serem i kiełbasą. Jak tu ich nie lubić. Polecam i Wam takie imprezowe krokiety z tortilli. Składniki: 2 placki pszennej tortilli około 300 g pieczarek 1 kiełbasa śląska z szynki Maestro Henryk Kania pół cebuli lub 2 pełne łyżki suszonej cebuli w płatkach pieprz i sól do smaku 1-2 łyżki masła 1 jajko 4 plastry żółtego sera (wybierzcie taki
Słodkie okruszkipszennej 3 jaja 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie do naleśników na słono: 1 brokuł 500 g pieczarek 2 cebule 3 sztuki kiełbasy, u mnie kiełbasa śląska z szynki Maestro Henryk Kania 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz Beszamel przepis: 25 g masła klarowanego 40 g mąki pszennej 500 ml mleka gałka muszkatołowa sól, pieprz Ponadto: garść bułki tartej
MamaOskarkajedną z najwspanialszych kasz, ciemna, niepozorna, ma piękny orzechowy smak i delikatne, drobne nasionka. Świetnie zastępuje w risotto kaloryczny ryż i świetnie łączy się orzechami włoskimi, boczniakami i suszoną szynką. Czwartek: Paella z pęczaku z krewetkami i kurczakiem Tradycyjne hiszpańskie dane zrobione w absolutnie nietradycyjny sposób. Zamiast ryżu mamy pęczak, który idealnie nadaje się do tej roli. Świetnie chłonie wilgoć
Niedzielny kucharzZimową porą sięgamy po potrawy,które nas rozgrzeją i dostarczą energii. Zupa gulaszowa jest ku temu odpowiednia. 500 g chudej szynki wieprzowej 1 cebula 1 papryka czerwona 1 żółta papryka 3 ziemniaki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 ogórki konserwowe 800 ml bulionu 1 łyżeczka mielone słodkiej papryki świeżo mielony pieprz szczypta chili cayenne
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki : 1 i 1/2 kg szynki lub łopatki wieprzowej 0, 5 kg surowego boczku 20 dkg pora 10 g papryki słodkiej w proszku 6 - 8 g cząbru 4 g mięty zielonej ( menta spicata ) 6 - 8 g pieprzu czarnego mielonego 30 - 35 g soli najlepiej nieoczyszczonej 200 ml zimnej wody Sposób wykonania : M ięso i boczek zmiel
Przepisy i porady kulinarnebył spontan. Postanowiliśmy „zejść” z mrożonek. Najpierw na mięsie zrobiliśmy zupę. Mięso pokroiliśmy na kawałki, zalaliśmy bulionem… Składniki 1,5 kg mieszanego mięsa (łopatka, karkówka, szynka, schab, boczek-wieprzowe) 200 g fileta z kaczki 300 g gęsiny 1 garść suszonych podgrzybków 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu mięsnego 1/2 litra passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu pikantnego 3 liście laurowe
R'n'G Kitchenlanguage:EN-US;} Składniki: 1kg mięsa mielonego u mnie mięso z łopatki wieprzowej 1 jajko Kawałek strąka czerwonej papryki 2 ogórki kiszone Cebula czerwona oraz żółta Kilka plasterków szynki wędzonej lub boczku Przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz czarny, czosnek granulowany, ziele angielskie ( 3szt), liść laurowy( 2szt) Dodatkowo: mąka oraz sos sojowo-grzybowy( 2-3 łyżki), olej do smażenia Przygotowanie
W garach u Gosifont:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 4 sztuki: 4 placki tacos 400g szynki wieprzowej 6 łyżek kukurydzy 6 łyżek drobnej ciemnej fasolki Zielona sałata Zielona cebulka Salsa: 1 mała czerwona cebula 1 mała biała cebula 1 duży pomidor Sól, pieprz do smaku
Kuchnia w czekoladziepokrywką i całość dusimy na małym ogniu przez 30-35 minut. Smacznego skrzydełka z kurczaka duszone w winie – przepis Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Gulasz z szynki z pieczarkami | ksiega-smaku.pl Eskalopki drobiowe w sosie pieczarkowym Pulpety w sosie pomidorowym – sprawdzony przepis Artykuł Skrzydełka duszone w winie – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuwarzywa i mięso, aromatyczny sos i coś co wieńczy całość czyli pyszny parmezan. ZAPIEKANY PEŁNOZIARNISTY MAKARON z PULPECIKAMI, CUKINIĄ I SZPINAKIEM Składniki: pulpeciki : 350 g łopatki lub szynki wieprzowej 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka Vegeta Natur do gyrosa ( kilk ) szczypta soli i pieprzu mąka do obtoczenia mięsa tłuszcz do obsmażenia
Bon appetit mon amieSkładniki ( na 4 porcje) - średnia cebula (ok. 150 g), - 2 łyżki oleju rzepakowego (ok. 20 g), - 2 ząbki czosnku, - 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, - papryka czerwona (ok. 150 g), - puszka czerwonej fasoli (ok. 240 g), - puszka kukurydzy (ok. 220 g), - 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ok. 50 g), - przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachSkładniki: (dla 4 osób) 4-5 ziemniaków (450-500g) 5 plastry boczku ,lub szynki ,lub mięso z rosołu 5 jaj 300 ml mleka 3 łyżki mąki 150-200g sera żółtego sól i pieprz do smaku olej awokado pokrojone w kostkę i do tego sos śmietana z czosnkiem . Wykonanie foto z tel. Umyte ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej
mojej kuchniąć i umieścić ser raclette na wierzchu kulek. Włożyć ponownie zapiekankę z powrotem do piekarnika , aż ser się roztopi:)) ps. u mnie jeszcze dodane cieniutkie plasterki lekko wędzonej szynki pod ser dane. My lubimy to jeść z chrzanem,lub z pasta
mojej kuchnizdrowy i smaczny. SKŁADNIKI: - 250 gr. mieszanki warzywnej - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki - sól wg.uznania - 1 zielona papryka - 4 łyżki żółtego sera tartego (wg. uznania) - 140 gr. szynki wieprzowej - 1 pomidor - 200 gr.fety - pieprz wg. uznania - 8jajek - 3-4 łyżki mleka - sól wg. uznania Uwagi: * Według tego przepisu wychodzi 24 babeczki. WYKONANIE
Rita creativeSkładniki: – 8 kromek chleba tostowego – 1 opakowanie sera kremowego z szynką w plastrach Hochland – 8 plastrów surowego boczku – 4 ogórki konserwowe lub/i papryka – opcjonalnie: 8 plastrów wędliny Z kromek chleba odcinamy skórkę i rozwałkujemy wałkiem na cienkie kromki. Na każdą kromkę układamy plastry sera kremowego Hochland, na to układamy po ćwiartce ogórka lub/i papryki
CookYourself