szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:981/2080)

Tarta czekoladowa z truskawkami ( bez pieczenia ) 217

piękna. A jeśli to Wam nie wystarcza, powiem jeszcze, że przygotowuje się ją dość szybko i nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych...choć z pozoru nie wygląda. Czekoladowa tarta wypełniona jest przepysznym, kremowych ganachem, a jej korpus wykonany został z okruszków biszkoptowych - ja używam wysuszonych okrawków ciasta biszkoptowego. Wy takowych okrawków mieć nie musicie, możecie kupić ciastka biszkopty i pokruszyć

kolorowotorcikowo
Keto ciasto – Jogurtowiec (Paleo, LowCarb) 264

powinny pojawiać się w menu aż tak często. Niestety, jak już się raz wejdzie na złą drogę, to bardzo ciężko wrócić na tą właściwą… Tym bardziej, że przecież ciasta i desery zgodne z dietą ketogeniczną nie są aż takie niezdrowe. W dodatku dalej mamy Karnawał , a w zeszłym tygodniu były Walentynki , więc okoliczności zdecydowanie sprzyjają spożywaniu słodyczy(...)oddala mnie od upragnionego stanu ketozy. Czas więc wziąć się za siebie! Już wkrótce pokażę Wam jak szybko i prosto przygotować efektowny Keto obiad, czyli kotlety mielone zawinięte w boczek. A tymczasem zanim to nastąpi, zaserwuję Wam następny przepis na ciasto zgodne z dietą Keto, Paleo i LowCarb. Keto jogurtowiec z galaretkami Keto ciasta rządzą Jest to jogurtowiec z galaretkami

Modern Cave Girl
Pierogi z bobem – kuchnia podkarpacka 240

kuchnią regionalną, stają się specjałem, który inni mogą poznać tylko z nazwy. Na liście jest wiele produktów, na które trudno znaleźć przepis w ogólnodostępnych źródłach. Są też na przykład ciasta, które można kupić jedynie w jednej sieci cukierni. Tym bardziej cieszę się mogąc za zgodą Pani Marii Piwińskiej ze Stowarzyszenia na Rzecz Ekorozwoju Wsi Cygany   podzielić się z Wami(...)się skwarkami lub podsmażonym boczkiem. Same pierogi nadają się do podsmażenia następnego dnia. W moim domu pierogi z bobu szybko znalazły swoich fanów. Mam nadzieję, że i Wam posmakują :) Pierogi z bobem - kuchnia podkarpacka Składniki na około 60 sztuk: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 całe jajko i 1 żółtko 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki wody z gotowania ziemniaków

Trzeci talerz
Mazurek kawowy 259

gładką masę. Dodać resztę składników i miksować, ale tylko do momentu, aż składniki się połączą. Cisto ma dość lekką konsystencję i takie ma być. Ciasta nie trzeba schładzać. Ciastem wylepić tortownicę o średnicy 24 cm nie zapominając o bokach na wysokość 2-3 cm. Cisto ponakłuwać widelcem i wstawić na 15 min. do zamrażalnika. Piec w nagrzanym piekarniku(...)wstawiamy na gaz. Doprowadzamy do wrzenia i kiedy cukry się rozpuszczą zdejmujemy z ognia. Wsypujemy kawę rozpuszczalną i szybko mieszamy. Całość wlewamy do mleka w proszku i miksujemy, pod koniec wrzucamy miękkie masło i ponownie mieszamy. Całą masę przelewamy na wystudzone ciasto i odstawiamy. Dekorujemy wedle uznania. Kruche ciasto- źródło przepisu  YouTube

Anielskie wypieki
Babka dyniowo-czekoladowa 179

moich rodziców, zbyt szybko zniknęła to raz, a dwa kiedy ją piekłam było już za ciemno na zdjęcia, a następnego dnia wróciłam z pracy tak późno, że znowu było za ciemno. Stąd też babka pojawia się dopiero dziś, poza Festiwalem Dyni, ale tak troszeczkę jeszcze pod jego banderą, ponieważ piekłam ją z myślą o nim. Ciasto zauroczyło nas niecodziennym wyglądem

Przepysznik - BLW i nie tylko
Makowiec mocno czekoladowy. 136

makowiec jest jednym z najpyszniejszych ciast jakie jadłam. Mokry, aromatyczny, a do tego pachnący nutą czekolady. Ma jeszcze jedną zaletę, a nawet dwie! Robi się łatwo i szybko. Polecam!   Co nam trzeba? 850 g masy makowej- czyli puszka gotowej masy 100 g tartych migdałów 150g bakalii ( u mnie głównie orzechy i migdały) 6 jajek 100ml śmietany(...)czekoladą. Nagrzewamy piekarnik do 180 i pieczemy około 45 minut. Makowiec będzie mokry, ciężki i przepyszny. Polewa: Śmietankę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej 100g czekolady. Studzimy i polewamy wystudzone ciasto Wierzch obficie posypujemy migdałami i kawałeczkami czekolady. Share 0 Tweet 0 Pinterest 1 1 Shares

Latosiowydom
Ślimaczki dyniowe z cynamonem 409

gotową polewę zdjąć z palnika, polewać od razu ślimaczki - całość lub pojedyncze bułeczki, gdyż polewa szybko gęstnieje - gęstą polewę można podgrzać w kąpieli wodnej lub bardzo krótko w kuchence mikrofalowej Ślimaczki dyniowe są bardzo mięciutkie, wręcz rozpływające się w ustach. Cienko zwinięte warstwy ciasta sprawiają, że cynamon jest bardzo intensywnie wyczuwalny w smaku. Dodatek purée dyniowego sprawia, że upieczone ciasto

Smakołyki Bereniki
Kopiec kreta 211

być szybsze od wyjęcia z szafki zwykłej mąki i proszku do pieczenia? Szybko więc upowszechniły się domowe wersję kopca kreta, które nie wymagały kupowania proszku z emulgatorem, difosforanem, mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych estryfikowanych kwasem mlekowym czy octowym, ale jednocześnie cytując producenta oryginalnego proszku były “połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą

Ugotowane pozamiatane
Łza słoniowa 206

delikatnie cały czas mieszając. Masa nie może się zbyt szybko rozpuścić, bo się zwarzy. Jeśli w jednym miejscu jest bardziej rozpuszczona, trzymać rondelek w powietrzu i cały czas mieszać. • Gotową polewą posmarować obie rolady z każdej strony. • Włożyć do lodówki na kilka godzin aby ciasto zastygło. • Kroić w plastry

To co kocham
Naleśniki mojej babci. 343

lekko chrupiące zewnątrz. Smaczne i szybkie w przygotowaniu, a z konfiturą lub śmietaną są jeszcze lepsze. Składniki: 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 170-250 g mąki 2 szklanki wody Przygotowanie: Jajko ubijamy z solą. Dodajemy olej i wodę, miksujemy. Do składników wilgotnych dodajemy składniki suche, wszystko dokładnie miksujemy, aby powstało ciasto konsystencji gęstej śmietany (w razie potrzeby

Kuchnia Łukasza
Prosty przepis na tartę wiśniową 180

wgłębienie, wbijamy jajko, wsypujemy cukier, dodajemy śmietanę i kawałeczki zimnego masła, szybko siekamy nożem, zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Przygotowanie w Tefal Companion: Wszystkie składniki wkładamy do misy z założonym nożem do wyrabiania. Ustawiamy prędkość 7 i czas 1 minutę. Ciasto zbije się w kulkę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy

ladykitchen
Prosty przepis na tartę wiśniową 227

wgłębienie, wbijamy jajko, wsypujemy cukier, dodajemy śmietanę i kawałeczki zimnego masła, szybko siekamy nożem, zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażarki. Przygotowanie w Tefal Companion: Wszystkie składniki wkładamy do misy z założonym nożem do wyrabiania. Ustawiamy prędkość 7 i czas 1 minutę. Ciasto zbije się w kulkę, owijamy w folię spożywczą i wkładamy

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania