żółta, od pszennej różni się nie tylko kolorem, ale też smakiem, spróbujcie! Inne pomysły na wykorzystanie tortilli: Tortilla z kurczakiem Sałatka w tortilli Tortille z bobem Quesadilla z szynką i pieczarkami Tortilla z łososiem Tortilla przepis 2 tortille kukurydziane 1 plaster karkówki z grilla 1 jajko ugotowane na twardo 5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki szczypiorek 4 plastry sera żółtego
MamaOskarkaCiekawe kotleciki drobiowe zapiekane z ananasem, szynką i serem podawane z greckim makaronem. Zachęcam do podania z makaronem greckim, ponieważ smakują wyśmienicie.Są to delikatne małe kluseczki. Można go kupić w supermarketach. Przypomina długi ryż . Składniki 4 filety z kurczaka ser żółty kilka plasterków + trochę startego do posypania 4 łyżki wiórków zimnego masła … Czytaj dalej Filety drobiowe zapiekane
gotuj ze mnąrozpada się w ustach-w pysznym musztardowym sosie - to moje ostatnie odkrycie,jak macie dostęp do dziczyzny to zdecydowanie polecam ten przepis-mniam.... Składniki: ok 1,2 kg chudej szynki dzika 2 łyżki musztardy dijon smalec do smażenia łyżeczka miodu 2 liście laurowe,3 ziela angielskie,kilka kulek jałowca pieprz,sól łyżka czubata mąki pszennej i łyżka smalcu na zasmażkę
Swojskie jedzonkoForszmak – tradycyjny gulasz przygotowywany po świętach Idealny sposób na wykorzystanie poświątecznych mięs, szynek i kiełbas. Przygotowując ten pyszny gulasz wykorzystujemy pozostałe kawałki wędlin i pieczeni, które zostały nam w lodówce po świętach lub większych uroczystościach. Dodajemy także kiszonego ogórka oraz koncentrat pomidorowy i opcjonalnie możemy także dołożyć inne warzywa lub np. pieczarki, u mnie była to papryka, której akurat
Blog z Apetytemmiesiące, drób ok 3 miesięcy, wieprzowina ok pół roku. Mięsa pieczone i sosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy do kanapek. Możemy jej użyć do domowej pizzy lub zapiekanek. Kiełbasy i wędliny mogą pozostać zamrożone ok pół roku
Między kuchnią a pokojemjest :)). A Wy łapcie za noże i także róbcie forszmak. Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, karczku, kiełbasy lisieckiej i małego podudzia z pieczonego indyka) 6 większych pieczarek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 3 ogórki kiszone 1 duża cebula 2 ząbki czosnku
Kardamonovydanie z resztek to smakuje znakomicie! Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 300 g kiełbasy wędzonej (lub innej wędzonej wędliny) ok. 400 g mięsa np. karkówki, schabu, szynki, łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 5 kiszonych ogórków (nie kwaszonych!) 1 duża czerwona papryka 1 litr bulionu 400 ml przecieru pomidorowego w kartoniku 2 łyżki mąki pszennej 3 liść laurowy
Kuchnia MagdaLenydanie z resztek to smakuje znakomicie! Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku ok. 300 g kiełbasy wędzonej (lub innej wędzonej wędliny) ok. 400 g mięsa np. karkówki, schabu, szynki, łopatki wieprzowej 300 g pieczarek 5 kiszonych ogórków (nie kwaszonych!) 1 duża czerwona papryka 1 litr bulionu 400 ml przecieru pomidorowego w kartoniku 2 łyżki mąki pszennej 3 liść laurowy
Kuchnia MagdaLenyziemniaki itd. termosonda – monitoruje temperaturę wnętrza potrawy, gdy potrawa jest gotowa, termosonda zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik. Dla mnie jest, to rozwiązanie idealne. Wypróbuję przy następnym pieczeniu szynki czyszczenie katalityczne – system samoczyszczenia działa automatycznie, gdy piekarnik osiągnie temperaturę 250°C. Cudowna funkcja tryb szybkiego nagrzewania piekarnika – mój HIT! Pozwala o 40% skrócić czas przygotowania piekarnika
Słodkie okruszkiłatwością przygotujesz w 20 minut. Makaron ze szparagami świetnie sprawdzi się również, jako pomysł na kolację z przyjaciółmi wzbogaconą kieliszkiem białego wina. Post Makaron tagliatelle z zielonymi szparagami i szynką parmeńską pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara
CodogaraSkładniki: jajka + trochę mleka ser szynka szczypiorek koperek sól, pieprz starta na tartce cukinia pieczarki papryka 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy razem z mlekiem i dodajemy sól i pieprz. 2. Warzywa myjemy, drobniutko kroimy lub ścieramy na tartce i dodajemy do jajek. 3. Masę jajeczną z warzywami wylewamy do foremki i pieczemy aż jajka się zetną
NA MOIM TALERZUSkładniki: jajka + trochę mleka ser szynka szczypiorek koperek sól, pieprz starta na tartce cukinia pieczarki papryka 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy razem z mlekiem i dodajemy sól i pieprz. 2. Warzywa myjemy, drobniutko kroimy lub ścieramy na tartce i dodajemy do jajek. 3. Masę jajeczną z warzywami wylewamy do foremki i pieczemy aż jajka się zetną
Na moim talerzuserników, itp. Mam dzisiaj propozycję na podanie jajek w sposób nowoczesny a mianowicie w awokado. Ładnie wygląda i smakuje wyśmienicie. Zapraszam do przepisu. Składniki 2 miękkie awokado kilka plasterków szynki 2 cebule dymki ze szczypiorkiem … Czytaj dalej Jajko w awokado
gotuj ze mnątakże na przepisy na Wielkanoc: – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami – mazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane Przygotowanie : ok 1 h i 20 minut Składniki: – 500 białej kiełbasy
nietylkopasta.pl