szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:553/2080)

Ciasto z wiśniami, różową bezą i kruszonką 238

przesianą mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Schłodzoną margarynę siekamy na kawałki i wrzucamy do mąki. Palcami rozcieramy kawałki margaryny w mące. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy gładkie i jednolite ciasto. Dzielimy na 3 części i umieszczamy je owinięte folią w lodówce na 30 min. Po tym czasie rozwałkowujemy jedną część ciasta i kładziemy na blaszkę wyścieloną papierem

KasiekGotuje
Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek 152

rąk. Polecam zrobić chociaż raz, dla samego sprawdzenia, jak smakują faworki innych nacji Drukuj Dwuskładnikowe, włoskie faworki bez jajek Proste i szybkie faworki z dwóch składników Składniki 270 g mąki 200 ml śmietany (dałam 18%) Wykonanie Zagniatamy ciasto z podanych składników. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodajemy mąki. Ciasto ma być elastyczne. Ciasto kilka razy składamy i uderzamy wałkiem w celu(...)części, każdą część rozwałkowujemy na cienki okrąg. Wykrawamy niewielkie prostokąty radełkiem. Faworki smażymy na złoto z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem Artykuł Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek 242

rąk. Polecam zrobić chociaż raz, dla samego sprawdzenia, jak smakują faworki innych nacji Drukuj Dwuskładnikowe, włoskie faworki bez jajek Proste i szybkie faworki z dwóch składników Składniki 270 g mąki 200 ml śmietany (dałam 18%) Wykonanie Zagniatamy ciasto z podanych składników. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodajemy mąki. Ciasto ma być elastyczne. Ciasto kilka razy składamy i uderzamy wałkiem w celu(...)części, każdą część rozwałkowujemy na cienki okrąg. Wykrawamy niewielkie prostokąty radełkiem. Faworki smażymy na złoto z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem Artykuł Szybkie, włoskie faworki dwuskładnikowe, bez jajek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pyszny sernik z bezą 152

dzisiejszy trafi bardziej do tych z Was, którzy lubią nieco mniej słodkie ciasta. Jasne, jest tu słodka beza, ale zrównoważyłam ją mniej słodkim sernikiem, a całość wyszła niesamowicie. To będzie zdecydowanie mój ulubiony sernik z bezą! A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione(...)przepisy: –  sernik tradycyjny –   sernik z jagodami –  biszkopt z truskawkami –  tort czekoladowy z owocami –  sernik z borówkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  najlepsze kruche ciasto ze śliwkami –  prosta szarlotka –  sernik z kajmakiem –  blok czekoladowy PYSZNY SERNIK Z BEZĄ Przygotowanie: 2 h Składniki spód: – 120 g herbatników

nietylkopasta.pl
Rustykalna tarta z brzoskwiniami. 143

Instructions Ciasto: Do mąki pełnoziarnistej orkiszowej wymieszanej z jasną dodać pokrojone zimne masło, cukier kokosowy, ziarenka wanilii oraz sól. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. W razie potrzeby, jeżeli ciasto się niezbyt dobrze klei dodać lodowatą wodę. Całość można również przygotować za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. Następnie ciasto delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą

Fitsweet.me
przepisy z truskawkami 205

pyszny :-)  Przepis znajduje się tu  KLIK Puszysty śmietankowo-kakaowy sernik na zimno z truskawkami i czekoladą  Przepis znajduje się tu  KLIK Lekkie, pulchne ciasto z truskawkami i kruszonką-szybkie i pyszne :-) Przepis znajduje się tu  KLIK Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych z truskawkami i galaretką-szybki łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
MALINOWY OBŁOCZEK 297

WYKONANIE Ciasto: blaszkę o wymiarach 20x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Mąki łączymy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło pokrojone w kostkę oraz żółtka, szybko zagniatamy, możemy dodać łyżkę śmietany. Ciasto dzielimy na 2 nierówne części jedną większą, drugą mniejszą. Wkładamy do zamrażarki na ok. 30 min. Większą część ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko dociskamy

słodki bratek
Krucha tarta z jagodami i jabłkami! 185

CIASTO: - 200 g mąki pszennej  - 120 g masła - 120 g brązowego cukru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżka lodowatej wody - 1 żółtko W/w składniki szybko zagniatamy, aby zbytnio nie ogrzać ciasta dłońmi. Ciasto owijamy folią i schładzamy w lodówce przez 30 minut. Ciastem wyłóż formę do tarty, wyłóż jabłka i jagody. Piecz w temp. 200 stopni C przez

SMYKWKUCHNI
Ciasto marchewkowe z polewą z białej czekolady 499

Ciasto marchewkowe z polewą z białej czekolady... Pyszne, wilgotne i słodkie ciasto marchewkowe. Oblane białą czekoladą. Szybkie i proste w wykonaniu. Posmakuje niejednemu łasuchowi. Polecam! Składniki: 220 g marchwi startej na tarce o drobnych oczkach; 300 g mąki pszennej; 2/3 szklanki białego cukru; Opakowanie cukru wanilinowego (16g); 4 jaja; 220 ml oleju; 2 łyżeczki cynamonu; 3 łyżki rodzynek; 2 łyżeczki(...)proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Kolejno dodać startą marchewkę i rodzynki i miskować do połączenia i wymieszania się składników. Tortownicę wysmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Wlać ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 50 - 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia można (aby wierzch się nie spiekł

Gospodyni Miejska
Jabłko zapiekane z kruchym ciastkiem 211

WYKONANIA : ciasto - mąkę, cukier puder, szczyptę soli mieszamy ze sobą dodajemy do tego żółtka oraz pokrojone w kawałeczki zimne masło oraz 2-3 łyżki zimnej wody. Szybko zagniatamy ze sobą składniki, gotowe ciasto wkładamy do woreczka i chowamy do lodówki na ok 30 minut.   - jabłka myjemy, osuszamy, ścinamy górę jabłka - środek wydrążamy ostrożnie nie uszkadzając ścianek, jabłka skraplamy cytryną

Basia w kuchni
Babka czekoladowa z orzechami 295

Bardzo szybka w przygotowaniu babka, o wyraźnym smaku gorzkiej czekolady, puszysta i delikatna, żaden tam "zapychacz" jakim często babki bywają;) Przepis od Dorotus76 , wprowadziłam drobne zmiany. Ciasto: * 100 g gorzkiej czekolady * 4 jajka * 90 g fruktozy * 150 g mąki pełnoziarnistej * 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia * 100 g zmielonych orzechów laskowych i włoskich * 1 łyżeczka kakao * 100 g masła Polewa

Zdrowa Kuchnia Sowy
Muffinki orkiszowe z malinami, jagodami i czekoladą 192

Widok z okna. Śmiech dziecka. Beztroskie chwile. Latem uwielbiam ciasta z owocami. W dodatku szybkie, bezproblemowe i do zabrania ze sobą np. na spacer. Dlatego ostatnio często piekę muffinki. Zwłaszcza, że w przygotowaniach lubi pomagać mała M, która chętnie miesza łyżką wszystkie składniki w misce;) Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie 7/2015 z moimi drobnymi zmianami. Niby zwykłe muffinki(...)pieczenia oraz sól. W drugiej misce mieszamy ze sobą składniki mokre, tj. : jajka, olej oraz kawę. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy za pomocą łyżki na gładkie ciasto. Gorzką czekoladę siekamy na kawałki i dodajemy do ciasta. Wsypujemy również połowę owoców. Delikatnie mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy je gotowym ciastem do 2/3 wysokości. Na wierzch muffinek

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania