Warto mieć taki przepis w swoim zbiorze, takie ciasto przygotowuje się ekspresowo i każdemu się uda. Do miski dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, olej, śmietanę
Kuchnia PokoleńDzisiaj tak na szybko pyszne i proste w wykonaniu bułeczki. Do ciasta użyłam mąki pszennej chlebowej Młynów Stoisław , wszystkich zainteresowanych produktami tej firmy zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki: 200 ml ciepłego mleka
Sama słodycz i szczypta chiliTen przepis miał się pojawić już dawno, ale się nie pojawił. Mam nadzieję, że "nic straconego" i przypadnie wam do gustu ;) Przygotowałam lekkie ciasto bez dodatku
FitKotoliwy z oliwek extra vergine 8 g soli 1 roztrzepane jajko Drożdże rozpuść w wodzie. Mieszankę wsyp do miski powoli wlewaj rozpuszczone drożdże szybko mieszając. Dodaj miód, sól i oliwę i ciasto dokładnie wyrób - najlepiej rękoma. Musi być gładkie i jednolite. Z ciasta uformuj kulę, a następnie podziel ją na ok. 8-10 części. Z każdej uformuj
Kuchnia bezglutenowaZ ciastem francuskim sprawa jest prosta – cokolwiek się do niego wsadzi będzie zjadliwe. Zawsze też można nadać ciastu inny kształt i udawać, że wciąż wymyśla
gutfutMaluchy uwielbiają te ciasteczka.... mają lekko miękką konsystencję. W robieniu tych ciasteczek pomagał mi mój mały pomocnik i niestety dałam połowę mniej czekolady - chyba domyślacie się
IMPRESJA SMAKUmusu cukier wedle uznania Sposób: Przenosimy mąkę na stolnicę, robimy dołek, wlewamy do niego niewielka ilość gorącej wody i mieszamy. Następnie zagniatamy dość szybko, dodając stopniowo taką ilość wody, by otrzymać ciasto nie klejące się do rąk i nie za twarde. Podzielić musimy ciasto na cztery części. Trzy części odkładamy na bok i przykrywamy czystą ściereczką. pierwszą
Viola cooks with passionapetycznym i sycącym daniem, które z pewnością warto wypróbować . Pierogi z kiełbas ą to niezłą a lternatywa dla tradycyjnych pierogów - są idealną propozycją na codzienny, szybki i prosty obiad . Pierogi z Kiełbasą - Składniki: ciasto: 600 g mąki 1 i 1/4 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: ok. 70 0 g dobrej jakości kiełbas y 2 duż
Słodka Stronawersji mini i o trochę innym składzie. Moja ostatnia mąka ryżowa była coś kiepsko zmielona, okazało się to dopiero po upieczeniu biszkoptów... Nastąpiła więc szybka zmiana receptury, mąkę ryżową zamieniłam na ziemniaczaną, ciasto przygotowałam także gęściejsze, nie rozlewało się tak na blaszce, stąd mniejszy rozmiar gotowych biszkoptów. Ja potrzebowałam biszkopty do sernika, ale świetnie sprawdzą się jako przekąska dla dzieci
Smaczne Zdroweśmietanę gęstą, polewa jest wtedy bardziej płynna i nie pęka i nie jest twarda... - w kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę ze śmietaną, polać po wierzchu ciasta, posypać kolorową posypką - babka jest pyszna, wilgotna, szybko znika z talerza............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDzień dobry! Każda kobieta wie, że dobry robot planetarny to podstawa szybkiego i bezproblemowego przygotowywania wielu wypieków. Zagniecie kruche ciasto bez brudzenia rąk, ubije białka na bezę w kilkanaście sekund, wymiesza ciasto na babeczki, utrze krem maślany czy nawet zagniecie ciężkie ciasto na chleb. Nie ma co ukrywać - taki robot bardzo ułatwia życie i dlatego też chciałabym Wam dzisiaj przedstawić
Pora coś zjeśćZapraszam dziś na prosty i szybki przepis na ciasteczka zaproponowane w cotygodniowej zabawie Ciasto na niedzielę . Tym razem były do wyboru trzy rodzaje ciasteczek. Ja wybrałam przepis z tej strony . Proste ciasteczka do pochrupania. Składniki: 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag zimnej margaryny 80 g cukru 100 g rodzynek 1 rozkłócone jajko 2 garście
Ewusiowe SmakiDodatkowo: Cukier puder Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej. Piec w 180stC przez ok. 50 minut. Upieczone ciasto lekko przestudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem
Camilla w kuchninaczyniu za pomocą pojedynczego trzepaka. Ilość dodanych łyżek płynów będzie zależała od tego, jak gęsty ostatecznie chcemy lukier uzyskać - u mnie średnio-płynny, łatwo oblewał ciasto, ale trochę spływał po bokach, nic to - szybko zastygał :) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE
Grunt to przepis!O babce z majonezem słyszałam już dawno i od dawna miałam ochotę ją upiec. W sumie to nie wiem dlaczego dopiero niedawno zdecydowałam się na to
Czary - gary w kuchni