szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1072/2080)

Brak tytułu 149

bułeczek, każda pakowana osobno.  Bułeczkę pakujemy do torby lub dziecku do plecaka bez konieczność używania woreczka śniadaniowego - szybko i wygodnie. Drożdżówki nie zawierają środków konserwujących, dlatego termin ich przydatności do spożycia jest krótki. Ślimaczki to wyrób z ciasta drożdżowego z dodatkiem budyniu czekoladowego lub waniliowego - w zależności od wariantu smakowego. Tak właśnie pakowane są bułeczki. Małe, poręczne i bardzo

kolorowotorcikowo
Pączki 399

znacznie zwiększyć ilość marmolady czy konfitury w pączku, niż gdybyśmy nadziewali go przed smażeniem. Ważne jest, by dobrze wyrobić ciasto, a potem dać mu wystarczająco dużo czasu na wyrośnięcie. Duże znaczenie ma temperatura smażenia - w zbyt wysokiej pączki będą szybko brązowieć, a w środku mogą pozostać surowe, w zbyt niskiej - nasiąkną tłuszczem

Smakołyki Bereniki
Tort gruszkowo kajmakowy 142

później jak biszkopt zostanie upieczony i wystygnie delikatnie oddzielić nożykiem. Piec w temperaturze 160 -170 stopni - około 45 minut (w zależności od piekarnika) do suchego patyczka (jak nakłujemy patyczkiem ciasto i po wyjęciu pozostanie on suchy znaczy ze biszkopt gotowy) Po wyjęciu z piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Przekroić na trzy(...)obsypać cukrem. Piec w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Obracając w miarę potrzeb. Wystudzić - szybko twardnieją. Pierwszą część biszkoptu ułożyć na paterze. Nasączyć delikatnie i wyłożyć część kremu. Na krem położyć część gruszek i delikatnie wcisnąć w ciasto. Następnie kolejna część biszkoptu - nasączyć, wyłożyć część kremu, na to gruszki. Ostatnią część biszkoptu też nasączyć. Tort dokładnie wysmarować

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Babka jogurtowa 171

Zobacz kolejny wielkanocny wypiek, tym razem babka jogurtowa. Zaletą tego przepisu jest szybkie wykonanie i za każdym razem się udaje! Zapraszam na przepis. Zachęcam również do sprawdzenia przepis na babka gotowana – równie bardzo smaczna! Trudność: Łatwy Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 50 min Całkowity czas: 1 godz 5 m in Ilość porcji: 8 porcji Składniki: 2 szklanki mąki(...)trochu dodawaj kolejne składniki, czyli pół szklanki oleju, i szklankę jogurtu naturalnego. Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko. Przesianą mąkę dodawaj partiami do ciasta, w dalszym ciągu miksując. Babka jogurtowa jest o wiele lepsza jeśli dodasz do ciasta rodzynki. Natomiast to alternatywa, jeśli nie lubisz rodzynek możesz z nich zrezygnować. 100 g rodzynek, to taka

ugotuj-przepis.pl
Muffinki z jeżynami i świeżą miętą 68

powrocie z wakacji bardzo zachciało się nam czegoś słodkiego. Wybór padł ma muffinki, szybkie wykonanie, składniki w szafkach jeżyny na krzaku. Te dzisiejsze są delikatnie słodkie z kwaskowym środkiem jeżynowym i delikatnym posmakiem świeżej mięty. Jeśli lubicie bardzo słodkie dodajcie trochę więcej cukru do ciasta lub udekorujcie polewą lukrową. Print Muffinki z jeżynami i świeżą miętą .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm

SprawdzonaKuchnia.pl
Piaskowiec 135

ciasto zrobiłam specjalnie na życzenie mojego taty. I muszę przyznać, że wyszło bardzo dobre. Nie za suche, delikatnie piaskowe - bardzo smaczne. A  przy okazji jest bardzo proste i szybkie - same zalety. Składniki: 4  jajka, 1  szklanka cukru, 1  szklanka mąki pszennej, 3 /4 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 00 g margaryny/masła, 1  łyżeczka proszku(...)puszystą masę. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać po trochu do masy jajecznej, ciągle miksując. Masło/margarynę rozpuścić, mocno podgrzać i dodać do ciasta. Wszystko chwilę miksować razem. Wlać do keksówki (moja ma wymiary 11x30). Piec 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Moja kraina smaków
Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie 309

Bajaderki to idealna słodka przekąską na imprezę. Sprawdzą się z pewnością na zabawie sylwestrowej. Szybkie w wykonaniu, bez pieczenia, wyglądają bardzo efektownie, a przy tym wszystkim smakują wyśmienicie. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji orzechowej . Bajaderki kokosowe w białej czekoladzie Składniki: 350 g herbatników kokosowych typu „Łakotki” (mogą być oblane czekoladą) 4 łyżki dżemu brzoskwiniowego(...)półce obok Nutelli i innych kremów do smarowania. Przygotowanie: Herbatniki rozkruszamy najlepiej za pomocą blendera. Przekładamy do dużej miski. Do ciastek dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zagniatamy rękami, ciasto będzie miękkie, ale po schłodzeniu w lodówce stężeje. Formujemy z masy okrągłe kuleczki, następie schładzamy w lodówce przez około 20 minut. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Wiórki

Mania Gotowania
TOP 3 pieczonych ciast - Instagram cz. V 115

Czasem zdarza się, że upieczemy coś na szybko. Takie ciacha znikają w takim tempie, że zdążymy zrobić im tylko jedno zdjęcie na Instagram a o sesji blogowej nie ma już mowy 😃 Warto i tutaj je pokazać zwłaszcza, że poniższe brownie robi  od niedawna  furorę. Dajcie znać czy jakiś przepis z IG Wam przypadł do gustu i czy kontynuować(...)mleko kokosowe, glut z lnu i mieszankę sodu z octem. 4. Masę dodać do suchych składników i wymieszać (najlepiej ręką w rękawiczce jednorazowej lub mikserem na małych obrotach). 5. Ciasto przełożyć do blaszki i upiec w 170°C przez 30-45 minut do względnie suchego patyczka. Można też przed upieczeniem na górę masy dodać ulubione owoce np. gruszki, wiśnie, maliny

Candy Pandas
Fotorelacja: krakowskie obwarzanki 162

byliśmy w szoku kiedy kawałki (albo raczej kawały) ciasta zaczęły zamieniać się w uformowane obwarzanki – może jeszcze nie takie zgrabne jak w wersji finalnej ale już mocno przypominające to co później ląduje w koszach chlebowych. Wszystko wyglądało jak na przyśpieszonym filmie gdzie ręce chodziły tak szybko, że nie można było złapać aparatem ostrości chcąc zrobić zdjęcie – nie mówiąc

Kuchenne Wariacje
Babeczki z masą kajmakową 129

Opis: Cudowne, pyszne kruche babeczki z nadzieniem krówkowym/kajmakowym. Podobne babeczki możemy kupić w cukierniach. Jednak ich cena jest dosyć wysoka. Natomiast przygotowanie jest proste i szybkie, a zrobienie ich samemu nie jest drogie. Składniki: 350 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 80 g masła w temperaturze pokojowej 50 g cukru pudru 2 żółtka 3 łyżki margaryny 1 łyżka(...)śmietany 18% 1 puszka masy kajmakowej Opis przygotowania: Mąkę wraz z cukrem pudrem przesiewamy do miski. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę masło, śmietanę oraz żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto. Przygotowane ciasto zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Margarynę musimy roztopić w rondelku an małym ogniu. Roztopioną margaryną smarujemy foremki do babeczek. Schłodzone ciasto wyjmujemy

Ciastka i ciasta
Napoleonka na cieście francuskim 127

przez cały tydzień wiercił mi dziurę w brzuchu, więc upiekłam i ja. Nie jest co prawda tak szybka jak ta na krakersach, ale smak wynagradza czas spędzony w kuchni. Polecam wszystkim ten klasyczny i bardzo smaczny deser :) Składniki: 2 opakowania chłodzonego ciasta francuskiego 1 litr mleka 4 żółtka 5 łyżek cukru ziarenka z 1 laski wanilii 4 łyżki skrobi ziemniaczanej

Cakes By Kejt
Piernik z bakaliami 104

roku miało nie być piernika, ale 2 dni przed Wigilią koleżanka dała mi przepis na szybki piernik, który postanowiłam wypróbować jeszcze na te święta i jak widać sie udało.   Składniki: 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mleka, 2 jajka, 1/2 szkl anki oleju, 2 duże łyżki miodu, 2 łyżeczki sody, przyprawa do piernika/cynamon, bakalie (ja dalam rodzynki(...)suche wkładamy do miski wrzucamy bakalie i mieszamy aby bakalie obtoczyły sie w mące. W drugiej misce mieszamy skladniki mokre. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi, mieszamy i wykładamy ciasto do brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, na programie góra/dół najlepiej na środkowym poziomie

Państwo Wojtczuk gotują
Bawarska pizza na grubym cieście 191

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Był to przedziwny twór , mutant ciasta drożdżowego z kiełbachą i serem , ale zły nie był . Żeby przemycić, tą iście rustykalną potrawę , podałam ją mówiąc ,że to pizza Bawarska – bo z kiełbasą . Chwyciło i to nawet(...)style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam jako danie ratunkowe , tanie , szybkie , zawsze wychodzi i zawsze smakuje " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Przysmak kokosowy 197

kuchni Rumcajsa znów zapachniało Indiami, ale tym razem bez dodatku curry. Słodki przysmak kokosowy, szybki do zrobienia, idealny na wypadek gości zapowiadających się później niż powinni.  Składniki: 200g wiórków kokosowych 200ml mleka skondensowanego słodzonego 75g masła (opcjonalnie barwnik spożywczy) Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko skondensowane i kokosa. Mieszamy dokładnie (przy okazji dodając ewentualny barwnik) i trzymamy(...)lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Dzielimy na kawałki i podajemy z lodami, bitą śmietaną lub polewą czekoladową. Dobrze też sprawdza się jako samodzielny deser, albo nietypowy spód do ciasta

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania