szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1079/2080)

Drożdżowe babeczki z kiełbasą i kapustą 184

którego duża ilość pieprzu dodałam i wszystkie składniki ze sobą zmieszałam. Takim ciastem z kiełbasą i kapustą foremki na babeczki wypełniłam, i na chwilę do wyrośnięcia pozostawiłam.  Kiedy się upiekły w piekarniku, to się okazało, że chociaż ich było dużo, ale tak naprawdę mało, bo babeczki szybko poznikały, tak wszystkim  smakowały. Można je na ciepło podawać, na zimno

Moniki Smakołyki
Rolada z truskawkami i mascarpone 163

przygotowaną ściereczkę z cukrem (papierem do góry) i delikatnie ściągamy papier. Następnie szybko zwijamy wzdłuż dłuższego boku (razem ze ściereczką). Odstawiamy do ostygnięcia. --> Krem: --> Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Mieszamy. Umyte i osuszone truskawki kroimy w kostkę. --> Wykonanie: --> Ostudzone ciasto rozwijamy, masę śmietankową rozsmarowujemy na całej powierzchni biszkoptu. Wierzch posypujemy pokrojonymi truskawkami

Marta Gotuje
Sernikowa chmurka w polewie czekoladowej 251

łyżki cukru pudru (lub mniej) 1 olejek waniliowy 3 jajka Wykonanie masy sernikowej jest banalnie proste i szybkie! Należy jednak pamiętać, by miksować/blendować składniki tylko do ich połączenia, by niepotrzebnie nie napowietrzać sernika, co mogłoby spowodować, że ciasto w piekarniku bardzo urośnie, a następnie opadnie... Na początek krótko bledujemy twaróg sernikowy, serek mascarpone i mleko skondensowane. Następnie dodajemy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Żytnie ciasto na pierogi (wegańskie) 185

wydawać, ale kiedy nabierzemy wprawy idzie to całkiem szybko. Na zdjęciu oblane oliwą z oliwek i posypane słonecznikiem wegańskie pierogi z dyniowym farszem a'la ruskie. Z tych proporcji wyszło mi 76 pierogów. Składniki: - 300g mąki żytniej + do obsypywania - 200ml gorącej wody - 30g masła/oleju kokosowego - szczypta soli   Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski i solimy. Masło rozpuszczamy w gorącej

Be Fit Be Strong
ciasto shrek -z delicjami, śmietankową pianką,galaretką i zielonym budyniem :-) 258

dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym i pysznym ciastem,myślę, że wielu z Was zna to ciasto. Jego nazwa to shrek, dlaczego? jest zielone jak ogr z bajki :-) Ciasto jest bardzo smaczne,lekkie, puszyste i orzeźwiające. Nie za słodkie, idealne,a co najważniejsze, łatwo się je robi i ładnie wygląda.  No to robimy shreka :-) SKŁADNIKI:  *przepis(...)rozpuszczamy budynie oraz cukier,  Wylewamy na gotujący się sok, mieszamy aż zgęstnieje, dzieje się to bardzo szybko.  Do gorącego budyniu dajemy margarynę miksujemy mikserem do rozpuszczenia margaryny. Budyń wylewamy na biszkopt. Studzimy DODATKI: -1 duże opakowanie delicji morelowych , mogą być ciasta paryskie z Biedronki :-) te 300 Ogólnie potrzeba 20 sztuk ciastek -2 galaretki agrestowe (zielone) -750 ml wrzątku

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szczęśliwego Nowego Roku! I obłędnie kawowe ciasto 178

sił na różnych frontach, z raczej miernym skutkiem. Głównie dlatego, że tak naprawdę mnie to nie interesowało, a jestem z tych osób, które jeśli nie widzą w czymś sensu, szybko się poddają. Jeśli coś nie sprawia mi radości, a w perspektywie mam robienie tego do końca życia - podziękuję tym bardziej. Przez trudniejsze i łatwiejsze okresy, w końcu dojrzałam do decyzji(...)zamiar skupić się właśnie na tej jednej, jedynej rzeczy. Jeśli wypali, świat będzie stał przede mną otworem (a przynajmniej tak to sobie wyobrażam). Dzisiaj mam dla Was ciasto obłędnie kawowe, które znalazłam u Ansi . Idealne na Sylwestra - ilość kofeiny w jednym kawałku pobudzi nawet największego śpiocha do całonocnej zabawy. Moim zdaniem ciasto jest genialne - intensywne w smaku; kruchy, ciasteczkowy spód

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Łatwy piernik z powidłami i polewą czekoladową 931

tego polewa z gorzkiej czekolady i mamy idealny piernik. W przygotowaniu szybki i prosty. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jak zwilgotnieje od powideł. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy piernik z powidłami i polewą czekoladową Składniki: Ciasto: 100g masła 50ml oleju 300g naturalnego miodu 70g jasnego brązowego cukru 3 duże

Mała Cukierenka
Tort miś 90

masy budyniowej, przykrywamy drugim krążkiem, wykładamy resztę masy i przykrywamy trzecim krążkiem. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.  Masa budyniowa Pół szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Do reszty mleka dodajemy cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Zostawiamy do ostygnięcia. Miękkie(...)większą częścią masy budyniowej.      Uszy Po trzy kółka przekładamy i smarujemy w koło masą budyniową. Uszy przyklejamy do tortu.      Nosek Trochę pokruszonych resztek ciasta z miski zagniatamy z częścią masy budyniowej. Formujemy kulkę, lekko ją rozpłaszczamy i układamy na torcie. Smarujemy masą budyniową.  Tworzymy futerko misiowi, czyli posypujemy pokruszonym ciastem cały tort

Na moim talerzu
Bounty -ciasto, które zachwyci 195

Ciasto nie tylko pięknie wyglądające, ale przede wszystkim wyśmienicie smakujące. Wiórki kokosowe z masą budyniową połączone z ciemnym biszkoptem. Nie można się oprzeć, dlatego szybko znika z talerza.      SKŁADNIKI Na biszkopt: 7 jaj  28 dag cukru  16 dag mąki pszennej   4 dag kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 3 szklanki mleka(...)minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając. Budyń rozrabiamy w ½ szklanki mleka i wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Przekładamy ciasto. Biszkopt kroimy na połowę na jedna część wykładamy 1/2 masy kokosowej. Przykrywamy drugim. na wierzch wylewamy pozostałą część masy. Całość zalewamy polewą czekoladową. Możemy gotowa lub robimy swoją

W kuchennym oknie Ewy
Tort miś 170

masy budyniowej, przykrywamy drugim krążkiem, wykładamy resztę masy i przykrywamy trzecim krążkiem. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.  Masa budyniowa Pół szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Do reszty mleka dodajemy cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Zostawiamy do ostygnięcia. Miękkie(...)większą częścią masy budyniowej.      Uszy Po trzy kółka przekładamy i smarujemy w koło masą budyniową. Uszy przyklejamy do tortu.      Nosek Trochę pokruszonych resztek ciasta z miski zagniatamy z częścią masy budyniowej. Formujemy kulkę, lekko ją rozpłaszczamy i układamy na torcie. Smarujemy masą budyniową.  Tworzymy futerko misiowi, czyli posypujemy pokruszonym ciastem cały tort

NA MOIM TALERZU
Ciasto z masą kokosową 228

Ciasto lekkie jak obłoczek :) Delikatne i kremowe, przełożone masą kokosową. Na kokosowym spodzie biszkoptowym, przełamane herbatnikami. Kokosowa uczta :) Rozpływa się w ustach :) Łatwe i szybkie, nam bardzo przypadło do gustu. Polecam :) PS Wprawdze sezon narciarski już się chyba skończył, ale polecam zapoznanie się z ofertą naferie.pl   na przyszły rok będzie jak znalazł - zimowiska i wyjazdy rodzinne w pięknych(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem. Mieszać delikatnie łyżką. Wsypać wiórki kokosowe i olej. Połączyć. Formę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa kokosowa: 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny + 40 ml zimnej wody 200g czekolady białej

Domowa cukiernia Ewy
Wyniki konkursu! 117

Beaty przypomniało nam moment kiedy dopiero przechodziłyśmy na bezglutenową dietę i był to dla nas szok. Nasza babcia była bardzo zawiedziona, że nie zjemy już jej popisowego kruchego ciasta z owocami, więc kupiła wszystkie dostępne wtedy bezglutenowe mąki (kiedyś były bardzo trudno dostępne!) i upiekła bardzo podobny placek. Smak niezapomniany! Jednak babcia robiła go „na oko” i nie miałyśmy przepisu(...)blogu regularnie i trochę nas znacie to powinniście wiedzieć, że zielony naturalny kolor jest dla nas wręcz hipnotyzujący. Same opracowałyśmy pyszny krem z awokado lecz ma krótką żywotność (dość szybko ciemnieje). Przepis od Kasi gwarantował ten piękny kolor na kilkanaście godzin więc musiałyśmy go wypróbować. Okazało się, że nie tylko krem jest genialny w smaku i w kolorze

Candy Pandas
Knedlik, czyli czeski knedel. 269

samodzielnie. Jakie było moje zdziwienie, że jej przygotowanie jest tak proste! Trochę czasochłonne (jak to bywa z ciastem drożdżowym), ale efekt jest rewelacyjny! I tak moje Knedliki podałam z kurczakiem po czesku (w sosie chrzanowym), który był tak znakomity, że zniknął zbyt szybko i nie doczekał się sesji zdjęciowej. Jako, że był tak dobry pewnie niedługo znów go zrobię(...)mąki i odstawiamy na około 10 minut, aż drożdże podwoją objętość.      Do wyrośniętego rozczynu dodajemy jajka, sól, olej, kajzerkę i tyle mleka, aby otrzymać gładkie, elastyczne ciasto, nieco gęstsze niż do tradycyjnej drożdżówki. Po około 10 minutach wyrabiania ciasto powinno być zwarte i z łatwością odchodzić od miski. Wierzch ciasta oprószamy mąką, miskę przykrywamy ściereczką i odkładamy

Rozpustne gotowanie
CIASTECZKA MAŚLANO-SEROWE (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu i jajek) 157

powidłami. Zna je także moja córka i to za jej namową powstał kolejny zamiennik LCHF. Do ich przygotowania potrzeba zaledwie 3 składniki, do tego są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu oraz rewelacyjne w smaku. Zapach unoszący się w domu przypomniał mi czasy, gdy to ja byłam dzieckiem. Idealnie sprawdzają się jako deser lub przekąska do szkolnego lunch boxa. Składniki(...)lodówce przez ok 30 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub użyć formy silikonowej. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki i formować z niego małe kuleczki. Każdą kuleczkę układać na blaszce i lekko spłaszczać dłonią aby powstały ciasteczka. Nie powinny być zbyt płaskie bo szybko się spalą, ale nie mogą też być zbyt grube. Ciasteczka piec w temperaturze 180 ° C przez

Ola la LCHF
Truskawki na śniegu 131

Truskawki kojarzą się z latem. Zazwyczaj. Jednak u nas zimą jest ich całkiem sporo w jadłospisie. Moje dzieci (w zasadzie nie tylko one) uwielbiają truskawki. Dlatego

IzaGotuje