Ten makowiec jest jednym z najpyszniejszych ciast jakie jadłam. Mokry, aromatyczny, a do tego pachnący nutą czekolady. Ma jeszcze jedną zaletę, a nawet dwie! Robi się łatwo i szybko. Polecam! Co nam trzeba? 850 g masy makowej- czyli puszka gotowej masy 100 g tartych migdałów 150g bakalii ( u mnie głównie orzechy i migdały) 6 jajek 100ml śmietany 36% 300 g mlecznej czekolady polewa: 100ml śmietany 36% i 100 g deserowej czekolady na wierzch: płatki migdałowe i posypka z czekolady Robimy! Masę ma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat