szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:517/2080)

Szarlotka specjalna 468

Inna od tradycyjnej, ale równie smaczna. Ciasto ucierane robi się szybko za pomocą miksera. Można do niej dodać owoce świeże, mrożone lub suszone. Składniki: 1 margaryna 5 jajek 1 szklanka cukru 3 szklanki mąki 2-3 łyżki śmietany 1 budyń waniliowy  1 łyżka proszku do pieczenia 1 kg kwaskowatych jabłek rodzynki lub skórka pomarańczowa, smażona pigwa tłuszcz i bułka(...)Wykonanie: Margarynę ucieramy mikserem, dodając żółtka i cukier. Kiedy masa jest puszysta, dodajemy przesiany przez sito proszek do pieczenia, budyń oraz śmietanę. Ubijamy pianę z białek, dodajemy porcjami do ciasta, na przemian  przesianą mąką i pianę, lekko mieszamy.   Jabłka obieramy i kroimy w grube plastry, bakalie oprószamy mąką. Tortownicę smarujemy i posypujemy bułką tartą. Ciasto rozdzielamy

Anioły w kuchni
Babka majonezowa 88

Prosta, szybka i bardzo  mięciutka babka. Rozpływająca się w ustach, lekko wilgotna. Z dodatkiem majonezu, który nie ma wpływu na smak, ale ma wpływ na wilgotność ciasta. Użyłam majonezu domowego, a wierzch babki posypałam cukrem pudrem. Bardzo prosta w przygotowaniu, wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki. Polecam, jeśli jeszcze nie próbowaliście! 4 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Stollen strucla bożonarodzeniowa 101

bożonarodzeniowe z bakaliami są tysiące. Również takich, w których w ciasto zawijany jest batonik z marcepanu. Przepis na stollen, mimo długiej listy składników, jest bardzo prosty, a ciasto robi się dość szybko.. Strucla drożdżowa z bakaliami może leżakować nawet 5 tygodni, ale nasza znika już po trzech dniach. Stollen strucla bożonarodzeniowa - przepis Cztery Fajery Stollen strucla bożonarodzeniowa składniki Bakalie(...)rumu Bakalie przygotowujemy dzień wcześniej. Zalewamy je rumem, przykrywamy i pozostawiamy na całą noc Migdały 30 g posiekanych migdałów 50 ml mleka Na 30 minut przed dodaniem do ciasta migdały zalewamy mlekiem. Namoczone migdały odsączamy, a mleko wykorzystamy do ciasta. Starter 125 g maki pszennej typ 550 lub 650  70 ml mleka  20 g rozkruszonych świeżych drożdży

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Maślane pierożki malinowo-jeżynowe na najbardziej złoty czas w roku 176

przełom pór roku, bo wypełnione malinami, które przewodzą latu i jeżynami, które zwiastują zbliżanie się jesieni wspaniale urozmaicą wakacyjne opowieści. Słodkie, bardzo kruche już przy lepieniu i pachnące cytryną ciasto okala słodko-kwaśne, bardzo owocowe wnętrze, które satysfakcjonuje podniebienie :) Podawać można na ciepło i na zimno...jak kto woli i jaka akurat aura za oknem :) Kruche maślane pierożki malinowo-jeżynowe(...)skórka otarta z 1/2 cytryny 150g malin 100g jeżyn 1 czubata łyżka cukru Sposób przyrządzenia: 1. Mąkę, cukier, masło, sól, wodę i skórkę z cytryny wymieszaj i szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto podziel na 8-10 części i z każdej uformuj okrągły

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Delikatne ciasto z mandarynkami bez pieczenia 238

lubię ciasta bez pieczenia ,ponieważ szybko sie je robi . Oto jedno z moich ulubionych. Składniki 2 galaretki pomarańczowe 500 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru  2 puszki mandarynek  biszkopty okrągłe Sposób przygotowania przepisu: 1.  Mandarynki odsączyć na sicie . Do soku uzyskanego z mandarynek dolać wodę aby było 600 ugotować galaretkę i ostudzić aż lekko zacznie gęstnieć(...)łyżką cukru dodać partiami połowę galaretki  Blachę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami . Na biszkopty wyłożyć połowę śmietany i troszkę mandarynek, resztę śmietany. A na górę ciasta dać pozostałe mandarynki i drugą  połowę galaretki . Ciasto schłodzić w lodówce

W królestwie smaków Beaty
Sernik z mieszanką keksową 194

Delikatny i wilgotny sernik pomiędzy warstwami kakaowego ciasta kruchego. Sernik jest z dodatkiem mieszanki keksowej, czyli owocami kandyzowanymi, które wnoszą ciekawy smak i trochę kolorów do wypieku. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru pudru 2 jajka 250 g masła lub margaryny 1 łyżka śmietany 18 % 2 łyżeczki proszku(...)kandyzowanych owoców (mieszanki keksowej) Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można użyć malaksera. Ciasto podzielić na dwie części i włożyć do zamrażarki na około 30 minut. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej do formy o wymiarach

https:KKuchniaMniam
Ucierane ciasto z malinami. 143

niedzielę by się przydało zrobić jakieś ciacho. Przeszukałam swoje gazetki i znalazłam przepis na ciacho z malinami. Dobrze się składało, bo trochę ich uzbierałam u znajomych. Upiekłam szybkie i proste ciacho. Ciasto jest słodkie, ale słodycz zrównoważył cierpki smak malin. Wyszło ono miękkie i lekko wilgotne, a smakowało naprawdę przepysznie. Przepis wzięłam z gazetki "Życie na gorąco". Dobrze, że skorzystałam

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ciasto na maślance z jabłkami i kruszonką 144

Ciasto jest bardzo proste, szybkie i oszczędne. W moim domu znika bardzo szybko, więc dopisuję - pyyyszne. Zresztą sami spróbujcie!  (Forma o wymiarach 12  30 cm) 3/4 szklanki cukru 1 jajko 2 szklanka mąki 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie) Dodatkowo: 2 jabłka Kruszonka: 50g masła 1/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki(...)maślanką oraz olejem. Na końcu całość wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przygotować kruszonkę - po przez połączenie masła, mąki i cukru. Ciasto wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia, wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i podpiec 10-15 minut. Po tym czasie ułożyć na nim owoce oraz kruszonkę (rozcierając palcami). Piec

Di gotuje
Jogurtowy piegusek na oleju 213

cytryny - aromat śmietankowy (może być inny) - 1,5 łyżki suchego maku * szklanka – u mnie metalowa miarka o pojemności 250 ml Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Do przygotowania ciasta nie używamy robota. Wystarczy miska i rózga. Jajka wbijamy do miski roztrzepujemy rózgą. Dodajemy jogurt – łączymy składniki. Kolejno dodajemy olej, cukier , sól, aromat, sok z cytryny – mieszamy. Do miski(...)160º C i pieczemy ok. 80 minut (do suchego patyczka). Po przestudzeniu wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem. Jogurtowy piegusek na oleju – puszyste, aromatyczne, wilgotne, szybkie i bardzo proste ciasto. Idealny wypiek dla „poczatkujących”… i nie tylko. W zasadzie nie potrzebuje żadnej rekomendacji, wystarczy raz upiec i zagości u Was na stałe. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Ciastka francuskie ze śliwkami i pijanym lukrem 75

może być mega szybki deser, jeśli skorzystacie z gotowego ciasta francuskiego. Natomiast jeśli chcecie przygotować ciasto sami, nie będzie to trudne, ale trochę czasochłonne Przepis pochodzi z mojej „ magicznej książki ” z przepisami z całego świata i tym samym wybieramy się do Francji, gdzie miało przez przypadek powstać ciasto francuskie, chociaż o tego rodzaju wypieków słyszano już w starożytnym Egipcie (więcej

Słodki sentyment
FRANCUSKIE RURKI Z KAKI W CZEKOLADZIE 159

Mój autorski pomysł na szybki i prosty deser...rurki z ciasta francuskiego z kaki w gorzkiej czekoladzie. To zdrowsza wersja rurek z kremem bo zamiast kalorycznego kremu mamy zdrowy owoc 😉 Możemy wykonać je z różnymi owocami nie tylko z kaki, np. z jabłkiem, gruszką, nektarynką czy innymi twardymi owocami. Taki deser możemy zjeść bez wyrzutów sumienia, gdy najdzie nas ochota

Kuchnia MagdaLeny
MAŁPI CHLEBEK - drozdżowe, mocno cynamonowe ciasto 143

Gdybym wcześniej wiedziała, że istnieje… Bardzo szybkie, bardzo proste i mocno uzależniające ciasto. Dla fanów cynamonu. Z chrupiącą skorupką na zewnątrz i skarmelizowanym cynamonem wewnątrz. Nasze Małpeczki "zrobiły" to ciasto w kwadrans, jeszcze ciepłe, ze szklanką mleka. Na jutro zamówiły następne. Składniki 500 g mąki pszennej (najlepiej typ 550) 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczka soli 1 opakowanie suszonych drożdży

OliveandThyme
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem 151

Szybki sposób na przekąskę, która trafi w gusta fanów szpinaku i serów. Sakiewki z ciasta francuskiego uświetnią spotkanie z przyjaciółmi, albo umilą długi zimowy wieczór : ) 1 h 4 składniki: ciasto francuskie 2 opakowania szpinaku 100 g sera feta 200 g serka typu Philadelphia 2 jajka 3 plastry szynki parmeńskiej sól, pieprz, czerwona papryka, suszona bazylia, gałka muszkatołowa wykonanie: Szpinak zagotować

Ania i Marcin gotują
Rabarbarowy śmieciowiec 123

Marzy mi się szybkie, ale zdecydowanie owocowe i słodkie ciasto. Najlepiej z rabarbarem, skoro mamy sezon. Do tego dorzucam bakalie, wbijam jajka, dodaję trzcinowego cukru i całość zasypuję mąką. Czekam, by wymieszać i upiec to ciasto. Proste, łatwe? Zrobicie? Koniecznie! Przepis na rabarbarowy śmieciowiec ukazał się także w drugim numerze naszej blogerskiej Chochli . Składniki : * 4 łodygi rabarbaru * jabłko * 200g truskawek

Magiczne Życie Marty
RURKI Z KREMEM CYTRYNOWYM 165

Pyszne z orzezwiającym kremem, szybkie do zrobienia  bo rureczki z ciasta francuskiego. Polecam ,zasmakują nie tylko dzieciom  Składniki: opak. ciasta francuskiego krem: 20 dag masła 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: Ciasto francuskie kroimy po szerokości na 1cm paseczki. Foremki do rurek smarujemy masłem, nawijamy ciasto. Zapiekamy

Z Majeczką w kuchni
Biszkopt z kremem kawowym i bananami 6696

Dziś zapraszam na ciacho z kremem kawowym oraz bananami. Ciasto jest proste i szybko się je robi, jedynie musi postać w lodówce ze dwie godzinki aby masa stężała. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao krem kawowy 500 ml śmietanki(...)płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki cukru pudru oraz  3 duże banany 300 ml śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru 6 kostek gorzkiej czekolady śmietan fix Przygotować ciasto na biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Dokładnie wymieszać a na koniec dodać

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania