szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:240/536)

Chlebki z cebulowo-serowym nadzieniem | mata-stolnica z podziałką hiszpańskiej marki Lekule 166

jedna rolada piekła się szybciej a w drugiej pojawiał się zakalec. Uważam, że mata ta jest fantastyczna! Nie tylko służy nam jako stolnica, ale również można stosować ją podczas pieczenia. Czego chcieć więcej? Stolnica zawsze kojarzyła mi się z drewnianym blatem, stojącym u babci za szafkami w kuchni ;) A tu proszę. Matę wystarczy po użyciu zwinąć w rulon(...)elastyczną strukturą, a dodatkowo tworzy nieprzywieralną powłokę, doskonale nadaje się do wszystkich czynności przygotowywania wypieków. Można wygodnie i szybko wyrobić i rozwałkować na nim ciasto, w razie potrzeby schłodzenia wstawić do lodówki, a później bezpośrednio do piecyka- bez potrzeby stosowania dodatkowo jakiejkolwiek folii. Zaletą maty jest również fakt, że łatwo poddaje się czyszczeniu. Niestety, żeby nie było za słodko

CookYourself
Tartaletki z budyniem i owocami 642

szybko zagnieść gładkie ciasto - ciasto schłodzić 30 minut w lodówce - foremki do tartaletek o średnicy 9cm wysmarować masłem (można rozpuścić masło i posmarować foremki pędzelkiem), ciasto rozwałkować (jeśli jest klejące, można lekko podsypać mąką) na placek - placek ułożyć na kilku ustawionych obok siebie foremkach, palcem lekko wyłożyć ciastem foremki, przycisnąć u góry, by brzegi foremek odcięły nadmiar ciasta - skrawki ciasta(...)ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki - ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez 15-18minut do zrumienienia - upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami - z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić w nim proszek budyniowy, resztę mleka zagotować z cukrem i masłem, gdy mleko się zagotuje, wlać rozrobiony budyń, gotować

Smakołyki Bereniki
Babeczki francuskie z nadzieniem kokosowo migdałowym oraz sezamem 151

pieczeniem ogrzewania.  Babeczki jak przygotowujemy, to zawsze idealnie do foremek dopasowane chcemy, ale ż eby czasu i ciasta nie marnowa ć , to warto moje babeczki przygotowa ć . Ja w bardzo małych foremkach wypiekałam, bo takie, 35 szt. miałam, ale mo ż na w nieco wi ę kszych te ż spróbowa ć , tak troch ę pokombinowa ć . Babeczki szybko(...)schładzamy. Babeczki: Ciasto rozwijamy, układamy na nim foremki na babeczki i za pomocą nożyka do pizzy wycinamy kwadraty. Mo ż na te ż   wymierzyć  wielkosć kwadratu  i wyci ąć   bez ich układania.   Ciasto przekładamy do foremek i dociskamy je do brzegów, nie odcinamy wystaj ą cych rogów. Rada:   ż eby ciasto łatwo docisn

Moniki Smakołyki
Karaibski chlebek kokosowy 134

Dawno go nie piekłam, a o przepisie przypomniałam sobie robiąc porządki w szafce z bakaliami i znajdując w niej wielką pakę wiórków kokosowych. Właściwie nie potrafię

Kuchenne zapiski Edyty
Świętujemy: drugie urodziny Pożeraczki! I boska tarta czekoladowa 180

uwagi na kalorie - ciasta mają być pyszne i sprawiać, że nie będziecie się mogli powstrzymać przed dokładką. Dokładnie taka jest ta tarta - genialna! Wygląda zabójczo, a smak powala i długo nie pozwala się podnieść. Idealna z dodatkiem lodów waniliowych bądź śmietankowych. Jedyne co, to w przepisie nie było podanych składników na ciasto kruche, sięgnęłam więc do Ciast pikantnych i słodkich(...)szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Chilli pokroić, nasiona kardamonu zmiażdżyć nożem. Umieścić w garnku razem z cukrem i kremówką, zagotować.  Odstawić do całkowitego ostudzenia, na mniej więcej 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm. Spód  formy wyłożyć papierem do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK CYNAMONOWY Z BRZOSKWINIAMI 231

połączenie z cynamonem- strzał w dziesiątkę. Idealny na nadchodzące święta. Jeżeli nie macie jeszcze swojego ulubionego , a nie jesteście tradycjonalistami, jak mój mąż- który preferuje tylko tradycyjny sernik, bez dodatków, to baaardzo mocno polecam. Reszcie idealnie trafił w gust. Przepis z moimi małymi modyfikacjami. Na tortownicę 25cm. Składniki: Na kruchy spód: - 220g mąki orkiszowej białej -100g zimnego masła(...)łyżeczki cynamonu - 2-3 łyżki zimnej wody + puszka lub słoik brzoskwiń   oraz mielony cukier trzcinowy na polewę, kremówka i 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, schłodzić. Następnie wylepić nim dokładnie tortownicę, ponakłuwać gęsto widelcem i i zapiekać ok.15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 *C (góra-dół), do lekkiego zrumienienia. Następnie wyjąć i odstawić

Smaczne Zdrowe
Proste ciasto dyniowe ze śliwkami i orzechami 165

Dziś w końcu ciasto na jesień, a więc w składzie puree z dyni, śliwki, orzechy włoskie i aromatyczne przyprawy z cynamonem na czele. Ciasto robi się

Healthy food explorer
Babka majonezowa z budyniem 197

dość długo pozostaje świeże, o ile zostaje No i ciacho cieszy się zwykle dużą popularnością, więc Wasza babka szybko zniknie ze świątecznego stołu. Babkę majonezową możecie udekorować dowolnie – cukrem pudrem, polewą czekoladową, lukrem – wszystkim, co lubicie. U nas bez niczego, bo takie ciacha „surowe” bardzo lubimy Ja tym razem wygrzebałam gdzieś, nigdy nie używaną formę(...)cukrem na puszyst\u0105 mas\u0119.\r","Dodajemy proszek budyniowy. dalej miksujemy.\r","Dodajemy przesian\u0105 m\u0105k\u0119 wymieszan\u0105 z proszkiem do pieczenia.\r","Mieszamy.\r","Dodajemy majonez.\r","Ciasto przek\u0142adamy do nat\u0142uszczonej formy.\r","Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 min."]} Drukuj Babka majonezowa z budyniem Składniki 6 jajek 1,5 szkl. cukru (dałam

Mieszam w Garnku
Truskawkowa pokusa 197

Truskawkowa pokusa Szaleństwo truskawkowego sezonu w pełni...W moim domu również:) Codziennie świeża dostawa truskawek i codziennie milion pomysłów co by tu zrobić...Najchętniej znikają podane

na moim stole...
Tort wielkanocny 190

łyżki domowego dżemu z czerwonej porzeczki masło i mąka ryżowa do foremki wiórki czekoladowe i czekoladowe jajka WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, oddzielić żółtka od białek. Dno  tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, całość wysmarować masłem i oprószyć mąką ryżową. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni (160 z termo obiegiem). Miękkie masło utrzeć(...)szczyptą soli na sztywną pianę, dodać ją do masy i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy i od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut, do suchego patyczka. Ciasto pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia. KREM: Budyń ugotować bez cukru na mleku kokosowym według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem

Kuchenne zapiski Edyty
CIASTO CZEKOLADOWE Z FIGAMI (BEZ UŻYCIA MIKSERA, EKSPRESOWE) 211

KLIK TUTAJ) , które tak bardzo chwalicie, i które robi się błyskawicznie, bez użycia miksera, łącząc tylko suche i mokre składniki - t ak , żeby się  nie narobić, a móc w szybkim czasie zjeść   kawałek  dobrego, domowego ciasta  😉 Ponieważ wymyśliłam, że ciasto ma być czekoladowe, dodałam do niego sporą ilość ciemnego kakao. Użyłam również(...)soczyste figi, a całość posypałam siekaną, mleczną czekoladą... Ciasto wyszło pyszne,  mięciutkie i pachnące ...  idealne do popołudniowej kawki lub herbatki... 🍵💕  SKŁADNIKI  SUCHE:  ( w temperaturze pokojowej) 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej 3 czubate łyżki ciemnego kakao 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 3/4 szklanki cukru SKŁADNIKI MOKRE

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto czekoladowe przekładane powidłem. 150

Dzisiaj polecam Wam bardzo pyszne czekoladowe ciasto, proste i szybkie w wykonaniu. Zapewniam, że uda się każdemu. Miksujemy, pieczemy, przekładamy powidłem, dekorujemy czekoladą i gotowe. Na podwieczorek, poczęstunek i nawet dla gości. Uwielbiam takie ciasta, raz, dwa i gotowe. Bardzo polecam. Upieczcie. Spróbujcie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 1 cukier waniliowy 2 szklanki mąki(...)kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 10 dag mlecznej czekolady 5 kopiastych łyżek powidła śliwkowego dowolna posypka cukrowa Wykonanie: 1. Ciasto: Jajka, cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i miksujemy kilka minut. Następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kakao, miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Ciasto przekładamy do blaszki

Izabelawkuchni
Karpatka - łatwe ciasto dla początkujacych 595

masło się tylko roztopiło. Dodac do wody z masłem makę i drewnianą łyżką szybko zamieszać aby powstało parzone ciasto. Zbije się w lepką spoistą masę. Masę przełożyć do miski miksera i wbić do niego 2 jajka. Włączyć mikser i zmiksować jajka z ciastem Gdy się z gróbsza połączyły dodać kolejne jajko i dalej miksować Tak dodawac po jednym z pozostałych(...)jajek do powstania gładkiej, elastycznej i klejacej masy. Masę rozsmarować cienko na dużej płaskiej blaszce lub podzielic ją na pół i rozsmarować na dwóch mniejszych. Jeśli będziemy piekli na jednej dużej gotowy upieczony placek przeba będzie przekroić równo na 2 części (spód i górę karpatki) Nagrzać piekarnik do 200*C Rozsmarowana masę wstawić do piekarnika i piec

Sztuka gotowania w/g Samiry
MINI PIZZERINKI FIT (bez drożdży) 137

pizzerinki, nie jemy pustych kalorii bo składniki ciasta są bogate w błonnik i mikroelementy potrzebne naszemu organizmowi, by lepiej funkcjonował. Po drugie - przygotowanie ich zajmuje nie więcej niż 15 min., bo nie musimy czekać aż ciasto wyroście, jak w przypadku ciasta drożdżowego. Jest to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych, drożdżowych pizzerinek i szybka przekąska na wieczór. Jedząc je nie musimy mieć(...)sumienia 😉 Składniki: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej 6 łyżek płatków gryczanych dr Gaja 6 łyżek płatków jaglanych dr Gaja 200 g jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka tymianku suszonego dr Gaja sól Dodatkowo: 200 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 duża cebula czerwona 100 g żółtego sera ketchup tymianek suszony dr Gaja Wykonanie

Kuchnia MagdaLeny
Muffiny z brzoskwiniami 140

Muffinki smakują rewelacyjnie i są łatwe oraz bardzo szybkie w przygotowaniu. Nie ma takiej opcji, aby nie wyszły! Zawsze się udają. Kuszą wilgotnym wnętrzem z kawałkami pysznych brzoskwiń... Pychaaa! (8 sztuk)   1 szklanka mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml)   1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki mleka   1/4 szklanki oleju(...)posypania W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia, w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na samym końcu do ciasta wmieszać pokrojone w niewielką kostkę brzoskwinie (bez skórki).  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem

Di gotuje