. Wieprzowina to z kolei cenne źródło żelaza, cynku i witaminy B1. Do codziennej diety najlepiej wybrać chude kawałki, takie jak schab czy szynka. Obecnie dużą popularnością cieszy się wołowina, która ma dużo więcej żelaza i cynku niż kurczak, a przy tym smakuje wyjątkowo wyśmienicie. Dlaczego jakość kupowanego mięsa jest ważna? Bez względu na rodzaj wybranego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia a la lazania 155

wersji makaron zastąpiłam cukinią i tak powstała moja wersja. Smaczna sprawa. No i odchudzona o makaron. Polecam. Składniki: 3 młode, małe cukinie 400 g mięsa mielonego ( ja miałam z szynki ) Kukurydza w puszce ( mała ) 500 g pieczarek Sól Pieprz Sos pomidorowy ( do spaghetti ) Olej Vegeta ( naturalna ) Ser typu gouda Wykonanie: Cukinie kroimy na plastry ( podłużne ) o grubości ½ cm. Przyprawiamy naturalną

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania