Racuszki na jogurcie Są bardzo delikatne, puszyste i mięciutkie. Wprost rozpływają się w ustach, a do tego ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Łatwe, szybkie i przepyszne placuszki jogurtowe, które zawsze się udają. Polecam! Składniki: 2 szklanki jogurtu naturalnego (użyłam gęstego) 2 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego olej(...)PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA ( zobacz tutaj ) PRZYJĘCIE DLA DZIECI! POMYSŁY NA DANIA I PRZEKĄSKI ( zobacz tutaj ) SZYBKIE I PYSZNE DANIA JEDNOGARNKOWE KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemsobie to wszystko o czym wspominam. Powiecie,że jest pracochłonne,ale ono tylko tak wygląda. Robi się je bardzo szybko,a jeszcze szybciej znika ze stołu. Polecam,z pewnością będziecie zachwyceni. Ciasto: ( blacha 20 x 30 cm ) 35 dag margaryny 3/4 szklanki cukru 9 jajek 3 szklanki mąki pszennej 9 łyżek oliwy 3 łyżeczki proszku
Niespełnione zdolności kulinarneWitajcie :) Przy niedzieli zapraszam na pyszne i proste ciasto biszkoptowe z masą śmietanową i brzoskwiniami. Miękkie delikatne i szybko znika z talerzyków :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3/4 szklanki mąki tortowej 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 5 jajek 2 łyżki oleju 1 łyżka przegotowanej wody 1 puszka brzoskwiń(...)mieszając dodajemy po jednym żółtku.Do ubitych jajek przesiewamy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, dodajemy olej i wodę. Delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy do suchego patyczka. Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie
Sama słodycz i szczypta chilisię w ustach :) nie jest za słodkie, a dzięki soku z brzoskwiń można wyczuć delikatną kwaśną nutę słodyczy :D Serdecznie polecam przepis, gdyż ciasto jest proste w wykonaniu, bardzo lekkie, a do tego szybkie w wykonaniu :D Składniki: (na tortownicę 28 cm) Spód – biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka octu 1 płaska(...)białkową i ponownie zmiksować. Po uzyskaniu jednolitej masy, przesiać obydwie mąki i delikatnie, ale dokładnie wymieszać szpatułką (lub mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników). Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec ok. 30 min (do tzw. suchego patyczka), po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić biszkopt na ok. 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć i ostudzić
Kulinarna (nie)codziennośćtydzień, ładnie sypało i nie był za duży mróz-taka idealna zima.⛄Ale co dobre, szybko się kończy.😒 Trochę dodatniej temperatury, deszcz i topnienie śniegu..znowu brudno😖 I w takie właśnie dni, nie ma się ochoty wychodzić i wtedy przychodzi ochota na zrobienie ciasta.🍰 Moja wersja tego ciasta jest oczywiście nieco odmieniona od wersji spotykanych na internecie i MOJA RADA
zdrowo i aktywnietydzień, ładnie sypało i nie był za duży mróz-taka idealna zima.⛄Ale co dobre, szybko się kończy.😒 Trochę dodatniej temperatury, deszcz i topnienie śniegu..znowu brudno😖 I w takie właśnie dni, nie ma się ochoty wychodzić i wtedy przychodzi ochota na zrobienie ciasta.🍰 Moja wersja tego ciasta jest oczywiście nieco odmieniona od wersji spotykanych na internecie i MOJA RADA
Zdrowie i pysznie na talerzuzmiksować do połączenia się składników. Wlać wino, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pianę delikatnie wmieszać w ciasto. Piernikowe ciasto wylać na blachę (20/25cm) wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem około 60 minut . Wyjąć i pozostawić do wystygnięcia. Przekroić(...)masa zaczęła tężeć. Kremówkę z cukrem wanilinowym ubić na sztywno, partiami dodawać czekoladowy budyń, wmieszać go drewnianą łyżką. Wykonanie Krem z grzańca zacznie szybko tężeć, dlatego należy od razu przekładać nim blaty piernikowego ciasta. Wierzch można ozdobić kandyzowanymi owocami lub posypać startą czekoladą. Ciasto z grzanym winem odstawić na dobę w chłodne miejsce, aby piernikowe blaty zwilgotniały, a smaki się
niecodziennikparydużą blachę, ale ciasto jest sycące, więc jeśli wolicie, możecie przygotować je z połowy porcji. Tak naprawdę użyjcie do niego wszystkiego, co akurat macie pod ręką i co lubicie. Ciasto Bajaderka przyjmie wszystko:) Jedyne o czym warto pamiętać, to aby używać do masy ciast suchych, bez kremów. Dobrze sprawdzi się między innymi biszkopt, ciasto babeczkowe, ucierane i muffinkowe. Na dużą(...)resztki ciast, możecie je zamrozić na później, a po odmrożeniu użyć właśnie do tego ciasta - niech nic się nie zmarnuje! Do tego deseru dobrze sprawdzą się również ciasta z zakalcem albo te przesuszone. Eksperymentujcie z dodatkami, rodzajami polewy czy kremów, którymi również możecie udekorować to ciasto. Smacznego:) PRZEPIS NA CIASTO BAJADERKA: na blaszkę o wymiarach 36x25 cm: kruche ciasto
Lekcje w kuchniowocami i kruszonką - idealne puchate, możesz je przygotować z dowolnymi sezonowymi owocami, gorąco polecam! 2. Muffinki z kokosem i truskawkami - prosty i szybki sposób na coś słodkiego! 3. Drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki - to ciasto, gdzie ciasta mało ale dużo owoców i dużo maślanej kruszonki, możesz je wykonać z dowolnymi owocami. 4. Jagodzianki - w czerwcu pojawiają się(...)Kruche z bezą i owocami - to taki powrót do lat dzieciństwa, pyszne idealne kruche, kwaskowate owoce i słodka beza. 6. Sernik na zimno z owocami i galaretką - szybki, prosty i za szybko znika
SMYKWKUCHNI(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ten sernik zawsze się udaje. Przepis stosuję od lat i nigdy mnie nie zawiódł. Sernik jest delikatny, wilgotny i treściwy. Jest to najlepszy
Przepiski.plsurowym jajkiem ale nie bójcie się tego. Wystarczy jajko przed użyciem sparzyć wrzątkiem (najwięcej bakterii jest na skorupce) a ciasto przechowywać w lodówce. Ciasta bez pieczenia są fajne nie tylko dla tego, że robi się je szybko ale przeważnie są też bardzo proste w przygotowaniu, więc poradzi sobie z nimi nawet początkująca pani domu. Nie wspominając o osobach, które piec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapieczenia i miksujemy na najniższych obrotach bardzo delikatnie tak by nie zburzyć sztywności i puszystości ciasta. Można to zrobić łyżką. Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy 25 minut w temp 170 stopni grzanie góra-dół. Wstawiamy do już nagrzanego piekarnika. Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na dwa spody. JABŁKA Jabłka myjemy, obieramy(...)miseczce rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie i mieszamy. Studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodajemy przestudzoną żelatynę i wszystko miksujemy szybko na najwyższych obrotach do połączenia. Wylewamy śmietanę na ostudzone ciasto, wyrównujemy i całość posypujemy czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc by wszystko się stężało, schłodziło. Następnego dnia ciasto pięknie się kroi
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutknę kupnego,z jakiejś budki na mieście, ale jeśli przygotuję sama, to owszem, chętnie się uraczę. Jednak proces pieczenia bułek nieco mnie zniechęca. Żyję szybko, najczęściej brak mi czasu na takie ekscesy. Stąd dzisiejsza propozycja. Ciasto francuskie po upieczeniu, gdy jest jeszcze świeżuteńkie, ma niesamowitą chrupkość i lekkość. W połączeniu z żółtym serem i ideą jedzenia z budki, powstały niby
W kuchni Karmel-itkiSezon na śliwki w pełni :) więc postanowiłam zrobić ciasto.Jest szybkie i bardzo proste do zrobienia. Zapraszam :). SKŁADNIKI 3 duże jajka szklanka cukru 2 łyżeczki waniliowego 3 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki 3/4 szkl oleju śliwki WYKONANIE Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Nastepnie wlewamy maślankę na przemian(...)25x30cm. Śliwki myjemy,przekrawamy na pół,wyciągamy pestki i połówki śliwek wykładamy na masę skórkami do dołu. Piekarnik nagrzewamy do 180C i wkładamy nasze ciasto.Pieczemy ok.50 min.Wyjmujemy do wystudzenia.Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaśmietany kremówki sól pieprz listki z dwóch gałązek świeżej bazylii Mąkę przesiać do miski, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać nożem, a następnie szybko, ale dokładnie rozetrzeć z mąką palcami. Wbić jajko, zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30-60 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyciąć koła większe
Pożeraczka, czyli raz adobrze