Proste i szybkie do przygotowania ciastka francuskie, w sam raz dla niespodziewanych gości. Pomysłów na takie ciacha jest sporo, jednak ja stawiam na prostotę i przygotowałam je z brzoskwinią i polałam lukrem. Zawsze mam w lodówce ciasto francuskie na "czarną godzinę". Przydaje się bardo często, gdy mamy z rodzinką ochotę na coś słodkiego a w szafce nie ma żadnego
Zrób to smaczniewięc i mus trzeba było zużyć dość szybko. Pomysłów było kilka, ale w związku z tym, że miałam w tym czasie do zrobienia jeszcze tort, wygrła prosta i dość szybka, a bardzo efektowna opcja. Ciacho przygotowałam w tak zwanym międzyczasie. Później razem z tortem zabrałam je, a przynajmniej znaczną jego część, na imprezę. Okazało się strzałem w dziesiątkę i już(...)piankę dość szybko, już po ok. pięciu, góra dziesięciu minutach. Masa z pianek marshmallow gęstnieje bardzo szybko. Trzeba nawet uważać, by pianka nie zgęstniała za bardzo, ponieważ później nie będzie już możliwości rysowania wzorów z jasnej masy na wierzchu i ciasto pozostanie gładkie, choć równie dobre ;) Smacznego
Ratunku obiadmiałem okazji wcześniej spróbować tego typu dania, jednak na pewno nie jest to mój ostatni raz. Dzięki temu, że możemy użyć gotowego ciasta francuskiego, które można kupić praktycznie w każdym sklepie, Quiche robi się bardzo szybko i prosto. Tym razem w farszu znalazły się ziemniaki ugotowane w łupinkach, biała fasola, groszek oraz pomidory. Oczywiście do zalania posłużyła jajeczno-śmietanowa masa
Programista w kuchnimiałem okazji wcześniej spróbować tego typu dania, jednak na pewno nie jest to mój ostatni raz. Dzięki temu, że możemy użyć gotowego ciasta francuskiego, które można kupić praktycznie w każdym sklepie, Quiche robi się bardzo szybko i prosto. Tym razem w farszu znalazły się ziemniaki ugotowane w łupinkach, biała fasola, groszek oraz pomidory. Oczywiście do zalania posłużyła jajeczno-śmietanowa masa
Programista w kuchniPyszne ciasto czekoladowe z kremem budyniowym to idealny deser na każde przyjęcie. Przepis na ciasto o umiarkowanej słodyczy, które na pewno polubią zarówno dzieci, jak i dorośli. Puszysty czekoladowy biszkopt świetnie łączy się z delikatnym kremem budyniowym i soczystymi borówkami, a do tego jeszcze odrobina czekolady. Jak zrobić dobry krem budyniowy? Przygotowanie najlepiej rozpocząć od ugotowania i dokładnego wystudzenia budyniu(...)gdyż od niego zależy struktura kremu. Po ugotowaniu budyń powinien mieć gładką strukturę, jeśli budyń zbyt szybko zgęstnieje i utworzą się grudki, można je rozbić krótko blenderem. Do kremu budyń musi być zimny, a masło wyjęte z lodówki nie wcześniej niż 5 - 7 minut przed jego miksowaniem. Zbyt miękkie masło albo za ciepły budyń spowodują, że krem na pewno się
Kuchcik gotujePyszna kremowa pianka ,bardzo delikatna ,z lekko chrupiącymi herbatnikami, sporą ilością truskawek i nutellą. Robi się ją bardzo szybko i potrzeba tylko 5 składników.Można do
Swojskie jedzonkobajgle to jakieś 5-6 minut pracy i 25 minut pieczenia – jeśli przyzwyczailiście się do drożdżowego ciasta które wymaga zagniatania, czekania na podwojenie objętości, kolejnego formowania i kolejnego czekania – to szybkie domowe pieczywo bez drożdży na pewno będzie miłą odmianą. Podobne w smaku do prawdziwych, drożdżowych i gotowanych w sodowej wodzie klasycznych bajgli, pszenne bajgle z dwóch składników są naprawdę(...)pracę w kuchni! DOMOWA MĄKA SAMOROSNĄCA Na każde 500g mąki pszennej T500 lub T550 bierzemy 25g proszku do pieczenia i 10g soli. Z tej ilości mąki otrzymacie 930g ciasta na 12 bajgli (po 77g ciasta na bajgiel) – łatwo żonglować tymi proporcjami i upiec 6-12-18 czy 24 bajgle na zapas – świetnie się mrożą. Mąkę dwukrotnie przesiewamy z proszkiem
Karo in the Kitchenprzygotowania do zabawy sylwestrowej. U mnie na tegorocznym Sylwestrze z pewnością nie zabraknie małych przekąsek tj. mini tortille czy koreczki , które będą smaczne, szybki w przygotowaniu i syte. Moja dzisiejsza propozycja to mini hot-dogi z ciasta francuskiego w towarzystwie dwóch pysznych sosów – czosnkowego i curry. Gotowe smaruję rozbełtanym jajkiem oraz posypuję czarnuszką, dzięki czemu nabierają chlebowego aromatu. Zarówno
Życie ze smakiemCiasto dyniowe z czekoladą dwukolorowe – W Małej Cukierence kolejna propozycja na pyszne ciasto dyniowe. Bardzo aromatyczne, cudownie pachnie korzennymi przyprawami. Jest wilgotne, ale nie gliniaste. Pięknie wyrasta i jest proste, szybkie w przygotowaniu. Idealny, jesienny wypiek, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto dyniowe z czekoladą dwukolorowe Składniki: 1 szklanka
Mała CukierenkaWykonanie: Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w małe kawałki margarynę i całość szybko rozcieramy w rękach. Dodajemy śmietanę oraz jajko i krótko wyrabiamy (tylko do momentu uzyskania jednolitej masy). 3/4 ciasta rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Ja robię to widelcem, ponieważ ciasto klei się do rąk. Resztę ciasta wkładamy
Smak mojego domuGotowe cisto francuskie to doskonały wynalazek dla zbieganych i nie tylko. Można szybko wyczarować jakieś przekąski lub dania główne. Wystarczą niewielkie dodatki , by zrobić coś pysznego. Proponuję dzisiaj przekąskę z ciasta francuskiego. wprawdzie podczas pieczenia sakiewki trochę się rozeszły, ale smak doskonały. Sakiewki powstały przy okazji pieczenia ciasta francuskiego z filetem drobiowym i szpinakiem Przepis TU SKŁADNIKI jeden płat
W kuchennym oknie Ewymiałam ochotę na sernik na zimno, więc gdy tylko nadarzyła się ku temu okazja postanowiłam od razu wejść w ich posiadanie. Sernik przygotowuje się szybko, najdłużej z tego wszystkiego czeka się na tężenie galaretek. Takie ciasto bez pieczenia jest idealne dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś słodkiego i przy okazji chcą się nieco ochłodzić. Choć dla mnie najpyszniejsze
psgotujemyTruskawki, wanilia i sernik. Niewiele wysiłku i czasu trzeba by stworzyć wyśmienite połączenie. Szczególnie łatwe jest to wtedy, gdy pod ręką mamy świeże, soczyste i dorodne
Karo in the Kitchenproblemów. Taka waniliowa babka z rodzynkami najlepiej smakuje w towarzystwie owocowej herbaty. Ja polecam przepyszną owocową herbatę Teekanne „Fruit Kiss” . Poleca, wspaniały smak i zapach… Szybka i łatwa babka waniliowa z rodzynkami 2016-04-25 15:42:18 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)wanilią, znów mieszamy. Do drugiej miski wbijamy 3 jajka, mieszamy je dokładnie i szybko łyżką do powstania jednolitej masy. Po czym dodajemy ciepłą (nie gorącą!) rozpuszczoną margarynę. Całość dokładnie mieszamy łyżką, do połączenia. Następnie płynne składniki przelewamy powoli do suchych i wszystko mieszamy do powstania jednolitego ciasta. Ciasto przelewamy do wysmarowanej margaryną i obsypanej mąką keksówki. Następnie wkładamy do nagrzanego
Słodkie okruszkimąki pszennej 20 dag masła w 20 dag cukru opakowanie budyniu waniliowego 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ( opcjonalnie troszkę mleka, jeśli ciasto wyjdzie za gęste) oraz kruszonka: 15 dag mąki 7 dag zimnego masła 7 dag cukru + dowolne owoce ( ja miałam mrożone maliny i borówki) Masło pokrój na kostkę, zmiksuj na puszystą masę. Dodaj jajka(...)będzie za gęste to dodaj troche mleka. Kruszonka: wymieszaj mąkę z cukrem, dodaj masło pokrojone na kawałki, następnie drobno je posiekaj, wymieszaj i zagnieć szybko, aż uzyskasz kulę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylej ciasto, wyrównaj wierzch. Rozsyp borówki i maliny. Na to wyłóż kawałki kruszonki. Ciasto wstaw do gorącego piekarnika i piecz przez 40-45 minut. ( przepis zaczerpnięty
Moje Wyrobyroku mamy rodzinne postanowienie. Nie będziemy szaleć w kuchni! Ale jakby nie układać jadłospisu, to zawsze w menu znajdzie się mazurek. Smaczne ciasto po które chętnie wszyscy sięgają. Próbowałam różnych przepisów lecz życie szybko zweryfikowało, który jest najlepszy. Oczywiście bakaliowy! Potrzebujemy: 35 dag maki pszennej 2 ugotowane żółtka 150 g masła olejek waniliowy 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo: bakalie(...)żółtka, wsypujemy cukier puder i dodajemy olejek waniliowy. Całość zagniatamy i rozkładamy na blaszce. Nakłuwamy widelcem. Teraz trzeba włożyć do gorącego piekarnika i podpiec 10 minut. W czasie zapiekania ciasta robimy masę jajeczną. Do miski wbijamy jajko i cukier puder. Miksujemy i dodajemy sok z cytryny. Potem wlewamy roztopione masło i miksujemy. Wyjmujemy podpieczone ciasto i smarujemy dżemem
Tylko pysznie