szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:548/2080)

Chleb pszenny – najłatwiejszy przepis 128

przepis na pyszny domowy chleb. Chrupiąca skórka i miękki środek. Dla mnie coś cudownego. Taki pszenny chleb przygotowuje się naprawdę prosto i wyjątkowo szybko – nie licząc czasu wyrastania ciasta, ale to nie ominiecie Osobiście uwielbiam ten chlebek. Udaje się zawsze. Pamiętajcie tylko by dobrze wyrobić ciasto i poczekać aż urośnie. Nie skracajcie tych czasów, bo od tego zależy późniejszy(...)dół. Uwaga! Jeśli wasz piekarnik słabo grzeje możecie zwiększyć temperaturę pieczenia. Chleb można też upiec w foremce keksowej. Wyrośnięte ciasto wkładamy do piekarnika na środkową półkę. Przez pierwsze 15 minut piekę bez termoobiegu, później go włączam i co jakiś czas szybko spryskuję chlebek wodą. Dzięki temu skórka jest tak pysznie chrupiąca. Chlebek pieczemy około 30-35 minut. Czas zależy

Słodkie okruszki
Pikantne krewetki w panierce 146

niespecjalnie się przy tym wysilając. Także ciasto do krewetek, mimo długiej listy składników jest proste do zrobienia, a przy tym obłędnie smaczne. Panierowane krewetki sprawdzą się jako szybka przekąska. Smażone krewetki w cieście możecie też podać na obiad, jako danie główne. Do tej potrawy najbardziej odpowiednie będą krewetki argentyńskie lub krewetki tygrysie. Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 10 minut

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tarta bananowa z kremem patissiere 186

szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę i kakao przesiać.Zimne masło pokroić w małą kosteczkę.Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować do połączenia składników.Ciasto wyłożyć na stolnicę i szybko zagnieść,owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok.  1 godzinę.Przygotować dwa arkusze papieru do pieczenia.Kulę ciasta umieścić między papierami (można lekko

Anielskie wypieki
Tarta z jeżynowym kremem 169

pszennej 1 żółtko 75 g cukru pudru szczypta soli Mąkę przesiać,zimne masło pokroić w małą kosteczkę.Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować do połączenia składników.Ciasto wyłożyć na stolnicę i szybko zagnieść,owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę.Przygotować dwa arkusze papieru do pieczenia.Kulę ciasta umieścić między papierami (można lekko obsypać

Anielskie wypieki
Czekoladowa tarta z kremem malinowym 163

DIAMANT 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę i kakao przesiać.Zimne masło pokroić w małą kosteczkę.Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i zmiksować do połączenia składników.Ciasto wyłożyć na stolnicę i szybko zagnieść,owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę.Przygotować dwa arkusze papieru do pieczenia.Kulę ciasta umieścić między papierami (można lekko obsypać mąką

Anielskie wypieki
Gniazdka z ciasta francuskiego z kurczakiem 195

ekspresową przekąskę. Pyszne gniazdka z ciasta francuskiego napełnione ciekawym farszem. Kurczak smażony na boczku z pieczarkami z dodatkiem śmietany, która scala farsz. Taką przekąskę przygotujecie bardzo szybko, najlepsze będzie oczywiście domowe ciasto francuskie, które znacznie lepiej rozwarstwia się niż to ze sklepu. Przepis znalazłam na opakowaniu przecieru pomidorowego. Polecam!     Gniazdka z ciasta francuskiego z kurczakiem   Składniki

Smak mojej kuchni
Ciasto z kiwi, cytrynową pianką i galaretką 225

mojego imiennika - Patryka :) Składniki na kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła, schłodzonego szczypta soli 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, dodać 1-2 łyżki wody. Prostokątną blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić ciastem spód. Piec w temperaturze

Czerwień i błękit
Biszkopt z jabłkami i cynamonem 106

Puszysty biszkopt z jabłkami według przepisu Elizy Mórawskiej z książki " O  jabłkach" . Mega szybkie i proste w przygotowaniu ciasto. Wystarczy kilka składników, 5 minut wolnego czasu i odrobina chęci. Nic tylko piec!  Składniki: 4 jajka 250 g cukru 250 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 2 łyżki wody 1 łyżka octu

Smakowity Blog Kulinarny
BABKA TULIPAN Z KOKOSEM 111

części. Do pierwszej części dodać wiórki kokosowe, do drugiej kisiel, zaś do trzeciej kakao.  Piec 45 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Ciasto jest bardzo popularne i szybkie do zrobienia. Można dodawać różne dodatki np. w oryginalnym przepisie zamiast kiśli dodawany jest mak. Ja osobiście lubię mieszać dzielić ciasto na 3 lub 4 części

Ciastka - domowe słodkości
ŚMIETANOWIEC NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 410

otrzymania zwartej, gładkiej kuli kruchego ciasta. Ciasto można również wyrobić ręcznie-masło umieścić w większym naczyniu, dodać mąkę i proszek, posiekać nożem. Dodać resztę składników i szybko wyrobić do otrzymania gładkiego ciasta. Ciasto podzielić na dwie równe części. Zawinąć je w folię i włożyć do zamrażarki na ok.3 godziny(ja nie mroziłam, rozkruszyłam lekko schłodzone) lub dłużej(ciasto można przygotować

Smaczne Zdrowe
Ciasto (placek) z malinami - proste, szybkie i bardzo smaczne 196

Dziś zapraszam Was na prosty, szybki i bardzo smaczny przepis z malinami w roli głównej. Ciasto malinowe jest idealnym słodkim akcentem do kawy lub herbaty. Taki placek zasmakuje chyba każdemu. Przygotowałam dziś to ciasto z dwóch powodów. Po pierwsze - moje kochane małe łasuchy (i ja) je wprost uwielbiają, a ja widząc dziś na targu wspaniałe, czerwone maliny nie mogłam się

Słodkie okruszki
Problemy przyszłej panny młodej i ciasto z rabarbarem na maślance 158

wychodzić nie mogą. Nic im się nie podoba, nic nie satysfakcjonuje. Szyją więc suknie na zamówienie, a efekt w większości przypadków (mam nadzieję) jest zadowalający. Inne wybierają na szybko, pierwszą z brzegu, byleby była biała, długa i niedroga (choć wydaje mi się, że tych jest naprawdę niewiele). Jeszcze inne dopada miłość od pierwszego wejrzenia - i właśnie to przytrafiło się mnie(...)się do piekarnika. Mama była w pracy, mogłam więc swobodnie szaleć w kuchni. Kupiłam bukiet różowo-zielonych łodyg, mąkę, jajka i maślankę, i zabrałam się za pieczenie. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu; taki klasyczny ucieraniec. Dzięki dodatkowi maślanki jest cudownie mięciutki i wilgotny, dłużej też zachowuje świeżość. Słodka cukrowa skorupka świetnie smakuje w połączeniu z mięciutkim ciastem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pizza z Patelni z Szynką, Papryką i Oliwkami 95

elast { width: 300px; height: 250px; } @media(min-width: 500px) { .elast { width: 720px; height: 180px; } } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pizza z patelni to szybka alternatywa dla tradycyjnej, włoskiej pizzy. Smakuje wyśmienicie, sprawdźcie sami! Składniki na spód pizzy: 1 duże lub 2 małe jajka, 50g zmielonych płatków owsianych, łyżeczka białka bezsmakowego, łyżeczka przyprawy do ziemniaków. Dodatki do pizzy: sos (2 łyżki ketchupu + kilka(...)kurczaka, oliwki, kukurydza, pomidorki koktajlowe, papryka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Białka ubijamy, następnie dodajemy żółtka i pozostałe składniki, delikatnie mieszamy. Patelnie lekko natłuszczamy olejem w sprayu i rozgrzewamy. Ciasto na pizzę umieszczamy na całej patelni, przykrywamy pokrywką. Smażymy kilka minut. Gdy ciasto się rozumieniu przekładamy je na drugą stronę, następnie nakładamy sos oraz dodatki. Patelnie przykrywany pokrywką i ponownie

Przepiski.pl
Tarta na cieście francuskim z fetą 149

jedno z moich ulubionych dań z użyciem ciasta francuskiego. W słonej odsłonie świetnie sprawdzi się zarówno na szybką kolację na ciepło, jak i posiłek dla niespodziewanych gości. Tarta na cieście francuskim z fetą jest banalnie prosta, zobacz sama. Przepis na tartę na cieście francuskim z fetą Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 100 g serka śmietankowego, 1 opakowanie fety, czerwona

Rozdomowiona
Tarta na cieście francuskim z fetą 103

jedno z moich ulubionych dań z użyciem ciasta francuskiego. W słonej odsłonie świetnie sprawdzi się zarówno na szybką kolację na ciepło, jak i posiłek dla niespodziewanych gości. Tarta na cieście francuskim z fetą jest banalnie prosta, zobacz sama. Przepis na tartę na cieście francuskim z fetą Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 100 g serka śmietankowego, 1 opakowanie fety, czerwona

Rozdomowiona
Tarta na cieście francuskim z fetą 84

jedno z moich ulubionych dań z użyciem ciasta francuskiego. W słonej odsłonie świetnie sprawdzi się zarówno na szybką kolację na ciepło, jak i posiłek dla niespodziewanych gości. Tarta na cieście francuskim z fetą jest banalnie prosta, zobacz sama. Przepis na tartę na cieście francuskim z fetą Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 100 g serka śmietankowego, 1 opakowanie fety, czerwona

Rozdomowiona
Ciasto jogurtowe z mango i jagodami goji 154

wierzchu, w roli posypki. Nie spodziewałam się, że wyjdzie tak ciekawie! Wszystkie te smaki świetnie do siebie pasują i tworzą pyszną całość. Dodatkowo to jogurtowe ciasto jest proste, bez cukru i szybko się je przygotowuje. Bazowa mąka to orkiszowa razowa (więcej przepisów z jej wykorzystaniem możecie znaleźć tutaj ), więc jest zdrowo, fit i kolorowo jednocześnie Ciasto jogurtowe z mango

Fitkot
Bezglutenowe ciasto migdałowe z owocami 131

czyimś blogu i niestety nie pamiętam teraz na czyim a sobie nie zapisałam... Z góry przepraszam autorkę za to, że nie podaję jej autorstwa... Przepis jest bardzo prosty. Ciasto wyszło pulchne ale jednocześnie wilgotne i miękkie. W oryginalnym przepisie były maliny. Ja użyłam śliwek, które akurat miałam w zamrażalniku.  Składniki: 8 jaj 200 g cukru drobnego cukier waniliowy otarta(...)białą masę. Dodać otarte skórki oraz cynamon. Zmiksować. Dodać migdały i wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodawać partiami do migdałów. Mieszać delikatnie ale w miarę szybko. Na koniec dodać do ciasta lekko rozmrożone owoce.  Całość przelać do formy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą bezglutenową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175stopni i piec ok50 minut. Sprawdzić patyczkiem

Ze smakiem bez glutenu
Tarta Tatin ze śliwkami węgierkami 170

zimnej wody, miksuję do czasu aż ciasto zacznie się do siebie lepić i przypominać kruszonkę – jeśli jest za suche, dodaję jeszcze łyżkę-dwie zimnej wody. Ciasto wyjmuję z malaksera na blat i zagniatam szybko w jednolitą kulę, a następnie rozpłaszczam ją na okrągły placek, zawijam w folię spożywczą i chowam do lodówki na godzinę. To akurat tyle, ile potrzeba(...)twarde, ale już dojrzałe węgierki – zbyt miękkie i bardzo dojrzałe śliwki mogą się porozpadać. Śliwki myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na połowy i wyjmujemy pestkę. Wszystkie robaczywe owoce odrzucamy.   Ciasto można upiec w formie na tartę lub w dużej patelni o grubym dnie, z odpinaną rączką – tortownica z odpinaną obręczą raczej się nie przyda – sok z owoców razem z karmelem

Karo in the Kitchen
Drożdżowe z rabarbarem i truskawkami 175

Łatwo, szybko smacznie :) Najlepsze drożdżowe z owocami ;) U mnie oczywiście z rabarbarem i truskawkami, to połączenie zawsze się sprawdza ;) Kwaśne owoce i słodka kruszonka, cudownie pachnie. Pół blachy zjedliśmy na ciepło ;-) Smakiem przypomina dzieciństwo i babcine placki drożdżowe z owocami :) Polecam! Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 150 ml mleka 80 g cukru

Domowa cukiernia Ewy
Śmietanowa kula w kawowych biszkoptach, z płynącą czekoladą 71

wkładamy do lodówki - najlepiej na całą noc. Około dwie godziny przed podaniem ciasta,  rozpuszczamy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej dwie tabliczki czekolady  - mogą być mleczne, deserowe lub mieszane.  Dolewamy do nich 3 łyżki śmietanki lub mleka i mieszamy na gładko, studzimy. Ciasto po wyciągnięciu z lodówki obracamy do góry dnem,  pomagając sobie talerzem, lub deską(...)miseczkę lub filiżankę. Brzegi ciasta oprószamy gorzkim kakao.  Do zagłębienia po filiżance wlewamy rozpuszczoną czekoladę.  Ponownie wkładamy śmietanowy kopiec do lodówki, by czekolada zdążyła zastygnąć przed krojeniem ciasta na porcje. Ja popełniłam błąd.  Wlałam czekoladę bezpośrednio przed krojeniem. Jak widzicie na zdjęciach,  spektakularnie zaczęła wylewać się ze środka.  Dość szybko musieliśmy podkładać talerze :)  Przygotowanie

Kronika Piekarnika
Ciasto kruche z budyniem i rabarbarem 152

ciasta, który jest w moim domu już kilka lat, zawsze w sezonie do niego wracam, bo jest do czego. Mega kruche ciasto z dodatkiem kwaśnego rabarbaru i słodziutkiego budyniu.   Nie wiem jak u Was,ale u mnie majowe wypieki są właśnie najczęściej z rabarbarem.   To ciasto nie może się nie udać ! Polecam. Blaszka o wym 24/39 cm Ciasto(...)łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie ciasta: Mąkę krupczatkę i tortową   mieszamy z cukrami oraz proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka oraz pokrojoną na kawałki niezbyt twardą margarynę, całość szybko zagniatamy na gładkie jednolite ciasto. Dzielimy na dwie części jedną większą drugą mniejszą. Większą wylepiamy dno blaszki o podanych wymiarach wyłożonej pergaminem. Druga część ciasta wkładamy do zamrażarki, do schłodzenia. Umyty

Wanilia i Kardamon
Ciasto budyniowo-jabłkowy duet 114

Ciasto budyniowo-jabłkowy duet to wspaniała kompozycja słodko-kwaśnej masy jabłkowej i lekkiej delikatności budyniu. Całość dopełnia pyszna polewa czekoladowa :). Szybkie w przygotowaniu, bardzo łatwe ciasto bez pieczenia które zachwyca swoim smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 8 dużych jabłek 3 galaretki cytrynowe 2 łyżeczki cynamonu 400 gram herbatników 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 2 łyżki mąki pszennej pół szklanki

Blog kulinarny S9.PL
Pierogi z jagodami i śmietanką, jak u babci! 132

może nam się przydarzyć latem. Ciasto na pierogi z jagodami musi być delikatne, miękkie i cieniutkie, a sam pieróg wypełniony po brzegi jagodami. Dzisiaj podsuwam Wam bardzo szybki i prosty sposób na ciasto na pierogi, takie które zawsze wychodzą! CIASTO NA PIEROGI: - 420 g mąki pszennej typ 500 - 240 do 260 ml wrzątku - 55 g oleju rzepakowego Mąkę wsyp

SMYKWKUCHNI
Kruchy placek z budyniem, gruszkami i żurawiną 327

akcentem jakim jest właśnie żurawina, ciasto nabiera charakteru i nie jest nudne. Nadzienie owocowe wzbogaciłam imbirem, co dodatkowo nadało mu "pazura" ;). Bardzo polecam do popołudniowej herbatki :). Uwaga: szybko znika ze stołu ;). Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g masła, zimnego 1 żółtko 1 całe jajko 120 g cukru pudru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 2 łyżki kwaśnej śmietany

Opowieści z piekarnika
Rabarbarowe z budyniem i migdałami 568

przykrywam folią spożywczą. Zapobiega to utworzeniu się kożucha. Odstawiam do wystygnięcia. Do miski przesiewam mąkę, dodaję zimne pokrojone masło, jajka, żółtko, śmietanę, sól, cukier, proszek do pieczenia. Ciasto kroję nożem i zagniatam szybko. Wstawiam do lodówki na godzinę do zamrażalnika. Blaszkę o wymiarach 24 cm na 24 wykładam jej spód papierem do pieczenia. 2/3 ciasta wykładam na spód blaszki, można

wesoła kuchnia
Fale dunaju 236

piekłam tego ciasta, jednak jest na tyle pyszne, proste i eleganckie, że teraz od czasu do czasu gości na moim stole i znika dość szybko. Pewnie dlatego, że wilgotnemu ciastu z jabłkami i delikatnemu kremowi budyniowemu nie można się oprzeć. A Wy znacie, lubicie to ciasto? Ciasto: 1 kostka masła 1 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku

Cynamonowe szczęście
Makowiec Złota Rosa 3783

Przygotowanie:   Ciasto kruche: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem na stolicę. Dodać pokrojone w plasterki masło i żółtka. Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Wylepiamy nim wyłożoną papierem do pieczenia formę o wymiarach 35x25 cm. Tak przygotowany spód chłodzić w lodówce minimum 30 minut, a następnie podpiec około 15-20 minut

Nastoletnie Wypiekanie
Kokosowe Ciasto "Rafaello" Bez Pieczenia 2356

zainspirowanego znanymi pralinkami. "Raffaello" to ciasto na bazie herbatników przełożone budyniowymi kremami: kokosowym i migdałowym oraz oblane delikatną polewą z białej czekolady. Jest ono proste w przygotowaniu, szybkie i przede wszystkim przepyszne... Ciasto "Rafaello" Bez Pieczenia - Składniki: ok. 300 g herbatników (po 5 g każdy) 100 g wiórków kokosowych 75 g migdałów masa: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki

Słodka Strona