szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:990/2080)

Sernik w kruchym cieście 85

przygotowania kruchego ciasta ważne jest jego odpowiednie schłodzenie - bardzo zimne kruche ciasto przed wstawieniem do pieca gwarantuje najlepszą strukturę ciasta po upieczeniu.  Sernik w kruchym cieście jest delikatnie cytrynowo-waniliowy, bardzo smaczny, idealny do filiżanki kawy lub herbaty. Bardzo polecam, smacznego:) Sernik w kruchym cieście, składniki: na tortownicę o średnicy 23 cm (lub trochę większą): na ciasto(...)wanilią, skrobią ziemniaczaną i masłem. Do masy delikatnie wmieszać pianę z białek. Na blaszkę z ciastem wyłożyć wyłożyć masę serową. Na ser zetrzeć resztę ciasta (ścieramy na tarce na duże wiórki). Piec w 180 C około 70-80 minut (jeśli wierzch będzie za szybko się rumienił, można go zakryć papierem do pieczenia). Studzić w piekarniku stopniowo otwierając drzwiczki. Gotowy sernik

Lekcje w kuchni
Rolada szpinakowa z pastą jajeczną 167

smakuje cudownie, to jeszcze wygląda jak milion dolarów ;) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki: Ciasto szpinakowe: 40 g. świeżego szpinaku 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 7 łyżek oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz

Delicious Place
PYSZNE CIASTECZKA MAŚLANE Z POMARAŃCZOWĄ NUTĄ 184

mąki wsypujemy do miski. Dodajemy cukier puder i cukier waniliowy. Mieszamy. Następnie dodajemy posiekane, zimne masło i łączymy składniki dość szybko. Możemy to zrobić mikserem przy użyciu haka lub siekając zwykłym nożem. Następnie dodajemy żółtka oraz śmietanę. Wyrabiamy gładkie ciasto, które formujemy w kulę  i owijamy folią. Wkładamy na 2-3 godz. do lodówki. Ja przygotowałam sobie ciasto poprzedniego

Walijskie Pichcenie
Domowa chałka 108

olej, sól i cukier. Wyrabiamy ciasto. (będzie dość gęste, ale nie zwięzłe, elastyczne)  Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę,  miskę przykrywamy ścierką.  Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyjmujemy je na stolnicę z mąką, dzielimy na 3 części, lekko wyrabiamy. Każdą część ciasta rolujemy, a następnie zaplatamy w warkocz.  Ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem(...)pieczenia i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia na jakieś 20-30 minut. Przed włożeniem do piekarnika ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 160 stopniach przez 40 minut. kruszonka: Mąkę, cukier i masło szybko rozcieramy między palcami tak, aby powstały grudki

Bon appetit mon amie
Muffinki z jagodami i mąką z ciecierzycy / Blueberry Chickpea Flour Muffins 115

Muffinki z jagodami i mąką z ciecierzycy / Blueberry Chickpea Flour Mufffins Muffinki z jagodami i mąką z ciecierzycy to wspaniały pomysł na szybki, prosty i troszkę zdrowszy wypiek. Posmakują każdemu, bo smakują tak samo jak tradycyjne  babeczki . Do muffinek z jagodami możecie użyć jagód świeżych (w sezonie) lub rozmrożonych i odsączonych. Fantastycznie sprawdzą się też jagody z domowego soku(...)cytryny W jednej misce połączyć suche składniki (mąkę, proszek, cukier, wanilię skórkę), w drugiej mokre (jajka, śmietanę lub jogurt, olej). Szybko wymieszać zawartość obu misek (mieszać tylko do połączenia, inaczej muffinki wyjdą suche). Do natłuszczonych foremek do muffinek nakładać ciasto (do 3/4 wysokości). Powciskać jagody. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Blueberry Chickpea Flour Muffins Recipe

Lekcje w kuchni
Brazylijskie ciasto marchewkowe - baba marchewkowa - Bole de Cenoura 135

przepyszne ciasto znalazłam na Cookie Road. Upiekłam, zjedliśmy a teraz polecam upieczcie sobie na wielkanocny stół. Baba pochodzi z Brazylii a podczas przygotowania nie przypomina ciasta tylko marchewkowy koktajl. W ogóle ciasto to nie przypomina tradycyjnego ciasta marchewkowego, jest kremowe i pyszne, wilgotne i najlepsze na drugi dzień, jak dojrzeje. Pracy przy niej mało i szybko wskoczy do piekarnika. Baba

Moje Małe Czarowanie
Chleb pszenny – najprostszy przepis 25757

jednak zrobiłam go w formie podłużnych bochenków, gdyż nadmiar wrzucam do zamrażalki a w takiej formie zajmuje mniej miejsca. Wyjątkowo szybki chleb pszenny jest wykonywany błyskawicznie, nie trzeba czekać na wyrośnięcie zaczynu, nie trzeba czekać kilku godzin na wyrośnięcie ciasta. Można go spożywać właściwie już kilkanaście minut po wyciągnięciu z pieca, ma chrupiącą skórkę, delikatny i napowietrzony środek. Raz upieczesz

To Musisz Wiedzieć
Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem 134

Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem to pyszny pomysł nie tylko na szybkie śniadanie lub kolację. Smakują rewelacyjnie i tak naprawdę możecie przygotować je z dowolnym farszem.  Paprykowe, miękkie oraz puszyste ciasto jest tak smaczne, że u mnie często znika bez jakichkolwiek dodatków. To takie wytrawne biskwity z patelni, z tymże ja robię cieńsze. Polecam. Paprykowe placki biszkoptowe z nadzieniem

Di gotuje
pierogi z mięsem 94

się odstresować to skuteczną metodą na pozbycie się stresu  jest lepienie pierogów. Ta czynność tak pochłania myśli, że dość szybko można poczuć satysfakcję z ich lepienia. Obok ruskich pierogów w moim domu królują również te z mięsem. Składniki: Ciasto: * 1 kg mąki * mocno ciepła woda * odrobina oleju * szczypta soli  Farsz: * 2 kg łopatki wieprzowej * podsmażona na smalcu duża

Pieprzyć z Fantazją
Mini tarty z kurkami na cieście francuskim 167

Szukacie szybkiej i niezwykle smacznej przekąski na imprezę? Świetnie trafiliście! Przygotowałam dla Was przepis na mini tarty z kurkami na cieście francuskim. Całość dopełniona smakiem sera pleśniowego i czerwonej cebulki. Jestem pewna, że takie połączenie skradnie niejedno serce i podniebienie . Jeśli lubicie nieoczywiste smaki, to polecam dodać do kurek łyżkę miodu, która nada całości lekkiego słodkawego posmaku. Ponadto polecam podawać

Przepisy na widelcu
Ciasto przekładane bez pieczenia 252

bajecznie łatwy… Za to ciacho pycha, zwłaszcza na upalne słodkie dni „bez piekarnika” 😉 Wiśniowa masa + rabarbarowa wkładka, kruche herbatniczki- ciasto gotowe po godzinie   +- ½ godziny na schłodzenie. Mimo , że ciacho be pieczenia- to rabarbar robi tutaj niesamowitą „robotę”. Jest szybko . słodko , ładnie i bez piekarnika. No bo uff- jak ( jeszcze) gorąco 😉   Składniki podstawowe :   2 opakowania dużych herbatników Petit

Domowe ciasta
MUFFINKI DYNIOWE 142

puszyste, wilgotne w środku i bardzo aromatyczne. Smakują znakomicie! Ich zaletą jest jeszcze to, że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - nie trzeba nawet posiadać miksera 😉 Idealne na drugie śniadanie lub jako deser do kawy ☕ Jeżeli lubicie ciasto marchewkowe to muffinki dyniowe również podbiją Wasze serca ❤❤ Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 3/4 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
Koszyczki z chleba tostowego z szynką i serem 202

takie podstawowe połączenie, które zawsze fajnie smakuje. Szynka i ser na kanapce? Ok. Jako dodatek do mięsa? Pewnie. Razem z ciastem francuskim? Pycha! Na pizzy? Obowiązkowo. Nie inaczej jest też w przypadku tych koszyczków. Co lepsze jest to bardzo szybka i prosta przekąska, którą można przygotować nawet na ostatnią chwilę. U nas spisała się celująco:) około 12 kromek chleba tostowego

Smaki Na Talerzu
MUFFINKI DYNIOWE 155

puszyste, wilgotne w środku i bardzo aromatyczne. Smakują znakomicie! Ich zaletą jest jeszcze to, że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu - nie trzeba nawet posiadać miksera 😉 Idealne na drugie śniadanie lub jako deser do kawy ☕ Jeżeli lubicie ciasto marchewkowe to muffinki dyniowe również podbiją Wasze serca ❤❤ Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki gryczanej 3 jajka 3/4 szklanki

Kuchnia MagdaLeny