szynka pieczona - 3513 przepisów (strona:82/235)

Ziemniaczki na ciepło 239

Składniki: 5 średnich ziemniaków 15 dkg szynki 5 dkg sera żółtego 1 cebula kawałek białej kapusty 4 łyżki ostrego ketchupu Kotlin z piekła rodem olej do smażenia Przygotowanie: Ziemniaki wyszorować … Czytaj dalej Ziemniaczki na ciepło

czarrna od kuchni
Roladki z ciasta francuskiego 151

duża łyżka przecieru pomidorowego, suszona bazylia, jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie smakujemy przecierem pomidorowym, posypujemy trochę bazylią, startym serem i kładziemy plastry szynki. Zawijamy wzdłuż długiej krawędzi. Kroimy na kawałki ok 1,5-2cm. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 20minut w temp.200 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym

Lena Gotuje
Szybka pizza z patelni 221

Składniki dla 1 osoby: 100g mąki pszennej (ja dałam typ 450) ok. 80 ml wody szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka oliwy oczywiście dodatki do pizzy typu sos pomidorowy, ser, szynka, może być kukurydza. Przygotowanie:  Do miski wsypujemy suche składniki, następnie wlewamy wodę oraz oliwa, i wyrabiamy na gładkie ciasto. Wyrobione ciasto

Gotuj z Mąką
Polędwiczka wieprzowa w młodym jęczmieniu z zielonym puree ziemniaczanym 303

zioła Czosnek Sól i pieprz Mięso myjemy i dokładnie suszymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obsypujemy młodym jęczmieniem. Całość zawijamy w plastry szynki parmeńskiej. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego uprzednio tłuszczem. Na mięso układamy plasterki masła i marchewki. Pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Długość pieczenia zależy od wielkości mięsa i rodzaju piekarnika. Ziemniaku na puree

MarcinChef
Jajka zapiekane w szynce 223

natka pietruszki Plastry dobrej szynki o średnicy około 10 cm włożyć do lekko natłuszczonej formy na muffinki. Wbić do każdej szynki po jednym jajku, oprószyć solą i pieprzem. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C . Piec przez 25 minut jeżeli chcemy, aby żółtko było ścięte. Natomiast jeżeli preferujemy płynne żółtko czas zapiekania skrócić do 15 min. Podawać posypując szczypiorkiem

https:KKuchniaMniam
Gorące Piece zostały otwarte! 148

podchodzą do produktów i wspieranie małych przedsiębiorstw. Właściciele Gorących Pieców i Szef Kuchni Do wyboru mamy między innymi deskę wędlin za 25 zł, w której znajdziemy m.in. boczek, karczek, szynkę oraz tradycyjne polskie kiełbasy, a także dodatki w postaci pieczywa i sosów oraz deskę ryb za 38 zł, na których możemy znaleźć m.in. bałtyckiego łososia, śledzia, kłodzkiego pstrąga, czy makrelę(...)dodatkowe uznanie z mojej strony zasłużył również rewelacyjny chleb na domowym zakwasie wypiekany oczywiście w piecu opalanym drewnem i olej słonecznikowy tłoczony na miejscu. To się nazywa slow food! Deska wędzonych wędlin Olej słonecznikowy tłoczony na miejscu i chleb na zakwasie pieczony z użyciem wytłoków Pstrąg kłodzki i proces wędzenia Obok fenomenalnych wędzonych ryb i wędlin Gorące Piece mogą

Food Square
Mięsne roladki w ziołach 144

pieprz, tymianek, skórka cytryny, papryka słodka i ostra lub inna podobna mieszanka ziół Każdy płat mięsa smarujemy łyżeczką musztardy, nakładamy plaster szynki, plaster sera, korniszon i zwijamy na pół, przekłuwając w trzech miejscach wykałaczką, aby w czasie pieczenia nam się nie rozeszły. Wierzch roladek obficie obsypujemy mieszanką ziołową. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W żaroodpornym garnku układamy roladki, wkładamy

Kulinarne przemyslenia
Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego 290

plastrach, 100g szynki gotowanej w plastrach, 150g serka z ziołami typu Almette, bazylia, oregano. Przygotowanie: Ciasto francuskie posmarować serkiem. Położyć plastry szynki. Płożyć plastry sera żółtego. Zwinąć w rulon.  Powycinać bułeczki. Położyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem i oprószyć bazylią i oregano. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni C i piec 20 minut. Smacznego

W kuchni u Moniki
Zapiekane kajzerki 166

kajzerki - przepis: Z bułek odcinamy górę i wydrążamy łyżką środek. Na dno wkładamy plaster pomidora, następnie cebulę, dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę i wbijamy jajko. Wierz posypujemy startym żółtym serem, szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Bułki pieczemy w 180 st. C przez ok. 15-20 minut. Smacznego! Post Zapiekane kajzerki pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
7 szybkich przekąsek na EURO 2016 189

potrzebujesz: Szparagi zielone lub białe, kilka kropki oliwy, sól, pieprz, boczek Wykonanie : Szparagi obrać, skropić oliwą, doprawić, zawinąć w boczek i piec w piekarniku 20 minut w temperaturze 180 stopni Czas wykonania: 25 minut 5. Gruszka w szynce parmeńskiej z rukolą Co potrzebujesz: Gruszkę, kilka plastrów szynki parmeńskiej, rukolę, kawałek cytryny Wykonanie : Gruszkę pokroić na około 8 części, skropić sokiem

Tradycyjna Kuchnia
Muffiny jajeczne z brokułami, szynką i mozzarellą 238

kostkę oraz posypujemy je serem mozzarella. Jajka roztrzepujemy w miseczce, dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec polewamy brokuły, szynkę i ser roztrzepanymi jajkami (nie można ich wlać do samego końca foremki, bo muffiny urosną). Pieczemy w piekarniku ok. 15 minut

psgotujemy
Tarta z serem i szynką 137

kostkę. Jajko roztrzepujemy w mleku, dodajemy śmietanę i doprawiamy natką, solą i pieprzem.  Na spód tarty układamy starty ser i szynkę, całość zalewamy przygotowanym sosem śmietanowym. Tartę wstawiamy do gorącego piekarnika, nagrzanego do 190*C i pieczemy przez 30 minut. Różowy talerz Arv, ręcznik kuchenny w różową kratkę oraz formę na tartę możecie kupić w Ikeii, jeśli jednak wolicie

Gotowanie i blogowanie
,,De volaille z serem i szynką” 305

większe płaty, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na tak przygotowane kotlety układamy plaster sera, następnie plaster szynki i smarujemy masłem z pietruszką. Zawijamy ciasno w roladkę, zawijając brzegi, by masło w czasie pieczenia nie wypłynęło. Dla pewności spinamy wykałaczkami. tak przygotowane devolaye obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconych z solą, pieprzem jajkach i na końcu

Podróż w kulinaria
Gniazdka z mięsa mielonego z mozzarellą 280

Ciekawa odmiana dla tradycyjnych mielonych - nie dość, że są bardzo efektowne, to jeszcze wymagają mniej pracy, bo kotleciki są pieczone. Bardzo polecam :) SKŁADNIKI: (na 10-12 kotlecików)   0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z szynki)      1 jajko     2 cebule     1 duża marchew   1 bułka   1/2 szkl mleka

Kto ugości moich gości?
Pizzerki 208

szynkę kroimy w plastry. Ciasto podzielić na równe części, każdą część kolejno spłaszczyć, posmarować sosem, ułożyć dodatki: odsączoną cebulkę z pieczarkami, szynkę, przyprawy. Na sam koniec każdą pizzerkę posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez około 15 minut

Kuchenne aromaty
Smak Lata, czyli...warsztaty kulinarne w Siedlisku 138

zdjęciach.  I pomyśleć, że jeszcze trzy miesiące temu .... A oto menu warsztatów Smak Lata: CZWARTEK Grillowane brzoskwinie z kozim serem, szynką parmeńską z focaccią (ziołową oraz z mirabelkami, miętą i solą morską), sałata Zupa krem z pieczonych buraków i malin Galette (na dwóch spodach – oliwkowym i maślankowym) z pieczonymi warzywami, kremem z fety i sałatą Lawendowa panna

KUCHARNIA
Francuskie Rogaliki z Szynką i Serem 252

mieć ok. 14 cm a boki ok. 18 cm).Na środek każdego z nich wykładamy pokrojone na mniejsze kawałki ser i szynkę - zawijamy do góry jak rogaliki. Smarujemy wierzch mlekiem. Rogaliki przekładamy na blat wyłożony pergaminem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut (do zrumienienia ciasta).Podajemy z dowolnymi sosami. Mi najbardziej smakują z ketchupem

Słodka Strona
Śródziemnomorska sałatka z fasolki szparagowej z suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką 200

chrupiąco" (3-5 min) świetnie połączy się z drobno pokrojonymi składnikami, takimi jak: cebula, czosnek, oliwki, anchois, kapary, pomidory świeże/suszone, pieczona papryka, świeże zioła, cytryna orzechy piniowe, pistacjowe, migdały, rodzynki pokrojony w kostkę zrumieniony boczek lub szynka parmeńska parmezan, feta fasolka świetnie łączy się z octem winnym - białym, czerwonym lub balsamicznym dużo, dużo oliwy:) Uważam ponadto, że fasolka

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybka pizza na suchych drożdżach 297

ulubione dodatki. U mnie są to składniki znalezione podczas tak zwanego sprzątania lodówki, czyli: szynka, smażone kawałki kurczaka, papryka, cukinia. Całość posypujemy startym lub drobno pokrojonym żółty serem *** *** Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200’C (z termoobiegiem) przez około 10 – 15 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika. Aby być pewnym, że pizza jest dobrze upieczona, należy podnieść jej brzeg

Blog z Apetytem
Szybka pizza 3 sery 134

dowolne, byłąm przed zakupami więc korzystałam z tego co pozostało w lodówce. Składniki 1 ciasto francuskie mała gałązka pomidorów koktajlowych 2 czerwone cebule (biała mi się skończyła :)) 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (100 g ja kupuje w Lidlu) 1/2 opakowania sera feta ok 100-150g (standardowo Mlekovity tu był ten w niebieskim opakowaniu) 1 ser camembert (1 opakowanie standardowe(...)oliwa czosnkowa,oliwa chilli (opcjonalnie do polania pizzy) Piekarnik rozgrzewamy do temp 220 stopni. Ciasto rozkładamy na blasze do pieczenia (może być na papierze w które jest zawinięte ciasto). Smarujemy ketchupem, na ketchup układamy pokrojoną w piórka cebulę, na nią szynkę szwarcwaldzką (ja swoją pokroiłam na 4 części i takie kawałki rozkładałam na cieście) na to kładziemy przekrojone na pół

Piekielna Kuchnia Pati
Domowe nachos z paluchami z szynką 166

mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej sól, pieprz papryka słodka, ostra i wędzona kurkuma 2 łyżki oleju 60 ml wody gorącej paluchy: 1/2 opakowania ciasta francuskiego 100 g szynki schwarcwalckiej 1 jajko pozostałe: dip serowy 1 papryka czerwona 20 dkg winogrono ciemne Nachos: Do miski wsypuję mąki, dodaję przyprawy, gorącą wodę, olej i mieszam widelcem. Ciasto zagniatam rękoma(...)kształty, trójkąty, kwadraty. Układam na blaszce wyłożonej papierem. Wstawiam do nagranego piekarnika góra dół temp 190 stopni i piekę około 7-10 minut. Uważać żeby nie spalić. Paluchy: Ciasto rozwałkowuję trochę, kroję na paski o szerokości 2 cm i dlugośi szynki. Szynkę kroję na szerokość ciasta. Układam ją na cieście i skręcam jak sprężynki. Układam na blaszcze na papierze, smaruję

wesoła kuchnia
Makaron z szynką w drobiowo-koperkowym sosie. Obiad w kilka chwil. 246

Dziś zapraszam Was na pyszny makaron z szynką w drobiowo-koperkowym sosie . To moja kolejna propozycja na obiad w kilka chwil. Syci i smakuje. Jeśli tak

Słodkie okruszki
Kotlety z szynki wieprzowej 220

Dziś zapraszam Was na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. U mnie wszyscy wprost przepadają za kotletami z szynki wieprzowej. Są proste, syte i co najważniejsze

Słodkie okruszki
Pieczona szynka z dzika 137

zawinąć w otrzewną, lub owinąć plasterkami słoniny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec około 2 godzin, lub gdy temperatura wewnątrz mięsa, osiągnie 72 stopnie. Mięso wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Najlepsza na zimno, ale można jeść również na ciepło. * można upiec szynkę bez otrzewnej, ale to nie będzie to samo:(   (otrzewną można zamówić u rzeźnika

królestwo garów
Pełnoziarnista tarta z fasolką szparagową, szynką i kozim serem 189

niezły:-) Składniki podane są na małą tartę. Składniki na ciasto: szklanka mąki pełnoziarnistej 1/3 szklanki masła żółtko 3 łyżki mleka szczypta soli Składniki na wypełnienie: 200g fasolki szparagowej 50g szynki dobrej jakości mała cebula 2 jajka pół szklanki mleka 100g koziego sera łyżka oleju sól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Masło wymieszać z mąką i solą do uzyskania konsystencji kruszonki(...)drobną kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Dodać pokrojoną szynkę i podsmażyć jeszcze przez parę minut. Wymieszać z fasolką szparagową i wyłożyć na podpieczony spód o tarty. Jajka rozbić i dokładnie wymieszać z mlekiem oraz przyprawami. Tak przygotowany płyn wlać na fasolkę szparagową. Na wierzch ułożyć kozi ser. Piec około 25 minut

wysmienity
DORSZ W SZYNCE PARMEŃSKIEJ NA CYTRYNOWYM RISOTTO 184

równocześnie imponujący przepis na danie w restauracyjnym stylu. Delikatne mięsko ryby idealnie komponuje się z lekko słonym smakiem szynki parmeńskiej oraz orzeźwiającym cytrynowym risotto. Zamiast dość grubej polędwicy z dorsza możecie użyć bardziej cienkich filetów i odpowiednio zredukować czas pieczenia lub smażenia. Danie to wyjdzie równie smaczne jeśli użyjecie filetów innej ryby np. łososia. Rybę można przygotować na trzy sposoby(...)piekarniku (co zajmie około 14 minut) lub 3. - najpierw dokładnie obsmażyć na patelni z każdej strony, a następnie włożyć na 7-8 minut do piekarnika. W czasie gdy dorsz piecze się w piekarniku lub smaży my przygotowujemy cytrynowe risotto. Nie ma z nim dużo pracy, wystarczy ryż podlewać gorącym bulionem i co jakiś czas przemieszać. Warto pamiętać, że ilość bulionu

cool and minty
Pizza na cienkim cieście 203

Anneka Manning}  Temperatura pieczenia: 220-240ºC | Czas pieczenia: 12-15 min.Ciasto spora szczypta cukru 250 ml (1 szkl.) letniej wody 7 g (2 łyżeczki) suszonych drożdży 2 łyżki oliwy extra virgin 350 g (2,5 szkl.) mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli dodatki ser mozzarella szynka pomidorki koktajlowe oliwki papryczki jalapeno rukola Przygotowanie W misce wymieszać cukier(...)rozwałkować na cienki placek o średnicy ok. 22 cm. Na ciasto wyłożyć sos pomidorowy i ulubione dodatki (swoje podałam na liście składników). Całość przyprawić przyprawami (oregano, bazylia, tymianek, czosnek). Piec w rozgrzanym piekarniku do 240 C przez ok 12-15 min.  Upieczoną pizzę ozdobić liśćmi rukoli. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Śniadaniowe mini-bułeczki 147

łyżek oleju słonecznikowego – 8 łyżek mleka – 1 opakowanie proszku do pieczenia – sól, pieprz, zioła prowansalskie, czarnuszka – 75 g startego sera – 75 g papryki pokrojonej w kostkę (możecie dać inne warzywa np. suszone pomidory itp) – 75 g salami lub szynki (ja pominęłam) Mąkę wraz z proszkiem, serkie, olejem oraz mlekiem umieszczamy w misce i mieszamy

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto wytrawne o smaku koperkowym (z żółtym serem, mięsem i pieczarkami) 239

śmietany jogurtowej/jogurtu naturalnego 50 ml oleju 110g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/2 łyżeczki soli (można odrobinę więcej) 1/4 łyżeczki pieprzu 2 łyżki koncentratu koperku Dodatkowo: 150g pieczarek + 1 łyżka masła do smażenia + sól 80g żółtego sera 50g dowolnej wędliny (u mnie szynka i boczek parzony) Wierzch: 50g żółtego sera szczypiorek do posypania Pieczarki pokroić i podsmażyć

Di gotuje