formatTypeId: 1, ad_contextual: true, ad_recommended: false, ad_showRank: false, ad_forceCategory: false }; Kanapki Ale nie takie zwykłe! Nie ograniczajmy się do dwóch kromek chleba i plasterka szynki pomiędzy nimi. Przecież kanapki można zjeść na wiele sposobów i z wieloma „wkładami”. Mamy do dyspozycji różne rodzaje pieczywa , a zamiast niego możemy wykorzystać także tortille ( PRZEPIS ), papier ryżowy , a nawet
Analiza Smakuwrzesień to jeszcze lato. Pizza z burakami i cukinią i dodatkiem mozzarelli jest lekka, łatwa do zrobienia i bardzo apetyczna. Wielbiciele mięsa oczywiście mogą sobie na niej ułożyć kawałek szynki. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na pizzę: Pizza z cukinią Pizza z cukinią i serem pleśniowym Pizza ze szparagami Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Pizza z zielonymi szparagami
Kulinarne przygody Gatitydelikatnie rozprowadzać łyżką po całej powierzchni patelni. Smażyć na średnim ogniu z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. Swoje naleśniki posmarowałam serkiem chrzanowym i nadziałam pomidorem, sałatą rzymską i szynką. Smacznego *Z podanej ilości składników wyszły mi 4 naleśniki Naleśniki pieczarkowo-serowe Naleśniki pieczarkowo-serowe Naleśniki pieczarkowo-serowe Naleśniki pieczarkowo-serowe Artykuł Naleśniki pieczarkowo-serowe pochodzi z serwisu Kulinarne życie
Smaki Arminesię dotychczasowe formy podawania tej pysznej potrawy, to polecam wypróbować moją wersję jajecznicy z mozarellą i pomidorem. Mozarellę można zastąpić ulubionym twardym serem żółtym, można też wzbogacić smak ulubioną szynką, szczypiorkiem, a nawet smażonymi pieczarkami. Polecam Składniki: – 2 jajka (ja miałam z podwójnym żółtkiem) – zioła i przyprawy wg smaku – 100g twardej mozarelli (do pizzy) – 6 plasterków
Smaki ArminePyszne mięsko na kanapki. 1 kg schabu, szynki lub karkówki 5 jagód jałowca 4 ząbki czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego 5 - 10 g soli gruboziarnistej 3 goździki 2 liście laurowe, suszone 1 łyżeczka ziarenek pieprzu czarnego 1 łyżeczka majeranku, suszonego 1 łyżeczka tymianku, suszonego 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego ½ łyżeczki cukru 1 ½ łyżeczki musztardy 1 ½ - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
Moje domowe kucharzenieGulasz po węgiersku Gulasz po węgiersku Składniki: ½ kg szynki z kulki 3 papryki kolorowe 2 średnie marchewki 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 6 pieczarek 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, papryka w proszku ostra i łagodna, kminek mielony 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju Gulasz po węgiersku Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić
Pomysłowa kuchniaFaszerowane mięsem cukinie zaspokoją każdy, nawet największy głód. Przekonajcie się sami. Składniki: 3 średnie cukinie pół woreczka ryżu 30 dag mięsa mielonego z szynki 2 pomidory żółty ser sól, pieprz olej słodka i ostra papryka majeranek Przygotowanie: Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy po długości na pół i wydrążamy środek. Następnie solimy i układamy na wysmarowanej
Krokusowy Domktóre stanowią podstawę tortilli. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzecz innych, miękkich warzyw jak groszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku
Niedzielny kucharzminut Poziom trudności: Raczej łatwe Liczba porcji: 2 W przepisie na polędwiczki zawijane w bekon boczek musi być bardzo dobrej jakości. Jeśli takiego nie znajdziecie, zastąpcie go suszoną szynka serrano Zawijanie mięsa w boczek to patent stary jak świat. Jeśli bekon jest dobry to wyjdzie nam pyszne pieczyste: chrupiące z zewnątrz, lekko słone i soczyste w środku. Kiedy jeszcze dobrze
Niedzielny kucharzpołowę bobu, a na niego połowę roszponki. Skrop oliwią i sokiem z cytryny, posyp wiórkami pecorino. Znowu kładź bób, roszponkę, polej oliwą, sokiem z cytryny. Na wierzchu układaj plastry szynki prosciutto. Posyp otartą skórką z cytryny. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Bób z pecorino, czyli rzymski klasyk pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzmałe avocado Garść migdałów Garść pistacji Zioła Garść szpinaku 1 doniczka bazylii 1 pęczek szczypioru Kilka gałązek tymianku Kilka gałązek oregano Mięso, wędliny 1 kg filetów z kurczaka Szynka prosciutto (80 g) Makarony, kasze, ryż ½ opakowania makaronu spaghetti 1 szklanka ryżu 1 szklanka kaszy orkiszowej 2 szklanki mąki Nabiał, jaja 4 jajka 200 g gęstego jogurtu Dodatki Sos sojowy Miód
Niedzielny kucharzziemniakami 5. Zapiekane ziemniaki w śmietanie Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na sałatki: 1. Sałatka z tortellini 2. Sałatka z łososiem i szpinakiem 3. Warstwowa sałatka z brokułem i szynką 4. Sałatka makaronowa z chrupiącym salami 5. Surówka z pomidorów i papryki Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 2. Sernik Isaura 3. Makowiec
PatiGotujegodzinie pieczenia mamy gotowe danie . Najlepiej smakuje z dodatkiem gotowanych ziemniaków i dowolną surówką. Mięso jest mięciutkie i aromatyczne. W ten sam sposób można przygotować nieco chudszą szynkę. Do dania można użyć dowolnych grzybów leśnych. Składniki na 6 porcji/ 6 grubych plastrów chudej karkówki 40 dag świeżych borowików (poza sezonem używamy mrożonych) 15 dag sera gouda 2 łyżki ketchupu
Wanilia i Kardamonłyżeczka cukru 2 łyżki oleju szczypta soli 200 g mąki (ok. 1 1/4 szklanki) dodatkowo oliwa lub olej do posmarowania 2 łyżki przecieru pomidorowego 100 g kiełbasy lub szynki 100 g żółtego sera 1/2 świeżej papryki zioła włoskie Do dużej miski wlej letnią wodę, drożdże, olej, cukier i szczyptę soli – wszystko dobrze wymieszaj łyżką. Mieszając stopniowo dosypuj
Kulinarne S.O.S.łyżeczka cukru 2 łyżki oleju szczypta soli 200 g mąki (ok. 1 1/4 szklanki) dodatkowo oliwa lub olej do posmarowania 2 łyżki przecieru pomidorowego 100 g kiełbasy lub szynki 100 g żółtego sera 1/2 świeżej papryki zioła włoskie Do dużej miski wlej letnią wodę, drożdże, olej, cukier i szczyptę soli – wszystko dobrze wymieszaj łyżką. Mieszając stopniowo dosypuj
Kulinarny S.O.S.