Świątecznie zaczyna się robić, to i można pogrzebać w babcinych przepisach ;) Jako zwolennik prostych wypieków, dzisiejszy sernik będzie na tyle prosty by każdy mógł go
Kuchnia PROzdrowotnaKochani, mamy dla Was dziś szybką propozycję na obiad bądź obiadokolację, jak kto woli. Danie lekkie, szybkie do zrobienia, dietetyczne i sycące. To danie zachwyciło nie tylko damską część konsumentów, ale i męską. I nie ma się co dziwić, bo kontrast smaków, to jak taniec dwóch przeciwstawnych sił, które się wzajemnie uzupełniają. To danie stanowić może swoiste preludium, do tego(...)zachwyci. Po ok. 15 - 20 minutach dodajemy koncentrat. Podsmażamy jeszcze kilka minut. Na samym końcu mieszamy mielone z kaszą (nie wrzuciłam całej, zostało mi trochę jaglanki na śniadanie ;) 2 cukinie - myjemy porządnie i kroimy wzdłuż w cienkie plastry. Nakładamy na nie farsz i zwijamy. słonecznik ser tarty - dałam Mozarellę Zawijańce układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy słonecznikiem
Kuchnia smakówspora część zdaje się działać na zasadzie przelotnej mody często wykazując się totalną nieznajomością tematu np. osoby twierdzące, że nie tolerują glutenu trzy zdania później oznajmiają, że na śniadanie pochłaniają michę płatków owsianych, „bo zdrowe”. Przemilczę ich tok rozumowania, że gluten=pszenica jedynie. Po co ‚mądrych inaczej’ wyprowadzać z błędu? Kasia Bosacka – Ambasadorka kuchni polskiej Sporo(...)Kasi za całą pracę, którą wkłada od lat w program i w podnoszenie świadomości ludzi go oglądających. Wzruszająca chwila, niektórym zaworki w oczkach lekko popuściły ;) Po autograf ustawiła się szybko dość długa kolejka… Dzięki uprzejmości i hojności wydawnictwa Publicat każdy z gości otrzymał pachnący jeszcze świeżością egzemplarz książki „Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej”, które Kasia
Mr. TastePyszny, szybki i prosty przepis na domowe mleko roślinne z użyciem kokosa. Świetnie sprawdzi się dla osób z nietolerancją laktozy i wegan. :) O przepisie na domowe mleko kokosowe mówiła mi już moja Siostra, ale niestety nie miałam wtedy jeszcze sprawnego blendera, gdy w końcu się w niego wyposażyłam postanowiłam go wykorzystać i zrobić własne mleko kokosowe, które uwielbiam. Przyrządzenie(...)dojrzały banan Mleko wlewam do wysokiego pojemnika, dodaję do niego banana i blenduję. Mija kilka sekund i nieziemski i pożywny koktajl gotowy! Smakuje pysznie i świetnie sprawdzi się jako śniadanie lub pyszny podwieczorek. Smacznego
Cooking MonsterUwielbiam śniadania. Zawsze staram się by były nie tylko pożywne (w końcu, to podstawa dnia), ale też i pełne barw. Dziś polecam Wam pyszną śniadaniową owsiankę z kiwi i mieszanką studencką. Miseczka zdrowia, od której warto zacząć dzień. Śniadaniowa owsianka z kiwi i mieszanką studencką Śniadaniowa owsianka z kiwi i mieszanką studencką 2016-05-12 22:37:30 Write(...)zgęstnienia owsianki. W razie potrzeby można dodać odrobinę mleka podczas gotowania. Ugotowaną owsiankę wykładamy do miseczki. Na wierzch sypiemy garść mieszanki studenckiej i układamy plasterki kiwi. Smacznie, pożywnie i szybko. Podajemy od razu. Smacznego By Magdalena beta calories 21 fat 0g protein 0g carbs 5g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkiWłoska kawa Lavazza na całym świecie postrzegana jest jako produkt luksusowy. Miłośnicy kawy nie bez powodu bardzo często sięgają właśnie po nią. I nic dziwnego ponad
Moja smaczna kuchniagrzeszymy i robimy obłędnie pyszne domowe drożdżówki z dynią, a dokładnie z konfiturą dyniową i malinami. Drożdżówki ślimaczki do odrywania. Polane różowym malinowym lukrem. Przepyszne połączenie smaków idealne na śniadanie czy podwieczorek! Polecam! Sezon na dynię w pełni, ja ten czas jesienny bardzo lubię. Lubię kiedy na parapecie w kuchni stoi dynia, kiedy słońce świeci jakoś bardziej(...)szklanka miąższu z pieczonej piżmowej dyni (Hokkaido) - cynamon - kardamon - imbir - miód - brązowy cukier W dużym rondlu zagotuj miąższ z przyprawami. Gotuj około 15 minut. Przełóż wrzący do słoiczka i szybko zakręć. Gotowe. Mąkę wsyp do miski. Podgrzej mleko. Rozpuść w rondelku masło z cukrem i aromatem. Do kubka wlej mleko (1/2), dodaj drożdże i łyżeczkę cukru. Wymieszaj
SMYKWKUCHNINie możesz pozbyć się swojego wroga - zjedz go :D A tak na poważnie to mniszki lekarskie bardzo lubię, nie wiem dlaczego tak dużo osób upiera się
Pora na pora i pomidoraWeekend! Dla mnie naprawdę bardzo długi :) Trwa do 8 i 9 lutego, a następnie do 23 :) Zapowiadają się wyjątkowo udane ferie. I całkiem sporo pieczenia. Tak
Słodkie PrzyjemnościDomowe racuchy drożdżowe z jabłkami to pyszne danie na śniadanie i nie tylko. Proste do zrobienia i przez wszystkich chętnie jedzone. Rewelacyjnie smakują od razu po zrobieniu, jak i później zimne. Racuchy drożdżowe z jabłkami to smak mego dzieciństwa. Uwielbiałam zapach smażonych racuchów unoszący się w kuchni o poranku i z przyjemnością jadłam aromatyczne posypane pudrem placuszki. Chętnie wracam(...)ślady po łyżce i ciasto nie może zbyt łatwo spływać z łyżki. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu niezbyt duże racuchy do przyrumienienia się z każdej strony. Racuszków zbyt szybko nie przewracać, pozwolić, aby się zapiekły, wtedy łatwiej jest je obracać. Po usmażeniu pierwszej partii racuchów najlepiej sprawdzić, czy są dobrze usmażone w środku. Racuchy podawać posypane cukrem pudrem
Gotuj w domubretońsku. Popularne są tu również omlety z warzywami lub z żółtym serem. Czasem znajdzie się też musli z jogurtem. Śniadanie w restauracji na plaży Hotelowe śniadanie na świeżym powietrzu Tak naprawdę to tylko garstka pyszności, które można znaleźć w Tajlandii. Na temat jedzenia w tym kraju można by pisać długie eseje. Faktem jest, że wszystko jest(...)poziom pikantności. Wiele osób pyta mnie jak w Tajlandii wygląda sprawa zachowania higieny podczas przygotowywania posiłków...Powiem tak: lepiej nie patrzeć, w jakich warunkach są one przygotowywane, bo możemy szybko stracić apetyt ;) mimo to, jedzenie na ulicy jest tu raczej bezpieczne. My przez te 3 tygodnie nie mieliśmy żadnych większych problemów żołądkowych. Raz zdarzyło nam się lekkie jednodniowe zatrucie, które
Zawsze głodna!Przygotowanie chleba najlepiej rozpocząć w piątkowy wieczór - przez noc będzie fermentowało w lodówce, a jak się odpowiednio wcześnie w sobotę rano wstanie, to gotowym chlebem można zwabić rodzinę na śniadanie. Oczywiście wyrastanie w lodówce nie jest obowiązkowe, no ale wiecie - dłuższe fermentowanie to smaczniejszy chleb :) Chleb upiekłem w stalowej foremce o wymiarach 24x10 cm. Składniki (1 bochenek(...)dołu w foremce. Odstaw ciasto pod przykryciem do ostatniego wyrastania. Czas wyrastania jest oczywiście zależny od temperatury. W moim przypadku wyrastanie trwało około dwóch godzin. Ciasto dobrze i szybko wyrasta np. w zamkniętym piekarniku, do którego wstawiony jest pojemnik z wrzątkiem Do piekarnika wstaw żaroodporne naczynie z wodą i nagrzej go do 205 °C. Przed włożeniem chleba wyjmij naczynie
Grahamka, weka i kajzerkaUwaga, uwaga, ja biegam. BIEGAM. Taki ruch, że się wychodzi z domu i przebiera nogami strasznie szybko. JA. Generalnie coś takiego zasługuje w moim życiu na miano cudu. Nigdy nie cierpiałam żadnego sportu ani żadnej aktywności fizycznej bardziej męczącej, niż długie chodzenie. ALE - całkiem niedawno, coś z tyłu głowy (bo wiecie, wszystko w niej jest ;) ) zaczęło mi szeptać, że może(...)coś wypić i zjeść a najlepiej zjeść i wypić jednocześnie ;) W sieci mnóstwo jest przepisów na szejki potreningowe (wegańskie też) ale ja od dawna mam swoje ulubione, wypijane do śniadania albo jako przegryzka w ciągu dnia, które teraz robię sobie po prostu po bieganiu. Dodaję do nich mak lub sezam czyli takie małe coś, co na co dzień ciężko
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESadzone jajko w nieco nietypowej formie – upieczone w bułce z dodatkiem boczku, sera, pomidorów i przyprawione tymiankiem. Prosta w przygotowaniu przekąska nie tylko na śniadanie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 średniej wielkości (ok. 10 cm średnicy) lekkie pszenne bułki 2 duże (L) jajka 4-6 cienkich (1-2mm) plasterków boczku dopasowanych do rozmiaru bułek(...)item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-117 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-117 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Drążenie bułek Szybkie podsmażanie pomidora Składniki w bułce gotowe do pieczenia Zapiekamy, pod koniec dodając ser i pomidory Jajka sadzone na boczku w bułce Post Jajka sadzone na boczku w bułce pojawił się
Kulinarna Pokusakolacja 25-30%. 3 posiłki śniadanie 30-35% , obiad 35-40%, kolacja 25-30%. Prz ykładowo, jeśli jesz dziennie 2000 kcal rozłożone na 3 posiłki, na śniadanie zjedz około 600-700 kcal na obiad 700-800 kcal a na kolację 500-600 kcal. Dla kogo częste jedzenie (5-6 posiłków dziennie)? dla osób mających duże zapotrzebowanie(...)zjedz coś małego, np jabłko. Istnieje duża szansa, że dzięki temu zgłodniejesz :) Nie dopuszczaj do dużego głodu. To chyba oczywiste, że będąc głodnym rzucisz się na wszystko co może szybko zaspokoić apetyt - czytaj słodycze i gotowe wyroby. Poza tym, kiedy wracamy głodni z pracy, robiąc po drodze zakupy, mamy pewne jak w banku że kupimy mnóstwo przetworzonej i niepotrzebnej żywności
Powiedz dietom nie