szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:233/536)

SZYBKIE CIASTO Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ, NA JOGURCIE, OLEJU I MĄCE ORKISZOWEJ 1068

   Ciasto trochę przypominające drożdżowe, wiele osób się na to nabiera. Moja Rodzinka uwielbia tego typu ciasta: wilgotne (za sprawą jogurtu i oleju), z owocami

Smaczne Zdrowe
Letnie ciasto truskawkowe 185

zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części,  1/3 ciasta chowamy do zamrażarki a pozostałe na 30 minut do lodówki. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając pozostały cukier. Blachę wylepiamy ciastem a na nim układamy umyte i oprószone mąką truskawki, następnie posypujemy je galaretką i wykładamy przygotowaną pianę z białek. Na wierzch bezy ścieramy zamrożoną część ciasta

Zainspirowana w kuchni
Tarta z jabłkami i sosem limonkowym – łatwy przepis 208

jabłkami i sosem limonkowym – łatwy przepis W takie pochmurne, deszczowe dni nic nie poprawia lepiej humoru niż kawałek ciasta. Zgodzicie się? U mnie dziś szybka tarta z jabłkami. Smaku dodaje jej prosty sos limonkowy, którym oblewamy nasze ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika. Prosto i jakże smacznie, bo czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Taka tarta z jabłkami najlepiej(...)cukier puder, małą szczyptę soli i 2 żółtka jaj. Zagniatamy ciasto, w razie potrzeby dodajemy łyżkę zimnej wody. Ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciastem wykładamy formę do tarty lub rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia. W razie potrzemy można ciasto delikatnie posypać mąką

Słodkie okruszki
Ciasto z truskawkami bez pieczenia - na ciasteczkowym spodzie, z jogurtem greckim, mlekiem kokosowym i likierem 478

Przepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna warstwa jogurtowa z likierem i do tego truskawki w galaretce. Pychotka! :) SKŁADNIKI:  (blacha 23x33 cm) Spód ciasteczkowy: 2 op. ciastek Hitów czekoladowych Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego w lodówce* (tylko biała część) 1/2 szkl(...)łyżki masy i wymieszać, a następnie całość wlać do miski (najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek), jeszcze raz szybko zmiksować. Całość wylać na ciasteczkowy spód i  odstawić do lodówki do stężenia.  6. Gdy ciasto lekko stężeje ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ponownie odstawić do lodówki

Kto ugości moich gości?
Karpatka kakaowa z budyniem orzechowym a'la snickers (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 527

się mieszanki i szybko wymieszać tworząc "kluske", którą nadal na małym ogniu rozcierać łyżką ok 1 minutę. 3. Ciasto wyłożyć płasko do jakiegoś naczynia i umieścić w lodówce aby się schłodziło. 4. Następnie miksować ciasto wraz z jednym jajkiem, a drugie dodać po dokładnym rozprowadzeniu pierwszego itd. 5. Ciasto wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia i łyżką(...)wygładzać powierzchni. Wręcz przeciwnie można nadać karpatkowe fale. 6. Piec w 200’C ok 30-40 minut.   Należy upiec dwa takie blaty ciasta. BUDYŃ ORZECHOWY 7. Ksylitol i mleko kokosowe zagrzać w garnku. 8. Wodę, budyń i skrobię wymieszać. 9. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu, którego wlać do miski

Candy Pandas
Jesienna rolada orzechowa z marchewką i jabłkiem 148

zniknęło równie szybko. Zuzia też bardzo chętnie je jadła. Nie tylko ona. :) Nie dawałam zbyt wiele cukru, można dać go więcej i do biszkoptu, i do musu, według upodobania. Tym razem nie dodam zdjęć przygotowania, bo wyszły okropnie niedoświetlone. Ot, urok jesiennych wieczorów. Ale przepis jest bardzo prosty. Jeśli robiła/eś już zwykły biszkopt czekoladowy, bez problemu zrobisz(...)pyszna. Zamiast polewać polewą ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Składniki na długą roladę ok 36 cm: Biszkopt czekoladowo-orzechowy (blacha 33 x 36 cm): 4 jajka średnie M w temp. pokojowej 100 g drobno zmielonych orzechów włoskich lub laskowych 40 g mąki tortowej 25 g kakao ciemnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 40 g domowego cukru

Anioszek w kuchni
Mug cake czyli ciasto w filiżance w 4 minuty (bez glutenu) 191

kasztanowej 1 jajko 1-2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego ¼ szklanki mleka ½ łyżeczki proszku do pieczenia garść jagód/borówek szczypta soli Przygotowanie: W misce mieszamy: jajko, mleko oraz olej kokosowy. Do drugiej miski wsypujemy mąki, sól, ksylolit i proszek do pieczenia. Wlewamy płynne składniki do sypkich i mieszamy. Dodajemy jagody/borówki lub inne owoce, całość przekładamy(...)około 10 minut w 180 stopniach (lub do czasu aż patyczek wbity w środek będzie wychodził czysty). I mug cake gotowy. Smacznego! Artykuł Mug cake czyli ciasto w filiżance w 4 minuty (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) 175

Lato w pełni. Dlatego dziś zamiast wersji pieczonej zapraszam Was na pyszny gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) . Przygotowuje się go bardzo szybko i prosto

Słodkie okruszki
Kapusta po grecku do słoików na zimę 129

Kapusta po grecku - sałatka do słoików Sałatka z kapusty, papryki i marchewki w lekkiej zalewie to smak znany z wakacji na Bałkanach. Kapusta po grecku to

Korniszonki
Precle bez parzenia 126

sprężyste ciasto . W razie potrzeby , gdyby było zbyt twarde można dolać ciepłej wody . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z ciasta formujemy wałek , a następnie skręcamy w precle . Wymaga to trochę wprawy ale jak widać na zdjęciu nawet mi się udaje, więc nie macie się co martwić , wyjdą Układamy na blaszce do pieczenia wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia . Jajko(...)roztrzepujemy z mlekiem i smarujemy nim wierzch precli . Posypujemy makiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 C . Pieczemy bez termoobiegu około 10-15 minut , najlepiej do czasu aż się pięknie zrumienią . Podajemy ciepłe lub zupełnie ostudzone . Smacznego ! Artykuł Precle bez parzenia pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Prosty torcik truskawkowo galaretkowy ;) 150

wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Ciasto delikatnie przelewamy do tortownicy i wygładzamy wierzch . Nagrzewamy piekarnik do 160 C . Pieczemy w temperaturze 160 – 170º C przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka z włączoną grzałką górną i dolną bez termoobiegu . Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika i z wysokości około(...)bardzo mocno ubitą , sztywną śmietanę . Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu . Schładzamy , ma być zimna ale jeszcze płynna . Każdy blat biszkoptu nasączamy obficie galaretką , przekładamy kremem . Trzeba to robić szybko ,żeby biszkopt nie rozmiękł bo trudno będzie się składał . Całość wykańczamy kremem i na wierzchu układamy warstwę truskawek . Wstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny przed podaniem . Serwujemy schłodzony . Smacznego

Ogrodnik w podróży
Fougasse - spokój przy ognisku domowym 139

łyżką, a następnie wyrabiam do uzyskania delikatnego, plastycznego ciasta. Można wyrabiać robotem lub używając maszyny do chleba. Ja robię to ręcznie z upodobania. Po kilku minutach wyrabiania gładzę kulę ciasta z wszystkich stron dłonią oblaną oliwą. Przykrywam i odstawiam na 1 do 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto jest gotowe do dalszej pracy. Podsypuję mąką kukurydzainą(...)ładny kolor. Wykładam na blat połowę ciasta, reszta wraca pod przykrycie. Równocześnie rozgrzewam piekarnik do 220 stopni wraz z odwróconą blachą. Połowę ciasta dzielę na 6 pokaźnych trójkątów Delikatnie rozciągam je rękami nadając bardziej płaski kształt. Wycinam w listkach otwory, używam do tego kolistego noża do pizzy. Otwory delikatnie naciągam palcami. W pieczeniu mają tendencję do zasklepiania się. Gotowe

I tu będę miała takie te
Najlepsze Rogale Marcińskie 178

masy makowej, wymieszać szpatułką. Na koniec dodać rum lub ekstrakt migdałowy, wymieszać. Masą makową przełożyć do rękawa cukierniczego. 11. Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt, podzielić na dwie równe części. Jedną znów złożyć na 3, ale bez masła i zawinąć w folię spożywczą, włożyć z powrotem do lodówki. Drugą rozwałkować na wielkości około 50cm x 30cm i pokroić(...)pieczenia. Wymieszać razem 2 żółtka, jajko i 1 łyżeczkę cukru pudru, tak przygotowaną glazurą posmarować dokładnie rogale. Na koniec posypać je grubo migdałami w słupkach i wstawić do nagrzanego piekarnika. 15. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 25-30 minut. Proszę piec na drugiej od dołu półce piekarnika (rogale trzeba obserwować, dosyć szybko się pieką

Mała Cukierenka
Chleb ziołowy z płatkami owsianymi. Łatwy chleb pszenny. 136

minut. Składniki ciasta właściwego: cały zaczyn drożdżowy cała zalewa ziołowa ok. 1/2 szkl. wody lub więcej 500 g mąki pszennej chlebowej 1/2 szkl. płatków owsianych * 2 łyżki aktywnego zakwasu żytniego (dokarmionego 12 godz. wcześniej) Przygotowanie ciasta właściwego: Mąkę pszenną wymieszać z płatkami owsianymi, zakwasem, zaczynem drożdżowym, zalewą ziołową i wodą, wszystko dokładnie wymieszać.   Ciasto wyrabia się krótko, wystarczy(...)połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć luźne, ale nie lejące – jeśli jest zbyt zwarte, dolać więcej wody. Formę do pieczenia natłuścić i wysypać płatkami owsianymi.   Przełożyć ciasto (powinno sięgać do połowy wysokości), wyrównać powierzchnię mokrą łyżką i obsypać płatkami owsianymi.  Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-2 godziny, do podwojenia objętości. Chleb piec

Codziennik Kuchenny
Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie 325

lodówki odpowiednio wcześniej (najlepiej 2 godziny przed szykowaniem ciasta) i mieć taką samą temperaturę – otoczenia. Tak potraktowane sprawią, że nasz sernik zostaje płaski – w piekarniku nie urośnie, nie siądzie po pieczeniu i nie popęka.   Formę do pieczenia o średnicy 18cm rozpinamy, dno wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko smarujemy masłem. Ciastka owsiane i orzechy bardzo drobno(...)dolewamy śmietankę 36% i całość szybko miksujemy na wysokich obrotach. Masę przelewamy do formy z gotowym ciasteczkowym spodem, kilka razy lekko potrząsamy tortownicą żeby wierzch się wyrównał i wypoziomował. Wstawiamy ciasto na środkową półkę rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170⁰C przez 25 minut. Zmniejszamy po tym czasie temperaturę do 130⁰C i pieczemy sernik w tej niskiej temperaturze przez

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania