szynka - 15543 przepisów (strona:674/1037)

Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola 116

bulionem, jeśli zupa będzie zbyt gęsta.  Na koniec zabielić śmietaną. Zupę krem z białych warzyw z serem gorgonzola można podawać udekorowaną cieniutkimi plastrami podsmażonego na chrupiąco boczku, szynki lub innej wędliny, kawałkami sera gorgonzola i grzankami. Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola

Cztery Fajery
kartacze z mięsem/cepeliny 191

surowych ziemniaków startych na małych oczkach -2 jajka -3/4 szklanki mąki ziemniaczanej -1/2 szklanki mąki pszennej -sól,pieprz  FARSZ -około 700g mięsa wieprzowego np szynki lub łopatki -1 cebula -2 ząbki czosnku -sól, pieprz -trochę maggi do smaku 1200g ziemniaków gotujemy (waga po obraniu) Studzimy i przepuszczamy przez praskę lub mielimy. Surowe ziemniaki trzemy na małych oczkach

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szakszuka z boczkiem 109

jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką SZAKSZUKA z boczkiem PRZYGOTOWANIE: 25 minut SKŁADNIKI: – 100-150 g boczku – 3 pomidory – 3-4 jajka – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka ostrej papryki lub pieprzu cayenne

nietylkopasta.pl
Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 121

pieprzem lub bez, słodkie sery krowie, z ziołami, pieprzem, papryką lub bez. Układam je w roladki. WĘDLINY, KIEŁBASKI Wszelkie suszone wędliny, te dojrzewające, sprawdzą się kabanosy, mini kabanosy, kiełbaski, szynka dojrzewająca, salami na ostro, z papryką lub pieprzem, różnego rodzaju dobrej jakości kiełbasy pokrojone w cienkie plasterki lub wędliny. OWOCE SUSZONE Polecam suszone owoce, takie jak: daktyle, figi, śliwki, krążki

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki w sosie śliwkowym 97

efekt wow” przy okazji spotkania rodziny, znajomych, przyjaciół, szczerze polecam. Z pewnością na dokładki trzeba się przygotować:) Składniki 500 g polędwiczek wieprzowych 2 łyżki oleju kilka plastrów szynki dojrzewającej sól, pieprz do smaku Sos 400 g śliwek 50 g powideł śliwkowych 80 ml … Czytaj dalej Polędwiczki w sosie śliwkowym

gotuj ze mną
Co na śniadanie? Pomysły na smaczne rozpoczęcie dnia 293

przełom w moich śniadaniach. Opiekacz w moim domu pojawił się gdy miałam kilkanaście lat i kanapki z niego chciałam jeść niemal codziennie. Niemal zawsze mój sandwicz wyglądał identycznie: chleb, szynka, ser . Uwielbiam to zestawienie, jednak szybko się ono nudzi. Po kolejnej sandwiczowej uczcie chowam opiekacz głęboko w szafce i zapominam o nim na co najmniej rok. Kilka lat temu dotarło

Poezja smaku
pizza z krótko rosnącym ciastem 117

dzieć korzystając z przepisu na pizzę z ciastem, które rośnie jedynie 15 minut . Przy okazji zdobyła doświadczenie w kwestii ilości nakładanych produktów - salami dała za dużo. Wersja pierwsza obejmowała szynkę, sos pomidorowy, rukolę i mozzarellę. Druga wersja to salami, sos pomidorowy, oliwki, bazylia i mozzarella

Eksperyment sobotni
Pikantna szakszuka z ziemniakami 221

jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką Artykuł Pikantna szakszuka z ziemniakami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Duszona kapusta kiszona z mięsem 110

dodatkami ziemniaczanym np. pączkami. Jest łatwa w przygotowaniu, chociaż zajmuje to trochę czasu. Ale wierzcie mi naprawdę warto! Duszona kapusta kiszona z mięsem Składniki: 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej 1 słoik kapusty kiszonej (1 l) 2 papryczki chilli (można dodać więcej w zależności od ich ostrości) 6 liście laurowe 6 ząbki czosnku ulubione przyprawy (u mnie: papryka ostra

PatiGotuje
Fasola duszona z wieprzowiną 114

bretońsku, ale z innym rodzajem mięsa niż ta klasyczna. Nie no, nie marudzę. Wiadomo kto był zadowolony... Składniki: 1,5 szklanki fasoli Jaś 700 g wieprzowiny (ja użyłam szynki) 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 cebula 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego

Kardamonovy
Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami 199

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami to bardzo prosta i szybka przystawka. Przygotowanie jej trwa dosłownie chwilę, świetnie sprawdzi się jako alternatywa do „zwykłych”

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jesień pachnąca koperkiem, czyli gulasz wieprzowy cebulkowo-koperkowy 125

wymyć, osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić jak najdrobniej, umieścić w małym pojemniku plastikowym przeznaczonym do mrożenia i zamrozić. Gulasz wieprzowy cebulkowo-koperkowy Składniki na 3-4 porcje: 500 g szynki wieprzowej 1 duża cebula (150 g) 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki drobniutko posiekanego koperku 2 łyżki oleju (30 g) plus 1 łyżeczka do marynaty (5 g) 1/2-3/4 łyżeczki soli

KulinarneImpresje.pl
Pizza na tortilli 127

garść rukoli Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek na odrobinie oliwy. Dodać przecier, jogurt i przyprawy. Posmarować placek tortilli. Dodać porwaną na kawałki mozzarellę oraz szynkę długo dojrzewającą. Posypać kukurydzą. Ułożyć na papierze i piec 10 minut. Gotową posypać świeżą rukolą. Nie potrzeba ketchupu ani żadnych innych dodatków. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, jeszcze bez rukoli

Karola gotuje
Sałatka z figami i gorgonzolą 134

Świeże dojrzałe figi idealnie pasują do szybkich lekkich sałatek. Do wersji, którą dzisiaj przygotowałam, a mianowicie z włoskim pleśniowym serem gorgonzola, można również dodać pokrojoną szynkę parmeńską. Sałatka będzie jeszcze bardziej sycąca i kolorowa. Składniki: rukola lub mieszane sałaty 3 świeże figi kawałek sera gorgonzola  garść orzechów włoskich 2 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego łyżeczka miodu sól, pieprz Rukolę

wyzwania kuchenne
Kotlety mielone z kapustą włoską 89

Dzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i soczyste. Składniki 500 g kapusty włoskiej 1 cebula 1 łyżka masła 100 ml bulionu warzywnego 500 g mielonej szynki wieprzowej olej do smażenia bułka tarta kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później

R'n'G Kitchen