szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:46/536)

Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego 442

Nieskomplikowany, bardzo prosty przepis na szybki sernik na zimno. Deser idealny na letnie dni kiedy mamy ochotę na lekkie owocowe ciasta przy których nie trzeba spędzać

Słodka Strona
Ciasto HIT - bez pieczenia 159

Proste ciasto bez pieczenia, składające się z czterech warstw herbatników kakaowych, przełożonych mleczną masą waniliową. Poszczególne warstwy ciastek przekłada się ciepłą masą, dzięki temu herbatniki są dokładnie "posklejane" i dosyć szybko robią się miękkie. Po nocy spędzonej w lodówce ciasto bardzo dobrze się kroi i wprost rozpływa się w ustach. Moim dzieciom (i nie tylko) bardzo

Arabeska waniliowa
Tarta z agrestem i kremem czekoladowym 183

proszkiem do pieczenia. Można również zmiksować w malakserze. Dodać jajko i wodę. Szybko zagnieść ciasto w kulkę. Spłaszczyć i schłodzić w lodówce. Po ok 30 min rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm, bez rozciągania. Z reszty ciasta wycięłam motylki i piekłam 5 min. Ciasto nakłuć i piec w temperaturze 190*C przez

https:KKuchniaMniam
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 188

kroimy na kostkę, dosypujemy pozostałe składniki(bez śmietany), szybko wyrabiamy i jeśli jest zbyt zbite, dodajemy łyżę-dwie łyżki kwaśnej śmietany, wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach - ciasto kokosowe bardzo szybko się rumieni. /MASA SEROWA: - Masło ucieramy z cukrem (pół(...)Łączymy masę wiśniową z masą serową, powoli wlewając rzadsze do gęstszego. - Ubijamy całe jajka z cukrem (pół szklanki). - Łączymy masy delikatnie mieszając. - Wykładamy na ciasto i pieczemy 45 minut w temp 180 stopni. /BEZA Beza - białka ubijamy mikserem, powoli dodajemy cukier cały czas ubijając. Wylewamy na podpieczony ser i posypujemy kruszonką z którą dopiekamy całość jeszcze 15 minut. /KRUSZONKA masło

Wypisz Wymaluj
Szybka szarlotka z jabłkiem i rabarbarem bez jajek i masła 183

Kruche ciasto bez dodatku masła i jajek. Proste i szybkie, jest idealne na sytuacje last minut, dla zapracowanych nie mających czasu na długie pieczenie,  oraz dla  nie mogących jeść jaj, bądź dla vegan, wegetarian- nie posiada bowiem tłuszczy zwierzęcych. Spód jest kruchy opatulony cynamonową nutą jabłek i rabarbaru zaś na wierzchu znajduje się bardzo delikatna kruszonka(...)pieczemy :) Składniki: (na blaszkę o wymiarach 12-36 cm) Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej pół szklanki oleju słonecznikowego + 2-4 łyżki oleju dodanego tylko do połowy ciasta szklanka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego Jabłka i rabarbar: łyżeczka cynamonu 1- 2 łodygi rabarbaru 1-2 duże jabłka 10-20 ml wody 3 łyżki cukru Przygotowanie: 1. Zmieszać wszystkie składniki ciasta

KreatywnePiny
Proste ciasto jabłkowo-orzechowe 445

Kolejne z moich ulubionych ciast, czyli ciast mieszanych bez użycia miksera i ciast, które zawsze wychodzą. Na dodatek ciasto to jest wyjątkowo pyszne i nie zawiera tłuszczu w postaci masła, czy oleju. Mimo to, ciasto nie jest suche a swoją wilgotność zawdzięcza jabłkom, które posypane cukrem puszczają sok. Ciasto to często gości na moim stole, ze względu na składniki(...)wymieszać z sodą i proszkiem wsypać do miski z jabłkami. Dodać jaja. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć na blachę. Piec ok. 35 minut. Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Dla tych, którzy preferują ciasta proste, szybkie i bez użycia miksera polecam także Ciasto bananowe .     The post Proste ciasto jabłkowo-orzechowe appeared first on Moja Delicja - Przepisy

Moja Delicja
Ciasto czekoladowe z polewą 223

ciasto jest szybkie i proste w przygotowaniu. Łączymy suche składniki z mokrymi mieszamy i gotowe. Potem tylko polewa ale bez polewy ciasto też jest pyszne. Ciasto pachnie przyprawą do piernika i cynamonem jest wilgotne a zarazem puszyste. Składniki: Ciasto czekoladowe: 280 g mąki pszennej 100 g mąki orkiszowej T650 300 g cukru 8 łyżek kakao 1 łyżka cynamonu(...)łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 12 łyżek oleju (u mnie z orzechów) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 400 ml gorącej wody 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Irish Cream 2 jajka 50 g posiekanej czekolady Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżka kakao 3 łyżki zimnej wody Do posmarowania: powidła

Ala piecze i gotuje
Ciasto Wawelskie 402

Przepis na ciasto Wawelskie (ciasto Pychotka w wersji jesiennej): UWAGA: Najlepiej przygotować sobie dwie formy do ciasta o tych samych wymiarach – u mnie były to 2 blaszki o wymiarach 22 cm x 28 cm (lub trochę większe – max 25 x 33 cm – ale wtedy ciasto będzie trochę niższe). Ciasto kruche z z powidłami i bezą można przygotować(...)kruche ciasto: Mąkę pszenną wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Następnie dodać pokrojone w kostkę masło i szybko wyrobić (siekać nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta) do momentu aż ciasto zacznie przypominać kruszonkę. Następnie dodać cukier zwykły i wanilinowy, sól, żółtka jajek oraz kwaśną śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, podzielić na 2 równe

Kulinarne Przeboje
CIASTO Z RABARBAREM I BEZOWĄ PIANKĄ – najlepszy przepis! 114

jest fantastyczne a kwaśny smak rabarbaru i słodka beza to duet idealny! Ciasto jest bardzo szybkie, łatwe i tanie! Koniecznie spróbujcie! Czekam na zdjęcia Waszych wypieków! SKŁADNIKI: ( 24 x 28 ) CIASTO: * mąka pszenna – 2 szkl * żółtko – 5 szt * masło – 200 g * cukier – 3 łyżki * proszek do pieczenia – łyżka NADZIENIE: * rabarbar – 4-5 lasek(...)cukier i proszek do pieczenia – zagniatamy ciasto. Wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy. Posypujemy pokrojonym w kosteczkę, oczyszczonym rabarbarem. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier – ubijamy bezę. Wykładamy na rabarbar, zapiekamy ok. 50 minut w 170C ( gdyby beza za szybko się rumieniła – przykrywamy ). I gotowe! Smacznego

Ostra na Słodko
FIT BABECZKI JABŁUSZKOWE Z PŁATKAMI JAGLANYMI 148

Uwielbiam piec babeczki, szybko mieszam mokre składniki dosypuję suche, bez miksera, bez hałasu... Świetny pomysł na słodkie niedzielne śniadanie, wszyscy jeszcze śpią a ja mieszam ciasto i czekam aż zapach szarlotki wyciągnie moje śpiochy z łóżek.  Do tego serwuję duży kubek kakao i cieszę się ze szczęścia moich dzieci, kiedy jedzą  SŁODYCZE NA ŚNIADANIE... ...ich nieświadomość(...)pieczenia 0,5 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżki cynamonu 5 łyżek cukru trzcinowego 5 łyżek oliwy z oliwek 2 jajka 3 łyżki jogurtu greckiego mus z 2 dużych jabłek (jabłka starte na drobnych oczkach) 2 duże jabłka garść orzechów i rodzynek nagrzewam piekarnik 180.C w misce mieszam suche składniki: mąka, płatki jaglane, proszek do pieczenia, sodę

Upiecz sobie babeczkę
Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką 163

Sernik na zimno idealny na lato i nie tylko :) szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny :) Polecam!  Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku

Kulinarne przygody
Truskawkowy torcik z białą czekoladą 161

Jedzcie truskawki, bo tak szybko się kończą i pozostają mglistym wspomnieniem. Zbierzcie te ostatnie i wykorzystajcie maksymalnie ich smak i aromat. Te najsłodsze i najbardziej pachnące

Cynamonowe szczęście
MALINOWA CHMURKA 138

ciepłe dni. Kruchy spód, ogromna ilość malin, galaretka, bita śmietana oraz chrupiąca beza. Idealne połączenie. Składniki na ciasto kruche: 150g mąki  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 żółtka Składniki na bezę: 3 białka 140g cukru szczypta soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Składniki na warstwę malinową: 3 malinowe galaretki(...)miski, dodać masło, cukier puder oraz żółtka zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim formę (ok. 20x30cm) i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20minut w temperaturze 180ºC do zarumienienia. Beza : Białka z solą ubić na puszystą pianę. Ciągle miksując porcjami dodawać

Słodki Zakątek
Mazurek migdałowy z bezą 172

kolorową cukrową pastą to opcja nie dla mnie. Ja wolę naturalne składniki. Mazurek z migdałową bezą jest smaczny i kruchy. Słodycz przełamałam jagodowymi owocami. Sądzę, że taka wersja mazurka zadowoli każdego smakosza ciast. Przepis na mazurek jest prosty. Ciasto piecze się szybko a jeszcze szybciej znika z talerza! Przepis na mazurek Składniki: 250 g pszennej mąki 150 g zimnego masła(...)kruszonka dodaj jajko i żółtka. Zagnieć szybko ciasto do połączenia. Owiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Foremkę o wielkości 18 cm x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm i podpiecz w nagrzanym na 180ºC piekarniku. Piecz przez 15 minut. Przygotuj bezę. Marcepan zetrzyj na tarce i zmiksuj

codojedzenia
Ciasto rabarbarowe z bezą 130

soli 1 łyżka jogurtu 1/3 szklanki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru Dodatkowo: 600-700 g rabarbaru 2 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: Masło kroimy w kostkę, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Ja robię to przy pomocy malaksera. Ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Rabarbar(...)się rozpuści, a ubita piana będzie lśniącą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, dół tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujmy tłuszczem. Dno tortownicy wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem i pieczemy przez 20 minut.  Ciasto wyjmujemy, posypujemy wiórkami, wykładamy rabarbar i bezę. Wierzch posypujemy płatkami i pieczemy ciasto  w temperaturze 170 stopni przez 60 minut. Następnie studzimy ciasto

Kulinarne przygody Gatity