szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1661/2080)

Konkurs Malinowych Pocałunków z Polsat Food Network - WYNIKI. 141

galaretką turkusową, na górę zmiksowane truskawki z cukrem pudrem, do dekoracji kulka z melona. (Ps. galaretki w kolorze niebieskim i turkusowym posiada w swoim asortymencie firma Wodzisław). Polecam, szybki i bardzo smaczny deserek w sam raz na lato pachnące truskawkami:) Jak również 3 wyróżnienia i koce piknikowe otrzymują: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style(...)minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} 1. Agata Skiba Waniliowe ślimaczki z nutellą i owocami: Ciasto: 3 jajka 1,5 szklanki maki pszennej 2/3 szklanki mleka 1 laska wanilii szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru Nadzienie: 300 g kremu orzechowego typu nutella 2 banany 2 duże mandarynki

Malinowe Pocałunki
SZYBKI CHLEBEK Z OLIWKAMI 120

Pyszny chlebek z oliwkami, bez drożdży, bez wyrabiania i wyrastania. Jego przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut! Wykonany z mąki Szymanowskiej ekologicznej i Polskiego Oleju Rzepakowego. Można

Kuchnia MagdaLeny
Jak zmniejszyć kaloryczność ryżu nawet o 60%? Nauka potwierdza i podaje jeden prosty trik. Ryż brązowy czy ryż biały? Wystarczy 350

Jak zmniejszyć kaloryczność ryżu nawet o 60%? Nauka potwierdza i podaje jeden prosty trik. Ryż brązowy czy ryż biały? Wystarczy olej kokosowy i posiłek po treningu

IzaGotuje
Chleb pszenny codzienny na drożdżach 108

się rozpuszczą i dalej postępujecie jak z normalnymi drożdżami. Takie mrożone drożdże będą się rozpływały. Dobra, koniec. Dziś zapraszam na przepis na chleb codzienny. Czemu codzienny? Bo robimy go szybko. Niektóre rodzaje chleba nastawia się dzień wcześniej, a niekiedy nawet mi wieczorem nie chce się tego robić. Ten chleb pszenny robimy rach-ciach. W smaku jest uniwersalny. Tzn. bez problemu(...)łyżeczki cukru Wykonanie Do 100 ml ciepłej wody wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i 100 g mąki. Odstawiamy na 30-60 min. Do zaczynu dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto ok 7 minut, aż ciasto będzie sprężyste. Można robić ręcznie lub robotem. Jeśli trzeba, podsypujemy ciasto delikatnie mąką. Przekładamy ciasto do miski nasmarowanej olejem i przykrywamy wierzch ściereczką. Odstawiamy

Mieszam w Garnku
Pieczone nuggetsy z kurczaka – odchudzony przepis 118

nutę słodyczy w wytrawnych potrawach, akurat słodzone nuggetsy nie skradły moich kubków smakowych. Natomiast kiedy przygotowywałam nuggetsy do tego przepisu, okazało się oczywiście, że nie mam już płatków kukurydzianych. Szybki wypad do sklepu po brakujący składnik skończył się dopiero po jakiejś godzinie i trzech odwiedzonych marketach. Jak na złość, nigdzie nie było płatków kukurydzianych bez dodatku cukru czy innego słodzidła(...)przyprawami z obu stron. Jajko roztrzepujemy z jogurtem i mąką. Płatki kukurydziane rozkruszamy na mniejsze kawałki i mieszamy z bułką tartą i sezamem. Kawałki kurczaka obtaczamy najpierw w cieście jogurtowym, następnie w panierce z płatkami kukurydzianymi. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika i pieczemy około 30 minut na trybie górnej

e-PrzepisyKulinarne
JAK ZROBIĆ DOMOWE MLEKO KOKOSOWE 95

osób które nie tolerują laktozy są mleka roślinne, które swoją drogą nie należą do najtańszych. Dlatego zachęcam Cię do przygotowania domowego mleka kokosowego, które jest bajecznie proste i szybkie w przygotowaniu. Mleko kokosowe ma cudowną kremową konsystencję jest naturalnie słodkie doskonale sprawdzi się jako dodatek do wypieków, słodzik do kawy lub baza do curry. Domowe mleko kokosowe przechowuję w lodówce(...)dokładnie wyciskając. Możesz jeszcze raz zalać wiórki 1 szklanką ciepłej wody, zmiksować i ponownie wycisnąć. Nie wyrzucaj wiórków możesz je zamrozić i wykorzystać do owsianki lub jako dodatek do ciasta. Gotowe mleko przelej do butelki i przechowuj do 4 dni w lodówce. Artykuł JAK ZROBIĆ DOMOWE MLEKO KOKOSOWE pochodzi z serwisu Kukułeczki

Kukuleczki
JAK ZROBIĆ DOMOWE MLEKO KOKOSOWE 139

osób które nie tolerują laktozy są mleka roślinne, które swoją drogą nie należą do najtańszych. Dlatego zachęcam Cię do przygotowania domowego mleka kokosowego, które jest bajecznie proste i szybkie w przygotowaniu. Mleko kokosowe ma cudowną kremową konsystencję jest naturalnie słodkie doskonale sprawdzi się jako dodatek do wypieków, słodzik do kawy lub baza do curry. Domowe mleko kokosowe przechowuję w lodówce(...)dokładnie wyciskając. Możesz jeszcze raz zalać wiórki 1 szklanką ciepłej wody, zmiksować i ponownie wycisnąć. Nie wyrzucaj wiórków możesz je zamrozić i wykorzystać do owsianki lub jako dodatek do ciasta. Gotowe mleko przelej do butelki i przechowuj do 4 dni w lodówce. Artykuł JAK ZROBIĆ DOMOWE MLEKO KOKOSOWE pochodzi z serwisu Kukułeczki

Kukuleczki
Domowy makaron z serem, czyli wiejski przepis na słono 171

marcową niedzielę nie mogłam się powstrzymać, żeby nie podzielić się przepisem na domowy makaron z serem. Te ciepłe kluseczki nie tylko są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, ale też przywołują wiele ciepłych wspomnień. Są takie smaki, do których chętnie wracamy, zwłaszcza po latach. Jednym z nich jest makaron z serem, często podawany na stołówce w szkole czy u babci(...)plasterki boczku wędzonego   1 łyżka smalcu z roztopionej słoniny   sól INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA 1 Wysyp mąkę na blat, zrób mały dołek i stopniowo dolewaj wody. Zagnieć ciasto aż do połączenia składników. 2 Na blacie oprószonym mąką uformuj wałeczki o średnicy ok. 3 cm, które pokrój na drobne paseczki. 3 W garnku zagotuj wodę i wrzuć kluseczki. Wyjmij je zaraz

A to pestka
7 zdrowych dań za 7 zł 725

fast fooda na mieście, lepiej przygotować domową pittę pełną zdrowych składników. Wbrew pozorom nie wymaga to wiele wysiłku. Czas: 1 h 45 minut (w tym 90 minut na odstanie ciasta), więc pracy jest na pół godziny maks Poziom trudności: łatwy Szacowana cena dla 2 osób: 15 zł Bakłażan pod parmezanem Bakłażan pod parmezanem – to absolutny klasyk włoskiej kuchni, najprostszy(...)osób: około 7 zł Sałatka z komosą i chorizo Orzechowy smak kaszy, rukoli i selera, do tego słodycz pomidorków i świeżość krojonego ogórka. W tle pikantne chorizo. Szybkie danie, do zrobienia w pół godziny, sycące i zdrowe. Idealne jako lunch do pracy. Czas: 30 minut Szacowany koszt dla 2 osób: 13 zł Poziom trudności: łatwy Pęczotto z warzywami, grzybami

Niedzielny kucharz
Śniadaniowe placuszki z borówkami na jesienne poranki 212

Nagle znika, tak samo szybko jak przychodzi. Lato oczywiście. Znalazłam w tym pewną zaletę. Dla osoby, która, tak jak ja, lubi pieczenie niezwykle ważną. Gdy spada temperatura,  łatwiej grzać się w kuchni i przy  piekarniku. Dobrze grzać się już od rana. Słuchałam kiedyś porad dietetyczki rozprawiającej nad przewagą ciepłych posiłków na śniadanie, szczególnie dzieciom nakazywała(...)sypkimi składnikami, a w drugim naczyniu jogurt, śmietanę, ŻÓŁTKA i przestudzone masło. Potem połączyć suche z mokrym i ubić na sztywno białka z odrobinką soli. Połączyć ubitą pianę z ciastem, mieszać delikatnie. Teraz pora na borówki, jeżeli ich używacie, dodać taką niepełną szklankę. Smażę z obu stron na złoty kolor na patelni ledwie muśniętej masłem klarowanym. Smażone z owocami

I tu będę miała takie te
Kopytka z ricotty ze szpinakiem i sosem pomidorowym. 234

Podałam je z sosem pomidorowym z dwóch rożnych odmian pomidorów, żółtych i czerwonych. Sos jest mocno czosnkowy i ostry, doskonale pasuje do tych kopytek. Zjedliśmy je ze smakiem. Danie szybko zniknęło z naszych talerzy. Potrawę będę powtarzała jeszcze wiele razy, za każdym razem dorzucę jakieś inne pyszne składniki :-). KOPYTKA Z RICOTTY ZE SZPINAKIEM I SOSEM POMIDOROWYM. Składniki na 2 porcje(...)zgęstnieje. Szpinak drobno posiekać. Ricottę wymieszać z jajkami na gładką masę. Do ricotty dodać posiekany szpinak, przesianą mąkę, startą mozzarellę. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć bardzo gęstą konsystencję, jeśli będzie zbyt rzadkie dodać jeszcze mąkę. Łyżeczką formować kluski i wrzucać na osolony wrzątek. Gotować na średnim ogniu około 2 minuty, od momentu wypłynięcia

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Rabarbar pod kruszonką 579

Rabarbar pod kruszonką, czy też crumble z rabarbarem, to obowiązkowy deser podczas sezonu na rabarbar ! Idealne połączenie chrupiącej kruszonki i wilgotnego rabarbaru sprawia, że ciężko się

WegePrzepis
Płaski chleb z płatkami owsianymi i siemieniem lnianym 233

Prosty chleb nie wymagający formowania. Można go upiec w takiej formie jaką akurat mamy pod ręką. Dzięki temu, że jest płaski i puszysty można go kroić

Mohiella
Placki z kurczakiem i brokułami 177

Dzień dobry.😊 Po krótkiej przerwie, wracam do Was z ciekawym przepisem. Ostatnio znowu mam tyle zajęć w ciągu dnia, że ciężko znaleźć chwilę na przyrządzenie czegoś

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kokosowe babeczki a la bounty 179

Dziś zapraszam Was na pyszne kokosowe babeczki a la bounty . Idealne na weekend. Wielbiciele kokosowych smaków będą zachwyceni. U nas babeczki znikły bardzo szybko. Babeczki dekorujemy cukrem pudrem lub rozpuszczoną mleczną czekoladą (wówczas jeszcze bardziej przypominają popularne batoniki). Kokosowe babeczki podałam w towarzystwie filiżanki kawy i wspaniałego ceramicznego zestawu  – mlecznik i cukierniczka , który zachwycił moich gości równie mocno(...)mąki z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do naszej kokosowej masy na przemian z mlekiem. Składniki mieszamy łyżką tylko do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy do niej nasze ciasto. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka, grzanie góra-dół). Babeczki dekorujemy przed podaniem cukrem pudrem lub rozpuszczoną mleczną czekoladą (wówczas jeszcze bardziej przypominają

Słodkie okruszki